7 Ιουλίου 2011

Οι οπορτουνιστές σπέρνουν πολιτική σύγχυση

Σε όλη την Ελλάδα, συγκεκριμένοι "Αγανακτισμένοι" κρεμάνε αφίσες στις οποίες είτε καταζητούνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είτε κρίνονται ένοχοι (όπως και η παρακάτω αφίσα που αναρτήθηκε στην Πάτρα) ... Βασικά πρόκειται για τους ίδιους που ύστερα κυνηγούν, βρίζουν και γιαουρτώνουν βουλευτές, παρασέρνοντας σε αυτήν την γελοιότητα και πολιτικά ανώριμο κόσμο, ο οποίος σε αυτήν την φάση προσπαθεί να ξεσπάσει με όλους τους (εύκολους και λανθασμένους) τρόπους.

Εμείς θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους υπεύθυνους αυτής της ιδέας - τον πολιτικό τους χώρο τον αναγνωρίζουμε απο τα ευφυολογήματα περι Κατοχής - α) απο ποιόν καταζητούνται και β) για ποιό αδίκημα κρίνονται ένοχοι, βάση ποιού συντάγματος και ποιάς νομοθεσίας ? 



Γνωρίζουμε πως η ιδέα ανήκει σε ανθρώπους που πολιτικά δεν αμφισβητούν τον Καπιταλισμό, την αστική εξουσία και κατ'επεκταση την αστική νομοθεσία, οπότε δεν χωρά ως απάντηση αυτό που λεν οι κομμουνιστές, δηλαδή το "Νόμος είναι, το δίκιο του εργάτη". Άρα βάση ποιάς αστικής νομοθεσίας, οι πολιτικοί αυτοί που εκπροσωπούν άριστα το συμφέρον της αστικής τάξης, κρίνονται ένοχοι ? Σαμπώς δεν προσπαθούν καθόλα "νόμιμα" να περισώσουν τον Καπιταλισμό, έναν Καπιταλισμό που οι σημερινοί "διώκτες" τους, ακόμα επιθυμούν ?

Η "αριστερή" μαλακία και ο λαϊκισμός των οπορτουνιστών, έχουν και τα όριά τους ! Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει ...

6 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΡΕΝΤΦΛΑ-Ι ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤ ΕΜΕ ΑΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕΣ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΥΣ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνω και αναφέρομαι στο Συνταγμα, διότι αυτοί που βρίσκονται πίσω απο αυτές τις ενέργειες, κάνουν μηνύσεις στην Αστυνομία για τα επεισόδια και αμφισβητούν την "νομιμότητα" του Μνημονίου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τον πολιτικό τους χώρο τον αναγνωρίζουμε". "Η ιδέα ανήκει σε ανθρώπους που πολιτικά δεν αμφισβητούν τον Καπιταλισμό". Και λίγο μετά, "αυτοί που βρίσκονται πίσω απο αυτές τις ενέργειες, κάνουν μηνύσεις στην Αστυνομία για τα επεισόδια".
    Δηλαδή είναι του ΣΥΡΙΖΑ! Πες το μας ρε φίλε, ξεκάθαρα. Γιατί το φωτογραφίζεις χωρίς να το διατυπώνεις ευθέως; Ντρέπεσαι να πεις ότι συμφωνείς με τον Καρχιμάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχαχα (8 Ιουλίου 2011 2:43 π.μ. )
    ο άνθρωπος είναι σκληρός
    το πιάνο είναι σκληρό
    άρα ο άνθρωπος είναι πιάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλαράκο στο 2.43, ο τίτλος και το κείμενο είναι ξεκάθαρο. Δεν με ενδιαφέρει εαν οι προτάσεις τέτοιων ενεργειών, προέρχονται από τον Συνασπισμό, το ΑΚΕΠ, το ΕΑΜ, ή από κάποιο άλλο κατάστημα αλλαντικών. Πολιτικά τοποθετούνται στον δεξιό οπορτουνισμό και οι πράξεις τους εκτός απο τυχοδιωκτικές είναι και επικίνδυνα λαϊκίστικες. Εκτός απο αυτούς επηρρεάζεται και κόσμος που δεν ανήκει πουθενά αλλά εντυπωσιάζεται ακόμα, απο τέτοιου είδους ανοησίες.

    Εαν τώρα εσύ θεωρείς πως ο Καρχιμάκης συμφωνεί με την διατύπωση του θέματος, τότε είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος πολιτικά. Εμείς επισημαίνουμε τον αντικινηματικό ρόλο του δεξιού οπορτουνισμού, ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αναστήσει τα αναχώματα με διαφημιστικά κολπάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.