14 Ιουλίου 2011

Συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στον Ν. Χαντζηνικολάου και τον Real fm (14/7/2011)

«Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. (Ολόκληρη η συνέντευξη σε ηχητική μορφή ακολουθεί στο τέλος)

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε πως η συζήτηση που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι «αν θα υπάρχει άμεση μείωση του υψηλού χρέους με άναρχη χρεοκοπία ή αν θα γίνει επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρόνου των ομολόγων». Όπως εκτίμησε η κ. Παπαρήγα, στην πρώτη περίπτωση τα μέτρα θα ληφθούν όλα μαζί, ενώ στη δεύτερη «σε δόσεις».

«Αυτοί που έχουν το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι. Φιλολαϊκή λύση δεν υπάρχει. Τι να κάνουμε εμείς; Να την εφεύρουμε;» αναρωτήθηκε.

Όπως είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, «παρόλο που ως κόμμα, μας ενδιαφέρει να έχουμε άμεσες λύσεις, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια τέτοια. Θα θέλαμε να πάμε και να πούμε στην κυβέρνηση πως βρήκαμε μια έξυπνη λύση»

«Ο λαός την έχει βαμμένη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «τα χρήματα φτάνουν για μισθούς και συντάξεις αλλά δεν φτάνουν για χρέη και τοκοχρεολύσια».

Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι «αντικειμενικά θα πάμε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία» και πρόσθεσε ότι αυτό το έχει πει εδώ και μήνες, ωστόσο σημείωσε ότι: «Εάν η κατάσταση εξαχθεί στην ευρωζώνη, στην Ιταλία και στη Γαλλία, τότε μπορεί να πάμε σε μη ελεγχόμενη. Σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και σε διάσπαση της ευρωζώνης. Ο λαός αν δεν συνειδητοποιήσει ότι σε κάθε περίπτωση είναι χαμένος, τότε θα είναι θεατής που θα μετράει απώλειες».

Σχετικά με το δημοσίευμα για τα 25 δισ. ευρώ που θα έδινε από τον Φεβρουάριο ως δάνειο στην Ελλάδα η Ρωσία, η κ. Παπαρήγα είπε: «Προφανώς του απαγόρευσαν οι δανειστές μας να τα πάρει. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των νομισμάτων και διαπάλη ανάμεσα σε κράτη και επιχειρηματικούς ομίλους».

12 σχόλια:

  1. «Αυτοί που έχουν το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι. Φιλολαϊκή λύση δεν υπάρχει. Τι να κάνουμε εμείς; Να την εφεύρουμε;» αναρωτήθηκε.

    Όπως είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, «παρόλο που ως κόμμα, μας ενδιαφέρει να έχουμε άμεσες λύσεις, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια τέτοια. Θα θέλαμε να πάμε και να πούμε στην κυβέρνηση πως βρήκαμε μια έξυπνη λύση»

    Κι εγώ που νόμιζα πως λύση είναι η ανατροπή του συστήματος...
    Ο εξωβελισμός του καπιταλισμού...
    Ο σοσιαλισμός...
    Πολλά τα χρόνια του κοινοβουλευτισμού για ένα επαναστατικό κόμμα, πολλά χρόνια παρέα με κοστουμαρισμένους συναδέλφους βουλευτές!
    Κρίμαςςςς...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @mbiker Ακουσε λίγο το ηχητικο θα λυσει ολες σου τις αποριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mbiker η ανατροπή του καπιταλισμού και το πέρασμα στον σοσιαλισμό είναι ο στόχος. Μπορείς εσύ να σκεφτείς πέρασμα στον σοσιαλισμό αύριο στις 16/07/2011; Το Κόμμα μιλάει για οργάνωση, πάντα με ταξική συνείδηση και προσανατολισμό, ειδικά εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης, στους χώρους δουλειάς που παράγεται η υπεραξία και στις γειτονιές. Η οργάνωση είναι που οδηγεί πρώτα σε μεταβολή του συσχετισμού δύναμης υπέρ του λαΙκού κινήματος και μετά στην τελική ευθεία για την επίτευξη του στόχου. Η ανυπομονησία ξέρεις είναι χαρακτηριστικό μικροαστικού τρόπου σκέψης.

    Άσχετο, ωραίο το MTB, και εγώ κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mbiker

    έχεις όρεξη για πλακίτσες έτσι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σου την πέσαν όλοι, με το δίκιο τους. Καλά εσύ αυτό καταλαβαίνεις; Εννοεί φυσικά ότι δεν μπορούν οι αστοί να μας σώσουν, το πρώτο απόσπασμα που παραθετεις, λέει ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση εντός συστήματος όπως διάφοροι του χώρου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζουν, μέσω της αριστερής κυβέρνησης και βλέπουμε. Το δεύτερο είναι ακόμα πιο αποκαλύπτικό στο ίδιο ότι δεν πρόκειται για κάποιο τρυκ που θα έσωζε τον καπιταλισμό ότι είναι τελειωμένος και υπάρχει αλλος δρόμος μόνο.Άρα; Πάντως η λογική του αποκόβω δυο ατάκες για να βγάλω το συμπέρασμα που θέλω δεν είναι και η πιο ενδεδειγμένη, ειδικά όταν ξέρεις ένα τρόπο σκέψης που στην πραγματικότητα θέλει να πει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λες και ανα ακούσεις το συνολικό σώμα της συνένετευξης αυτό βγάζεις σαν συμπέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι redfly δεν κάνω πλακίτσες.
    Και καλά μου την πέσατε όλοι, θάπρεπε άλλωστε να το περιμένω.
    Δεν άκουσα το ηχητικό, αρκέστηκα στο κείμενο (αυτό ίσως ήταν το λάθος μου, αν απ το ηχητικό βγαίνει άλλο συμπέρασμα).
    Μια χαρά μου την πέσατε, όμως για την ταμπακέρα, ούτε λέξη.
    Θαρείτε πως είναι απάντηση γραμματέα ΚΚ αυτή;
    «παρόλο που ως κόμμα, μας ενδιαφέρει να έχουμε άμεσες λύσεις, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια τέτοια. Θα θέλαμε να πάμε και να πούμε στην κυβέρνηση πως βρήκαμε μια έξυπνη λύση»

    -Η λυση είναι η κρατικοποίηση των τραπεζών.
    Αυτό γίνεται κι απ οποιοδήποτε αστικό κόμμα, αρκεί να ενδιαδέρεται για τους πολίτες και τη χώρα του.
    Η λύση είναι το ό,τι έπρεπε εδώ και 2-3 χρόνια νάχαμε αρνηθεί αποπληρωμές, νάχαμε συστήσει ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, πράγμα που ακόμα μπορούμε να κάνουμε.
    Η λύση είναι η διατήρηση των κρατικών μεγαλοΔΕΚΟ κι όχι μόνον αυτό, μα η επανακρατικοποίηση των ήδη ξεπουλημένων. Οι εισπράξεις ΔΕΗ και ΟΤΕ μόνο, αρκούν για να συντηρηθεί ο μισός δημόσιος τομέας. Η λύση είναι αποπομπή της μισθοδοσίας του παπαδαριού στον φυσικό τους εργοδότη.
    Η λύση είναι ο περιορισμός των εξοπλισμών, των εκτός Ελλάδας αποστολών, η κατάργηση των παραστρατιωτικών τμημάτων που λέγονται ΜΑΤ και δε συμμαζεύεται κι η κατάργηση των δαπανών εξοπλισμού των. Η λύση είναι ο περιορισμός του προϋπολογισμού της βουλής στο μισό.
    Η λύση είναι η ίδρυση κρατικών βιομηχανιών κάλυψης στοιχειωδών τουλάχιστον αναγκών κι ας κοστίζουν παραπάνω και με κίνητρα είτε αποδείξεων, είτε φορολογικά, είτε πατριωτικά ή "πατριωτικά" να παροτρύνεται ο έλληνας να ενισχύσει την προσπάθεια αυτάρκειας και περιορισμού των εισαγωγών.
    Η λύση είναι τέλος το πάρτυ για τους καρχαρίες, έτσι κι αλλοιώς τίποτα δεν λειτουργούν στη χώρα, ας τους βάλουμε χέρι μια φορά κι αναδρομικά.
    Αυτή είναι απάντηση κι ας ξέρουμε όλοι πως δεν θα κάνει τίποτα απ αυτά η κυβέρνηση. Μπροστά στη δοθε΄΄ισα απάντηση όμως...
    Τέλος, η λύση είναι να ανατρέψουμε το σύστημα με κάθε τρόπο.
    Καλούμε καθημερινά την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές και τον λαό να μας εμπιστευτεί, να εμπιστευτεί για μια φορά ένα κομμουνιστικό κόμμα που έχει τον τρόπο να δώσει λύσεις.
    Μπορεί να μην επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση, μα εγγυώμαστε το μέλλον, παιδεία, υγεία, εργασία, περιβάλλον, άντε και κουλτούρα.
    Ο,τιδήποτε άλλο νάλεγε εκτός απ αυτά που είπε, θάταν απάντηση.
    Όχι όμως, «παρόλο που ως κόμμα, μας ενδιαφέρει να έχουμε άμεσες λύσεις, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια τέτοια. Θα θέλαμε να πάμε και να πούμε στην κυβέρνηση πως βρήκαμε μια έξυπνη λύση»
    Νομίζω;...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mbiker ο μικροαστισμός του τρόπου που σκέφτεσαι φαινότανε από χιλιόμετρα. Με ποιον τρόπο λοιπόν θα ανατρέψουμε το σύστημα; Όλα όσα παραθέτεις πριν αναφέρεις αυτό το "με κάθε τρόπο να ανατρέψουμε" προϋποθέτουν να δείξει το καλό μας το σύστημα και λίγο φιλότιμο για να γίνουν. Κλασικές οπορτουνιστικές αυταπάτες με λίγα λόγια.
    Όσο για την ταμπακέρα που λες, δεν χρειάζεται να σου πει κανείς τίποτα. Κάτσε μόνο 5 λεπτά και άκου τη συνέντευξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. a.d.
    Μικροαστός με κόκκινα ρούχα είσαι και φαίνεσαι.
    Τι είπε η Παπαρήγα;
    "...Θα θέλαμε να πάμε και να πούμε στην κυβέρνηση πως βρήκαμε μια έξυπνη λύση»

    Πάνω στο τι θα μπορούσε να πεί στην κυβέρνηση είπα. Να διαβάζεις αργά και προσεκτικά, μπας και καταλάβεις.
    Το όσον αφορά το πως θα γίνει η ανατροπή, εσείς είστε οι "επαναστάτες", για πέστε και σε μας τους μικροαστούς καμμιά ιδέα...
    Ε, μα πια...δεν παίζεστε!

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδια ειρηνη ημιν! Μην αλληλοχαρακτηριζεστε!
    A.D κατανοητα τα νευρα, αλλα θα ηταν πιο εποικοδομητικο αν απαντουσες με επιχειρηματα, ειναι σιγουρο οτι μπορεις να το κανεις (απο την στιγμη που μπηκες στον κοπο να απαντησεις δλδ)

    mbiker, νομιζω οτι πεφτεις σε αντιφασεις. Αφου λες οτι ""Τέλος, η λύση είναι να ανατρέψουμε το σύστημα με κάθε τρόπο. "" και συμφωνω, τι τα ηθελες ολα τα προηγουμενα.
    Επισης γινεσαι εριστικος χωρις λογο και δεν σε καταλαβαινω. Ειμαστε στην ιδια βαρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mbiker
    Εντάξει, ανακαλώ τα περί μικροαστισμού, παρ'ότι δεν σε αποκάλεσα μικροαστό, ό,τι είπα αφορούσε στοιχεία του τρόπου σκέψης και δεν έχω κανέναν λόγο να έχω ή να δημιουργώ προσωπικά με κανέναν.
    Όμως η αντίφαση στο σχόλιό σου στον εκτενή πρόλογο (όλα πριν το "με κάθε τρόπο") και στο "με κάθε τρόπο" είναι αδιαμφισβήτητη.
    Επίσης, η Παπαρήγα λέει πάρα πολλά και στην κυβέρνηση και στον λαό, αν θέλεις μην απομονώνεις σκόρπιες εκφράσεις γιατί έτσι πρώτον προκαλείς διαστρεβλώσεις (είτε θέλεις είτε όχι) και δεύτερον γιατί αν παρακολουθείς ολοκληρωμένες τις προτάσεις, τις βλέπεις και τις ιδέες μόνος σου. Η ανατροπή του συστήματος δεν μπορεί παρά να έχει ως αφετηρία την συνειδητοποίησή του ως οργάνου και εργαλείου του ταξικού εχθρού, ακολούθως την οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων από τα κάτω με ξεκάθαρο προσανατολισμό αμφισβήτησης του ταξικού εχθρού σε βαθμό εξουσίας και την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε θετική κατεύθυνση (δηλαδή κατεύθυνση εξουσίας) για το λαϊκό κίνημα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα και πειστικότερα σε ένα απλό σχόλιο, άκου εφόσον θέλεις ολοκληρωμένες τις προτάσεις του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. a.d.
    Επαναλαμβάνω πως Δεν άκουσα το ηχητικό, αρκέστηκα στο κείμενο (αυτό ίσως ήταν το λάθος μου, αν απ το ηχητικό βγαίνει άλλο συμπέρασμα).
    Για τα υπόλοιπα, κανένα πρόβλημα.
    Φίλοι;
    :)

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. mbiker από την αρχή η στάση μου δεν ήταν εχθρική, αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι ήμουν λίγο πιο απότομος από ό,τι συνηθίζω, ήδη έχω πάρει πίσω κάποιες εκφράσεις μου. Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει κάτι για να χωρίσουμε. Όπως λέει και ο Manny, στην ίδια βάρκα είμαστε.
    Μια τελευταία κουβέντα. Όταν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ προτρέπουμε τον κόσμο να διαβάσει και να ακούσει τις θέσεις του Κόμματος, αυτό δεν το κάνουμε ούτε από ιδιοτροπία, ούτε από δογματισμό ή μονολιθικότητα, ούτε θέλουμε να κάνουμε τον καμπόσο και τον παντογνώστη και τον μάγκα, όπως αρέσκονται να παπαγαλίζουν τα διάφορα αστικά ΜΜΕ. Είναι άλλο πράγμα οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ (στο παρόν ιστολόγιο πχ είναι ήδη αναδημοσιευμένα και φρέσκα μια ανακοίνωση του ΠΓ και μια συνέντευξη τύπου της ΓΓ με αφορμή τα τελευταία περί χρεοκοπίας) και άλλο πράγμα αυτά που φτάνουν στον κόσμο για το ΚΚΕ περασμένα από τα παραμορφωτικά πρίσματα των προπαγανδιστών του συστήματος. Το ΚΚΕ θέλει όσο δεν φαντάζεσαι να έχει επικοινωνία με τον κόσμο, να μαθαίνει και να μελετάει ο κόσμος τις θέσεις του, οι οποίες είναι εξαγόμενα διεξοδικότατης επιστημονικής ανάλυσης και όχι θεατρινισμοί και φιοριτούρες στείρας ψηφοθηρίας. Nα κάνει ο κόσμος ψύχραιμη και αντικειμενική κριτική, να δει αν και κατά πόσο οι θέσεις αυτές επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα που ζούμε και να αναπτύσσεται εκατέρωθεν εμπιστοσύνη -η οποία από το Κόμμα προς το λαό είναι ήδη εκφρασμένη και αυτό δεν είναι χάιδεμα αυτιών- και αυτό που λέμε συμπόρευση.
    Αυτά τα ολίγα. Ελπίζω και εγώ τώρα ότι έχει διαλυθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση και πλέον συνεχίζουμε σε φιλικά πλαίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.