31 Μαΐου 2011

«Οι "φίλοι" των αγανακτισμένων»

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Ας δούμε μερικά κομμάτια του παζλ:

α) Τον περσινό Μάη, ως απάντηση στο μνημόνιο, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας, πραγματοποιήθηκε - κατά κοινή ομολογία - μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της μεταπολίτευσης. Αλλά ο όγκος και το μήνυμά της «θάφτηκαν» κανονικά από τα ΜΜΕ, τα οποία σε μια αποθέωση της τυμβωρυχίας, ως γνήσιες ύαινες, έσπευσαν να «κατασπαράξουν» τους δολοφονημένους της «Μαρφίν», με στόχο να φρενάρουν τη λαϊκή ανάταση.
Μέσα από τα ίδια αυτά ΜΜΕ, με εμφανή στόχο να χτυπηθεί στην «καρδιά» η λαϊκή αφύπνιση, διακινήθηκε ο γκαιμπελισμός των προθύμων του μνημονίου, που προσπάθησαν να περάσουν την προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για τα γεγονότα στον Αγνωστο Στρατιώτη.

β) Φέτος το Μάη, πριν τρεις βδομάδες, μια λαοθάλασσα κατέβηκε στους δρόμους και διαδήλωσε ενάντια στην πολιτική της λεηλασίας. Η φωνή της λαοπλημμύρας «πνίγηκε» από τα δελτία ειδήσεων.

γ) Πάλι τον περσινό Μάη, στο κάλεσμα του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως, ανταποκρίθηκε πλήθος λαού. Η Αθήνα «βούλιαξε», αλλά η συγκέντρωση «εξαφανίστηκε» από τα κανάλια.
Λίγες μέρες νωρίτερα το πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη με κεντρικό σύνθημα «Peoples of Europe Rize up» (σ.σ.: «Λαοί της Ευρώπης Ξεσηκωθείτε») προκάλεσε την μήνιν του κατεστημένου. Οι ίδιοι - από τους πολιτικούς προύχοντες του καθεστώτος μέχρι τους «Πορτοσάλτε» των ΜΜΕ - που τότε με αφορμή το πανό του ΚΚΕ έθεταν ακόμα και ζήτημα «νομιμότητας» (!) του ΚΚΕ, είναι οι ίδιοι που εδώ και μερικές μέρες εκθειάζουν τις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» στην Ισπανία, όπου δεσπόζει το πανό με το ίδιο ακριβώς σύνθημα...




δ) Από πέρσι μέχρι φέτος δεν υπάρχει εκπρόσωπος του δικομματισμού και των «παραφυάδων» του που να μην έχει περιγράψει από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση ως... κυκλοφοριακό πρόβλημα «που ταλαιπωρεί τους πολίτες».
Δεν υπάρχει «μαρκουτσοφόρος» που δεν έχει χρεώσει την οικονομική ασφυξία και τα λουκέτα στην αγορά στο γεγονός ότι «οι διαδηλωτές κλείνουν τους δρόμους».
Δεν υπάρχει ενσωματωμένη γραφίδα που δεν έχει κατηγορήσει την πιο μικρή ή την πιο μεγάλη απεργία, την πιο μικρή ή την πιο μεγάλη κινητοποίηση, σαν ένδειξη «ανευθυνότητας». Σαν υπαίτια πρόκλησης «κοινωνικής αναταραχής». Σαν πράξη «αντιπατριωτική» που «υπονομεύει την πορεία σωτηρίας της χώρας».

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτή είναι η στάση του κυρίαρχου πολιτικού και εκδοτικού - τηλεοπτικού κατεστημένου απέναντι στις λαϊκές διαμαρτυρίες.

Και ω του θαύματος!
Εδώ και μερικά 24ωρα οι πλέον ορκισμένοι εχθροί των λαϊκών συγκεντρώσεων διαγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος πρώτος θα αποθεώσει το «κίνημα των αγανακτισμένων»! Πασχίζουν να αποδείξουν ότι «είναι κι αυτοί εκεί»! Οτι αγαπούν τους διαδηλωτές όσο τίποτα άλλο στον κόσμο!

Από τον ΣΚΑΪ που πέρσι μεγαλοστελέχη του ζητούσαν την κατάργηση άρθρων του Συντάγματος για να τίθενται εκτός νόμου οι συναθροίσεις (!), μέχρι το MEGA των γνωστών «απεργοφάγων»,
από τους απηνείς διώκτες των διαδηλωτών στα διόδια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα λιμάνια μέχρι το STAR της... Πετρούλας, όλοι τους ομνύουν στο «κίνημα των αγανακτισμένων»!

Τι έγινε ρε παιδιά!;...

Για να καταλάβουμε τι έγινε,
(σ.σ.: και για την ακρίβεια για να καταλάβουμε «πού θέλουν να το πάνε» αυτό που γίνεται),
αξίζει να σταθούμε σε όσα λένε οι «φίλοι των αγανακτισμένων».

1) Καμία άλλη έννοια, καμία άλλη λέξη δεν έχει αποθεωθεί από την περασμένη Τετάρτη στα ΜΜΕ όσο δύο λέξεις: «Αγανακτισμένοι» και «αυθόρμητο». Το αποκορύφωμα ήρθε από τον Πεταλωτή: Κι αυτός δήλωσε, χτες, λάτρης των «αγανακτισμένων». Κι αυτός εμφανίστηκε οπαδός του «αυθορμητισμού» τους!
«Ζήτω η αγανάκτηση των μαζών» (!), λοιπόν, με μια, όμως, προϋπόθεση: Οτι η αγανάκτηση δε θα οργανωθεί, δε θα έχει στόχευση, δε θα αποκτήσει ορίζοντα, αλλά θα παραμείνει στον αστερισμό του... «αυθόρμητου». Σε αυτή την περίπτωση θα έχει στο πλευρό της από την κυβέρνηση μέχρι τη ΝΔ, από το MEGA μέχρι τον ΣΚΑΪ!

Οσο, επομένως, η «αγανάκτηση» είναι «αυθόρμητη», έχει καλώς. Αλλά γιατί σπεύδουν να θωπεύσουν το «αυθόρμητο» και να το αντιπαραβάλουν με το «συνειδητό»; Γιατί επαινούν τον «αγανακτισμένο», αλλά πετροβολούν τον «συνειδητοποιημένο»; Γιατί κολακεύουν τον «αγανακτισμένο», αλλά συκοφαντούν τον «οργανωμένο»; Και γιατί δεν πρέπει ο «αγανακτισμένος» να εκδηλώνει την αγανάκτησή του «οργανωμένα»;

Διότι μάλλον έχουν αντιληφθεί περίφημα την ακρίβεια της διαπίστωσης του Λένιν:
«...το "αυθόρμητο στοιχείο" δεν αποτελεί στην ουσία τίποτε άλλο παρά εμβρυακή μορφή του συνειδητού». Χωρίς την ανάπτυξη του συνειδητού, όμως, τα αυθόρμητα ξεσπάσματα δε θα γίνουν ποτέ τίποτα «περισσότερο (από) ξεσπάσματα απόγνωσης κι εκδίκησης παρά αγώνας»(Λένιν, «Τι να κάνουμε;», σελ. 30, «Σύγχρονη Εποχή»).

Σήμερα, συνεπώς, αφού οι υπεύθυνοι των λαϊκών δεινών δεν μπορούν να αποτρέψουν την «αγανάκτηση», δίνουν όλο το βάρος τους ώστε να σκοτώσουν το «έμβρυο» του μετασχηματισμού της αγανάκτησης σε συνειδητή οργάνωση και σε συντονισμένη πάλη ενάντια σε όσους και σε όσα προκαλούν την αγανάκτηση.

«Μείνετε... αυθορμήτως αγανακτισμένοι», συνιστούν στην πλατεία οι «φίλοι των αγανακτισμένων». Και επιμένουν: «Κρατήστε την αγανάκτησή σας μακριά από κάθε οργάνωση». Πασχίζουν να κρατήσουν μακριά την αγανάκτηση ή ακόμα και να την στρέψουν ενάντια στο οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Λογικό: Οσο ο «αυθορμήτως αγανακτισμένος» διατηρείται σε κατάσταση «ανοργάνωτου αυθορμητισμού», τόσο μειώνονται και οι κίνδυνοι να μετατραπεί
σε «συνειδητοποιημένο»,
σε «χειραφετημένο»,
σε «αποφασισμένο»,
σε «εξεγερμένο» και
σε «επαναστατημένο».
Το θέμα, λοιπόν, είναι να αποτρέψουν τη μετατροπή της «αγανάκτησης» σε συλλογική δράση. Θέλουν να καπηλευτούν τη δίκαιη «αγανάκτηση». Να την ενσωματώσουν μετατρέποντάς την σε ένα ανώδυνο, ξεστρατισμένο άχτι. Να κόψουν τις γέφυρές της με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, που αφενός θα οξυγονώσει το κίνημα, αφετέρου θα μετατρέψει την αγανάκτηση σε ό,τι τρέμουν περισσότερο: Σε ταξικό πολιτικό αγώνα.

2) «Οι φίλοι των αγανακτισμένων» εκστασιάζονται επειδή το «κίνημα των αγανακτισμένων» είναι, όπως ακατάπαυστα επαναλαμβάνουν, «ακομμάτιστο». Κάθε δεύτερη πρότασή τους είναι και μια «συμβουλή» προς την πλατεία: «Παραμείνετε ακομμάτιστοι»!
Στην ουσία, δηλαδή, εκείνο που πιπιλίζουν στο αυτί των ανθρώπων που κατεβαίνουν στις πλατείες δεν είναι μια διαπίστωση (ότι «είναι ακομμάτιστοι», αλλά μια «εντολή» που προωθείται μέσω της «αγαθής» παρότρυνσης και της «ανιδιοτελούς» προτροπής: «Πρέπει να είστε ακομμάτιστοι», «πρέπει να είστε μακριά από κόμματα», «και οι 300 φταίνε» κ.ο.κ.

Αλλά ας το σκεφτούμε: Οι κήρυκες του «ακομμάτιστου» για ποιο πράγμα, τελικά, «αγωνιούν»;

Φοβούνται μήπως οι άνθρωποι που διαδηλώνουν εναντίον της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, πάνε με το... ΠΑΣΟΚ;
Φοβούνται, αυτούς που διαδηλώνουν εναντίον της πολιτικής της ΝΔ και που οδήγησε την κατάσταση ως εδώ, μήπως τους τυλίξει η... ΝΔ;
Οι γραφίδες και τα κανάλια που επαινούν την «υπευθυνότητα του ΛΑ.Ο.Σ.», φοβούνται μήπως οι άνθρωποι που διαδηλώνουν εναντίον του μνημονίου που υπερψήφισε το ΛΑ.Ο.Σ., πάνε με το... ΛΑ.Ο.Σ.;
Οι ίδιοι που μόλις πριν λίγα χρόνια επιχείρησαν να κατασκευάσουν ένα «ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ του 20%», αγωνιούν μήπως η πλατεία που αγκομαχάει από την πολιτική της ΕΕ, πάει με τον... ΣΥΝ της ΕΕ;

Προφανώς, λοιπόν, το «ακομμάτιστο» κήρυγμα, με ολίγην από το «όλοι ίδιοι είναι», ούτε «ουδέτερο» είναι, ούτε και τόσο ακομμάτιστο. Για την ακρίβεια, παρότι ποζάρει σαν «ακομμάτιστο», βολεύει αφάνταστα τα κόμματα που με την πολιτική τους προκαλούν τα δεινά και την αγανάκτηση του κόσμου.

3) Οι χτεσινοί «εισαγγελείς» της «ανομίας», της «αναρχίας», της «κοινωνικής αταξίας» που προκαλούν οι διαδηλώσεις, μεταμορφωμένοι πλέον, ξεκινούν τη θωπεία και την κολακεία προς τους «αγανακτισμένους» εξηγώντας ότι η «λατρεία» τους οφείλεται στο εξής γεγονός: «Στην πλατεία είναι όλη η κοινωνία», «στην πλατεία είναι και οι επιχειρηματίες», όπως διαλαλούσε χτες ο ΣΚΑΪ.

Φανταστείτε, δηλαδή, τη χαρά τους αν κατάφερναν να μετατρέψουν την πλατεία σε «πανεθνικό σύμβολο συναίνεσης», όπου θα κατέβαινε μέχρι και ο Παπανδρέου, ο ίδιος δηλαδή που όταν τον ρωτούν δεν έχει πρόβλημα να απαντά ότι αν ήταν εργαζόμενος θα κατέβαινε κι αυτός στις πορείες (!) ή ο Σαμαράς που χτες πήρε επ' ώμου στην κοινοβουλευτική του ομάδα τους «αγανακτισμένους»!

Αλλά πόσο «ακηδεμόνευτος» είναι ο χαβάς των βάρδων του «Λαός και Κολωνάκι»; Τελικά, πόσο «ακηδεμόνευτο» είναι το κήρυγμα που ξεχειλίζει από τη λογική του «όλοι το ίδιο είμαστε»; Μήπως αυτή δεν είναι η άλλη όψη του «όλοι μαζί τα φάγαμε»;

Οι τάχα οπαδοί του «ακηδεμόνευτου», ως άλλοι προφήτες της «κατάργησης των τάξεων», δεν είναι παρά χυδαίοι προπαγανδιστές που θέλουν να «καπελώσουν», να κηδεμονεύσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στην απάτη πως «όλοι ένα πράγμα είμαστε». Αλλά πουλώντας το εν λόγω παραμύθι από τα «θεωρεία» τους, ένα αποκαλύπτουν οι «φίλοι των αγανακτισμένων»: Οτι σε τόση εκτίμηση έχουν την «πλατεία», που της συμπεριφέρονται λες και δεν έχει ίχνος νοημοσύνης! Λες και στην «πλατεία» δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ότι είναι άλλο πράγμα ο εργάτης που του κόβουν το μισθό και άλλο πράγμα ο τραπεζίτης που παίρνει τα «πακέτα».

«Η πλατεία είναι γεμάτη», όπως λέει και το τραγούδι.
Αλλά το τραγούδι δε σταματά εκεί. Κόντρα σε όσους θέλουν να το σταματήσουν εκεί, κόντρα σε όσους το κόβουν, η «πλατεία» ας επιβάλει να ακουστεί και ο παρακάτω στίχος:
«...να η συγκέντρωση ανάβει κι όλα είναι συνειδητά»!

22 σχόλια:

  1. Το είδα το πρωί, λέω άστο θα το ανεβάσω το μεσημέρι, αλλά με πρόλαβες. Πάρα πολύ καλό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ‎"Όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, ψαξε να βρεις που έχεις κάνει λάθος"
    Β.Ι. Λένιν

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_4190.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ^^ Το εχουμε δει
    χεχεχεχεχεχεχε θα ειναι και αυτος κοντα στο ποιμνιο του σημερα : ]]]
    (pun intended)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στο Μπογιόπουλο!!Μακράν το πιο αναλυτικό, τεκμηριωμένο και ζουμερό άρθρο που διάβασα. Άντε λοιπόν να βοηθήσουμε όλοι μας ν ανάψει στ' αλήθεια η Συγκέντρωση για να γίνουν όλα Συνηδειτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω γουσταρω ξυλινη γλωσσα, αυτον δεν μπορεις να τον πεις κολλημενο και γραφικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΕ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ.ΒΑΛΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΣ,ΣΤΟ ΑΠΕΥΘΥΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΟΙΡΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσει που αλληλοσυγχαιρεστε. Θα μπορέσετε το βράδυ να κοιμηθείτε και περήφανοι με τις κομματικές σας παρωπίδες για τη διατύπωση των απόψεων σας.Μπράβο!
    Προτείνω να αρχίσετε να συμμετέχε σε αυτές τις συγκεντρώσεις γιατί κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε οι μεγαλύτεροι απόντες όταν θα γραφτεί ιστορία.
    Επίσης διακρίνω μια μικρή πικρία για το μέγεθος των συγκεντρώσεων διότι οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ δεν φτάνουν ποτέ ούτε το ένα δέκατο αυτού του κόσμου.
    Ένας νοήμων άνθρωπος θα καταλάβαινε πως είναι αδύνατο να αποτελεί τον ένα και μοναδικό, τον επίλεκτο, το γνώστη όλης της αλήθειας αγνοώντας το πλήθος κόσμου που έχει αντίθετη άποψη με αυτόν. Εξάλλου θα ήταν παρακινδυνευμένη τέτοια σκέψη γιατί θα πήγαινε κοντρα στο Μάρξ που ήταν ενάντια των καστών και του ελιτισμού.
    Διαλέξτε είστε εκφραστές του εργαζόμενου και του ταλαιπωρημένου ή εκφραστές μόνο αυτών που δηλώνουν πιστοί στο δικό σας κόμμα. Αυτό θυμίζει άποψη άλλων εποχών γύρω στο '67

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιλανε ολοι, μιλαν και οι... Τελος παντων, εμεις την Πεμπτη "ανωνυμε του 1.20π.μ." εχουμε ραντεβου στις 5.20 το χαραμα για να περιφρουρησουμε την απεργια. Θα εισαι εκει μαζι με τον εργαζομενο και ταλαιπωρημενο λαο?
    Ειναι ευχαριστο παντως να μιλας στο 2ο πληθυντικο. Ετεροπροσδιοριζεσαι εκτος ΠΑΜΕ και ΚΚΕ, βεβαια δεν αυτοπροσδιοριζεσαι. Κριση ταυτοτητας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος 1:20
    Προσπαθείτε τώρα με το ζόρι να παρουσιάσετε το σύνταγμα σαν κάτι καινούριο, ελπιδοφόρο κλπ. Επειδή μάλλον ποτέ στη ζωή σου δεν απέργησες, δεν συγκρούστηκες με εργοδότες, ποτέ δεν συμμετείχες στα συνδικάτα, τώρα βγάζεις κακία.
    Επειδή ξέρουμε από πλήθη και κόσμο, χίλιοι νοματαίοι να προσπαθούν για συνέλευση (καλά κάνουν) και πενήντα χιλιάδες σκόρπιοι, δεν είναι συγκέντρωση αγαπητέ. Ασε λοιπόν τις κακίες (για τις οποίες μας κατηγορείς, είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα). Εμείς σε καλούσαμε μια ζωή στις συγκεντρώσεις μας. Εσύ και οι όμοιοί σου από γινάτι δεν ερχόσαστε και μετά έχετε και θράσος να λέτε "δεν μαζεύετε κόσμο".
    Εμείς μια χαρά ήρθαμε στις συγκεντρώσεις αυτές, είδαμε και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παραφράζοντας το άσμα της λαϊκής τραγουδίστριας Κ. Γαρμπή λέγω: "Θα αγανακτήσω, στην πλατεία εγώ θα στρογγυλοκαθήσω, τα κουζινικά θα βροντοχτυπήσω..." Μια απορία: Τι θα κάνουν οι αγανακτισμένοι; α)Θα συνεχίσουν να είναι στην πλατεία χωρίς να ζητούν τίποτα, απλώς κάνοντας χαβαλέ και ρίχνοντας και κάποιο φάσκελο; β)Θα αποκτήσουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ πλαίσιο ζητώντας κάτι;
    Αν συμβεί το (β), τι θα διεκδικήσουν;
    Αύξηση μισθών, μείωση ΦΠΑ, εθνικοποίηση τραπεζών, ..... Αυτά δε τα έχουμε ζήσει ήδη; Άρα πάλι καταλήγουμε στο εξής: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Τώρα όσον αφορά τα "ακομματιστα", "ακαθοδήγητα" όποιος πιστεύει ότι ισχύουν κοιμάται ύπνο βαθύ. Μπορεί να ξεκίνησε αυθόρμητα, αλλά ρωτώ: αν δεν εκφυλιστεί και τελικά αποκτήσει πολιτικό πλαίσιο, πιστεύει κανείς ότι το σύστημα θα το αφήσει να γιγαντώσει; ΙΒΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Μου αρέσει που αλληλοσυγχαιρεστε. Θα μπορέσετε το βράδυ να κοιμηθείτε και περήφανοι με τις κομματικές σας παρωπίδες για τη διατύπωση των απόψεων σας.Μπράβο!» Συμπαθητικη προσπαθεια δηκτικου υφους.Καλα το ξεκινας.

    «Προτείνω να αρχίσετε να συμμετέχετε σε αυτές τις συγκεντρώσεις γιατί κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε οι μεγαλύτεροι απόντες όταν θα γραφτεί ιστορία.» Τουλαχιστον ατυχες το σχολιο σου.» Καλως η κακως, οι περισσοτεροι εδώ μεσα εχουμε ερθει κατ’επαναληψη στις συγκεντρωσεις . Η ιστορια γραφεται (και συμφωνα με τα συμφεροντα τους, παντα) από τους νικητες και μετα από χρονια. Αρα ναι, υπαρχει μια πιθανοτητα ναμαστε αποντες.

    «Επίσης διακρίνω μια μικρή πικρία για το μέγεθος των συγκεντρώσεων διότι οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ δεν φτάνουν ποτέ ούτε το ένα δέκατο αυτού του κόσμου.» Το ΠΑΜΕ εχει μαζεψει πολύ περισσοτερο κοσμο στις τελευταιες του συγκεντρωσεις και θα τοξερες αν δε στηριζες την ενημερωση σου στο μεγκα και στο αλτερ.Τσπ, το θεμα μας δεν είναι να τις βγαλουμε εξω να τις μετρησουμε.
    «Ένας νοήμων άνθρωπος θα καταλάβαινε πως είναι αδύνατο να αποτελεί τον ένα και μοναδικό, τον επίλεκτο, το γνώστη όλης της αλήθειας αγνοώντας το πλήθος κόσμου που έχει αντίθετη άποψη με αυτόν. Εξάλλου θα ήταν παρακινδυνευμένη τέτοια σκέψη γιατί θα πήγαινε κοντρα στο Μάρξ που ήταν ενάντια των καστών και του ελιτισμού.» Φρομ δε σιτι αϊ καμ εντ του δε τοπ σιναμον. Ασε την καραμελα περι απολυτης αληθειας και ελιτισμου.Ποιος αγνοει το «πληθος κοσμου» που εχει και «αντιθετη αποψη από αυτόν» μαλιστα? Τι π@παριες είναι αυτές που γραφεις?Μπορεις να αναλυσεις λιγο τη σκεψη σου σε παρακαλω?
    «Διαλέξτε είστε εκφραστές του εργαζόμενου και του ταλαιπωρημένου ή εκφραστές μόνο αυτών που δηλώνουν πιστοί στο δικό σας κόμμα. Αυτό θυμίζει άποψη άλλων εποχών γύρω στο '67.» Σωστα τοπες. Με ένα χρονο διαφορα (1968).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρεπιπτοντως,ανωνυμε φιλε του 2.01πμ για το κειμενο του Μπογιοπουλου εχεις να σχολιασεις τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ηieronymous, απλά δεν παιζεσαι...
    με κάλυψες πλήρως...
    terra libre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το τέλος των "ιδεολογιών".. Δεν είναι κακό.. Δεν είναι καθόλου κακό. Όσο μπορείς φυσικά να προσμετρήσεις στις ιδεολογίες, τους κύρηκες του κομματισμού αλά γκρέκα . Κομματισμός στα σχολεία, κομματισμός στα πανεπιστημια, κομματισμός στην εργασία, κομματισμός στο σπίτι, στις παρέες ,κομματισμός στο ίντερνετ ,κομματισμός στον αθλητισμό. Θα μου πεις, χωρίς ξύλινη γλώσσα και ιδεολογικούς αγώνες με τους "συντρόφους" στα πανεπιστήμια , πως θα χτίσεις τη καριέρα σου ; Η άλλη για μια ατάκα το 73 τη προίκισε ο ελληνικός λαός (ξέχασα, αυτή ανήκει, σήμερα, στο επάρατο ). Θα μας πάρει λίγο καιρό να ξεμπλέξουμε από αυτές τις μπούρδες,(το κομματικό στρατό, την ατέρμονη πάλη των τάξεων , την επαναστατική γυμναστική, included), αλλά αν και όταν τα καταφέρουμε η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα θα είναι αντίστροφη. Σαν το συνέλληνα που όταν ταξιδεύει σε άλλο πολιτισμένο τόπο, αφήνει την οθωμανική του συμπεριφορά κλειδωμένη πίσω στο σπίτι
    ps...οι φωτογραφίες αποδεικνύουν το ποιος την έχει μεγαλύτερη ; (τη συγκέντρωση )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ οχι σαν κατι καφρους που επειδη ξερουν οτι ο μπογιοπουλος εχει δικιο αμεσως αλλαζουν θεμα.
    Αρα λοιπον πρειπει να πω οτι το αρθρο ειναι εξεραιτικο και αντικατοπτριζει ακριβως την κατασταση που επικρατει γυρω απο τους αγανακτησμενους.Τωρα οσον αφορα το αν θα ειμαστε αποντες...εδω ειναι αποντες τα 20.000.000 νεκρων της ΕΣΣΔ απο τα βιβλια της τριτης γυμνασιου-λυκειου!
    Τελος για να μιλησουν οι αριθμοι τι εχετε να πειτε για τα 100.000 κοσμου που συγκεντρωσε το ΚΚΕ στο συλλαλητιριο στις 15\5\2010;Εισασταν την Πρωτομαγια να δειτε τον κοσμο που ειχε μαζεψει το ΠΑΜΕ;Τι λετε για την μερα που σκοτωθηκαν οι τρεις της μαρφιν-ξερεται τι κοσμος διαδηλωνε τοτε;

    χαιρετισματα απο την ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τι να σχολιασεις για τα κειμενα του μπογιοπουλου?κοφτερο λεπιδι οπως παντα.και οσο για τα διαφορα σκουπιδια που ερχονται για να πουνε την παπαρια τους καλα θα ειναι να να ψαξουν την τις μανες τους γυιους και τις αδερφες τους στους 'αγαναχτισμενους' της συγγρου και της φυλης.ετσι ανωνυμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και κατι ακομα για τον βρωμιαρη τον 'ανωνυμο'.τετοιες συγκεντρωσεις σαν των άγανακτισμενων'του σκαι του μεγα και ολου του τηλεοπτικου συρφετου, το παμε και το κκε τις κανει κυριολεκτικα για πλακα.σκουπιδι,ε σκουπιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Red χαλάρωσε λιγάκι(δεν είμαι ο ανώνυμος που βρίζεις).Δε σου επιτέθηκε κανένας σε προσωπικό επίπεδο.Όταν έχεις διαφορετικές απόψεις με κάποιον καλύτερα να αρχίζουν τα επιχειρήματα και όχι να εμφανίζεται ο Ελληναράς που κρύβεις μέσα σου.
    Όσο αφορά το άρθρο,συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος του με μια μικρή εξαίρεση στο 2),όπου εκτός από το κκε,πιστεύω ότι και άλλες παρατάξεις από την αριστερά μπορούν να απορροφήσουν κόσμο(και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα).Τέλος είμαι κατά της κίνηση που έκανε το ΠΑΜΕ στην ακρόπολη,αλλά αυτό είναι τελείως άσχετο με το κείμενο και το περιεχόμενό του,όποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΝΝΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.