24 Μαΐου 2011

Kαλώ τους Έλληνες να βάλουν πλάτη για τη σωτηρία της χώρας



Για το καλό του έθνους!!!, για τη συνέχεια της ελληνικής φυλής !!! πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ίσως χειρότερα και από πόλεμο. Ας συμβάλλει ο καθένας με βάση τις δυνατότητες του. Εξάλλου όλοι Έλληνες είμαστε απόγονοι του Δευκαλίωνα, σε όλους κυλάει ιχώρ στις φέβες μας.

Στο εξωτερικό, οι Έλληνες είναι πολύ πλούσιοι

Οι καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες ξεπερνούν το ελληνικό ΑΕΠ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, εν μέσω κρίσης, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Handelsblatt, το οποίο αναφέρει ότι τα ελληνικά κεφάλαια που βρίσκονται στην Ελβετία υπολογίζονται στα 280 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ύψος των ελληνικών ιδιωτικών κεφαλαίων που βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες αντιστοιχεί στο 120% του ελληνικού ΑΕΠ. Η γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης, ότι μόνο οι δύο μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 20 δισ. ευρώ, που ανήκουν σε Έλληνες ιδιώτες..

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

5 σχόλια:

  1. Ο σκοπός του άρθρου (αν και δεν τα καταφέρνει, είναι η αλήθεια) είναι να ειρωνευτεί ουσιαστικά απόψεις όπως αυτή που καταγράφεται στην πρώτη παράγραφο.

    Yiok yiok,

    όσον αναφορά το δεύτερο κομμάτι του, με τις καταθέσεις, είναι παιχνίδι εντυπώσεων των αστικών φυλλάδων και τα ποσά αυτά δεν αντιστοιχούν σε καταθέσεις αλλά κυρίως σε χρηματιστικές επενδύσεις. Η ελληνική αστική τάξη θα είχε ήδη καταστραφεί (όσο παράξενο και εαν ακούγεται) εαν τα κεφάλαια αυτά βρίσκονταν ανενεργά σε λογαρισμούς στην Ελβετία. Σκοπός των κεφαλαίων είναι η επανεπένδυση και όχι η συσσώρευση.

    Και βέβαια υπάρχει συσσώρευση και μάλιστα υπερσυσσώρευση, αλλά όχι τέτοιων μεγεθών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην εστιαζεις στα νουμερα (ετσι οπως τα λες ειναι )....
    αλλα στην Ελληνική αστική τάξη που το έχει συνήθειο να την κοπανάει από την χώρα,και να γίνεται ο καλύτερος συνεργάτης των ξένων,και ας το παίζει συνέχεια πατριωτική.Τώρα οι "πατριώτες" την κοπανήσανε για την Ελβετία με τα φράγκα τους.
    Λεπίδι χρειάζεται να πέσει άφθονο.
    (στο επιχειρημα καποιων να ξησηκωθουμε για την ΕΛΛΑΔΑ απανταει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω σιγουρα Red Fly. Αν και έχεις δίκιο στη σκέψη σου, το spiegel μίλησε για 600 δισ. καταθέσεις. Οπότε ίσως το ποσό που κατέχουν είναι τρεις και παραπάνω φορές τα 600 δισ. αλλά και πιθανόν να έχουν συσσωρευτεί, εκεί για να βρουν τις κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες και μετά να επενδυθούν, σε χρηματιστήρια ή σε παραγωγικούς τομείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.