18 Μαΐου 2011

Είναι όλοι οι Έλληνες... το ίδιο;

  ...Με αφορμή τη δολοφονία ενός Έλληνα από "ξένους" και ενός "ξένου" από Έλληνες...
Πώς ακριβώς ορίζεται ο "ξένος"; Ξένος ως προς την εθνικότητα ή την ανθρώπινη φύση; Ο "λαθραίος"; Λαθραίος ως προς την εκάστοτε κρατική νομοθεσία ή την ανάγκη για επιβίωση; Μα κι ο "Έλληνας"; Πώς ακριβώς ορίζεται ο "Έλληνας";

Εφόσον "όλοι οι μετανάστες είναι το ίδιο", άρα και "όλοι οι Έλληνες είναι το ίδιο"; Μα υπάρχουν Έλληνες εξαθλιωμένοι, κλέφτες, πρεζέμποροι, βιαστές, νταβατζήδες, δολοφόνοι; Άραγε όλοι οι Έλληνες είναι αθώοι; Άραγε όλοι είναι ένοχοι;...
Και κάτι ακόμα: Όταν "ζεις παράνομα" σε μια χώρα, πώς ακριβώς αξιολογείται ο θάνατός σου; Ως νόμιμος ή ως παράνομος;
Και με βάση όλα τα παραπάνω, ποιός είναι ο ξένος, ποιός ο παράνομος και ποιός ο Έλληνας σε όσα ακολουθούν;...

   "Ξαφνικά ο θάνατος ενός ανθρώπου από άγνωστους με σκοπό τη ληστεία, μετατράπηκε στο θάνατο ενός ολόκληρου «έθνους», από τους λαθρομετανάστες που δρουν ανεξέλεγκτα. Το καλύτερο σενάριο για τους φωσκολικούς φασίστες και κατοίκους νοσταλγούς μιας καθαρότητας ελληνικής, που την έχουν χάσει εδώ και τουλάχιστον μισή χιλιετία (αν υπήρχε ποτέ δηλαδή), για να οργανώσουν φιέστες με τρόπαιο οποιονδήποτε μετανάστη βρεθεί στο διάβα τους.

Εν ριπή οφθαλμού, και εκεί όπου όλοι οι αγανακτισμένοι έλληνες πολίτες καταδικάζουν την εγκληματικότητα και την ανεξέλεγκτη βία στις γειτονιές τους, αντιστρέφονται οι όροι και όλα επιτρέπονται, αρκεί να γίνονται από έλληνες. Επιτρέπονται οι προπηλακισμοί, οι μαζικοί ξυλοδαρμοί, τα μαχαιρώματα, παραδειγματικοί και καθ’ ομοίωση φόνοι, όπως αυτός του 21χρονου μπαγκλαντεσιανού. Επιτρέπονται τα πάντα, στο όνομα του φόβου, της επιβίωσης, της επιβολής και της εκδίκησης. Επιτρέπεται ο κανιβαλισμός. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός.
  Απόρροια μιας διαλυμένης κοινωνίας που αρνείται, ηθελημένα ή μη, να συνειδητοποιήσει την πηγή όλων αυτών. Να συνειδητοποιήσει ότι ή ανέχεια και η εξαθλίωση δεν ήρθε, δεν έρχεται και δεν θα έρθει ποτέ από τους από κάτω αυτού του κόσμου. Οι από κάτω είναι οι δέκτες (αποδέκτες στο πλείστο από ότι φαίνεται των περιπτώσεων) μια κατάστασης που θα την τροφοδοτούν αέναα οι από πάνω, οι κατέχοντες το κεφάλαιο και την εξουσία, γιατί έτσι διασφαλίζεται η συνέχεια τους. Η χειραγώγηση και υποδούλωση του κόσμου, με κοινωνικά, οικονομικά και ταξικά κριτήρια, κρατά γι αυτούς την ισορροπία των βάσεων της καπιταλιστικής πυραμίδας.
Με το να χτυπήσεις, μαχαιρώσεις ή επιβληθείς στον κάθε που θεωρείς ότι είναι κατώτερος σου, χωρίς συγκεκριμένη λογική, από το χρώμα του δέρματός του ή από τη χώρα προέλευσής του, δε θα σου λύσει ούτε το οικονομικό σου πρόβλημα (εκτός αν όλοι ονειρεύονται να δουλεύουν νυχθημερόν σε φανάρια, μπουρδέλα, ως μικροπωλητές, οικοδόμοι, καθαρίστριες για ένα κομμάτι ψωμί), ούτε το κοινωνικό σου, μιας και πάντα θα έχεις το κόμπλεξ – αφού το έχεις και τώρα – κατωτερότητας και απαξίωσης της ζωής σου από κάποιον που θεωρείς ότι είναι ανώτερός σου." [ parallhlografos.wordpress.com ]   "Έτσι, όταν όλα δείχνουν πως η πολιτική και οικονομική ελίτ των Ελλήνων, τους οποίους γλύφουν και των οποίων αποτελούν τον στρατό, επιτίθενται στην κοινωνία, βρίσκουν πως φταίνε οι μετανάστες, οι ΗΠΑ κτλ και ότι μας κατέχει μία ξένη δύναμη. Φυσικά, αυτά τα καθάρματα στην εργασία τους μεταμορφώνονται ξαφνικά στον χαφιέ ή τον επιστάτη του αφεντικού, που επιβάλλει την τάξη της καταπίεσης. Και καθώς σκουραίνουν τα πράγματα για την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας αυτοί οι χίτες θα είναι η εμπροσθοφυλακή της όταν η κοινωνία θα σηκώσει κεφάλι. Θα πει βέβαια κανείς ότι δεν “αντέχουμε” άλλους μετανάστες. Ωστόσο, πέρα από μία δόση αλήθειας για μένα κάτι άλλο υποκρύπτεται πίσω από αυτή την άποψη. Ο φόβος ότι θα ζούμε σαν τους μετανάστες. Και γι’ αυτό ευθύνονται Έλληνες." [ inlovewithlife.wordpress.com ]   "Οι μικρομεσαίοι δεν θέλουν να μαθαίνουν, δεν θέλουν να βλέπουν λιώμα πλάσματα χυμένα στα ρείθρα, δεν θέλουν να μυρίζουν ούρα, δεν θέλουν να ακούνε για εγκληματικότητα, δεν θέλουν να δεχτούν ότι η πόλη τους, η πρωτεύουσα του κρατιδίου, καρδιά και πνεύμονας της Δημοκρατίας, κατελήφθη από αλλότριες δυνάμεις, από υπέρτερες δυνάμεις, από τις δυνάμεις της απόλυτης φτώχειας, της εξαθλίωσης, των ανθρώπινων ναυαγίων. Οι μικρομεσαίοι δεν θέλουν να ξέρουν ότι η Αθήνα μετασχηματίζεται σε χωματερή, ότι η εξαθλίωση απλώνεται σαν γιγάντιος μύκητας που όλα τα σκεπάζει και τα κατατρώει, από το κέντρο, εστία της λοίμωξης, προς την περιφέρεια, προς τις γειτονιές, τις συνοικίες, τα προάστια. Οι μικρομεσαίοι Ελληνες δεν θέλουν να ξέρουν το προφανές: Στη χωματερή του ιστορικού κέντρου καθρεφτίζεται εν μέρει η παρούσα Ελλάδα, και εν όλω η επελαύνουσα Ελλάδα του σκληρού χειμώνα 2011." [ vlemma.wordpress.com ]
 Υστερόγραφο:
...Η αλήθεια είναι πως βλέποντας το αίμα και τα δάκρυα στο πρόσωπο του "ξένου"
στην πρώτη φωτογραφία, μου γεννιούνται ορισμένες ακόμη απορίες:
Ποιά Ελλάδα και ποιά τα "όλα"; Ποιός ο "μη Έλλην" και ποιός ο... βάρβαρος;;;...
Διαβάστε επίσης:


3 σχόλια:

  1. Σε εκείνες τις πολιτικές ηγεσίες που το 1999 δήλωναν, όπως ο Παπανδρέου στο Τάμπερε, ότι «δεν έχει ταμπού στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην ΕΕ». Που το 2005, μέσω της κυρίας Μπενάκη, δήλωναν ότι .... «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν...». !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. XA XA XA !!! Σε εκείνες τις πολιτικές ηγεσίες που το 1999 δήλωναν, όπως ο Παπανδρέου στο Τάμπερε, ότι «δεν έχει ταμπού στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην ΕΕ». Που το 2005, μέσω της κυρίας Μπενάκη, δήλωναν ότι .... «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν...». XOY XOY XOY !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτοι οι καθαροι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

    με τα επιθετα απο ΚΑΡΑ...και καταληξεις ...ΟΓΛΟΥ
    με τα μουσουδια τους απο τα υπολειμματα του Κιουταχη ,μαυρηδερα και αραχνα ...
    με τη παντελη ελλειψη ελλειψη γνωσης της ελληνικης γλωσσας ...
    με την προφορα αφρικανου και γερμανου τουριστα ...
    με τα ακαταλυπτα λογια που μετα βιας αναγνωριζεις σε μια φραση τους εστω λιγα ελληνικα...
    ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΙΩΘΑΝΕ αραγε αν μαθαιναν οτι μια προγιαγια τους ειχε κοιμηθει με ενα ν Ρωμαιο Στρατιωτη ,με ενα πειρατη απο τη Μαυριτανια ,με εναν Σλαυο κατακτητη, με εναν Τσετη του Ιμπραημ ή με εναν εγγλεζο και γερμανο φανταρο ...

    χαχαχαχα
    θα ειχε ενδιαφερον να δω τα χρυσαυγιτικα μουτρα τους ,αλλα και τους "καθηγητες τους" ,απο τις σχολες μισους που θητευσαν για να ξεχνουν την ανεχεια και ανεργια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.