13 Μαΐου 2011

Έφοδοι μελανοχιτώνων στην Αθήνα

Κύμα ρατσιστικής και φασιστικής βίας σαρώνει την Αθήνα. Ελληνικά φασιστοειδή σήμερα σταμάτησαν λεωφορείο και χτύπησαν αλλοδαπούς ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες μετανάστες την Πέμπτη, όταν σημειώθηκαν οργανωμένες επιθέσεις από νεαρά σκατοκέφαλα φασισταριά, τα οποία φορούσαν κράνη και ήταν εξοπλισμένοι με μαχαίρια και ρόπαλα. Ακόμα και επιθέσεις σε καταστήματα μεταναστών υπήρξαν.

Δίπλα η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε απο το Έθνος με μερικά απο τα ασπόνδυλα (κάντε κλικ για μεγέθυνση). Τα βίντεο που ακολουθούν απο το κανάλι του Βαθύ Κόκκινο


13 σχόλια:

  1. http://www.vimeo.com/19451342 ένα επεισόδιο από την εκπομπή "Η μηχανή του χρόνου" για την ελληνική μετανάστευση. Πολλά επιχειρήματα σχετικά με το θέμα και την νόπια προπαγάνδα ότι οι Έλληνες μετανάστες δεν ήταν έτσι...

    Giorgosbookhunter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To KKE θα αναλάβει δράση; Οι ακροδεξιοί επελαύνουν στους δρόυμους και η λεγόμενη πρωτοπορεία του εργατικού κινήματος είναι άφαντη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου ανώνυμε, τι εννοείς με το να αναλάβει δράση το ΚΚΕ ? Μήπως εννοείς να κατέβει στους δρόμους και να δέρνει φασισταριά ? Το πιο εύκολο είναι αυτό αλλά παράλληλα και το πιο βλακώδες ...

    Είμαστε κομμουνιστές και όχι τραμπούκοι ! Αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Η βία είναι το τελευταίο μέσο που θα χρησιμοποιηθεί, και όταν χρησιμοποιηθεί θα βρίσκόμαστε σε επαναστατική φάση απέναντι στο σύστημα και όχι σε διαμάχη με 100 ή 200 ασπόνδυλους μελανοχιτώνες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ φίλε μου RedFly ένα ξέρω. Οτι όταν τελειώσουν όλα αυτά, η Ιστορία θα έχει γράψει οτι οι μόνοι που αντιστάθηκαν στην επέλαση των ταγμάτων εφόδου ήταν οι αναρχικοί, οι οποίοι με όλα τα στραβά και ανάποδα που έχουν, κράτανε μια παράδοση του ελληνικού λαού που πολέμησε τον φασισμό.

    Οσο για την φράση σου "είμαστε κομμουνιστές, όχι τραμπούκοι" να την πείς στον Δημητρώφ και στους Rotfrontkämpferbund, στην Ρόζα και τους Σπαρτακιστές και σε δεκάδες άλλα τέτοια παραδείγματα γιατί μάλλον δεν γνωρίζαν οτι είναι τραμπούκοι και όχι κομμουνιστές. Τώρα στο blogspot το μάθανε και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνέλθετε λέω και μην γράφετε βλακείες ...

    Καμία Ρόζα και κανένας Δημητρωφ, δεν έβγαινε στους δρόμους για να δέρνει φασίστες. Επαναστασεις κάνανε απέναντι στο συστημα, δεν παίζανε πετροπόλεμο με τα φασιστικά πιόνια.

    Μην συγχέετε τις συμπλοκές που προκαλούσαν οι ναζι απέναντι στους κομμουνιστές της Γερμανιας ... και μην ξεχνάτε τις συνθήκες της εποχής. Όλες τις συνθήκες, ... απο την πολιτική κατάσταση της Γερμανίας μέχρι το χαμηλότατο μορφωτικό επίπεδο των εργατών.

    Αλλά φυσικά, όταν σου επιτίθονται θα αντιδράσεις, έλεος ... όμως δεν βγαίνεις στους δρόμους εξ επι τουτου, να απαντήσεις στον φασισμό με έναν νέο φασισμό! Τι θέλετε δηλαδή ? Απομόνωση των κομμουνιστών και νέες εμφυλιακές καταστάσεις ?

    Ούτε οι αναρχικοί έχουν κάποια παράδοση απέναντι στους φασίστες, εκτός απο τα τελευταία χρόνια που έχουν δείρει ορισμένους απο δαυτους. Εκτός φυσικά εαν η ιστορική σου αναδρομή φτάνει μέχρι το 1968 όταν και εμφανίστηκαν οι πρώτοι εν Ελλαδι αναρχικοί πυρήνες...

    Μάλλον ξεχνάς τους πραγματικούς φασίστες που υπήρξαν στην Ελλάδα πριν και κατα την διάρκεια της Κατοχής. Και εκεί δεν υπήρξε κανένας αναρχικός παρα μονο το ΕΑΜ !

    Η θεμελίωση ενός νέου κοινωνικού συστήματος προϋποθέτει και την θεμελίωση στον ανθρώπινο νου μιας νέας νοοτροπίας και συμπεριφοράς, απαλλαγμένης από τραμπουκισμούς και βίαιες συμπεριφορές. Φυσικά και οι φασίστες είναι προκλητικοί και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, αλλά πολιτικής αντιμετώπισης σε πρώτο στάδιο.

    Ως τελευταίο όπλο χρησιμοποιείτε η βία καθώς ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι δεν έχεις απόλυτο δίκιο, στη Γερμανάι όντως το μέτωπο κόκκινων μαχητών πολεμούσε ακόμα και με όπλα τους φασιστές, αλλά το θέμα είναι ότι πρόκειται για ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ, καταστάσεις. Αυτό γινόταν στις αρχές της δεκαετίας του 30, ενώ οι φασίστες ήταν περιθωριακοί αλλά σημαντική δύναμη από τις αρχές της δεακετίας του '20. Πολλά μέλη των φασιστών ήταν πρώην Freikorps, δηλαδή λευκοφρουροί που συντέλεσαν στις εξεργέσεις του 1918, 1919 και 1923. Η γκρόυπα αυτή έκανε και μια απόπειρα να πάρει την εξουσία το '22 αν θυμάμαι καλά.

    Επίσης καμιά σχέση το αντιφασιστικό μέτωπο της διεθνούς. Εκείνη την εποχή Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία, Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Φινλανδία, Ρουμανία και Βουλγαρία είχαν φασιστικές δικτατορίες και σχεδόν φασισμό είχε και η Ελλάδα με το Ιδιώνυμο , ενώ ψηνόταν η δουλειά και στην Ισπανία, αυτή η κατάσταση στην Ευρώπη δεν έχει σχέση με τη σήμερον νομίζω.

    Τα πράγματα ήταν τελειώς διαφορετικά βέβαια το ξανατονίζω, άλλωστε το ΚΚΕ, μίλησε για επιτροπές Ελλήνων και μεταναστών, βοήθεια από τα συνδικάτα για αντιμετώπιση, των φασιστών και της λούμπεν εγκληματικότητας, που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Πολύ απλά δεν είναι πολιτική λογική να κυνηγάμε τα ασπόνδυλα σε κάθε γειτονιά, κάποιοι συγκεκριμένοι αλλά η κάθε γειτονιά ας τους πάρει με τις πέτρες και να ενισχύσει την αλληλεγκύη των κατοίκων.

    RedFly, για να είμαστε δίκαιοι, οι πρώτοι αναρχικοί είχαν εμφανιστεί στα τέλη του 19ου αι. στην Πάτρα, υπήρχαν αργότερα μερικοί αναρχοσυνδικαλιστές (από τους οποίους ο Σπέρας, αργότερα έγινε φασίστας και εκτελέστηκε από τον ΕΛΑΣ). Από το '68 και μετά αναπτύσεται ο λεγόμενος νεοαναρχισμός, πάνω στην δεξιά στροφή του κομμουνιστικού κινήματος.

    Giorgosbookhunter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συντέλεσαν στην καταστολή των εξεγέρσεων στην Γερμανια τα Φράικορπς, ο δαίμονας του πληκτρολογίου χεχε

    Giorgosbookhunter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προφανώς δεν είπα οτι οι αναρχικοί φέρουν την αναρχική παράδοση. Είπα την παράδοση του ελληνικού λαού. Δηλαδή, ναι το ΕΑΜ. Αυτοί ειναι τα παιδιά του Αρη, όχι οι καναπεδάκηδες που δηλώνουν κομμουνιστές.Παρεπιπτότως οι αναρχικοί σε παγκόσμοιο επίπεδο δώσαν πολύ νωρίτερα απο το ΕΑΜ τον πόλεμο τους ενάντια στον φασισμό κυρίως σε Ισπανία, Ιταλία και Βουλγαρία.

    Δεύτερον, οι κομμουνιστές μεταξύ των άλλων συγκρούονταν με τους φασίστες. Ο Ταλμαν(και όχι ο Δημητρώφ όπως λαθεμένα είπα) και η Ρόζα μεταξύ άλλων ναι, παίζαν πετροπόλεμο με τους ναζί. Δυστυχώς για εμάς και τις ουμανιστικές ιδεολογίες μας, κάποιες φορές χρειάζεται. Και όταν οι νεοναζίδες έχουν μαχαιρώσει τουλάχιστον 60 άτομα και έχουν σκοτώσει ένα, είναι καιρός το εργατικό κίνημα να αμυνθεί, δεν νομίζετε; Ειδάλως, για να το πούμε και μπέσα, για ποιό κίνημα μιλάμε; Αν είναι το ΚΚΕ να είναι μόνο ένα κόμμα στο κοινοβούλιο, να το αντιμετωπίζουμε σαν τέτοιο και να τελειώνουμε.Αν όμως θέλει να είναι η πρωτοπορεία του εργατικού κινήματος, ας πράξει σαν πρωτοπορεία ενός εργατικού κινήματος.

    Και δεν χρειάζεται αναγκαστικά βία. Το ΚΚΕ έχει τους αριθμούς να επιβληθεί στους χιτλερικούς μόνο και μόνο με τον όγκο του. Να τους κατουρήσουμε που λέει ο λόγος, τους πνίγουμε. Ας το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όπως σου είπα και πριν οι καταστάσεις παλιά ήταν τελείως διαφορετικές. Τι δεν μπορείς να καταλάβεις; Ακόμα και τότε δεν έβγαζαν τα ΚΚ μια ομάδα "ακτιβιστών" να κάνει τη δουλειά τους ενάντια στους φασίστες. Δεν μπορείς δηλαδή να καταλάβεις ότι ο φασισμός τότε είχε στηθεί σε διαφορετική λογική από σήμερα;

    1)Σε ένα μεγάλο βαθμό σήμερα τα ιδεολογήματα περί έθνους/φυλής κτλ ακούγονται γελοία, όχι όμως και τότε

    2)Υπήρχε η ΕΣΣΔ, που αποτελούσε αγκάθι για τον ιμπεριαλισμό και πυρσό αναμένο για τους επαναστάτες όπου γης. Δεν είναι τυχαίο που τα 3/4 των φασιστικών καθεστώτων (που είχαν καταλάβει μάλιστα την εξουσία πριν την κρίση του 1929, μόνο στη Γερμανία, Ισπανία, Ελλάδα έγινε τη δεκαετία του 30), είχαν στηθεί από λευκοφρουρούς που είχαν αντιμετωπίσει το επαναστατικό κύμα του 1917-1925, ενώ και στη Γιουγκοσλαβία το πραξικόπημα του βασιλιά στηρίχθηκε σε Ρώσους λευκοφρουρούς που είχαν φύγει μετά την επιτυχία της επανάστασης.Αφήνω έξω το γεγονός ότι όλως τυχαίως τα περισσότερα ήταν στην Ανατολική Ευρώπη.

    3)Η όλη κατάσταση προοιώνιζε πόλεμο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό και επίσης πόλεμο ενάντια στην ΕΣΣΔ. Για αυτό το λόγο τα ΚΚ δίναν μαγαλύτερη σημασία στο φασισμό (και τελικά στην αντιμετώπιση του δώσανε, μεγαλύτερη σημασία σε μια μορφή διαχείρησης του καπιταλισμού, παρά στον ίδιο τον καπιταλισμό)

    4)Ρατσιστικές αντιδράσεις στην Ευρώπη υπήρχαν ήδη από τον 19ο αιώνα και εκφραζόταν με πογκρόμ ενάντια στους Εβραίους. Στην Ρωσία αυτά τα Πογκρόμ ήταν καθημερινότητα, παρόλα αυτά οι Μπολσεβίκοι δεν είχαν γραμμή να παίζουν ξύλο με τα αντιδραστικά στοιχεία, αποτελούμενα από μικροαστούς και σίγουρα πολύ πιο μαζίκα από την γκρούπα της Χρυσής Αυγής. Ο Ένγκελς, στο "Αγροτικό ζήτημα στη Γαλλία και Γερμανία" γράφει για τους αγρότες, αν σκέφτονται μικροαστικά μπορούν να πάνε στους αντισήμίτες, αλλά θα καταλάβουν το λάκο που έχει η φάβα, σημαίνοντας ότι οι αντισημίτες στη Γαλλία είχαν σημαντική δύναμη, κάτι που αποδέιχθηκε και στην υπόθεση Ντρεϋφους λίγα χρόνια αργότερα.

    όπως βλέπεις τα πράγματα ήταν διαφορετικά, τώρα χρειάζεται οι φασίστες να κάνουν αυτά που κάνουν και να τους αφήνουμε; όχι, αλλά και τι μπορεί να γίνει; Σου έγραψα πριν για τις επιτροπές γειτονιών, για αντιμετώπιση τόσο των φασιστών όσο και της εγκληματικότητας σε σύνδεση με συνδικάτα και άλλους λαϊκούς φορείς. Παράδειγμα, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά στο Πέραμα τα φασιστάκια δεν μπήκαν λόγω της παρουσίας του συνδικάτου Μετάλλου, που έδρασε αναλόγως.

    Και προφανώς το ΚΚΕ δεν είναι ένα Κόμμα του κοινοβουλίου και αυτό νομίζω είναι κατανοητό. Κανένα από τα άλλα Κόμματα του κοινοβουλίου δεν έχει στελέχη που δικάζονται για πολιτική δράση, ούτε έχουν μέλη που μπορούν να έχουν προβλήματα στο χώρο εργασίας τους και στην πολιτική τους δράση.

    υ.γ. Ο Τελμαν όντως πολέμησε τους Γερμανούς φασίστες, αλλά ξέρεις ότι οι συγγρούσεις έπερναν και ένοπλο χαρακτήρα τότε; Το μέτωπο κόκκινων μαχητών που είχε ιδρύσει το KPD, απαγορεύτηκε από την σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση σε αντίθεση με τις οργανώσεις των ναζί. Επίσης η Ρόζα, δεν πρόλαβε τον φασισμό, εκτελέστηκε τον Φλεβάρη του 1918, μετά την πρώτη επανάσταση στην Γερμανία.

    Giorgosbookhunter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sorry to Γενάρη εκτελέστηκε η Λούξεμπουργκ...
    Αναρχικοί στη Βουλγαρία; Καλά που το δες αυτό; Στην Βουλγαρία η επανάσταση του 1923 είχε οργανωθεί από το ΚΚ, ενώ υπήρχε και κάποια συμμαχία με την οργάνωση που πάλευε για τα διακιώματα των μακεδονικών πληθυσμών. Στην Ιταλία πάλι δεν ξέρω αν είχαν καθόλου δράση στα εργατικά συμβούλια, αν και γενικά είχαν πολύ κόσμο εκει. Στην Ισπανία κυρίως αρνητικά λειτούργησαν παρά θετικά, τουλάχιστον οι αναρχοπατέρες, όχι τόσο οι απλοί αναρχικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Giorgosbookhunter , η πρόταση που σου έκανα είναι αοριστου χρόνου. Όποτε θες στειλε mail ή εδω ή στο γλομπινγκ. Χρειαζόμαστε βιβλιοκυνηγούς σαν και εσένα ... χεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν θέλω να σπαταλήσω άλλο χρόνο μιλώντας για τους αναρχικούς. Αν μη τι άλλο, χαίρομαι Giorgosbookhunter που φαίνεσε τίμιος μαρξιστής-λενινιστής και κρατάς την τίμια γραμμή Λένιν, Στάλιν της πολιτικής κριτικής αλλά πάντα με θετικό πρόσημο προς τους αναρχικούς. Σε αντίθεση με τους απατεώνες τροτσκιστές που ακολουθούν την λασπολογική στάση απέναντι τους(όπως και απέναντι στο μ-λ κίνημα). Και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς το ΚΚΕ επηρεασμένο απο παλαιότερες εποχές, που δεν ήταν και τόσο... "Κ"ΚΕ, έχει ακόμα μια τάση να πρακτορολογεί- πράγμα που με την ανακοίνωση για τον τραυματισμό του Γιάννη Κάφκα φαίνεται να αλλάζει. Είναι άλλο ένα σημάδι αριστερής στροφής του ΚΚΕ, την κατάλληλη εποχή. Τέσπα.

    Αναγνωρίζω οτι οι εποχές τότε ήταν διαφορετικές. Δεν είμαι ηλίθιος. Αυτό που πρέπει να έχουμε κατα νού όμως είναι την ρήση του Χίτλερ "αν οι εχθροί μας είχαν μια ελπίδα, αυτή θα ήταν να μας είχαν σταματήσει όταν οι δυνάμεις μας ήταν ακόμα μικρές". Δηλαδή, στην Ελλάδα της κρίσης, αυτό δεν είναι σήμερα. Είναι χθές. Η Χ.Α. πήρε απο λαϊκές γειτονιές 5%. Απο ψήφους που θα μπορούσαν να ήταν κομμουνιστικές. Δηλαδή το μισό απο όσο πήρε το ΚΚΕ!! Και με την δράση τους τον τελευταίο καιρό, θα μπορούσαν χαλαρά να πάρουν το ίδιο και για εθνικές, έτσι που έχουν στρέψει τα βλέμματα προς το μεταναστευτικό.

    Εντάξει, δεν λέω να δράσουμε όπως οι αναρχικοί. Μπορούμε να δράσουμε και αλλού σαν το σωματείο Μετάλου; Μπορούμε να βρούμε γειτονιές που είμαστε δυνατοί και να αρχίσουμε να κάνουμε τις τοπικές επιτροπές ενάντια στο έγκλημα και τον φασισμό; Μπορούμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο γενικά; Πάμε! Αυτό που με τρελένει είναι να βλέπω να γίνονται όλα αυτά στην πόλη μου και εμείς οι κομμουνιστές να μένουμε σε μια τοποθέτηση-ανακοίνωση του κόμματος μας, ατάραχοι, λες και δεν μας αφορά τα όσα συμβαίνουν. Όσο και να την σέβομαι την Παπαρήγα(κυρίως για την στροφή που έκανε το κόμμα τα τελευταία 3-4 χρόνια), δεν θέλω ο αγώνας μου να γίνεται μέσω δηλώσεων της.

    YΓ. Η Ρόζα δεν πολέμησε ενάντια στον Χίτλερ, αλλά γενικά ενάντια στην γερμανική ακροδεξιά, έκφραση της οποίας ήταν και ο Αδόλφος.

    Anonymous-Stalinious :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πάντως πιο πολύ φοβάμαι τον Καρατζαφέρη, επειδή είναι οπορτουνιστής φασίστας έχει πιο πολλές πιθανότητες, προς το παρόν, και αυτός όντως έχει αυξήσει πολύ την επιρροή του σε λαϊκές γειτονιές, δυστηχώς. Σε ένα βαθμό πάντως επηρεάζει κυρίως μικροαστούς αλλά και αρκετά πιο χαμηλά τμήματα της εργατικής τάξης.

    Πιστέυω ότι το μεταναστευτικό πρέπει να το ανοίξουμε με τις δικές μας θέσεις που είναι μακρά οι καλύτερες και να παίξουμε εμείς επιθετικά. Ως τώρα κάθε αναφορά σε μετανάστες αναεβάζει τους φασίστες, πχ δες τι έγινε με την Υπάτία. Θέλει όμως μαζική πολιτική δουλειά και αναφορά του ζητήματος, όχι κρύψιμο του γιατί "με αυτό παίζουν μπάλα οι φασιστες", που είναι αλήθεια για την ώρα αλλά πρέπει να αλλάξει.

    Τώρα το πως προχωράνε κάποιες πρωτοβουλίες και αποφάσεις του Κόμματος δεν γνωρίζω και δεν είναι και δουλειά μου να ξέρω άλλωστε. Πάντως η γραμμή έχει χαραχτεί τώρα πως θα περπατήσει να δούμε.

    ρεντ φλάϊ-τσέκαρε το email σου χεχε

    Giorgosbookhunter

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.