12 Μαΐου 2011

Αγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή στην Γεν.Απεργια 11/5/2011


Σε κρίσιμη κατάσταση με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο, μεταφέρθηκε άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με γιατρό του Γενικού Κρατικού Νίκαιας που μίλησε στο Newsit, ο άνδρας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο αφού κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. ‘Οπως εξήγησε το χτύπημα είναι τέτοιο που απειλούνται ζωτικές λειτουργίες του εγκεφάλου.
Το χειρουργείο λίγο πριν τις 19:00 τελείωσε και σύμφωνα με τον γιατρό σταμάτησε η αιμορραγία και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου βρίσκεται διασωληνωμένος. Προς το παρόν το ευχάριστο είναι ότι σταμάτησε η αιμορραγία αλλά τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και οι γιατροί είναι επιφυλαχτικοί στις δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν των γιατρών Παπανικολάου Παναγιώτη και Πίνη Σταμάτιου, εάν ο νεαρός άνδρας ερχόταν λίγο αργότερα στο νοσοκομείο ή δεν ήταν αστραπιαίες οι κινήσεις των γιατρών, τώρα ο νεαρός θα ήταν νεκρός ή εγκεφαλικά νεκρός.
Όπως δήλωσαν, ο 31χρονος Ι.Κ. έφθασε στο νοσοκομείο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση με σοβαρά τραύματα από ξυλοδαρμό όπως είπαν οι γιατροί και είχε εξωτερικά δύο τραύματα σίγουρα και εσωτερικό αιμάτωμα, το οποίο προκλήθηκε από αμβλύ όργανο. Μάλιστα, δηλώνουν πως εάν δεν ήταν αστραπιαίες οι ενέργειες των γιατρών ο 31χρονος θα ήταν νεκρός ή εγκεφαλικά νεκρός.
Πάντως, όπως τόνισαν η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη και βρίσκεται σε φαρμακευτική καταστολή και σε μηχανικό αερισμό.
Ο 31χρονος άνδρας βρισκόταν στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια εκείνος χτυπήθηκε και όπως καταγγέλλουν διαδηλωτές υπήρξε από την πλευρά της αστυνομίας άγριο ξύλο.
Όπως δήλωσε στο Newsit o φοιτητής της ιατρικής Θανάσης Σαράντης που είδε τα επεισόδια “σήμερα χωρίς πραγματικά καμία αιτία υπήρξε επίθεση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα σε μπλοκ φοιτητών και εργαζομένων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέσα από τη ρίψη χημικών και την άσκηση φυσικής βίας από την πλευρά των ΜΑΤ να δημιουργηθεί πολύ μεγάλη σύγχυση και να σπάσει η πορεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό διαδηλωτή ο οποίος αυτή τη στιγμή χειρουργείται, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και είναι 30 χρονών. Αυτό έγινε προς το τέλος της πορείας, εγώ βρισκόμουν ενδιάμεσα στα φοιτητικά μπλοκ και η επίθεση έγινε στο τελευταίο μπλοκ. Εγώ είδα ωμή βία, διαδηλωτές στο δρόμο να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ και πολλά δακρυγόνα. Προφανώς με κάτι το χτύπησαν το συγκεκριμένο παλληκάρι, τόσο σοβαρό χτύπημα δεν προκαλείται από πτώση. Τέτοιου τύπου κακώσεις γίνονται με ενεργητικό τρόπο’.

Ποιά είναι η αντίδραση της αστυνομίας

Αμέσως μετά την ενημέρωση για τη διακομιδή σοβαρά τραυματισμένου ιδιώτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας σε βάθος για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, καθώς και το ενδεχόμενο ευθύνης Αστυνομικών.
Η έρευνα διεξάγεται υπό την εποπτεία αρμοδίου Εισαγγελικού Λειτουργού.
Στο Νοσοκομείο μετέβησαν ανώτατοι Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής συνοδευόμενοι από Εισαγγελέα. Στην έρευνα συμμετέχει και Ιατροδικαστής της αντίστοιχης Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Αντίστοιχες έρευνες, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, ενεργούνται και σε όσα Νοσοκομεία αναφέρθηκαν τραυματισμοί ιδιωτών.
Σύμφωνα με το Γενικο Κρατικό της Νίκαιας επίσημα έχουν μεταφερθεί 11 άτομα στο νοσοκομείο. ‘Ομως όπως μας εξήγησαν πηγές του νοσοκομείου υπάρχουν κι άλλοι που έχουν πάει από μόνοι τους εκεί γιατί ένιωσαν δυσφορία από τα δακρυγόνα και γενικότερα τα χημικά. Ωστόσο, όπως προέκυψε από το ανακοινωθέν των ιατρών υπάρχει άλλο ένα άτομο το οποίο έχει μικρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο αλλά το θεωρούν εν δυνάμει σοβαρό περιστατικό.

Πηγή: Newsit.gr
Όλο το άρθρο: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=77345&catid=3

4 σχόλια:

  1. Κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι ολοένα και περισσότερο μίσος για κάποιους ανθρώπους, για πολλά πράγματα!

    ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οσο η κριση του καπιταλισμου θα βαθαινει τοσο η κρατικη καταστολη θα εντεινεται .Θελουν να φοβησουν τον κοσμο και να τον κλεισουν στην πιο ασφαλη φυλακη , στο σπιτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς το χτύπημα αποτελούσε πολιτική επιλογή αλλιώς δεν εξηγούνται τα δακρυγόνα στους δημοσιογράφους όταν ξεκίνησε η επίθεση. Θέλουν τον εκφοβισμό του κόσμου...

    Giorgosbookhunter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΒΡΩΜΟΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΥΡΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.