22 Μαΐου 2011

ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΔΕΣΜΑ

Αναδημοσιευση απο Aristera sti Mitilini

Η είδηση από την Ιταλία είναι πραγματικά συγκλονιστική και έρχεται να επιβεβαιώσει με ανατριχιαστικό τρόπο ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν έχει όρια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αποκάλυψε ο ιταλικός Τύπος, Ινδοί και Πακιστανοί μετανάστες αναγκάζονταν να δουλεύουν δέκα έως δώδεκα ώρες τη μέρα μοιράζοντας διαφημιστικά φυλλάδια πόρτα - πόρτα, έχοντας, όμως, στο λαιμό τους ένα κολάρο για να εντοπίζονται μέσω δορυφόρου!

Οι σύγχρονοι δουλέμποροι ήταν σε θέση να ελέγχουν διαρκώς πού βρίσκονταν και προς ποια κατεύθυνση μετακινούνταν οι εργάτες - σκλάβοι, φορώντας τους ένα λουρί τελευταίας τεχνολογίας ώστε μέσω του συστήματος GPS να τους παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή!


Δεν εντυπωσιάζει μόνο το γεγονός ότι οι καπιταλιστές αξιοποιούν την τεχνολογία για να σφίξουν πιο πολύ τις αλυσίδες γύρω από το λαιμό των σύγχρονων σκλάβων, αλλά ότι δεν έχουν κανένα φραγμό και όριο, προκειμένου να εντείνουν την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.

Όσο γερνάει και σαπίζει ο καπιταλισμός, όσο οξύνονται οι αντιθέσεις του, τόσο πιο επιθετικός και επικίνδυνος γίνεται για τους λαούς. Το σίγουρο είναι ότι δεν επιδέχεται καμία θεραπεία και εξανθρωπισμό. Μόνο αν συντριβεί κάτω από την οργανωμένη πάλη των λαών μπορεί να ανασάνει και να ελπίζει η ανθρωπότητα.

1 σχόλιο:

  1. Αυτά τα έχουνε αντιμετωπίσει στη ΣΒΕΟΔ πάνω απο ένα χρόνο τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.