26 Απριλίου 2013

Η αμνησία και η δήλωση μετανοίας


Ο κ. Θ. Καρτερός δεν εννοεί να κάτσει στ’ αυγά του και ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Με άρθρο του στην «Αυγή» ωρύεται γιατί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία του στη συγκέντρωση για τη στρατιωτική δικτατορία στις 22 Απρίλη αναφέρθηκε στην αντιδικτατορική πάλη του λαού και ταυτόχρονα στα διδάγματα για τη σημερινή εποχή, κάνοντας κριτική στην πολιτική που ακολουθούν τα αστικά κόμματα, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, στο άρθρο του ενοχλείται ιδιαιτέρως για την κριτική που κάνει το ΚΚΕ στην αστική διαχείριση που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Μπορεί ο ίδιος να ξεχνάει ή να θεωρεί τιμή του την αποκήρυξη του παρελθόντος του και να κάνει συνεχώς δηλώσεις μετανοίας, δεν μπορεί όμως να απαιτεί να γίνουμε όλοι το ίδιο.
Βεβαίως, το ΚΚΕ πάλευε ενάντια στη δικτατορία και καλούσε σε πανστρατιά για την ανατροπή της, δίνοντας οι κομμουνιστές το παράδειγμα. Ξεχνάει, όμως, ο Θ. Καρτερός ότι δεν πάλευαν το ίδιο όλοι και κυρίως δεν είχαν όλοι τον ίδιο σκοπό. Εκείνο, όμως, που κυρίως δε θέλει να θυμάται είναι ότι και τότε δεν ήταν μικρότερης σημασίας οι αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις για καίριας και στρατηγικής σημασίας ζητήματα. 
Για παράδειγμα, δε θέλει να θυμάται τη στάση του λεγόμενου ΚΚΕ εσωτερικού, προγόνου του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, όταν έβλεπε με θετικό μάτι τη λεγόμενη φιλελευθεροποίηση της χούντας με τον Μαρκεζίνη, όπως επίσης δε θέλει να θυμάται την περιβόητη Εθνική Αντιδικτατορική Δημοκρατική Ενότητα (ΕΑΔΕ) του ΚΚΕ εσωτερικού. 
Δείχνει να ξεχνάει γιατί το ίδιο ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η εφημερίδα του η «Αυγή» και ο ίδιος υποστηρίζουν και για σήμερα. Όταν έχει τεθεί μπροστά μας το πρόβλημα της απαλλαγής του τόπου από τη δικτατορία των μονοπωλίων και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι η ομπρέλα τους, ο κ. Καρτερός και ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλούν σε ενότητα για να κυβερνήσουμε με τους υγιείς επιχειρηματίες, να επεξεργαστούμε μια νέα στρατηγική για την ΕΕ και να εξανθρωπίσουμε το σύστημα. Για μια φιλελευθεροποίηση του συστήματος μέσω ενός νέου Μαρκεζίνη ή για μια νέα Εθνική Αντιδικτατορική Δημοκρατική Ενότητα. 

Ο ίδιος μπορεί να γλείφει εκεί που έφτυνε. Ε! Δεν πάει πολύ να θέλει να του μοιάσουν όλοι; Αλλά είπαμε, η κολοβή αλεπού θέλει όλες τις αλεπούδες κολοβές.
902.gr

17 σχόλια:

  1. μια αναφορα του Τσιπρα που μαλλον εξαγνιζει τα παντα ολα http://stokalokaistodiaolo.blogspot.com/2013/04/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Ε ΟΧΙ να κάνετε και βρόμικη κριτική εσείς οι άκαπνοι στον Θανάση Καρτερό. Μεγαλύτερο σεβασμό σε ανθρώπους που έχουν περάσει παρανομίες, στρατοδικεία και πολύχρονες φυλακίσεις χωρίς να λυγίσουν! Marmaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταρχην το που θα κανει κριτικη το ΚΚΕ δεν θα ρωτησει εσενα...
      2ον αν το ΚΚΕ ειναι ακαπνο ο καρτερος τι ειναι?? εχεις ιδεα ποσες χιλιαδες μελη του ΚΚΕ εχουν περασει τα ιδια και χειροτερα απο τον καρτερο??
      3ον οταν τα περασε αυτα ο Καρτερος ηταν μελος του ΚΚΕ κατι το οποιο αυτος σημερα φτυνει οποτε τα στερνα τιμουν τα πρωτα...
      και τελος ανθρωποι που εχουν περασει σε τοσο ταραγμερνες εποχες απο το ΚΚΕ θα επρεπε τουλαχιστον να αποπνεουν ενα σεβασμο, να μην ειναι τοσο γλιτσες του συστηματος, να μην εχουν αφομοιωθει σε τετοιο βαθμο ωστε να ειναι πρωτοποροι στη βρωμια...
      ο Καρτερος χαμπαρι δεν πηρε μαλλον αλλιως πως να εξηγησεις οτι αυτος ο τυπος προεκλογικα εδινε στις φυλλαδες και τα ΜΜΕ του Μπομπολα non-paper οτι το πολιτικο γραφειο ειναι χωρισμενο στα 2 για τη συνεργασια με συριζα, οτι κοβ και οβ της κνε φευγουν και πανε στο συριζα και αλλα τετοια...μονοκαιμονο που αποφασισε να μιμιθει το Λλαιωτη και τους αυριανιστες αρκει για το χλευασμο του...

      Διαγραφή
    2. "χωρίς να λυγίσουν"; όχι ακριβώς... Κάθε μέρα γράφει ο καθένας την ιστορία του, μας αρέσει δε μας αρέσει...

      Διαγραφή
  3. RATM Στο 1ο εχεις δικιο το ΚΚΕ εχει δικαιωμα να κανει κριτικη οπου θελει οπως και να το κανουν ομως χωρις να το ρωτησουν!
    2)Αν ο Καρτερος ειναι ακαπνος δεν ειναι δικαιολογια για το οτι και το ΚΚΕ ειναι ακαπνο!
    3)Το οτι καποιος φευγει απο καπου οταν διαφωνει δε σημαινει υποχρεωτικα οτι εχει λαθος!η φραση τα στερνα τιμουν τα πρωτα μπορεις να τη χρησιμοποιησεις οταν μθλας με καποιον που θεωρει οταν φευγει καποιος απο το ΚΚΕ ειναι ατιμωτικο!Αυτο δεν ειναι γενικο αξιωμα ειναι αξιωμα μονο του ΚΚΕ αρα οταν την αναφερεις το σωστο ειναι να την αναφερεις μονο οταν μιλατε τα μελη του ΚΚΕ μεταξυ σας !
    Κατι τελευταιο σαν συμβουλη!Με το να επιτιθεστε προσωπικα σε ολους αυτους που λενε πραγματα εναντιον του ΚΚΕ δε κερδιζετε τιποτα απλα ο κοσμος σας αποστρεφεται ακομα περισοτερο δε μπορει καθε φορα καποιος που γραφει κατι για το ΚΚΕ να λετε ποιος ειναι αυτος και να κοιταει ταδικα του γιατι ειναι σαν να απποδεχεστε τα δικα σας!
    ΠΡΙΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΙΣΤ και marmara: ο μπαρουτοκαπνισμένος καρτερός σας στο ίδο του άρθρο:
      "Ο Δημήτρης Κουτσούμπας όμως παρέλειψε το αποφασιστικό στοιχείο της τακτικής του ΚΚΕ στη χούντα: Την ενότητα! Αυτό το σκοπό έπαιζαν τότε όχι μόνο οι σάλπιγγες, αλλά και τα κρουστά, και τα έγχορδα και όλα τα πνευστά: Ενότητα κι αγώνας, ενότητα κι αντίσταση, συνεργασία με όλες τις αντιδικτατορικές δυνάμεις -ακόμα και με τον τότε εξόριστο βασιλιά."
      http://www.avgi.gr/article/232399/akra-tou-koutsoumpa-siopi-

      Αυτός είναι ο Καρτερός και η παραδοσιακή του αξία να συνεργάζεται με βασιλιάδες.... χάρισμά σας και ο καρτερός και οη κάπνα του...

      Διαγραφή
    2. πριστ
      1)-
      2)το αν το ΚΚΕ ειναι ακαπνο ας πατε ενα πρωι(04:00-05:00) σε μια πυλη εργοστασιου ή σε μια απεργια για τα το διαπιστωσετε
      3)οταν καποιος φευγει για να παει να τα κανει πλακακια με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ συνδικαλιστικα και με τους ΑΝΝΕΛ πολιτικα, σιγουρα το δικιο που εχει δεν ειναι το ιδιο με τις εργατικης ταξης(οποτε για το ΚΚΕ εχει αδικο)
      και τελευταιο ασχολιαστο

      Ο.

      Διαγραφή
    3. Καλό ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ και να μην μας γράφεις. ΆΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ, θα μας πεις εσύ ποιός είναι ο Καρτερός, ο Ανδρουλάκης, η Δαμανάκη.

      Διαγραφή
    4. ο καθενας κρινεται απο τη συνολικη σταση του και το ΚΚΕ και ο Καρτερος...βλεποντας την πορεια του ΚΚΕ και του Καρτερου απο τοτε που εφυγε...μπορω να πω με βεβαιωτητα ποιος υπεγραψε δηλωση και ποιος τιμα τα πρωτα του...ο Καρτερος δεν κανει πολιτικη αντιπαραθεση με το ΚΚΕ αλλα το χτυπησε και το 89-91 και σημερα ατιμα , υπουλα και σε συγχορδια με την αστικη ταξη...τα non-paper στα αστικα ΜΜΕ με ψεματα και κουτσομπολιστικες συκοφαντιες ειναι πραξεις ξενες για καποιον που θελει να ειναι οχι κομμουνιστης αλλα απλα ενας αξιοπρεπεης ανθρωπος ακομα και αν πολιτικα ειναι στην απεναντι οχθη. το ΚΚΕ ποτε δεν εκανε και ποτε δεν θα κανει ψευτικα χαριεντισματα για τα ματια του κοσμου με τετοιους ανθρωπους. αυτο οι αγνοι αγωνιστες ακομα και αν διαφωνουν με το ΚΚΕ πολιτικα το εκτιμουν.

      Διαγραφή
  4. Στην αρχή διάβασα την ανάρτηση και πίστεψα ότι είναι δική σας. Μετά είδα το 902 και κατάλαβα ότι τέτοιο πολιτικοιδεολογική κριτική μόνο από «υψηλού ιδεολογικά» επιπέδου στελέχη θα γράφονταν.
    Για το επίχαμο λοιπόν.
    Ξεκινώντας από την πρώτη παράγραφο της ανάρτησης. Καλεί ο 902 τον Καρτερό να κάτσει στ' αυγά του; ας γελάσουμε λίγο. Θ΄ ακούσει τους 902 ο Καρτερός; ποιος είναι νομίζουν; Σωστά κάνει κριτική στην ομιλία Κουτσούμπα. Δηλαδή γιατί έχει δικαίωμα να κάνει ο Κουτσούμπας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Καρτερός στον Κουτσούμπα. Το αλάθητο έχει ο γγ;
    Και προσχωρούν οι 902 σε κριτική του τύπου "δήλωση μετάνοιας" κλπ. Είναι κριτική αυτή σε όσα λέει ο Καρτερός;
    Και πιο κάτω.
    Αλήθεια ποιος ήταν ο στόχος του ΚΚΕ στη δικτατορία; Ο σοσιαλισμός ή πτώση της δικτατορίας; μήπως αυτοί του 902 δεν έχουν σχέση μάλλον με την ιστορία, ούτε καν μ' αυτή του κόμματος τους.
    Μετά με μια γκαιμπελίστικη τακτική-επιχείρημα ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ εσωτερικού. Έτσι μ' εύκολο τρόπο καταφέρνουν να αποδώσουν όλη την πολιτική του ΚΚΕ εσωτερικού στον...ΣΥΡΙΖΑ.(γιατί όπως γνωστό για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ)
    Κατόπιν βγάζουν το συμπέρασμα τα τζιμάνια του 902 για το σήμερα το οποίο είναι Βοοουυρρρ....σοσιαλισμός. Γιατί έχουν αφουγκραστεί το λαό ο οποίος τον ζητά επιμόνως....κι αυτό για να καταγγείλουν την ενότητα.
    Όμως ο Καρτερός στο άρθρο του μιλά με επιχειρήματα και με βάση την πολιτική ιστορία του ΚΚΕ που τη γνωρίζει πολύ καλύτερα.
    Δε θυμάμαι ας πούμε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου να συζητάνε οι Κνίτες με τους άλλους για σοσιαλισμό...θυμάμαι βέβαια το Νο8 της Πανσπουδαστικής που κατήγγειλε την εξέγερση ως προβοκατόρικη, αλλά ευτυχώς τότε κάποιοι είχαν μυαλό στο ΚΚΕ και την πήραν πίσω. Αλήθεια γιατί δεν είπε τίποτε γι αυτά ο νεος γγ; Μια αυτοκριτική βρε αδελφέ.
    Περισσότερο απ' όλα όμως μ' αρέσει το τέλος της ανάρτησης. Μια φράση που έχει επαναληφθεί για όλους όσους έφυγαν από το ΚΚΕ, έστω κι αν τράβηξαν τα πάνδεινα, έστω κι αν συνέχισαν να ‘χουν αγώνες στην πλάτη τους. Αλλά βέβαια οι αγώνες εκτός ΚΚΕ δε μετράνε. Καταλήγει με μια παροιμία που θεωρεί ως κολοβή αλεπού τον Καρτερό. Βέβαια το αντιλαμβάνομαι αν δεν μπορείς να πεις κάτι αραδιάζεις παροιμίες.

    Χρ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρ.Χ θα μας κανεις και ενα σχολιο για την ομιλια του αρχηγου σου οπου στις 24/04/2013 στη βουλη αναφερομενος στο "φιλοναζιστικο κομμα της βουλης" οπως αποκαλεσε τη Χ.Α. συνεχισε λεγοντας:
      "αυτοι που μεχρι προτινος μας ελεγαν οτι ειναι τα παιδια των ηττημενων του δευτερου παγκοσμιου πολεμου, σημερα αλλαξαν τροπαρι και μας λενε οτι ειναι τα παιδια των νικητων του εμφυλιου" http://www.youtube.com/watch?v=-SSDfYr-7Yk

      Διαγραφή
    2. Τι σχόλιο να κανει ο Χρ.Χ; Μάλλον δε καταλαβες τι είπε. Ξαναδιαβασέ το,μπορεί καινα καταλάβεις.
      Θ.Α

      Διαγραφή
    3. δε μας το κανεις εσυ λιανα να το καταλαβουμε και εμεις οι αδαεις που θεωρουμε οτι η αναφορα γινεται για να διεκδικηθει απο το κομμα του ιδεολογικο μεριδιο απο τους νικητες του εμφυλιου και να καταταγει αυτος και το κομμα του στην πλευρα της αστικης νομιμοτητας-νικητες, η οποια ειναι πανω απο ολα για αυτους ακομα και στην περιοδο της δεκαετιας του 40 κλεινοντας και τα δυο ματια στους νοικοκυραιους ?
      "και εμεις νοικοκυραιοι ειμαστε κυριε Χηνικολαου"-ετσι δε το χε πει ή θυμαμαι λάθος? ή μηπως αλλο ηθελε να πει και εγινε φραστικο λαθος οπως με την αναστολη-επαναδιαπραγματευση-ακυρωση-καταργηση του μνημονιου?

      Διαγραφή
    4. παντως στοχος του ΚΚΕ δεν ηταν καμια ενοτητα με το βασιλια ουτε η μεταβαση σε αστικη κοινοβουλευτικη δημοκρατια. αυτη τη μεταβαση ως αλλαγη μορφης ασκησης εξουσιας της αστικης ταξης την ανεδιξε απο την επομενη μερα της μεταπολιτευσης το ΚΚΕ. οποτε αν καποιος εχει ξεχασει την ιστορια ειναι ο Καρτερος οχι το ΚΚΕ.

      Διαγραφή
  5. Ο καρτερος είναι ένας μικροαστός δ/φος που στάζει αντί-κομμουνισμο ,ας κάνει ρεπορτάζ για τον Ομπαμα τον Περες η ας πάει μέχρι τη μανωλαδα να πάρει συνέντευξη από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή ντε που είπε ότι οι μετανάστες δεν ζουν σ άθλιες συνθήκες και άλλες τέτοιες ομορφιές. Που σε όμορφε αυτό με την πανσπουδαστικη νο8 έχει απαντηθεί δεν έχετε βαρεθεί να το λέτε συνεχεία άλλα πες πες κάτι θα μείνει συνήθεις τακτική σας.Άκου για να τελειώνουμε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολέσει κάθε έννοια αριστεράς η ριζοσπαστισμού αν τα είχε πότε ακόμα και στον πολιτικό του λόγο και εσείς υποστηρίζοντας αυτό το κόμμα χωρίς πολιτικό κριτήριο, αλλά από οπαδισμο και μόνο έχετε την ελπίδα ότι έτσι κρύβεται τον μικροαστισμό σας κάτω από το χαλάκι καληνύχτα και όνειρα κοινοβουλευτικά..

    Giorgio Lazer

    Giorgio Lazer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΒ,ΠΡΙΤΣ και λοιπά χαρούμενα...θα μιλάτε για αυτοκριτικές όταν μερικοί μερικοί απαντήσουν για μάαστριχ, αγκαλίτσες σε πλατείες σε μαζώξεις με τράγους,συνεργασίες εναντίων των "κακών" σε δήμους (δεν είναι μακριά η Ικαρία),όταν τελικά καταφέρετε για μία (1) φορά στη ζωή σας να έχετε μία (1) θέση και όχι τουρλουμπούκι...όσο για τον μεγαλοεπαναστάτη Τσε (εεε Καρτερό ήθελα να πώ),μικρό χωριό είμαστε και γνωριζόμαστε...ακόμα κι έτσι όμως ποιός σας είπε ρε καρναβαλάκια ότι επειδή κάποιος έκανε αυτό που η ύπαρξή του, του επιβάλει (αν θέλει να λέγετε άνθρωπος) στη συνέχεια μπορεί να κάνει τούμπες και να εξαργυρώνει την δράση του έχοντας το ακαταλόγιστό;γεμίσαμε από "επαναστάτες" που είδαν το φώς το αληθινό και γίνονται χειρότεροι κι από τους φασίστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όσο για το αστείο ότι καρτερός μιλάει με επιχειρήματα είναι πραγματικά καλό ανέκδοτο...καρτερός και επιχειρήματα είναι τόσο ταυτόσημες,όσο και το ότι ο σύριζα είναι αριστερό κόμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.