17 Μαρτίου 2015

Προκλητική απάντηση Γιούνκερ στην επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Νίπτει τα χείρας του» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ και η Επιτροπή της ΕΕ στο σύνολό της, για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων από την εγκληματική δράση των ναζιστικών στρατευμάτων στη χώρα μας.

Απαντώντας στη σχετική επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, με την οποία καλούσε την Επιτροπή να πάρει θέση για τις δίκαιες απαιτήσεις του ελληνικού λαού, ο πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρει επί λέξη: «Με επιστολή της 18ης Φεβρουαρίου 2015, με ερωτάτε ποια είναι η θέση της Επιτροπής ως προς το {...} δικαίωμα του ελληνικού λαού για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, την πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών από το γερμανικό κράτος. Σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, "η Ένωση ενεργεί μόνον εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων που της απονέμουν τα κράτη - μέλη με τις Συνθήκες (...)". Εφόσον δεν έχει ανατεθεί στην Ένωση καμία αρμοδιότητα για τα θέματα στα οποία αναφέρεστε, η Επιτροπή δε λαμβάνει θέση επί των θεμάτων αυτών».

Όπως επισημαίνει σε δελτίο Τύπου η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: 

«Η προκλητική αυτή απάντηση βρίσκεται σε αντίθεση με τις δίκαιες αξιώσεις του λαού μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρός της, οι "θεσμοί" της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά, είναι εξαιρετικά ενεργοί όταν προωθούν μαζί με τις κυβερνήσεις την αντιλαϊκή πολιτική τους σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Είναι λαλίστατοι και δραστήριοι σε όλα τα διεθνή ζητήματα, προωθώντας την ιμπεριαλιστική στρατηγική της ΕΕ και των συμμάχων της σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από την Ουκρανία μέχρι τη Λιβύη, από την Μ. Ανατολή μέχρι την Αφρική και από την Ασία μέχρι την Ανταρκτική. Δηλώνουν όμως… αναρμοδιότητα για τις οφειλές ενός κράτους - μέλους της προς ένα άλλο από τις ναζιστικές θηριωδίες της φασιστικής κατοχής στη χώρα μας!

Η απάντηση Γιούνκερ αποτελεί μία ακόμη απόδειξη του αντιλαϊκού χαρακτήρα της ΕΕ. Ταυτόχρονα, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που με όλα τα μέσα εξωραΐζει την ΕΕ και τους "θεσμούς" της, επικαλούμενη τις δήθεν "αξίες" της, κοροϊδεύοντας ότι ο λύκος θα γίνει αρνί με διαπραγματεύσεις, για να κρατάει το λαό υποταγμένο στις αλυσίδες αυτής της συμμαχίας του κεφαλαίου που εχθρεύεται βαθιά τα λαϊκά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή και αναδεικνύει το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία, με συνεχείς παρεμβάσεις του. Αναφερόμενοι μόνο στις πιο πρόσφατες, στις 27-6-2014, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) απέστειλαν για το ζήτημα κοινή επιστολή τους προς τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τις μόνιμες αντιπροσωπείες των κρατών - μελών της, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις Πρεσβείες των κρατών - μελών της ΕΕ στην Ελλάδα. Στις 15-10-2014, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ κατέθεσε σχετική Αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ουσιαστική διερεύνηση της οποίας ζήτησε με επιστολή της στην επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός μας. Στις 5-11-2014, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απέστειλε επιστολή στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, καλώντας την να τοποθετηθεί για το ζήτημα, επανερχόμενη και πάλι με νέα επιστολή της, στις 18-2-2015.

Το ΚΚΕ δε θα επιτρέψει σε κανέναν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του λαού με τα δίκαια αιτήματά του. Θα συνεχίσει την πάλη του μαζί με το λαό για να ικανοποιηθούν οι απόλυτα δίκαιες και τεκμηριωμένες αξιώσεις του λαού μας».
Πηγή: 902

4 σχόλια:

 1. σφε ασχετο! που βρισκεται ο σφυροδρεπανος;ξερεις κατι;ειναι καλα;καζ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @καζ:
   Και εγώ καιρό έχω να επικοινωνήσω, αλλά μέχρι πριν κάποιες μέρες έγραφε.

   Διαγραφή
 2. Δε θα περιμέναμε τίποτα διαφορετικό απ' το ευρωλαμόγιο Γιούνκερ, βλέπε Luxembourg tax avoidance scheme. Υπάρχουν βέβαια και τα ιθαγενή φρούτα αυτού του είδους, ευρωδίαιτα και επιδοτούμενα εδώ και 30 χρόνια. 'Ένα απ' αυτά, παρεμβλήθηκε σε συζήτηση για το κατοχικό δάνειο που είχα με συναδέλφους, σχολιάζοντας ειρωνικά:

  - Αυτά θα λέμε τώρα; Να ζητήσει και το Μεξικό αποζημίωση για τους κονκισταδόρες;

  Οι μαυραγορίτες κι οι δωσίλογοι αυτής της χώρας θα γίνουν Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, μου φαίνεται...

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μετάφραση μέρους απο το λινκ

   "Στις αρχές Νοεμβρίου 2014, λίγες μόλις μέρες μετά το διορισδμο του ωςεπικεφαλής της Επιτροπής, ο Γιούνκερ χτυπήθηκε από αποκαλύψεις των μέσων ενημέρωσης - που προέρχονταν από μια διαρροή εγγράφου γνωστού ως LuxLeaks - ότι το Λουξεμβούργο υπό την πρωθυπουργία του είχε μετατραπεί σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κέντρο φοροαποφυγής των επιχειρήσεων. Με τη βοήθεια της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, οι εταιρείες μεταφέραν φορολογική υποχρέωση για πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στο Λουξεμβούργο, όπου το εισόδημα φορολογείται σε ένα κλάσμα του 1%. Ο Juncker, ο οποίος σε ομιλία του στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2014 υποσχέθηκε να "προσπαθήσει να βάλει κάποια ηθική, κάποια ηθική, στο ευρωπαϊκό φορολογικό τοπίο», επικρίθηκε έντονα μετά τις διαρροές. [46] Μια επόμενη πρόταση μομφής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ασκήθηκε κατά του Γιούνκερ, για το ρόλο του στα συστήματα φοροαποφυγής, καταψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία. [47]"

   Λαμόγιο είπες; Ήπιος ο χαρακτηρισμός! Η καταψήφιση της μομφής είναι ενδεικτική οτι η ΕΕ κυριαρχείται απο τερατοειδή ομοιώματα ανθρώπων, πληρωμένους λακεδες του κεφαλαίου. Κι οποίος λέει οτι μπορεί να την αλλάξει απο τα μέσα, η οτι κάτι εκεί μέσα μπορεί ν' αλλάξει προς ώφελος των λαών, θέλει φτύσιμο...

   Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.