7 Μαρτίου 2015

Στρατιές χαφιέδων οραματίζεται ο Μπαρουφάκης

Επιστρατεύει φοιτητές, νοικοκυρές και τουρίστες! 

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε χθες τις επτά μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση εν όψει του eurogroup και προκειμένου να συνεχιστεί η συμφωνία και να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση για την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται μια νέα πρόταση για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι ενάντια στη φοροδιαφυγή. Προβλέπεται σύσταση ειδικού σώματος "καταπολέμησης αποφυγής ΦΠΑ" από ωρομίσθιους φοιτητές, οικιακές βοηθούς, ακόμη και τουρίστες, που θα αποκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή, εφοδιασμένους με βιντεοκάμερες και μηχανήματα καταγραφής ήχου. [...]

"Σκοπεύουμε να στρατολογήσουμε πολίτες από όλες τα επίπεδα ζωής (για παράδειγμα φοιτητές, νοικοκυρές, ακόμη και τουρίστες σε δημοφιλής περιοχές με έντονα κρούσματα φοροδιαφυγής) που θα πληρώνονται με την ώρα και θα τους είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί από φοροδιαφεύγοντες" σημειώνει ο υπουργός σε κείμενο που διέρρευσε ο δημοσιογράφος Peter Spiegel, οικονομικός αναλυτής της Financial Times στις Βρυξέλλες.
[...]

"Και μόνο το "νέο" πως χιλιάδες άνθρωποι θα βρίσκονται παντού, με οπτικοακουστικό εξοπλισμό για λογαριασμό των αρχών φορολογικού ελέγχου, θα μπορέσει να μετακινήσει συμπεριφορές πολύ γρήγορα, διαχέοντας έτσι το αίσθημα του δικαίου μέσα στην κοινωνία και παράγοντας νέα κουλτούρα φορολογικής συμμόρφωσης - ειδικά αν αυτό συνδυαστεί με τη σωστή επικοινωνία του μηνύματος πως έφτασε ο καιρός για όλους να σηκώσουν το βάρος της κοινωνικής προσφοράς και του γενικού καλού" συμπληρώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Συνεχίζοντας την επιστολή ο ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως ο αριθμός αυτός των μη-επαγγελματιών θα προσλαμβάνεται για σύντομο χρονικό διάστημα (όχι μεγαλύτερο από δύο μήνες και χωρίς την προοπτική να επαναπροσληφθούν), θα λαμβάνουν βασική εκπαίδευση και ως πελάτες, "καλωδιωμένοι" με συσκευές ήχου και βίντεο θα επισκέπτονται καταστήματα.

Το κείμενο εξηγεί πως δεν θα έχουν αρμοδιότητα να κάνουν ελέγχους, ούτε θα τους επιτρέπεται να προκαλούν τους παραβάτες. Τα δεδομένα που θα παράγουν θα μπορούν να έχουν νομική υπόσταση και θα χρησιμοποιούνται από τους μόνιμους μηχανισμούς πάταξης της φοροδιαφυγής που θα επιβάλουν άμεσα ποινές και πρόστιμα.
 Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.