10 Μαρτίου 2015

Απόλυση γιατί αρνήθηκε να μπει σε εργοδοτικό σωματείο!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η συνάδελφος Σαχπαζίδου Ελένη, εργαζόμενη στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ επί 15 χρόνια απολύθηκε γιατί διεκδικούσε μέσα στο χώρο εργασίας τα αυτονόητα για τον κάθε εργαζόμενο, δηλ. το διάλλειμα που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι, τα ρεπό, την ανάληψη των καθηκόντων που απορρέουν από τη σύμβαση τους και μόνο, να εργάζονται οι συνάδελφοι με βάση το ημερήσιο πρόγραμμα τους και να μην υποχρεώνονται να παραμένουν στο χώρο εργασίας ακόμα και μετά τη λήξη της βάρδιας τους, την τήρηση της σύμβασης τους.

Το χειρότερο όμως που έκανε η εργαζόμενη είναι ότι αρνήθηκε "να υπακούσει" σε εντολή της εταιρείας να πάει να ψηφίσει στο Κλαδικό Σωματείο των Σουπερ Μάρκετ, ένα σωματείο εργοδοτικό το οποίο έχει ρόλο να εφαρμόζει τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και όλα τα αντεργατικά μέτρα στους εργαζόμενους.

Διευθυντικά στελέχη της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ υποχρεώνουν ασκώντας έμμεση πίεση στους εργαζόμενους να ενισχύουν με την ψήφο τους αυτό το σωματείο στο οποίο δεν είναι καν μέλη εφόσον ποτέ δεν ζητήθηκε η εγγραφή τους.

Αυτή η αξιοπρεπής στάση της εργαζόμενης ενόχλησε την εργοδοσία.

Η εργοδοσία έχει στήσει ένα αντίστοιχο εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο στο οποίο ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ είναι μέλη του Δ.Σ. αυτού του σωματείου, όπως ο Σοφοκλής Σιαμπάνης ο οποίος είναι ανώτατο στέλεχος της εταιρείας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων και ταυτόχρονα πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, δηλ. αυτός που προσλαμβάνει και απολύει εργαζόμενους στην εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Τα διευθυντικά στελέχη της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ "περιφρουρούν την καθαρότητα" του εργοδοτικού σωματείου απαγορεύοντας σε εργαζόμενους στα καταστήματα οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν μέλη σε αυτό για να πάρουν μέρος στις εκλογές του σωματείου με ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται μόνο από εργαζόμενους, με καταστρατήγηση ακόμα και του ίδιου τους του καταστατικού.

Σήμερα, σε τριμερή συνάντηση στην Επ. Εργασίας στην Αγ. Παρασκευή, η συνάδελφος Σαχπαζίδου Ελένη παρευρέθη με μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.  

Οι πρώτοι που δήλωσαν παρουσία στην Επιθεώρηση ήταν περιπολικά της Αστυνομίας, ένας αστυνομικός ρωτούσε τι ώρα θα πραγματοποιηθεί η τριμερής και ποιοι θα παρευρεθούν, ανέβηκε στα γραφεία της Επ. Εργασίας, ρώτησε τον προϊστάμενο της επιθεώρησης αν θα πραγματοποιηθεί ή αν θα αναβληθεί, και παρότι η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας του είπε ότι δεν έχει καμμία θέση εκεί, ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης έδωσε κανονική αναφορά στον αστυνόμο για την αναβληθείσα τριμερή.

Είναι κατανοητό λοιπόν ότι η έμμεση και άμεση τρομοκρατία της εργοδοσίας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ασκείται μέσα από πολλά και διάφορα κανάλια και αντίστοιχες "διασυνδέσεις".

Η άμεση, επιτακτική και μοναδική επιλογή των εργαζομένων και στην επιχείρηση ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ αλλά και στην κάθε επιχείρηση είναι η οργάνωση τους, και η επαφή τους με το κλαδικό τους σωματείο το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, και η συμμετοχή των εργαζομένων σε όλες τη λειτουργίες του κλαδικού σωματείου, με δημοκρατικές διαδικασίες που αποφασίζονται από τους εργαζόμενους για τους εργαζόμενους, χωρίς εκβιαστικά διλλήματα και με μοναδικό κριτήριο την πρωτοπόρα δράση.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

6 σχόλια:

  1. Στην φώτο και ο Δημήτρης που μας άφησε πολύ νωρίς. Πάντα θα σε θυμάμαι όπως την πρώτη μέρα που σε γνώρισα στο σωματείο

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιάννης:
      Με τον Δημήτρη ήταν πραγματικό σοκ. Το πρωί στην κινητοποίηση και το βράδυ...
      Υ.Γ.
      Μια και είμαστε στο ίδιο σωματείο, θα τα πούμε και από κοντά στο επόμενο διάστημα.

      Διαγραφή
    2. @trash τώρα πλέον είμαι απο Πειραιά μεριά με τους καλούς μας εφοπλιστές. ...

      Διαγραφή
  2. Τί λέει για την περίπτωση αυτής της τρομοκρατικής απόλυσης "το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης";
    Μήπως να συνεχιστεί "η διαπραγμάτευση" με τον Βασιλόπουλοκαι τα τσιράκια του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΔΙΟΝΥΣΗΣ:
      Μην συνεχιστεί μόνο με τα περιπολικά η "διαπραγμάτευση"...

      Διαγραφή
  3. '' To KKE είναι στον κόσμο του'' .
    ΑΥΤΟΣ είναι ο κόσμος του και πρέπει να το βλέπει συνεχώς δίπλα του.
    Ινδιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.