19 Μαρτίου 2015

Παρέμβαση συνδικάτων, Λαϊκών επιτροπών-επιτροπών ανέργων, για την ανεργία σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας

Μαζική παρέμβαση για το ζήτημα της ανεργίας θα πραγματοποιήσουν τα Συνδικάτα στην Αττική, Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μετάλλου, Επεξεργασίας Ξύλου, Ηλεκτροτεχνιτών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Η παρέμβαση, που αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη, θα γίνει σήμερα Πέμπτη 19 Μάρτη, στις 4 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι το ζήτημα της ανεργίας δεν αφορά μόνο τους ανέργους, αλλά και τους εργαζόμενους. Αναφερόμενα στη συγκυβέρνηση, σημειώνουν ότι αυτή μοιράζει τη φτώχεια, «μέσα από υποτιθέμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, παρουσιάζει ως λύση τα συσσίτια, την παροχή καταλυμάτων σε αστέγους, την προσωρινή αναβολή πλειστηριασμών. (...) Και επειδή στις λύσεις που μας προτείνουν, ο άνεργος θα παραμένει άνεργος και στον εργαζόμενο η ανεργία θα χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για να δέχεται το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του, χρειάζεται να δοθεί τώρα απάντηση από τους εργαζόμενους, με απαίτηση να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων».

Τα Συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι το ζήτημα της ανεργίας είναι σύμφυτο με τον καπιταλισμό και ότι πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Προβάλλουν δε τα αιτήματα:

  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Έκτακτο βοήθημα το Πάσχα για όλους τους ανέργους.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
  • Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής.
  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση.
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.
Κάλεσμα συμμετοχής και από μαζικούς φορείς

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν η Επιτροπή Ανέργων και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με μπροστάρη τα κλαδικά ταξικά συνδικάτα καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους να οργανώσουμε τον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, αλλά και να συμβάλουμε στο άνοιγμα του δρόμου για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που δημιουργεί την ανεργία. Διαδηλώνουμε μαζικά την Πέμπτη 19 Μάρτη, στις 4 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας». 

Ανάλογο κάλεσμα και από την Επιτροπή Ανέργων ΑμεΑ που αναφέρει: «Απαιτούμε να παρθούν άμεσα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας όλων των ανέργων ΑμεΑ εδώ και τώρα. Για δουλειά με δικαιώματα για όλους τους ικανούς προς εργασία αναπήρους και χρονίους πάσχοντες. Η Επιτροπή Ανέργων ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων που συγκροτήθηκε πρόσφατα θεωρεί υποχρέωσή της να στηρίξει την κινητοποίηση των συνδικάτων, που γίνεται για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι και ιδιαίτερα οι ανάπηροι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν και η Επιτροπή Ανέργων και η Λαική Επιτροπή Ηλιούπολης. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς η στήριξη και η αλληλεγγύη σε κάθε άνεργο. Μέσα από την οργανωμένη πάλη για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα σε όσους προσπαθούν να μας κρύψουν ότι η ανεργία είναι σύμφυτη με το υπάρχον σύστημα».
Πηγή: 902
Ανάλογο κάλεσμα έχουν απευθήνει και η Λαϊκή επιτροπή με την επιτροπή ανέργων από το Μπραχάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.