13 Μαρτίου 2015

-Τώρα λογοκρίνουν και τον Λοΐζο;

Βίντεο από την Εκδήλωση – Αφιέρωμα στην ΕΠΟΝ των μαθητών του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Ηλιούπολης»

Στο βίντεο απαγορεύτηκε η αναπαραγωγή του τραγουδιού «Το ακορντεόν» του Μάνου Λοΐζου για "παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων" και τα τελευταία 2+ λεπτά δεν έχουν ήχο.
(σ.σ. προφανώς χάλαγε την "εθνική ομοψυχία και ομοθυμία" και αυτό)

Το βίντεο απαγορεύτηκε και δεν είναι ορατό στη Γερμανία, για τους «γνωστούς – άγνωστους» λόγους (Ναζιστική Γερμανική κατοχή, Αντίσταση, ΕΠΟΝ, ΕΑΜ, κλπ).

Ακουλουθεί η μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης: 

5 σχόλια:

  1. Δεν κατάλαβα. Ποιός λογόκρινε το κομμάτι, αφού ακούγεται στο τέλος;

    Γίνε λίγο πιο σαφής..

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε Trash, κάτι χάνουμε από αυτό που λες. Να υποθέσουμε ότι το βιντεάκι από την εκδήλωση ανέβηκε κανονικά στο youtube και "κάποιος" έκοψε το τραγούδι? ομοίως, το απέκλεισαν από το να μπορεί να προβληθεί στη Γερμανία?

      Ιάκωβος Δαν

      Διαγραφή
  2. Για να λυθεί κάθε παρεξήγηση θέλω να σας ενημερώσv ότι ανέβασα το βίντεο και όταν τελείωσε το ανέβασμα στη σελίδα διαχείρισης εμφανίστηκε η εξής εικόνα:
    http://i.picasion.com/pic79/899b97c7791d6366e81a653154df6fda.gif

    "Το βίντεό σας μπορεί να περιλαμβάνει μουσική που ανήκει σε τρίτο.

    Για να ακούσετε την αντιστοιχισμένη μουσική, κάντε αναπαραγωγή του βίντεο στη δεξιά πλευρά. Θα γίνει αναπαραγωγή του βίντεο από το σημείο όπου προσδιορίστηκε το αντιστοιχισμένο περιεχόμενο.

    Το βίντεό σας έχει αποκλειστεί σε ορισμένες χώρες.

    Λεπτομέρειες πνευματικών δικαιωμάτων:

    "Manos Loizos-T' Akordeon", Ηχογράφηση διαχείριση από:

    UMG

    Αν δεν θέλετε να υπάρχει η συγκεκριμένη αξίωση για το βίντεό σας, μπορείτε να καταργήσετε το τραγούδι. Μάθετε περισσότερα

    Αν θεωρείτε ότι η αξίωση δεν είναι έγκυρη, μπορείτε να την αμφισβητήσετε.

    Μάθετε περισσότερα για τις συνέπειες των αξιώσεων στα βίντεό σας."

    Έψαξα να δω τις συνέπειες και είδα ότι είναι πολύ βαριές με αποζημειώσεις προς την "μαμά εταιρία" αλλά και τον νόμιμο κάτοχο των δικαιωμάτων
    Αποφάσισα ότι δεν υπάρχει χρήμα για να μπλέξω με δικαστήρια και πάτησα να διαγράψω το κομμάτι. Σήμερα που άνοιξα πάλι είδα το σχόλιο και μπήκα στο βίντεο και παίζει κανονικά με το τραγούδι!!!

    Όσο για την αποκλεισμό του βίντεο, φαίνεται στην εικόνα τι ακριβώς γράφει η σελίδα.
    http://i.picasion.com/pic79/899b97c7791d6366e81a653154df6fda.gif

    Άνοιξα λοιπόν την παραπομπή και είδα ότι η χώρα που δεν επιτρέπει το βίντεο είναι η Γερμανία, η "ελεύθερη" και "δημοκρατική" Γερμανία, της απόλυτης ελευθερίας του λόγου και της άποψης του κάθε "πολίτη", που ελευθέρωσε την "σκλαβωμένη Ανατολική Γερμανία" που δεν μπορούσες να γράψεις ή να πεις αυτό που νιώθεις γιατί θα σε στέλνανε στη Σιβηρία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ να σημειώσω πως για τον ίδιο λόγο ("πνευματικά δικαιώματα") είχε αποσυρθεί από το you tube για μερικά χρόνια και η ταινία του θανάση Βέγγου "ο Θανάσης στην χώρα της σφαλιάρας" που πραγματεύεται τα τεκτενόμενα της Μεταξικής δικτατορίας και της επταετίας.

    Με δεδομένο πως ήταν η μοναδική ταινία του Βέγγου για την οποία ύπηρξε ζήτημα, και με δεδομένο πως οι κληρονόμοι του Λοΐζου το μόνο ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν βάλει είναι η μη-χρήση των τραγουδιών του Μάνου από το ...ΠΑΣΟΚ, υποπτεύομαι πως πρόκειται για στοχευμένες μαζικές καταγγελίες για "πνευματικά δικαιώματα" προκειμένου να "εξαφανιστούν" συγκεκριμένα αντιφασιστικά έργα.
    Νομίζω πως θέλει ψάξιμο αυτή η ιστορία με το you tube. Παλιότερα μου είχε τύχει το ίδιο σκηνικό και με το working class hero των beatles.
    E, δεν μπορεί από όλες τις ταινίες του Βέγγου και από όλα τα τραγούδια των beatles ή του Λοΐζου να υπήρχε πρόβλημα "πνευματικών δικαιωμάτων" μόνο με τα συγκεκριμένα.
    Κάτι δεν πάει καλά εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω και ίσως έχει κάποια σημασία είναι ότι εκεί που λέει "Για να ακούσετε την αντιστοιχισμένη μουσική, κάντε αναπαραγωγή του βίντεο στη δεξιά πλευρά. Θα γίνει αναπαραγωγή του βίντεο από το σημείο όπου προσδιορίστηκε το αντιστοιχισμένο περιεχόμενο." και ενώ το μουσικό κομμάτι βρίσκετε στο τελευταίο 2λεπτο, το σημείο που υποτείθεται ότι βρίσκεται η αντιστοιχισμένη Μουσική, πάει στα 9 λεπτά και 37 δεύτερα!!!!
    Όταν λοιπόν θα καταργήσει η youtube το βίντεο θα σταματήσει τον ήχο στο τελευταίο 2λεπτο ή από το 9:37 του βίντεο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.