23 Σεπτεμβρίου 2013

 Επικίνδυνοι καιροσκόποι και τυχοδιώκτες. Χυδαία επίθεση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΠΑΜΕ Δημοσίου

Την καιροσκοπική και τυχοδιωκτική στάση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη χυδαία επίθεση ενάντια στις ταξικές δυνάμεις κατά τη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥτο Σάββατο 21 Σεπτέμβρη καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πρώτο μέλημά της (της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) είναι να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ» και χαρακτηρίζει αυτές τις δυνάμεις «επικίνδυνες για το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα και από τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να προφυλαχθούν».


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχεις ως εξής:

«Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο προχθεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έκαναν κάτι που απ’ ότι φαίνεται ξέρουν να κάνουν καλά.

Έκαναν επίδειξη υψηλής τεχνικής για το πως μπορεί κάποιος να κάνει ένα βρώμικο πόλεμο, με συκοφαντίες και ασύστολα ψέματα. Έδειξαν πράγματι που στρέφουν τα βέλη τους και ποιον πραγματικά εχθρεύονται. Σε μας ο χώρος αυτός είναι γνωστός, γνωρίζουμε το ρόλο του και για την κατρακύλα του τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει. Χωρίς πολλά - πολλά λοιπόν παραθέτουμε ένα-ένα τα "επιχειρήματα" των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.


Το ΠΑΜΕ "δεν θέλει αγώνες, είναι ο κυματοθραύστης των αγώνων, τσιράκι του Αρβανιτόπουλου και του Σαμαρά", "συμμαχεί μαζί με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ για να μην πέσει η κυβέρνηση", "στο σωματείο των Χαλυβουργών το ΠΑΜΕ συμπορεύτηκε μαζί με τους Χρυσαυγίτες" -είναι αλήθεια ότι την πάσα αυτή την πήραν από τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ- "εδώ το παίζεται τσαμπουκάδες και στο Πέραμα όταν σας χτύπησαν οι Χρυσαυγίτες ήσασταν κότες", "τα παίρνετε" (!) και τέλος αποκάλεσαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ "ασφαλίτες που δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα". Αυτή είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρώτο μέλημά της είναι να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ. Ολομερής κι ολονυχτίς μ’ αυτό τον νταλκά κοιμούνται και μ’ αυτόν ξυπνούν. Και μετά από αυτό είχαν το απύθμενο θράσος να βγάλουν ανακοίνωση και να κλαψουρίζουν ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τούς αφαίρεσαν το λόγο από το βήμα και ότι τραμπούκισαν απέναντί τους.

Υπάρχει μεγαλύτερος τραμπουκισμός από το ν’ αποκαλείς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ασφαλίτες;
Τώρα ακούστε κι αυτό: Μετά τον οχετό και το υβρεολόγιο απέναντι στο ΠΑΜΕ, εκπρόσωπος των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το βήμα του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ έκανε έκκληση για την ενότητα όλων των αριστερών δυνάμεων και ειδικότερα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ώστε να συγκροτηθεί "αριστερό, αγωνιστικό προεδρείο". Λέτε εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν ενότητα και με …τους ασφαλίτες;

Τι άλλο να πει κανείς; Ο καιροσκοπισμός κι ο τυχοδιωκτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις επικίνδυνες για το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα και από τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να προφυλαχθούν».


902

25 σχόλια:

  1. Τελικά οι άνθρωποι όσο περισσότερο αξιοποιούνται στο κάδρο της ΣΥΡΙΖΑιϊκης σοσιαλδημοκρατίας τόσο πιο αδίστακτοι γίνονται...Μην αγχώνονται, τα γραμμάτια θα τους τα ξεπληρώσουν...μόνο που κι αυτά κουρεμένα θα είναι! Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι καλοπροαίρετοι εργαζόμενοι που έχουν αυταπάτες ακόμα για το ρόλο αυτών των δυνάμεων και το τι σημαίνει "αριστερή ενότητα"! Πρίν λίγες μέρες με αφορμή την απεργία των καθηγητών σχολίασα σε κάποιον ότι καλύτερα γελάει αυτός που γελάει τελευταίος για το ρόλο του καθένα. Τελικά δεν περίμενα ότι θα πέρναγαν μόλις 7 μέρες για να σημάνουν άτακτη υποχώρηση οι φανφαρόνοι σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ και οι κολαούζοι τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι τα λενε αυτα? αυτοι που πριν τις εκλογες ζητησαν συνεργασια με το συριζοπασοκ, αυτοι εχουν το θρασος και μιλανε? αυτοι που στη χαλυβουργια πηγαν για βολτα, ηταν εκει και αντι να βοηθησουν τον αγωνα προσπαθησαν να μαζεψουν ψηφαλακια αντι να στηριξουν τον αγωνα..(ελεος δηλαδη τη περιοδο της καταληψης...ελεος). Τον ρολο του συριζα δε θα καταφερουν να τον παιξουν γιατι ο κοσμος τους εμαθε...
    για κανενα αρθρο τετοιου τυπου ειναι ικανοι μονο http://prntscr.com/1t2msh
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραιο αρθρο αλλα δε λετε γπως επιχειρηματολογουν και τα λενε ολα αυτα!
    μονο οτι λενε κατι και πως τολμανε να τα λενε αυτα!
    οσο για το "Υπάρχει μεγαλύτερος τραμπουκισμός από το ν’ αποκαλείς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ασφαλίτες;" τοσα χρονια τα μελη σας σπερνουν ψευτικες ειδησεις οτι το ΠΡΙΝ τα παιρνει απο την κυβερνηση ,η ΕΑΑΚ χρηματοδοτειται απο τον Λαλιωτηκτλκτλκτλ!δηλαδη κατηκογορειται τοσο καιρο την ΕΑΑΚ-ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ οτι χρηματοδοτουνται απο το κρατος και πιστευετε οτι κατι τετοιο δε μπορει να το λεει κανενας για τα μελη του ΚΚΕ!Εσεις μπορειτε να λετε οτι λερα θελετε ελαφρα τη καρδια αλλα μη πουνε τιποτα για τα μελη σας!Αν ΘΕΛΕΤΕ να βρειτε ασφαλιτες καιροσκοπους και τυχωδιοκτες που το μονο που τους νοιαζει ειναι η θεσουλα τους και τιποτα αλλο κοιταξτε προς το κομμα σας και τα επαγγελματικα μελη σας που το μονο που κανουν σε ολη τους τη ζωη ειναι να ειναι επαγγελματικα στελεχη και να μην εχουν δουλεψει μια ωρα στη ζωη τους !Πρωτος και καλυτερος ο ΓΓ που απο το 1974 ειναι επαγγελματικο στελεχος(μηπως ηρθε η ωρα να συνταξιοδοτηθει εκλεισε 40 χρονια)

    Συνεχιστε λοιπον να σπατε απεργιες με τον τροπο σας (ξερετε εσεις)και αφηστε ολα τα αλλα!

    οσο για το ποιοι πηγαν βολτα στη χαλυβουργια και ποιοι μιλουσαν με τον κασιδιαρη διπλα αστο νκ δε σε παιρνει!

    και οσο για τα αρθρατου Ρουση ασχολεισου με τη Κανελλη ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΣ του ΠΑΟ μεχρι πριν λιγο καιρο !
    μεγια σας

    ΥΓ: Σας γραφουμε κανονικα ποια τα λογια σας εχουν τοση αξια οσο και η υπολειψη ας στη κοινωνια πους σας εχουν ολοι για γραφικα ανθρωπακια που κοιτανε το συμφερον τους και μονο!

    ΑΣΤΕΡΙΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΣΤΕΡΙΞ:
      Ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση της καταγγελίας, και για τον προβοκατόρικο ρόλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως κολαούζου του ΣΥΡΙΖΑ, που ρίχνει απεργίες στις ξέρες μήπως και τον δεί κυβέρνηση.
      Επιφυλασσόμεστε για τα λινκ από τα δημοσιεύματα του ριζοσπάστη που υποστηρίζουν πως το ΠΡΙΝ χρηματοδοτείται από την κυνέρνηση (ποιά κυβέρνηση από όλες, αυτήν ή την προηγούμενη;).
      Αλήθεια, ποιός το χρηματοδοτεί;
      Υ.Γ.
      Ανθρωπάκι είσαι και φαίνεσαι! Την άλλη φορά να είσαι κοσμιότερος -δεν έχουμε υποχρέωση να ανεχόμαστε κομπλεξικούς να κάνουν ψυχοθεραπεία στην καμπούρα μας.

      Διαγραφή
    2. Ο ΑΣΤΕΡΙΞ παπαγαλίζει όλες τις βρώμικες συκοφαντίες που λέει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Λες και έχει αντιγράψει κείμενά της. Παρόμοια έλεγαν τα πιο βρώμικα στελέχη και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ μέχρι πριν λίγο καιρό! Να τους χαίρονται κάτι τέτοιους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν είναι δικοί τους!
      Και κάτι ακόμα: Ποτέ δεν άκουσα μέλη του ΚΚΕ να λένε τέτοια για το ΠΡΙΝ. Αντίθετα συνεχώς ακουγα από όμάδες που είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να διαδίδουν την αθλιότητα για το που βρίσκει το ΚΚΕ τα λεφτά, για τη ΝΕΟΣΕΤ, πώς βγάζει το "Ρ" κλπ. Δηλαδή κάτι σαν Θ.Πάγκαλος!
      Όμως αλήθεια, δεν ισχύει ότι το ΣΕΚ(συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έπαιρνε χρηματοδότηση από το ΠΑΣΟΚ; Μα οι ίδιοι το παραδέχονταν!
      Δεν είναι αλήθεια ότι στέκι-γραφεία στην Αθήνα της νΚΑ του ΝΑΡ και οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ εμφανίζονται σαν πολιτιστικό στέκι και παίρνουν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα; Ή μήπως παρόμοια κόλπα δεν έκαναν και διάφορες αντιεξουσιαστικές ομάδες εδά και πολλά χρόνια;
      Όταν λοιπόν συκοφαντείτε το ΚΚΕ και το "Ρ" για τη χρηματοδότηση θα μας γεννάται και το ερώτημα για το που βρίσκει το ΠΡΙΝ τη χρηματοδότηση!
      Άντε, να εντάξετε και τη Χ.Α. στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να βρωμάτε περισσότερο!
      kk

      Διαγραφή
    3. Αστεριξ, τα ίδια λέει και ο Κασιδιάρης, μήπως πρέπει να το δεις λίγο αυτό;

      geper

      Διαγραφή
    4. http://www.protothema.gr/ekloges/article/198340/melh-ths-antarsya-zhtoyn-eklogikh-synergasia-me-ton-syriza/

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7470682&publDate=4/6/2013

      Αστεριξ μη τα διαβαζεις εσυ γιατι στρατοπεδο δεν αλλαζεις. Ας τα διαβασεις κανενας επισκεπτης για να καταλαβει τι καιροσκοποι εισαστε. Οσο για τη χαλυβουργια περιμενα μια πιο εξυπνη σταση. Διαλεξες της χρυσης αυγης. Οχι τιποτε αλλο θα τα διαβασει τα σχολια σου κανενας χαλυβουργος και θα φρικαρει.
      νκ

      Διαγραφή
  4. Αστεριξ οσο κ να θες να γαληνεψεις το γαλατικο χωριό σου,εισαι αρκετα πισω στην οργανωση της παλης κ απλα τυχοδιώκτης.Δεν θα πω οτι το πριν χρηματοδοτειται αλλα επειδη στο ΝΑΡ ημουνα κ ο αναρχοσυνδικαλισμος ηταν ποιοτητα παλης για καποιους το εζησα στο μεγαλειο του.Μαλιστα καποιοι οπως κ τοτε δεν αρνουνται ως επαναστατικο υποκειμενο τη σπουδαζουσα νεολαια κ το λουμπεν προλεταριάτο .Δεν ειναι τυχαια η μεγαλη εξοδος του κομμουνιστή Καππου Κ. απο το ΝΑΡ αλλα κ η δικη μου μετα απο λιγα χρονια.Που ηταν σημερα η λαοθαλασσα των εκπαιδευτικών της προηγούμενης εβδομάδας.Γιατί μπορει να φταιει το ΠΑΜΕ οταν οι συσχετισμοι ειναι υπερ σας απο τα πανω στις ΕΛΜΕ? Πως οργανωνεις μια απεργία στον κοσμο,λεγωντας απλα κηρυσω απεργια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΚ τραγουδα οσο θες σου ειπα οτι και να λες πλεον δεν σας δινουν σημασια γραφικοι διασπαστες ου κινηματος εχετε καταντησει και το ξερετε

    ΥΓ: Τοσυγκεκριμενο μπλοκ οταν ξεκινησε μπορουσαν να γραφουν ολοι και να λενε την αποψη τους και μεχρι ενα σημειο γινοταν και διαλογος πλεον απλα ειστε ενα ακομα γραφικο μπλογκ του ΚΚΕ που αναμασατε δημοσιευματα του ριζοσπατη(τα ποιο αισχρα ) εξαιρεση αποτελει μονο ο poe
    ΑΣΤΕΡΙΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΣΤΕΡΙΞ:
      Από πότε η χυδαιότητα βαφτίζεται άποψη;
      Το θέμα εδώ είναι η χυδαιότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και η δική σου μετέπειτα), και εσύ το μόνο που μας είπες είναι η διαφωνία σου με την άποψη του ....Λένιν(!), περί της αναγκαιότητας ύπαρξης επαγγελματικών στελεχών.
      Υ.Γ.
      Στον ΑΝΤΑΡΣΥώτη χαλυβουργό, του το είπατε πως κάλεσε την ΧΑ στο εργοστάσιο, ή του το φυλάτε για έκπληξη;
      Υ.Γ.2
      Καλό θα είναι να μην χρησιμοποιείς την λέξη "αισχρότητα". Είναι μία ιδιότητα της οποίας έχετε κάνει τόσο μεγάλη χρήση, που δεν περίσεψε για άλλους.
      Υ.Γ.3
      Το κάλεσμα για "ενότητα", σε ποιούς το απευθήνατε ρε απατεώνες, αν είμαστε ότι λέτε παραπάνω;

      Διαγραφή
    2. "ΥΓ: Τοσυγκεκριμενο μπλοκ οταν ξεκινησε μπορουσαν να γραφουν ολοι και να λενε την αποψη τους και μεχρι ενα σημειο γινοταν και διαλογος πλεον απλα ειστε ενα ακομα γραφικο μπλογκ του ΚΚΕ που αναμασατε δημοσιευματα του ριζοσπατη(τα ποιο αισχρα ) εξαιρεση αποτελει μονο ο poe
      ΑΣΤΕΡΙΞ"
      Κλασσικό κι αυτό: αναπόληση του "παλιου καλού/σωστού) παρελθόντος, διαχωρισμοί και στο τέλος η πραγματική έκφραση των προθέσεων.
      Ο Βελισσαράτος καλεί κι αυτός σε "ενότητα"; Που είναι αυτή η ψυχή; Παλεύει για τα διάφορα "μέτωπα";

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑ!!!! Άξιος!!! Αλλίμονο στα κορόιδα...

      Διαγραφή
  6. Στο λυκειο του Ολυμπιακου χωριου ,καθηγητης που προσκειται στην Ανταρσυα τη δευτερη μερα της
    πενθημερης μπηκε για μαθημα!
    Γι αυτο μετρατε τα λογια σας ορισμενοι γιατι εκτιθεστε ασχημα.

    adrastia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν υπάρχει επίσημο, επίσημο όμως, κείμενο της Ανταρσυα που αναφέρει ότι : "Το ΠΑΜΕ "δεν θέλει αγώνες, είναι ο κυματοθραύστης των αγώνων, τσιράκι του Αρβανιτόπουλου και του Σαμαρά", τότε είναι απαράδεκτο και κατακριτέο. Από εκεί και πέρα όμως, η κριτική που ασκεί ο ΑΣΤΕΡΙΞ σε καποια σημεια, δεν ειναι λάθος. Ειναι γνωστό στο κόσμο της Αριστεράς οτι, ότι δεν μπορεί να ελεξει η ηγεσια του ΚΚΕ, το διαβάλει και το υποβαθμίζει, με το απόλυτο επιχείρημα ότι "μόνο εμείς μπορούμε να συντονίσουμε και να οργανώσουμε απεργιες και κανένας άλλος".
    Επίσης, για κάποια σχόλια που έχουν γραφτεί, ότι δήθεν η Ανταρσία έχει την ίδια επιχειρηματολογία με τους φασίστες, είναι τουλάχιστον παιδική και απορώ πως μπορεί να γράφεται από σκεπτόμενους συντρόφους. Με την ίδια (ανόητη) λογική, το ΚΚΕ και η ΧΑ είναι το ίδιο, γιατί και τα δυο κόμματα ζητάνε να βγούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να μην μπούμε πόσα κοινά επιχειρήματα υπάρχουν εναντίων του Συριζα, από νεοδημοκράτες και ΚΚΕ.
    Με αυτά που γράφονται στον χώρο μας, μόνο διάσπαση και πίκρα προκαλούμε στους ανθρώπους που αντιμάχονται τον καπιταλισμό, κάτι που ωφελεί μόνο την εξουσία. Ευτυχώς μερικοί από εμάς πιστεύουν στην συμμαχία μιας ευρύτερης αριστεράς που θα βγάλει την κοινωνία από το τέλμα και θα δικαιώσει το λαό και τους εργάτες. Αλλά αυτό δεν θα γίνει με τέτοια διασπαστικά κείμενα, ούτε με το να επικεντρωνόμαστε στις διαφορές μας, την ώρα που η ΧΑ αποθρασύνεται και δολοφονεί συντροφους μας. Παρόλες τις θεωρητικές διαφωνίες μας, θα ήθελα για μια φορά να δω ενωμένους με το μέτωπο που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Συριζα και τον ΑΣΤΕΡΙΞ και τον Ρουση και τον Poe και τον Κωσταντινου και τους ευσυνείδητους αναρχικούς κτλ. Ακόμα και αν κάποιος δεν εμπιστεύεται τον Τσίπρα ή τον Λαφαζανη ή δεν ξερω εγω ποιον άλλο, πρέπει να προσπαθήσει, να ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ μεσω του αριστερού μετώπου, να αλλάξει επιτέλους η πολιτικη που συνθλίβει δικαιωματα και δρα κατασταλτικά σε κάθε αντίδραση. Αλλιώς, λυπαμαι που το λέω, κάθε άλλη αυτόνομη κίνηση βοηθα μονο τον κοινό μας εχθρο.

    (Για τον Trash,έναν οπαδό που ονειρεύονται να έχουν οι ηγεσίες κάθε κόμματος, δεν έχω ελπίδες ότι θα ήθελε ένα τέτοιο μαζικο αριστερο μέτωπο να γίνει πραγματικότητα, αφού του το απαγορεύει ο μονοδιάστατος σταλινισμός του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ορο. Και αυτό το λεω με πικρα, γιατι διστυχως και αρκετοί αναρχικοί που συνομιλω σε αναλογα θεματα, δείχνουν τάσεις απολυτότητας και αυτοτυφλωσης και δίνουν κακό νόημα στην λεξη Αριστερά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ενωτικος:
      Εγώ ο "μονοδιάστατος σταλινικός", όταν δημοσίευσα και στο ιστολόγιο μου την ίδια ανάρτηση, ζήτησα επιβεβαίωση/διάψευση από τους οπαδούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      (http://fadomduck2.blogspot.com/2013/09/blog-post_1709.html?showComment=1379970479199#c3571799136869822519)
      Η επιβεβαίωση ήρθε εδώ από τον Αστερίξ.
      Κατά τα λοιπά,
      "αριστερό μέτωπο" με πρότυπο τον Ομπάμα και τον Ολάντ, που δεν αμφισβητεί καν την ΝΑΤΟίκή κατέυθηνση της χώρας, που χρηματοδοτείται από την Μαριάνα Λάτση, προβάλει την πολιτική της Χίλαρυ Κλίντον, θεωρεί "εθνικούς ευεργέτες" τους εφοπλιστές, και "αισθάνεται άνετα" με τον ΣΕΒ, δεν υφίσταται. Ή η λέξη "αριστερά" έχει γίνει ύβρης πλέον, όπως υποστηρίζω εγώ.
      Και τελικά πως γίνεται να θες να είσαι "ενωτικός" και με τους -κατά ΑΝΤΑΡΣΥΑ "ασφαλείτες"- του ΠΑΜΕ, και με το ΠΑΜΕ;
      Μήπως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τελικά συκοφαντεί ό,τι δεν ελέγχει, και στην περίπτωση μας τα ταξικά συνδικάτα;
      Υ.Γ.
      Την ενότητα των εργατών με τα αφεντικά, μπορείτε να την ονειρεύεστε όσο θέλετε.
      Αλλά ακόμη και αν εμείς προδίδαμε και σας κάναμε την χάρη, οι αστοί έχουν άλλη άποψη.
      Καλά "δημοκρατικά" όνειρα, ενάντια στους ...."ολοκληρωτισμούς" που λένε και στας ευρώπας...

      Διαγραφή
    2. "Ενωτικέ", πρίν αναμασήσεις συνδικαλιές βλαχοδήμαρχου,καλά θα είναι να μελετάς πρώτα και να σκέφτεσαι! Προφανώς και εσύ υιοθετείς τις αθλιότητες της Χ.Α. που συνεχώς παπαγαλίζει μαζί με τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς! Ορισμένα σημεία να επισημάνω προς γνώση όλων των αναγνωστών:
      -Η Χ.Α.πουθενά και σε καμία περίπτωση θέν έθεσε και δεν θέτει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε. Και μην με αναγκάσεις να παραθέτω κείμενα της Χ.Α. που το αποδεικνύουν. Όπως επίσης δεν θέτουν ζήτημα άμεσης αποχώρησης από το ευρώ...μόνο ιδεολογικά στηρίζουν το εθνικό νόμισμα. Φυσικά είναι γνωστό ότι αποπομπή ή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ από μόνη της δεν είναι φιλολαϊκή διέξοδο, αλλά υπηρετεί ανάγκες μερίδας του κεφαλαίου.
      -Η θολή αντιμνημονειακή ρητορεία της Χ.Α. έχει ομοιότητες με την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Καθόλου παράξενο,αφού η Χ.Α. παπαγαλίζει τις θέσεις του ΣΕΒ. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι η Χ.Α. απόκτησε λαϊκήη "νομιμοποίηση" στις πλατείες από το λεγόμενο κίνημα των αγανακτισμένων, που εναντιωνόταν στα κόμματα και στα συνδικάτα. Ούτε είναι άσχετο ότι στις επιθέσεις ενάντια στο ΠΑΜΕ εκείνη την περίοδο πρωτοστατούσαν χρυσαυγίτες, ενώ οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ διέδιδαν ότι ο κόσμος κράζει το ΠΑΜΕ!
      -Το ρόλο του ΠΑΜΕ τον ξέρουν οι εργαζόμενοιι και δεν χρειάζονται τιμητές σαν και του λόγου σου! Το σίγουρο είναι ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπονομεύει και συκοφαντεί κάθε πραγματικό ταξικό αγώνα γιατί δεν έχει καμιά σχέση με την εργατική τάξη, το κίνημα της και τα συμφέροντά της. Αντίθετα είναι οι κολαούζοι στα σχέδια των αστικών δυνάμεων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου!
      kk

      Διαγραφή
    3. Και κάτι ακόμα...Είναι γνωστό ότι τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ,χρησιμοποιούν τη μέθοδο της κατινιάς για να σκορπούν τον αντιΚΚΕ οχετό τους. Ποτέ στις ανακοινώσεις δεν μιλούν επι της ουσίας...για να μπορούν να ελισσόνται και να το παίζουν ενωτικοί! Πέρα όμως από τις ανακοινώσεις, οι επίσημα καταγεγραμμένες ομιλίες των στελεχών της δεν είναι μαρτυρία και απόδειξη;
      kk

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν δεν είχα σκοπό να παρέμβω αλλά το ψέμα και την διαστρέβλωση μέχρι ένα σημείο μπορείς να την αντέξεις.....
      Λες:

      "Ειναι γνωστό στο κόσμο της Αριστεράς οτι, ότι δεν μπορεί να ελεξει η ηγεσια του ΚΚΕ, το διαβάλει και το υποβαθμίζει, με το απόλυτο επιχείρημα ότι "μόνο εμείς μπορούμε να συντονίσουμε και να οργανώσουμε απεργιες και κανένας άλλος"

      Πρώτον αν μπορείς μια ανακίνωση του ΠΑΜΕ ή του ΚΚΕ που να έχει την παραπάνω θέση.... Αλλιώς είσαι ψεύτης.....

      Μην μπεις στον κόπο, το ψέμα σου φάνηκε απο την αρχή της πρότασής σου "είναι γνωστό στον κόσμο της αριστεράς......" δηλαδή μεταξύ του Συριζα, Ανταρσια κτλ κυκλοφορεί αυτή η άποψη... Άρα δεν είναι άποψη-θέση του ΠΑΜΕ ή του ΚΚΕ αλλά του Σύριζα και της Ανταρσίας...
      Το ΠΑΜΕ δεν έχει γυρίσει την πλάτη σε κανένα σωματείο ή εργαζόμενο που θέλει να αγωνιστεί. Άλλα δεν κάθετε στο ίδιο τραπέζι με τους εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ που τους αγκάλιασε ο ΣΥΡΙΖΑ για να παίξει με την κοινωνική ειρήνη-διάλογο στα πλαίσια της υγιούς επιχειρηματικότητας.....
      Το ΠΑΜΕ στήριξε κάθε απεργία άσχετα απο το αν ήταν με άλλο πλαίσιο. Τρανή απόδειξη με τους καθηγητές που το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε στην απεργία....
      Σε αντίθεση με τις Παρεμβάσεις που το καλοκαίρι κατέβασαν πρόταση να πάνε όλοι για δουλεία και μόνο 500 καθηγητές να απεργήσουν, και όσοι δεν είχαν σχέση με τις εξετάσεις των πανελλαδικών να πάνε έξω απο τα εξεταστικά κέντρα για διαμαρτυρία... Εκφυλισμός δηλαδή.......
      Προτείνετε σε ένα κλάδο εργαζομένων να κάνουν απεργία διαρκείας έξη απλά, που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν αυτός που είχε το ποσοστό αναρρωτικών αηδιών να αυξάνετε όταν η ΑΔΕΔΥ έλεγε για απεργία , που δέχτηκε τα παιδιά του να δουλεύουν ωρομίσθιοι με μισθό πείνας ακριβός στην διπλανή αίθουσα και χωρίς το δικαίωμα να ανήκουν στο σωματείο (η ενότητα εδώ ξεχειλίζει) και σας φταίει το ΠΑΜΕ που μιλά για οργάνωση μέσα από συνελεύσεις παράλληλα με την απεργία, για να δεί και ο εργαζόμενος πως πρέπει να κινηθεί, να κλιμακώσει τον αγώνα του παράλληλα με τους γονείς, τους μαθητές κτλ.

      Για αυτό η κατηγορίες προς το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ να έχουν να κάνουν με τις θέσεις τους και όχι με το τι θέσεις λένε οι άλλοι ότι έχουν.....

      Όσο για την οργάνωση, ε τι να λέμε τώρα έτη φωτός μακριά.... Και το λέω εγω που δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ αλλά ενεργό μέλος του ΠΑΜΕ στον χώρο που δουλεύω.... Απεργιακές ομάδες περιφρούρησης στους χώρους δουλειάς που έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τους καπιταλιστές μόνο το ΠΑΜΕ έχει για να περιφρουρήσει το δικαίωμα στην απεργία.... Οι άλλοι αριστεροί πάνε πλατεία κατά τις 10 για την πορεία όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ ξεκινάμε απο τα ξημερώματα......

      Διαγραφή
    5. @kk
      Άμα προσέξεις στο παραπάνω κείμενο μου λέω ότι είναι ανόητο το να συνδέει καποιος πολιτικές και κόμματα επειδή τυγχάνει να υπάρχει ταύτιση σε μερικές προγραμματικές δηλώσεις. Η ΧΑ λέει και "όχι στην Ευρώπη του κεφαλαίου και των τοκογλύφων" όπως το ΚΚΕ και η Ανταρσυα, και τι σημαίνει αυτό; Είναι μια λάθος τακτική για όλους να ταυτίζονται κόμματα από αστειότητες και συνιστά μια άθλια προπαγάνδα που μπορεί εύκολα να γυρίσει μπούμερανγκ. Όπως πιστεύω ότι είναι λάθος να χαρακτηρίζει συντονισμένα και το ΚΚΕ και η ΝΔ ως "νέο πασόκ" τον Σύριζα.
      Επιπλέον, πιστεύω ότι στην παρούσα συγκυρία, η ευρύτερη Αριστερά πρέπει να συμφιλιωθεί και να προσεγγίσει, διατηρώντας την όποια αυτοτέλεια της, με την αντιπολίτευση, που καλώς η κακώς εκπροσωπεί ένα δυναμικό μέρος της κοινωνίας αυτή τη στιγμή. Αν το ρεύμα αυτό το εκπροσωπούσε ένα άλλο αριστερό κόμμα, πάλι το ίδιο θα υποστήριζα με την ίδια επιμονή. Και εγώ δεν συμπαθώ κάποια στελέχη του Σύριζα και διαφωνώ σε κάποιες θέσεις τους, όμως αυτό δεν θα με φέρει αντιμέτωπο με τους υποστηρικτές του που ψάχνουν μια λύση στην μελλοντική αριστερή κυβέρνηση, αλλά αντίθετα θα υπερασπιστώ αυτήν την προσπάθεια και στο τέλος θα δούμε το αν είναι η δεν είναι καλή κυβέρνηση. Ή κάνουμε αυτό ή τρώμε στη μάπα τον Σαμαρά και τον Κρανιδιωτη και τους ομοίους τους. Είναι καλύτεροι αυτοί από μια κυβέρνηση Συριζα για εσένα; Ελπίζω να υποστηρίξεις πως όχι… Πάντως κείμενα όπως αυτό το πρόσφατο για την “στοχοποιηση της Ανταρσυα” είναι προτιμότερο να υπάρχουν, αντί των διασπαστικών που αναρτούνται εδώ αλλά δυστυχώς και σε άλλα blogs του Συριζα/ Ανταρσυα κτλ
      @Trash
      Το τονίζω ότι η αναφορά σε εσένα εννοείται δεν εχει προσωπικό χαρακτήρα αλλα πάντα πολίτικο. Είναι πολύ γνώστες οι θέσεις που έχεις και κυρίως ο τρόπος που θες να τις επιβάλεις σε συντρόφους άλλων κινημάτων και πρωτοβουλιών, που εχουν την “ατυχία” να μην ανήκουν στο κόμμα σου. Χαίρομαι που αποτάσσεις την αριστερά από πάνω σου,για να μην γίνονται παρερμηνείες, νομίζω ειναι ανακουφιστικο για μενα και για παρα πολλούς άλλους συζητητές σε αλλα σαιτ, οπως το βαθυ κοκκινο, iskra, κτλ γιατί συνήθως με την κάπως “άχαρη” συμβολή σου στις συζητησεις, το ΚΚΕ ,κατά την αίσθηση μου πάντα, χάνει ψήφους, αντί να κερδίζει. Και αυτο το λεω φιλικά και πολύ καλοπροαίρετα, αν θες να το πιστέψεις.

      Διαγραφή
    6. Όχι φίλε, το ΚΚΕ λέει αποδεσμευση από την Ε.Ε. με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και εργατική-λαϊκή εξουσία, γιατί η Ε.Ε. είναι ιμπεριαλιστική διακρατική ένωση των καπιταλιστικών κρατών, υπηρετεί τα μονοπώλια και δεν αλλάζει! Το ΚΚΕ παλεύει για το σοσιαλισμό. Για πές μου, λοιπόν τι κοινό έχει αυτό με τη θέση της Χ.Α."όχι στην Ευρώπη των τοκογλύφων". Τι σχέση έχει αυτή η θέση με τη θέση του ΚΚΕ; "Όχι στην Ευρώπη των τοκογλύφων" δεν σημαίνει και όχι στην Ε.Ε. του κεφαλαίου, πόσο μάλλον εναντίωση στον καπιταλισμό! Για αυτό τέτοιες θέσεις ακούγονται και εύκολα από σοσιαλδημοκρατικές ή συντηριτικές πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν άλλη μορφή διαχείρισης για την αστική τάξη κάθε χώρας.
      Ο Ν. Μιχαλολιάκος στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τον Ιούλη του 2012 είπε επί λέξει: «Δεν είμαστε υπέρ της εξόδου από το ευρώ, αυτό πρέπει να διασωθεί και νομίζω ότι η κρίση είναι μια ευκαιρία».
      Στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Ν. Μιχαλολιάκος συνόψισε ως εξής τη θέση τους για την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.: «Ήμασταν ένα μικρό κόμμα τότε, δεν ήμασταν στο Κοινοβούλιο όταν μπήκε η χώρα στην ΟΝΕ και ήμασταν κατά του ευρώ, γιατί θεωρούμε ότι στοιχείο της εθνικής ανεξαρτησίας είναι η έκδοση εθνικού νομίσματος. Σήμερα, βέβαια, με τον τρόπο που έχουν διαμορφωθεί οικονομικά τα πράγματα, εάν βγούμε από το ευρώ, χωρίς να έχουμε εθνική παραγωγή, θα είναι καταστροφή». Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Τ.Ο. Αθήνας της Χ.Α. αναφέρεται ότι: «Τότε πρώτος ο Ραχόι είπε ένα μεγάλο “ΟΧΙ”. “Δε θα πληρώσει ο λαός τα σπασμένα των τραπεζών” απάντησε ένας ηγέτης που δεν ήταν προσκηνυμένος δοσίλογος. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. Η τράπεζα Bankia ανακεφαλαιοποιείται από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό, ΧΩΡΙΣ να επηρεάσει το δημόσιο χρέος (...) Τη σκυτάλη πήρε ο Μόντι, που απαίτησε Ευρωπαϊκή λύση για τις τράπεζες από το Ευρωπαϊκό πλέον ταμείο, που δεν θα επιβαρύνει τις χώρες μέλη (...) Εάν στην Ελλάδα δεν έκαναν κουμάντο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ, και η Χώρα ακολουθούσε την Ευρωπαϊκή λύση, για κάθε Ευρώ που θα πήγαινε στις τράπεζες, ο έλεγχος στους τραπεζίτες θα ήταν αμείλικτος και ο αριθμός αυτών που θα πήγαινε στον Κορυδαλλό, πολλαπλάσιος (...) Στα χέρια μας επομένως είναι η σωτηρία της Πατρίδας».Πρόσεξε,εναντιώθηκε στην ΟΝΕ, πουθενά δεν είπε έξω από την Ε.Ε.! Αυτά, γιατί τελικά η προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν τη Χ.Α. με το ΚΚΕ έχει καταντήσει μια γελοία ασυναρτησία αμόρφωτων και ηλιθίων! και όχι,τέτοια ενότητα που επικαλείσαι,να τη χαίρεστε, γιατί είναι ο αφοπλισμός του λαόυ και ο δρόμος της υποταγής σε ενότητα με το κεφάλαιο. Αντίθετα στην "ενότητα" που περιγράφεις χωρούν εύκολα δυνάμεις όπως η Χ.Α.πάντως όχι η εργατικήτάξη και ο λαός!
      kk

      Διαγραφή
    7. Η ενοτητα δε θα επιτευχθυει ποτε με συνεργασιες κομματων. Μη πουλατε ελπιδες σωτηρων. Η εργατικη ταξη ηρθε η ωρα να ξυπνησει. Εχει ευθυνη να διαβασει να μαθει να ενημερωθει και να αγωνσιστει. Μπορει πλεον ευκολα να καταλαβει ποιοι ειναι αυτοι που ειναι διπλα τους δεκαετειες τωρα, και ποιοι ξαναγεννιουνται απο τις σταχτες του προηγουμενου κομματος που ειχε στοχο να κοιμισει την εργατικη ταξη δες πασοκ δες συνασπισμο δες συριζα δες μελη του πασοκ που πηγαν στο συριζα δες συνδικατα του συριζα που υπο την προστασια του τσιπρα αποτελουνται μονο απο παλιους πασοκους.
      Ο κοσμος πρεπει να καταλαβει ποιοι θελουν να παιξουν το ρολο του παλιου πασοκ και ποιοι προετοιμαζονται να παιξουν το ρολο του παλιου συνασπισμου.
      νκ

      Διαγραφή
    8. Και τώρα μπορείτε να πα' να ενωθείτε "βελισσαράτοι"...

      Διαγραφή
    9. Η διαστρέβλωση συνεχίζεται:

      "Με την ίδια (ανόητη) λογική, το ΚΚΕ και η ΧΑ είναι το ίδιο, γιατί και τα δυο κόμματα ζητάνε να βγούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση"

      Πότε η ΧΑ λέει για έξοδο από την €€?
      Το ΚΚΕ λέει έξοδο απο την €€ με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με εργατικό λαϊκό έλεγχό και διαγραφή ΟΛΟΥ του χρέους.....
      Τι απο αυτά λέει η ΧΑ?
      Όμως ΧΑ και Συριζα μοιράζονται το ίδιο πάθος για τους εφοπλιστές και την υγιή επιχειρηματικότητα (δεν είναι τα ίδια κόμματα αλλά έχουν το ίδιο αφεντικό)....

      αλλά ο πάτος δεν έχει τέλος:

      "Με αυτά που γράφονται στον χώρο μας, μόνο διάσπαση και πίκρα προκαλούμε στους ανθρώπους που αντιμάχονται τον καπιταλισμό, κάτι που ωφελεί μόνο την εξουσία."

      Ποιος αντιμάχεται τον καπιταλισμό ο Σύριζα ή η Ανταρσία???

      "Ευτυχώς μερικοί από εμάς πιστεύουν στην συμμαχία μιας ευρύτερης αριστεράς που θα βγάλει την κοινωνία από το τέλμα και θα δικαιώσει το λαό και τους εργάτες."

      Ρε..... Ποιοί νομίζετε ότι είστε που θα βγάλετε την κοινωνία από το τέλμα (τολμάς να πείς απο τον καπιταλισμό!!!) και θα δικαιώσετε τους εργάτες και το λαό?
      Τι είστε εσείς που θα πρέπει ο εργάτης να εναποθέσει το μέλλον του και να περιμένει δικαιοσύνη......
      Ο εργάτης αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πάρει την εξουσία στα χέρια του.... Όχι να περιμένει αριστερούς μεσσίες που θα τον οδηγήσουν στην γη της επαγγελίας..... Αυτό είναι που φοβάστε και αυτό πολεμάτε.... Βολεμένοι στον μικροαστισμός σας, πολεμάτε την ανατροπή του καπιταλισμού και θέλετε απλά να ξανάβολευτείτε.....

      Θράσος:

      " Παρόλες τις θεωρητικές διαφωνίες μας, θα ήθελα για μια φορά να δω ενωμένους με το μέτωπο που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Συριζα και τον ΑΣΤΕΡΙΞ και τον Ρουση και τον Poe και τον Κωσταντινου και τους ευσυνείδητους αναρχικούς κτλ. Ακόμα και αν κάποιος δεν εμπιστεύεται τον Τσίπρα ή τον Λαφαζανη ή δεν ξερω εγω ποιον άλλο, πρέπει να προσπαθήσει, να ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ μεσω του αριστερού μετώπου, να αλλάξει επιτέλους η πολιτικη που συνθλίβει δικαιωματα και δρα κατασταλτικά σε κάθε αντίδραση. Αλλιώς, λυπαμαι που το λέω, κάθε άλλη αυτόνομη κίνηση βοηθα μονο τον κοινό μας εχθρο. "

      Όλοι μαζί σε ένα καζάνι για να μην σπάσουν τα αυγά..... Οι διαφορές δεν είναι θεωρητικές αλλά ιδεολογικές και για την ιδεολογία τους κάποιοι εκτελέστηκαν, ενώ άλλοι κατέβασαν σύμβολα και αξίες για να υπηρετήσουν το σύστημα.... Δεν χωράμε όλοι μαζί έτσι απλά.....
      Παρόλο που ξέρουμε ότι ο Τσίπας και ο Συριζα δεν είναι τίποτα άλλο απο έναν Ολανδρεου και ένα ΠΑΣΟΚ (η ΝΔ δεν το λέει αφού κυβερνά με το ΠΑΣΟΚ) εμείς να του δώσουμε μια ευκαιρία για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα που τους γεννά....Ξεπερνά τα όρια της λογικής.......


      Το τέλος είναι το καλύτερο:

      " τον κοινό μας εχθρό"

      Ο εχθρός για εμένα για αυτό είμαι και στο ΠΑΜΕ είναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ. Το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που του δίνει το περιθώριο να με εκμεταλλεύεται..... Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ....και θέλω την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του......

      Εσείς μιλάτε για αλλαγή της κυβέρνησης σε αριστερή με τον καπιταλιστή να με μαστιγώνει το πρωί στην δουλειά και τον Αλέξη να μου επουλώνει τις πληγές το βράδυ για να μην πεθάνω ώστε με το αίμα μου την επόμενη μέρα να στηρίξω την υγιής επιχειρηματικότητα.....

      Που τον είδες τον κοινό εχθρό?


      Η ενότητα είναι επιτακτική και έχει αργήσει αλλά πρέπει να είναι στους χώρους δουλειάς-στα σωματεία και μεταξύ όλων των εργαζόμενων δημοσίου και ιδιωτικού , αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και νεολαίων κόντρα στο κοινονικό αυτοματισμό, ενάντια στον κοινό τους εχθρό τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Δύσκολο αλλά αφού έγινε μια φορά θα ξαναγίνει και δεν θα έχουμε το δικαίωμα να ξανακάνουμε τα λάθει του παρελθόντος....
      (Στάδια-Βαρκιζες-Συνασπισμούς-κτλ) ....

      Διαγραφή
  8. Τα μικρα σκυλια γαυγιζουν πιο δυνατα. Ετσι και οι συνδικαλιστες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δημοσιο. Αλλα ας το δουμε πιο συγκεκριμενα : Μολις τον Μαιο τα παληκαρια τους στην ΟΛΜΕ εκαναν μαζι με τον ΣΥΡΙΖΑ την κωλοτουμπα της 10ετιας. Τωρα επιχειρουν να ξεπλυθουν. Στο Συνδικατο Μεταλλου κατεβηκαν σ'ενα συνδυασμο, μαζι με αλλους αναμασωντας για την Ζωνη τα επιχειρηματα της ΧΑ. Η επιθεση της ΧΑ στα μελη του ΚΚΕ στο Περαμα, θαπρεπε να λεει πολλα σε καλοπιστους αριστερους. Οι κομπλεξικοι αντικομμουνιστες σαν τον Αστεριξ ειναι ανικανοι να δουν περα απο την μυτη τους. Η Χαλυβουργια ειναι τιτλος τιμης για την ελληνικη εργατικη ταξη, οτι αλλο ειναι σπεκουλα των αφεντικων. ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.