27 Σεπτεμβρίου 2013

Εργαζόμενοι Πρακτορείων Τύπου: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 24ωρη απεργία παρά το μηχανισμό βίας και καταστολής

Απεργιακή περιφρούρηση στα πρακτορεία τύπου  

«Είμαστε νικητές, υποχρεώσαμε όλο το μηχανισμό να εκδώσει εφημερίδες με ύλη ψυγείου»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου, παρά τη βία και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε η εργοδοσία, επιστρατεύοντας αστυνομικούς - ασφαλίτες - διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η απεργία δεν έσπασε χάρη στην αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη που ξεδιπλώθηκε στην απεργιακή περιφρούρηση από τους εργαζόμενους στα πρακτορεία, έχοντας στο πλευρό τους την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και το Σωματείο Χαρτεργατών που ενίσχυσαν τις απεργιακές φρουρές στις πύλες των πρακτορείων, με αιχμή αυτό της «Ευρώπης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χθεσινά φύλλα βγήκαν με «ύλη ψυγείου» καθώς έφυγαν από τα πρακτορεία στο διάστημα 15.30-17.30, δηλαδή αρκετή ώρα πριν την έναρξη της απεργίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 6.00 χθες το απόγευμα.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι καθ' όλη τη διάρκεια της απεργιακής περιφρούρησης στο πρακτορείο «Ευρώπη» υπήρχαν 6 με 7 περιπολικά της Αστυνομίας και 2 με 3 μηχανές με πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ. Στις 11.30 το βράδυ επιστρατεύτηκε και μια κλούβα με διμοιρία ΜΑΤ, προκειμένου να ανοίξουν την πύλη του πρακτορείου για να φύγουν 2 φορτηγά που δεν ανήκουν στη δύναμη του πρακτορείου αλλά ήταν ΔΧ!!!

Επίσης οι δυνάμεις των ΜΑΤ, αφού άνοιξαν την πύλη του πρακτορείου, κατά την αποχώρησή τους επιτέθηκαν και χτύπησαν, ευτυχώς ελαφρά, τον πρόεδρο του Σωματείου Προσωπικού Πρακτορείων και Εφημερίδων.

Πάντως, παρά τη βία και την τρομοκρατία, η απεργία συνεχίζεται κανονικά, ενώ άμεσα θα συνεδριάσει το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων με την Απεργιακή Επιτροπή για να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα.

Ανακοίνωση του ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών


«Είμαστε νικητές, υποχρεώσαμε όλο το μηχανισμό να εκδώσει εφημερίδες με ύλη “ψυγείου”.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία της Ευρώπης, που έστειλαν τα ΜΑΤ να χτυπήσουν απεργούς εργαζόμενους, για να σπάσουν την απεργία. Δεν το κατάφεραν, αντίθετα μας πείσμωσαν ακόμα περισσότερο.

Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου μπορούμε και βλέπουμε καθαρά πια ποιοι είναι δίπλα μας και ποιοι απέναντί μας. Μαζί μας έχουμε όλο τον κλάδο, την Ομοσπονδία, τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ.

Απέναντί μας έχουμε τους μεγαλοεκδότες και το κράτος τους με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς τους. Δίνουμε υπόσχεση για τη συνέχιση του αγώνα μας. Δίνουμε υπόσχεση ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καταργήσουμε αυτούς που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε εμείς. Αυτούς που απλώνουν τα χέρια τους στους μισθούς και τα δικαιώματά μας.

Απαιτούμε υπογραφή ΣΣΕ τώρα που να διασφαλίζει ό,τι και η τελευταία. Απαιτούμε από την "Ευρώπη" να επιστρέψει αμέσως τα κλεμμένα από τον ιδρώτα μας. Καλούμε τους συναδέλφους μας σε ετοιμότητα. Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται. Διεκδικούν τα δικαιώματά τους με ταξικούς αγώνες», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.

Ανακοίνωση-καταγγελία της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου
«Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την κυβέρνηση και την εργοδοσία της ΕΥΡΩΠΗΣ, που με βία και τρομοκρατία χτύπησε την απεργία των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, χρησιμοποιώντας ολόκληρες διμοιρίες αστυνομικών - ασφαλιτών - ΜΑΤ. Αυτή είναι η δημοκρατία τους, η δικτατορία των μονοπωλίων που όταν οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί επιστρατεύονται για να χτυπήσουν. Κατασταλτικοί μηχανισμοί οι οποίοι βρέθηκαν στις πύλες του Πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ στην υπηρεσία των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλοεκδοτών - μεγαλοκατασκευαστών - εφοπλιστών, Μπόμπολα, Αλαφούζου, Ψυχάρη.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου που, συσπειρωμένοι και ενωμένοι με την αλληλεγγύη των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και άλλων βιομηχανικών κλάδων, πήραν μέρος μαζικά, καθολικά στην απεργία σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Αυτή την ενότητα, τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη δεν πρόκειται να τη σπάσει η εργοδοσία ακόμα και αν μεταφέρουν όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Οι εργαζόμενοι έχουν συνειδητοποιήσει το δίκιο τους και ξέρουν πώς να το διεκδικούν. Η σπίθα του εργατικού αγώνα που άναψαν οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου για τα δίκαια αιτήματά τους, χρειάζεται να γίνει πυρκαγιά σε όλο τον κλάδο και ιδιαίτερα σε συναδέλφους μας στις εκτυπώσεις, που αντιμετωπίζουν και αυτοί τα ίδια προβλήματα με απειλές, εκβιασμούς, τρομοκρατία και μειώσεις μισθών. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν και να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την καταστολή που χρησιμοποιείται στον αγώνα των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου.

Αυτός ο αγώνας τώρα χρειάζεται στήριξη και αλληλεγγύη έμπρακτα. Η εργοδοσία δεν είναι πανίσχυρη όσο μπορεί να φαίνεται με τις κλούβες των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας με κάθε τρόπο θα πάρει πρωτοβουλίες για να βοηθήσει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου».
Πηγή:902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.