20 Σεπτεμβρίου 2013

QUIZ για δυνατούς λύτες: Πώς ονομάζεται το μοντέλο οικονομίας και εξουσίας όπου συμβαίνουν (σύμφωνα με τον Τύπο) τα εξής:    Η παγκόσμια οικονομική κρίση που χτύπησε Η.Π.Α και Ε.Ε. χτύπησε και την Ελλάδα επειδή ήταν το τελευταίο "σοβιετικού τύπου"κράτος.

Τα μέτρα βαριάς φορολογίας για να βγει το τελευταίο "σοβιετικού τύπου" κράτος από την κρίση κρίνονται αρνητικά αφού πρόκειται για μέτρα "σοβιετικού τύπου".

Οι τράπεζες ετοιμάζονται (σύμφωνα με πρωτοσέλιδο πριν περίπου ένα μήνα) να κάνουν "σοβιετικού τύπου" κατασχέσεις σπιτιών, γιατί οι επιβαρυμένοι από τη σοβιετική φορολογία που τους σώζει από την κρίση που προκάλεσε το σοβιετικό κράτος, δε μπορούν να αποπληρώσουν τα (σοβιετικά;) δάνειά τους.( Γνωστό άλλωστε το ποιόν των σοβιετικών Τραπεζιτών).

Στο σοβιετικού τύπου κράτος παρά τις εξορίες, τις εκτελέσεις, τις διώξεις, τις πολιτικές δολοφονίες, και τη φυσική-πολιτική "γενοκτονία" της Αριστεράς που κράτησε από τη δεκαετία του είκοσι μέχρι τις αρχές του ογδόντα, είχαμε αριστερή ηγεμονία. Απόδειξη το ότι μετά το ογδόντα το παρακράτος δεν έσφαζε με την ίδια συχνότητα και οι για πάνω από μισό αιώνα, φιμωμένοι τόλμαγαν να κυκλοφορούν και  να αρθρώνουν λόγο με μικρότερες πιθανότητες φυλάκισης.
 

Η Μέρκελ κατάγεται από την Ανατολική Γερμανία...Καταλαβαίνεις τώρα αποθημένα.

Ο δολοφόνος Ρούπακας ήταν φασίστας στο επάγγελμα αλλά στην προσωπική του ζωή ήταν κομμουνιστής.


Δώρο quiz πολλαπλών επιλογών:


Ποιός προκαλεί τις επαναλαμβανόμενες ιστορικά οικονομικές κρίσεις στο υπάρχον σύστημα:

 
α. Τα λαμόγια (που τα έθρεψε η Αριστερά)
β. οι εργάτες που συνδικαλίζονται (γενικώς) και δεν αφήνουν τους βιομήχανους-εφοπλιστές να κάνουν κουμάντο στις περιουσίες τους.
γ. Σίγουρα όχι το υπάρχον σύστημα, που οδηγεί νομοτελειακά στην υπερσυσσωρευση κεφαλαίων

(τα ονομαζόμενα "λιμνάζοντα" κεφάλαια) και στους λεγόμενους οικονομικούς κύκλους.
δ. Το παρεμβατικό (σοβιετικού τύπου) κράτος που αντί απλά να δίνει τζάμπα δάνεια, επιδοτήσεις και λοιπές διευκολύνσης στους
βιομήχανους-εφοπλιστές για να επενδύσουν οι άνθρωποι και να φάει ο κοσμάκης ψωμί, σπαταλάει λεφτα σε Δημόσια Υγεία,  Παιδεία και συντάξεις.
ε. Η Παπαρήγα που στέλνει τα παιδιά της στα Αμερικάνικα τα

Κολλέγια.
στ. Οι μετανάστες (τζάμπα κι ανασφάλιστοι μπορούμε να δουλέψουμε και μόνοι μας)

ζ. Όλα τα παραπάνω
 
 
 

2 σχόλια:

 1. καλή η πλάκα για μας αλλα γνώμη μου καλο είναι να αποφευγετε γιατί μερικοί αυτά τα κουιζ να τα περνάνε για πραγματικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/03/blog-post_2945.html )

  Το ξηλώνει ? (VIDEO)

  (..)Τα δαιμόνια δημοσιογραφικά πιτ μπουλ του ΣΚΑΙ, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, ξεσκέπασαν την πανευρωπαϊκή κομμουνιστική σκευωρία.

  Δυστυχώς σύντροφοι, η ταυτότητα του συνδέσμου με το κωδικό όνομα "Κόκκινη Άνγκελα", αποκαλύφθηκε ... Η προσπάθεια κατακρήμνισης του καπιταλισμού εκ των έσω, πλέον στηρίζεται αποκλειστικά στα χέρια του συνδέσμου με το κωδικό όνομα "Ροζ Alexis".(..)


  Από ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/03/blog-post_9768.html )

  (..) Ευρωζωνικές πρακτικές

  Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τον Άρη Πορτοσάλτε και τον Dmitry Medvedev, η απόφαση του Eurogroup (και της κυπριακής κυβέρνησης σύμφωνα με τον Σόιμπλε) για κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων κατα 6,75% & 10%, αποτελεί κομμουνιστική και σοβιετική πρακτική.

  Εαν πάρουμε στα σοβαρά αυτές τις διαπιστώσεις, τότε δεν μπορεί παρα να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, πως οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, αποτελούν την μετενσάρκωση της "αγίας κομμουνιστικής τριάδας" των Μάρξ, Ένγκελς και Λένιν. Την αντιστοίχιση την αφήνω σε εσάς. (..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.