22 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Έλληνες εφοπλιστές, η Χρυσή Αυγή και η τροπολογία στα «μουλωχτά»

Τα «προνόμια» φοροαποφυγής μερίδας εφοπλιστών επεκτείνονται με την τροπολογία σε πολιτικά πρόσωπα, κρατικούς λειτουργούς, «βαρόνους» των ΜΜΕ
Με μια τροπολογία, που έχει την «οσμή» της φωτογραφικής, μέσα στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ, η κυβέρνηση απαλλάσσει όλους όσοι υποχρεούνται με κατάθεση «Πόθεν Έσχες», να δηλώνουν τις μετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες!
Η κυβέρνηση, που τόσες φορές έχει αποδείξει τη στήριξή της στους Έλληνες εφοπλιστές –όπως και οι προηγούμενες άλλωστε- βρήκε την ευκαιρία το βράδυ της Παρασκευής και με τον ελληνικό λαό που υπομένει τα σκληρά μέτρα των μνημονίων, να αγωνιά για τη βία της φασιστικής Χρυσής Αυγής, να περάσει στα αθόρυβα τη συγκεκριμένη τροπολογία.
Η τροπολογία αυτή, μεταξύ άλλων, δίνει και τη δυνατότητα σε κάποιους εκλεκτούς που θα την δουν ως ευκαιρία να «ξεπλύνουν» χρήμα το οποίο δεν έχουν δηλώσει, αγοράζοντας μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών. Έτσι τα «προνόμια» της φοροαποφυγής επεκτείνονται πέρα από κάποιους εφοπλιστές, και σε πολιτικά πρόσωπα, κρατικούς λειτουργούς, «βαρόνους» των ΜΜΕ, δημοσιογράφους κτλ., δημιουργώντας παράλληλα μία ακόμα πηγή εσόδων για Έλληνες εφοπλιστές, δίπλα στα υπερβολικά φορολογικά προνόμια που ήδη απολαμβάνουν.

Κατά τραγική σύμπτωση, η Χρυσή Αυγή προσέφερε μία ακόμα φορά τις «υπηρεσίες» της στους εφοπλιστές, καθώς ενώ όλος ο λαός είχε στραμμένο το βλέμμα του, τη λύπη του και την οργή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από ένα μέλος της, βουλευτές μας περνούσαν ένα ακόμα μέτρο προς όφελός τους.

Και αν στην περίπτωση αυτή μιλάμε για σύμπτωση, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις πρόσφατες ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής σε χώρους όπου ζουν και εργάζονται ναυτεργάτες και μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η καθημερινή διαβίωση των οποίων εξαρτάται από το αν θα δώσουν δουλειά κάποιοι εφοπλιστές. Η Χρυσή Αυγή λοιπόν εδώ και καιρό καταγγέλλεται ότι προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι για την ανεργία που πλήττει τη Ζώνη ευθύνονται τα «υψηλά» μεροκάματα και ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τα χαμηλώσουν. Τι σύμπτωση που το ίδιο διάστημα, κάποιοι εφοπλιστές θέλουν να επιβάλουν ατομικές συμβάσεις με μεγάλες μειώσεις και μηδενικά δικαιώματα, όπως καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία. Άλλωστε το ομολογούν και οι ίδιοι, αφού σε πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, οι ίδιοι έλεγαν «μαζί με τους εφοπλιστές γιατί από εκεί πέρα εξαρτιόμαστε», σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο.

Η πιθανή συσχέτιση της Χρυσής Αυγής με Έλληνες εφοπλιστές έχει αναφερθεί εδώ και καιρό στο διεθνή Τύπο. Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» συγκεκριμένα είχε κάνει λόγο σε άρθρο της για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από εφοπλιστές, για να ανοίξει γραφεία. Πολλά ερωτηματικά εγείρονται, αν τούτο επαληθευθεί, για τα κίνητρα της τεράστιας χρηματοδότητης αυτής...
Ακόμα και στα πρόσφατα χτυπήματα που τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής επέλεξαν να κάνουν, κατά τις επίσημες καταγγελίες, υπάρχουν «ανεξήγητες» συμπτώσεις: η πρώτη, στο Πέραμα είχε στόχο εργαζόμενους και συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Στη δεύτερη, στο Κερατσίνι, ο άνθρωπος ο οποίος δολοφόνησαν, εκτός από μουσικός, στο παρελθόν ήταν και αυτός εργάτης της Ζώνης, όπως και η οικογένειά του.
Μερίδα Ελλήνων εφοπλιστών επομένως, κατά έναν τρόπο που χρήζει διερεύνησης βγαίνουν ωφελημένοι, είτε πρόκειται για επίσημα μέσω της κυβέρνησης και τροπολογιών όπως αυτή, είτε πρόκειται για τη δράση της Χρυσής Αυγής, και ισχυροποιούν τη θέση τους σε βάρος των δικών τους εργαζομένων, σε βάρος των εσόδων του κράτους, σε βάρος τελικά της χώρας.


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.