26 Σεπτεμβρίου 2013

Απλά «μαθήματα» απεργοσπασίας στους ΟΤΑ από στέλεχος της ΔΑΚΕ

Δεν ήταν μόνο απεργοσπάστρια η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους του νομού Λάρισας, που πρόσκειται στη συνδικαλιστική οργάνωση της ΝΔ, ΔΑΚΕ, αλλά και με απίστευτη υποκρισία ψήφιζε....υπέρ της απεργίας!!! των εργαζομένων στα κεντρικά όργανα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΔΑΣ στους ΟΤΑ ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιους συνδικαλιστές.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ είναι η ακόλουθη:

«Κουρνιαχτό προσπαθεί να σηκώσει τις τελευταίες μέρες "η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους του ν. Λάρισας" κα Κοντογιάννη, έτσι ώστε να καλύψει τις τεράστιες προσωπικές της ευθύνες αλλά και της παράταξης της ΔΑΚΕ (ΝΔ), για την εγκληματική τους πρακτική υπονόμευσης του κινήματος και τον εκφυλισμό των αγώνων. Άλλα ψηφίζουν στα κεντρικά όργανα της ΠΟΕ ΟΤΑ, την ΑΔΕΔΥ και άλλα πράττουν και καλλιεργούν στους τόπους δουλειάς, στους εργαζόμενους.

Η κα Κοντογιάννη δεν ήταν απεργοσπάστρια μόνο στην 48ωρη απεργία 18,19/9, αλλά και στις 23,24,25/9, και συνεχίζει με περίσσιο θράσος να λέει ακόμη ότι είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους.



Δεν θέλετε την απεργία κα Κοντογιάννη, την αντιμετωπίζετε - εσείς και οι όμοιοι σας - ή ως υποχρέωση και αναγκαίο κακό ή σαν ένα γενικότερο πλαίσιο αγώνων της βιτρίνας. Κάπως έτσι θέλετε να μετασχηματίσετε και το Σύλλογο. Να πεταχτεί από πάνω του καθετί ταξικό είτε ως αναφορά είτε ως περιεχόμενο.

Θέλετε να νομιμοποιήσετε  την απεργοσπασία και σ’ αυτό σας σιγοντάρουν και τα συνεταιράκια σας, ΠΑΣΚΕ και "Ενωτική Πρωτοβουλία" (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ).

Τέτοιες επιλογές κάνουν αυτοί που δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους. Αυτοί που δεν πιστεύουν στη δύναμη της εργατικής τάξης, αυτοί που τα έχουν βρει με την εργοδοσία, αυτοί που υπηρετούν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που έχει φάει τα ψωμιά του. Δεν μπορεί να δώσει λύση σε κανένα πρόβλημα του λαού μας προς όφελός του, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να το γκρεμίσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ ΟΤΑ που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, έχουμε διαχωρίσει τη θέση μας από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ξέρουμε ότι μια απεργία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία, φόβος, σοβαρές δυσκολίες οικονομικές.

Η απεργία θέλει απεργούς με διακοπή της εργασίας, όχι ρεπό και άδειες ασθενείας. Θέλει συνδικαλιστές στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με προσωπικές θυσίες, ανιδιοτέλεια, αυτοθυσία, στοιχεία που δεν τα έχετε κα Κοντογιάννη αλλά ούτε πρόκειται να τα αποκτήσετε. Θέλει εργάτες στους δρόμους και όχι αντιπροσωπείες σε συγκεντρώσεις.

Προϋποθέτει πλατιά συζήτηση στους τόπους δουλειάς, γενικές Συνελεύσεις, αποφάσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Απαιτούνται μέτρα προστασίας της απεργίας, περιφρούρηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, άμυνα απέναντι σ’ όλων των ειδών τις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Άλλωστε η εντεταλμένη αποστολή σας κα Κοντογιάννη γίνεται ακόμα πιο σαφής, σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους, στερούμενη χειροπιαστών επιχειρημάτων, καταφεύγετε σε αντικομμουνιστική υστερία, άραγε ποιανού τη "δόξα" ζηλέψατε του κ. Πάγκαλου, του κ. Α. Γεωργιάδη, του κ. Βορίδη ή της Xρυσής Aυγής;

Τέλος επειδή θίγετε ένα πολύ λεπτό ζήτημα για μας, αλλά και το σύνολο των συναδέλφων, τα οικονομικά του Συλλόγου, σας προκαλούμε δημόσια να μας πείτε που ήσασταν κα Κοντογιάννη όταν συζητιόταν και υπερψηφιζόταν ο οικονομικός απολογισμός στις ΓΣ του Συλλόγου με τις ψήφους εκατοντάδων συναδέλφων που συμμετείχαν στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου...;

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τέτοιους "συνδικαλιστές", να τους γυρίσει την πλάτη, να τους κάνει στην άκρη, δεν τους έχει ανάγκη».


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.