28 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής, το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:


«1. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, που αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αναδεικνύουν το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Είναι δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.


2. Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού. Ο εθνικοσοσιαλισμός αποτελεί συγχώνευση του εθνικισμού με ορισμένες μικροαστικές «σοσιαλιστικές» αντιλήψεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τη θεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού. Εχει ως θεωρία της το ρατσισμό, την «ανωτερότητα της φυλής», τον άκρατο εθνικισμό, τον αντισημιτισμό και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Εχει ως πρότυπα τον Χίτλερ, τα φασιστικά καθεστώτα που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, τα τάγματα ασφαλείας, τους συνεργάτες των δυνάμεων κατοχής, τη φασιστική χούντα. Προωθεί το χυδαίο αντικομμουνισμό και το μίσος απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οργανώνει και εκτελεί εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του λαϊκού κινήματος, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, διαπλέκεται με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.

3. Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα ναζιστικά μορφώματα, όπως η ΧΑ, είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, φτώχειας, ανεργίας και φθοράς των αστικών κυβερνητικών κομμάτων, η αστική τάξη αξιοποιεί πολλαπλά τα ναζιστικά κόμματα, ως προκεχωρημένα φυλάκια εξυπηρέτησης των συμφερόντων της. Αξιοποιεί τη ναζιστική δράση που, με τον ακραίο εθνικισμό και τη δήθεν «αλληλεγγύη», ρίχνει δίχτυα ενσωμάτωσης λαϊκών δυνάμεων, ανέργων, κατεστραμμένων μικροαστικών στρωμάτων. Τόσο η ίδια η ΧΑ, όσο και οι αστικές προτάσεις για την αντιμετώπισή της εντάσσονται σε σχεδιασμούς στήριξης της εξουσίας του κεφαλαίου και αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.

4. Η εμφάνιση της ΧΑ και η άνοδος της επιρροής της πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες, όπου το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι σε ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική υποχώρηση, δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και την ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, που γεννά τις οικονομικές κρίσεις, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το φασισμό - ναζισμό. Από την άποψη αυτή είναι τεράστιες οι ευθύνες των κάθε είδους ρεφορμιστικών, σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων - παλιών και νέων - που διαμόρφωσαν τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο οποίος όχι μόνο οδήγησε στον εκφυλισμό και στην ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά έγινε δεξί χέρι για τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Στην Ελλάδα η ΧΑ αναπτύχθηκε σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, σε μια περίοδο που το κίνημα δεν έχει ανασυνταχθεί σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Η Χρυσή Αυγή, με τη φασιστική δημαγωγία και συνθήματα για την «κλεπτοκρατία», τους «τοκογλύφους», «τους κλέφτες πολιτικούς», εμφανίστηκε με «αντιμνημονιακό μανδύα» και απέσπασε δυνάμεις καταρχήν από τα αστικά κόμματα. Η θολή «αντιμνημονιακή» ρητορεία, που δεν αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων και αφήνει στο απυρόβλητο την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, μαζί με τις λογικές «έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα», προσέφεραν κάλυψη και έριξαν νερό στο μύλο της ΧΑ.

5. Η Χρυσή Αυγή ενισχύθηκε από τον αντικομμουνισμό και το μίσος που καλλιεργεί το σύστημα προς τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Η θεωρία των δύο άκρων που προβάλλει η κυβέρνηση αθωώνει στην ουσία τη ΧΑ. Η ΝΔ και ορισμένα άλλα κόμματα ευθύνονται γιατί άφησαν ελεύθερο το πεδίο στην επίδραση της ρατσιστικής προπαγάνδας της ΧΑ για το μεταναστευτικό, το οποίο είναι γέννημα - θρέμμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, της ανισόμετρης ανάπτυξης και διεθνοποίησης της καπιταλιστικής αγοράς. Τροφοδοτήθηκε από τη σαπίλα του αστικού συστήματος, από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό και ζητούν να παρθούν μέτρα κατά του «εξτρεμισμού» και του «ριζοσπαστισμού». Αυτές οι θεωρίες οδήγησαν να παίρνονται μέτρα καταστολής σε βάρος των αγώνων, στη συκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους, στον τουρισμό - επισιτισμό, στους ναυτεργάτες, στη «Χαλυβουργία», στα αγροτικά μπλόκα και αλλού, ενώ η ΧΑ εξαπέλυε εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργατών, μένοντας στο απυρόβλητο από τα κρατικά όργανα. Ευθύνες έχουν συνολικά οι δυνάμεις του «ευρωμονόδρομου» που υπερασπίζονται και εξωραΐζουν την ΕΕ, η οποία ευνοεί την εφαρμογή αντιδραστικών και αντικομμουνιστικών μέτρων στις χώρες - μέλη της.

6. Ο δήθεν «αντισυστημικός» και «αντιπλουτοκρατικός» λόγος της ΧΑ είναι ψευδεπίγραφος. Το αποδεικνύουν και οι επανειλημμένες προτάσεις της στη Βουλή για αύξηση των προνομίων των εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, τα οποία πληρώνει ο λαός. Το αποδεικνύουν τα «δουλεμπορικά» γραφεία που στήνει, οι σχέσεις της με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αποδείχτηκε και με τα γεγονότα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Επικροτεί την επικίνδυνη για το λαό συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο πλευρό ιμπεριαλιστικών κέντρων. Κουβέντα δε λέει για σταθερό μισθό και για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των γυναικών, της νεολαίας. Χειροκροτεί τα ΜΑΤ όταν χτυπάνε τους εργάτες, επιτίθεται εναντίον απεργιών. Το αποδεικνύουν οι σχέσεις με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής.

7. Το αστικό κράτος έχει το νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ. Το ότι αυτό δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα είναι ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και αποδεικνύει ότι υπήρξε ανοχή και απόπειρα αξιοποίησης της ΧΑ από το καπιταλιστικό κατεστημένο. Δεν ήταν τυχαίες οι φωνές ορισμένων εκπροσώπων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά., ότι μια «πιο σοβαρή ΧΑ» θα μπορούσε να είχε πιο ενεργό ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Το ΚΚΕ θα μελετήσει και θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τις αλλαγές που εξαγγέλλονται στη νομοθεσία. Θα σταθεί αντιμέτωπο, όμως, σε όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.

8. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα αναζωπυρώθηκε μια αποπροσανατολιστική παλαιού τύπου δικομματική αντιπαράθεση μεταξύ κυρίως της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στόχο μια κυβερνητική εναλλαγή ρόλων. Η ΝΔ με αφορμή τη ΧΑ επανέρχεται στο ζήτημα της υποταγής του λαϊκού κινήματος σε αντιλαϊκούς νόμους, στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη», συγχέοντας σκόπιμα τις δίκαιες λαϊκές κινητοποιήσεις με τη δράση της ναζιστικής ΧΑ. Προσπαθεί να αποσπάσει από το κίνημα «δήλωση νομιμοφροσύνης», δηλαδή υποταγής στους αντιλαϊκούς νόμους, την εργοδοτική βία και την κρατική καταστολή. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ περιχαρακώνει την αντιμετώπιση της ΧΑ σε μία στείρα αντιπαράθεσή του με τη ΝΔ, περιορίζει το θέμα σε ζήτημα καλύτερης λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας και του κοινοβουλίου, την οποία δήθεν παραβιάζει η κυβέρνηση και τα μνημόνια, εμφανιζόμενος ο ίδιος ως «εγγυητής της αστικής ομαλότητας», με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες. Και οι δύο απόψεις είναι αποπροσανατολιστικές για το λαό. Κρύβουν τον πραγματικό χαρακτήρα της ΧΑ, ως δύναμη του καπιταλιστικού συστήματος, και το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η ΧΑ δεν είναι κάτι έξω από τα πλαίσια του αστικού πολιτικού συστήματος. Ιστορικά ο ναζισμός αναρριχήθηκε στην εξουσία μέσα σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με επιλογή των μονοπωλίων, εκμεταλλευόμενος τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που προκάλεσαν, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, τόσο τα φιλελεύθερα όσο και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα.

9. Η ΧΑ και η ναζιστική δράση δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τις θεωρίες και εγκεφαλικά σχήματα για «συνταγματικά», «κοινοβουλευτικά», «δημοκρατικά» τόξα μιας δήθεν καλύτερης λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας, που προτείνουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άλλες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ. Αυτοί οι διαχωρισμοί συγκαλύπτουν το χαρακτήρα του ναζισμού και τις αιτίες της σημερινής κατάστασης, τις πραγματικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων σε σχέση με την εξουσία, την κοινωνία.

Ο λαός πρέπει να υπερασπίζεται και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και ό,τι έχει απομείνει σήμερα σε ελευθερίες και δικαιώματα, χωρίς να τρέφει αυταπάτες ότι στις σημερινές συνθήκες, μέσα στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την αστική δημοκρατία, που είναι η ίδια η δικτατορία των μονοπωλίων, μπορούν να εξασφαλιστούν πραγματικά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Γι' αυτό και ο λαός πρέπει να χαράξει τη δική του πορεία, μέσα από την κοινωνική του συμμαχία, για γενικότερες αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας.

10. Η πραγματική αντίθεση στην ελληνική κοινωνία είναι μεταξύ της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, από τη μία, και του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, από την άλλη. Η πάλη ενάντια στη ΧΑ δε διαχωρίζεται από την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Η αντίθεση κεφαλαίου - μισθωτής εργασίας, που χαρακτηρίζει την ταξική καπιταλιστική κοινωνία, πρέπει να πάρει τη μορφή μαζικής ασυμφιλίωτης αντιπαράθεσης και ρήξης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους. Αυτή η ρήξη είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την ενότητα δράσης της μεγάλης πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, είναι παράγοντας κοινής, συμμαχικής δράσης με τα λαϊκά στρώματα που ληστεύονται από τα μονοπώλια. Διαφορετικά, κάθε άλλη μορφή ενότητας αδυνατίζει τη λαϊκή συμμαχία, την κρατά διασπασμένη. Η αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης και η Λαϊκή Συμμαχία εργατών, φτωχών αγροτών, μικρών επαγγελματιών, γυναικών και νεολαίας από τα λαϊκά στρώματα, τα συνδικάτα και οι Λαϊκές Επιτροπές, το ίδιο το κίνημα, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορούν να ηγηθούν και να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της ΧΑ. Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σάπιο αστικό κράτος, αλλά η λαϊκή συμμαχία που θα έχει στόχο να βάλει τέρμα στην εξουσία των μονοπωλίων, στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει ναζιστικά μορφώματα, όπως τη δολοφονική Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της. Η μαζική πάλη και επιλογή του λαού και της νεολαίας μπορεί να απονομιμοποιήσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ μαζικά, οριστικά και τελεσίδικα μέσα στο λαό. Σε αυτήν την πάλη τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουν μέσα στους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

11. Ο λαός έχει αναφαίρετο δικαίωμα να αντιπαλεύει αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους, να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις με μαζικούς όρους για την ανατροπή τους. Η λαϊκή πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να αλλάζει και νόμους και θεσμούς με άλλους, που θα υπηρετούν μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι την κοινωνική πρόοδο δεν τη σταματά η ύπαρξη ξεπερασμένων - αντιδραστικών πλέον - εξουσιών και των νόμων τους. Αυτό γίνεται όταν ωριμάζει ως κοινωνική ανάγκη και αντίστοιχα όταν ωριμάζει και η δράση των λαϊκών μαζών. Οι λαϊκές εξεγέρσεις και οι κοινωνικές επαναστάσεις στο παρελθόν εξέφραζαν αυτή την αναγκαιότητα της προοδευτικής κίνησης της ανθρωπότητας. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η κοινωνική εξέλιξη δεν έχει τελειώσει εδώ, στα όρια του καπιταλισμού, στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, όπως δε σταμάτησε στη φεουδαρχία. Οπως και στο παρελθόν, με τις αστικές επαναστάσεις που κατάργησαν την ξεπερασμένη τότε φεουδαρχία, αλλά και στη συνέχεια με τις εργατικές επαναστάσεις, έτσι και σήμερα, αύριο, η εργατική τάξη, η πλειοψηφία του λαού έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την επιλογή μιας ριζικής αλλαγής ενάντια σε δυνάμεις που δε θέλουν η κοινωνία να εξελιχθεί προς τα μπρος και επιστρατεύουν τη βία, την τρομοκρατία, το ναζισμό, την καταστολή για να την εμποδίσουν.

12. Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τις εγκληματικές, απάνθρωπες θεωρίες της ΧΑ. Εχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα στα σχολεία, στη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Γιατί:

"Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον".

ΑΘΗΝΑ 27/9/2013

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ»

9 σχόλια:

 1. Περιττό να πω που θα φτάσουν τα ποσοστά της χρυσής αυγής σε περίπτωση που αθωωθούν αυτά τα σκουλίκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Περιττό να πω καλέ μου "αντιφασίστα" πως δεν περιμένουμε την αστική τους δικαιοσύνη να καλυψει την ομολογουμένως καθυστερημένη αντίδραση του λαϊκού κινήματος άλλα και την ψευτο ελπίδα για "αντιφασιστικό " μέτωπο με ανταρσοσυριζαιους και τη βρώμικη τακτική τους στα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα. Ενα μέτωπο μπορεί να υπάρξει μονο, αντικαπιταλιστικό αλλά προπάντων λαϊκό και μέχρι οι δυνάμεις της Αριστεράς (ΚΚΕ , ΜΛΚΚΕ ΜΛ άντε και ΝΑΡ) να το συνειδητοποιήσουν θα έχουν κηρυχτεί και αυτές παράνομες απο το συστημα !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "οι δυνάμεις της Αριστεράς (ΚΚΕ , ΜΛΚΚΕ ΜΛ άντε και ΝΑΡ)"

   ολοι μαζι στο μιξερ εεε??? μήπως κάποιος απο του από αυτούς που βάζεις σε παρένθεση (ΚΚΕ , ΜΛΚΚΕ ΜΛ άντε και ΝΑΡ) μήπως εχει μιλησει για αντικαπιταλιστικο , αντιμονοπωλιακο αντιιμπεριαλιστικο μετωπο μέσα στα πλαίσια της λαϊκής συμμαχίας ή δεν εχεις ακούσει κατι για το θεμα?

   johngr1973

   Διαγραφή
  2. Οι δυνάμεις της "αριστεράς" είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Το ΚΚΕ, το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ είναι από το καταστατικό τους Μαρξιστικά-Λενινιστικά και όχι "αριστερά" κόμματα.
   Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν λέω. "Αριστερή" είναι και αυτή μαζί με τους υπόλοιπους "αριστερούς"....

   Διαγραφή
 3. Βεβαία έχει μιλήσει το ΚΚΕ για λαϊκή συμμαχία και αντικαπιταλιστικό/αντιμπεριαλιστικο μέτωπο , αλλά παντα βέβαια μέσω επανάστασης και εκεί είναι που κανει το μεγαλο λάθος ενω θα μπορούσε να στηρίξει και να ηγηθεί (αντικειμενικά λόγω λαϊκού ερείσματος) μιας λαϊκής κυβέρνησης που θα διέλυε την αστική τάξη , τα μνημονια και θα έβγαζε την Ελλάδα απο την ΕΕ με παράλληλη κοινωνικοιποιηση ολων των παραγωγικών κλάδων. Έχετε καμια αμφιβολία πως αν συμμετείχε το ΚΚΕ σε ενα μέτωπο με αυτούς τους στοχους(περιληπτικά) δεν θα δρούσε σαν κινητήρια δυναμη για την ριζοσπαστικό ποίηση του κινήματος αλλά πως θα κατάφερνε Εστω και μέσω εκλογών την κατάληψη της εξουσίας , για την μετάβαση στη λαϊκή εξουσία σε δεύτερο χρόνο αφού έχουν διαμορφωθεί και οι κατάλληλες συνθήκες ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οκ το κατάλαβα, το ΚΚΕ κάνει λάθος γιατί δε ξέρει, ενώ εσύ αντίθετα ξέρεις, ξέρω...
   Τελικά κατάφερες σαράντα χρόνια μετά να σκοτώσεις (ξανά) τον Αλιέντε.

   Μπάμπης

   Διαγραφή
  2. "αλλά πάντα βέβαια μέσω επανάστασης και εκεί είναι που κανει το μεγαλο λάθος"

   Έτσι ακριβός!!! Άκου εκεί να μιλάει ένα κομμουνιστικό κόμμα για επανάσταση!!!
   Απαράδεκτο.... Ο ρόλος των κομμουνιστικών κομμάτων (εξού και ο χαρακτηρισμός κομμουνιστικά) είναι να νικήσουν στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ εντός του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και να δημιουργήσουν ΛΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...Δηλαδή θέλω να πιω φυσικό χυμό πορτοκάλι, παίρνω ένα μήλο ή ένα αχλάδι τα βάζω στον αποχυμωτή και επειδή εγώ θέλω ντε και καλά χυμό πορτοκάλι το μηχάνημα θα μου τον δώσει (αυτό μπορεί να γίνει αλλά λαϊκή κυβέρνηση εντός καπιταλισμού ποτέ)....
   Το αστικό σύστημα δηλαδή θα δεχτεί-αποδεχτεί την λαϊκή κυβέρνηση, γιατί θα σεβαστεί την ψήφο του λαού και θα του δώσει την εξουσία..... ;?;?;

   "ενω θα μπορούσε να στηρίξει και να ηγηθεί (αντικειμενικά λόγω λαϊκού ερείσματος) μιας λαϊκής κυβέρνησης που θα διέλυε την αστική τάξη , τα μνημονια και θα έβγαζε την Ελλάδα απο την ΕΕ με παράλληλη κοινωνικοποίηση όλων των παραγωγικών κλάδων. "

   Έχουμε και λέμε το ΚΚΕ θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση η οποία θα εφάρμοζε τις θέσεις του ΚΚΕ και ο λαός χαλαρά στον καναπέ..... Δηλαδή η λαϊκή κυβέρνηση θα διέλυε την αστική τάξη, χωρίς επανάσταση, δηλαδή χωρίς οργανωμένη λαϊκή επίθεση ενάντια στο κεφάλαιο και άρα χωρίς να υπάρχει ταξική σύγκρουση....
   Η ΕΕ θα έλεγε: ‘Οκ παιδιά αφού έχετε λαϊκή κυβέρνηση κανένα πρόβλημα φύγετε...’ και το καλύτερο, οι βιομήχανοι θα παρέδιδαν τα κλειδιά των εργοστασίων στους εργάτες, το αντίστοιχο οι εφοπλιστές τα πλοία στους ναυτεργάτες κτλ.
   Φυσικά όλα αυτά απλά γιατί το είπε η λαϊκή κυβέρνηση (το αστείο είναι στην ερώτηση και αν τα αφεντικά δεν δεχτούν η απάντηση να ήταν θα τους στείλουμε τα ΜΑΤ ή θα τους επιστρατεύσουμε)....
   Επομένως ερχόμαστε στο πρώτο συμπέρασμα ότι οι Αστική εξουσία θα αποδεχτεί την βούληση του λαού και ησύχος θα καταστραφεί....

   Διαγραφή
  3. "Έχετε καμια αμφιβολία πως αν συμμετείχε το ΚΚΕ σε ενα μέτωπο με αυτούς τους στοχους(περιληπτικά) δεν θα δρούσε σαν κινητήρια δυναμη για την ριζοσπαστικό ποίηση του κινήματος"

   Πολλές αμφιβολίες αλλά και στάνταρ πράγματα... Το ΚΚΕ αν διεκδικούσε να μπει σε κυβέρνηση (με τις καλύτερες προθέσεις) εντός ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ (με αστικές εκλογές-αστική δημοκρατία) τάζοντας ότι έτσι θα έρθει ο Σοσιαλισμός, το κίνημα όχι μόνο δεν θα ριζοσπαστικοποιηθεί αλλά θα πάψει σχεδόν να υπάρχει...
   Γιατί;;;

   Γιατί ο λόγος ύπαρξης του εργατικού λαϊκού κινήματος δεν είναι να στηρίξει μια λαϊκή κυβέρνηση που θα του λύσει τα προβλήματα εντός καπιταλισμού (ακόμα και με το ΚΚΕ μέσα σε αυτή) , αλλά η οργανωμένη ταξική του πάλη μέσα απο αγώνες και θυσίες για να εμποδίσει την επίθεση που δέχεται απο τον καπιταλισμό, με στόχο να πάρει στα χέρια του αυτό που παράγει.... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ..... Την εξουσία η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της θα την καταχτήσει, με πρωτοπορία φυσικά το κόμμα της....


   "θα κατάφερνε Έστω και μέσω εκλογών την κατάληψη της εξουσίας , για την μετάβαση στη λαϊκή εξουσία σε δεύτερο χρόνο αφού έχουν διαμορφωθεί και οι κατάλληλες συνθήκες ;;;"

   Εδώ κάτι δεν μου κολλάει....!
   Την εξουσία δεν την παίρνεις μέσα απο τις εκλογές.... Την εξουσία στον καπιταλισμό δεν την έχουν οι κυβερνήσεις αλλά αυτοί που κατέχουν τα μέσα παραγωγής και οι κυβερνήσεις απλά τους υπηρετούν(δεξιές-αριστερές-ναζιστικές-κομμουνιστικές-οικολογικές κτλ) αρκεί να μην μιλούν για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Καπιταλισμού (μου πέρασε ΣΥΡΙΖΑ ένα παράδειγμα από το μυαλό αλλά το ξέχασα, γιατί σκεφτόμουν τις διακοπές στην ΚΥΠΡΟ) γιατί τότε ΔΕΝ θα ήταν ποτέ στην κυβέρνηση....

   Υ.Γ Μακάρι μόνο με την ψήφο μου και αναίμακτα να ερχόταν ο Σοσιαλισμός…. Αλλά η παγκόσμια ιστορία της εργατικής τάξης είναι τόσο κόκκινη από το αίμα των εργατών για την απαλλαγή από την τυραννία των αφεντικών που κάτι τέτοιο ούτε σαν σκέψη δεν μπορεί να υπάρξει πόσο μάλλον σαν πολιτική θέση του ΚΚΕ και πρότασή του προς τον λαό…. Μια τέτοια πρόταση ισοδυναμεί με προδοσία…… Άρα η λύση είναι μόνο μία:
   http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/27534/syllalitiria-toy-pame-se-dekades-poleis-enantia-stin-antilaiki-politiki

   Διαγραφή
  4. Όποιος δέχεται από ξένα χέρια τη λευτεριά, είναι σκλάβος (Ν. Καζαντζάκης)

   Ο,

   Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.