20 Σεπτεμβρίου 2013

Κ. Παπαδάκης: Προσπαθούν να εξισώσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό

5 σχόλια:

  1. ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7393.html )
    Ας μιλήσουμε για τον φασισμό, λοιπόν

    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9482.html )
    Η σοσιαλδημοκρατία και ο φασισμός ως οικονομικές ιδεολογίες.Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7453886&publDate=24/5/2013 )
    Η «αντιρατσιστική» ΕΕ... απέχει (!) από την ψηφοφορία κατά του ναζισμού!

    Τι έγινε σε τρεις χώρες της ΕΕ
    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7451250&publDate=23%2F5%2F2013 )
    ΕΕ: «Ηρωες» οι γερμανοτσολιάδες - «πολύτιμο σύμβολο» η σβάστικα!


    Φωτογραφίες από
    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1875.html )
    Παρέλαση νοσταλγών των Waffen SS, σε χώρες της «αντιρατσιστικής» Ευρώπης.


    Και μία Φωτογραφία από την στήλη του Μπογιό
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7458725&publDate=28/5/2013 )

    (..)Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το Μάη του 2012. Στη Λετονία. Και συγκεκριμένα στον παιδικό σταθμό «Pucite» της Λετονίας.

    Εκεί, λοιπόν, σε ένα κράτος - μέλος της «αντιφασιστικής» και «αντιρατσιστικής» ΕΕ, οι απόγονοι των χιτλερικών λετονικών λεγεώνων των χιτλερικών Ες Ες, φορώντας τη στολή των Λετονών «γερμανοτσολιάδων», όπως ο εικονιζόμενος, πάνε σε παιδικούς σταθμούς και διαφημίζουν στα παιδάκια και τους δίνουν να επεξεργαστούν όπλα, ρούχα και εξοπλισμό των αποβρασμάτων της ναζιστικής λεγεώνας...(..)Ilief


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα λεγόμενα ενός εγνωσμένου αντισταλινικού και φιλελεύθερου αστού, του ιστορικού David Katz, στην Algemeiner(μετάφραση Lenin Reloaded):

    από
    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_24.html )

    [...](..) Το 2009, ο David Cameron σφυρηλάτησε την κρυφή του συμμαχία με την δεξιά της Ανατολικής Ευρώπης, εγκαταλείποντας τους φυσικούς συμμάχους των Τόρις στην Γαλλία και τη Γερμανία. Η μία γκάφα ακολουθούσε την άλλη. Στην αρχή ήταν ο Michal Kaminsky της Πολωνίας, που τελικά εκδιώχθηκε διακριτικά από την ηγεσία του κόμματός του το 2011. Μετά ήταν ο Roberts Zile της Λετονίας, και η υποστήριξή του για τις ετήσιες παρελάσεις των Waffen SS στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας.

    Στη Λιθουανία, όπου έχω απολαύσει την φιλόξενη συμπεριφορά των κατοίκων της πρωτεύουσας Βίλνιους, κρατικές υπηρεσίες ανακρίνουν εδώ και χρόνια επιζώντες του Ολοκαυτώματος που μπήκαν στην αντιναζιστική αντίσταση, ενώ αποδίδουν τιμές στους χασάπηδες του "Λιθουανικού Ακτιβιστικού Μετώπου", που εξαπέλυσαν το Ολοκαύτωμα σε δεκάδες περιοχές πριν καν έρθουν οι Γερμανοί. Μια τέτοια υπηρεσία έτυχε πρόσφατα θερμής υποδοχής από το Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου. Φέτος, η λιθουανική κυβέρνηση επαναπάτρισε από το Κοννέκτικατ τη σωρό του πρωθυπουργού-μαριονέτας των Ναζί, ο οποίος είχε υπογράψει τα έγγραφα που έστελναν τους Εβραίους της Κάουνας στο γκέτο. Τα πάντα καλύπτονται με μια επίστρωση χαρούμενων συνεδρίων για την εβραϊκή ιστορία και το ίδιο το Ολοκαύτωμα. Ασπόνδυλοι δυτικοί ακαδημαϊκοί και επίσημοι μαζεύονται ουρές για να παραλάβουν βραβεία, μετάλλια και παρόμοια μπιχλιμπίδια από τις τοπικές αρχές. [...]

    Όχι κύριοι. Δεν μπορείτε να κάνετε γονυκλισίες στις δυνάμεις του Χϊτλερ και να είστε αφοσιωμένοι στον πλουραλισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τελεία και παύλα. Η νέα ακροδεξιά που ποζάρει ως κεντροδεξιά για χάρη αφελών δυτικών γίνεται όλο και πιο πανούργα. Ήρθε ο καιρός να αντιτεθούμε στην ηρωοποίηση των συνεργατών των Ναζί από τα ανατολικά κράτη. Για το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση στο ΗΒ, θα είναι κάτι το ιδιαίτερα εύκολο. Και σωστό. (..) Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φασισμός = Καπιταλισμός

    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/05/blog-post_3088.html )

    (..)Τα παραπάνω,που σημειώνονται με αφορμή ότι αύριο συμπληρώνεται η 68η επέτειος από την Αντιφασιστική Νίκη, στις 9 Μάη 1945,
    απαντούν ευθέως στο ερώτημα «τίνος γέννημα είναι ο φασισμός και ο ναζισμός».

    Οχι λιγότερο ευθεία για το ποιοι είναι εκείνοι που θρέφουν την οχιά και την αναπαράγουν, είναι η απάντηση που δίνει ο Γουσταύος Μπόλεν, δηλαδή ο «κύριος Κρουπ» αυτοπροσώπως.

    Απολαύστε:

    «Ο Εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον Γερμανό εργάτη από τη μέγγενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνιστικού δόγματος) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό μας (σ.σ. σύντροφο των βιομηχάνων)»!

    Αυτός ο ύμνος στον Χίτλερ, που μετέτρεψε τον εργάτη σε «πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας» και σε «σύντροφο» των βιομηχάνων, εκφωνήθηκε από τον ίδιο τον «κύριο Κρουπ» σε ομιλία του στις 26 Γενάρη 1934 και περιλαμβάνεται στα Πρακτικά Δικών της Νυρεμβέργης, Τόμος 1, Κεφάλαιο VIII.

    Πιο... ατράνταχτη ομολογία ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η τροφός του φασισμού, ότι οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια, είναι οι προαγωγοί του φασισμού, με τον οποίο όταν «χρειάζεται» εξασφαλίζουν «ηρεμία», «πειθαρχία» και πολλά, πάρα πολλά κέρδη, δύσκολα μπορεί να βρεθεί.

    Πόσο μάλλον που ο «κύριος Κρουπ», ένα χρόνο νωρίτερα, στη μυστική σύσκεψη της 20ής Φλεβάρη 1933, ήταν ένας εκ των παρευρισκομένων βιομηχάνων, τραπεζιτών κ.λπ. που έδωσαν στους παριστάμενους Χίτλερ και Γκέρινγκ την τελική τους έγκριση για την κατάληψη από τους ναζί της εξουσίας...

    Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7622765&publDate=21/9/2013 )

      (..)«Ο φασισμός είναι καπιταλισμός»

      «Ο φασισμός είναι μια ιστορική φάση όπου μπήκε τώρα ο καπιταλισμός, κι έτσι είναι κάτι το καινούργιο και παλιό μαζί. Ο καπιταλισμός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια μονάχα σαν φασισμός κι ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός.

      Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί; Πώς να 'χει η αλήθεια αυτή πραχτική σημασία;

      Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να 'ναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αίτια τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ' ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ' τ' αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί το αρνί. Θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα. Αυτοί θα ικανοποιηθούν αν ο χασάπης πλύνει τα χέρια του προτού φέρει το κρέας στο τραπέζι. Δεν είναι κατά των σχέσεων ιδιοκτησίας, που προκαλούν τη βαρβαρότητα, παρά μονάχα κατά της βαρβαρότητας, υψώνουν τη φωνή εναντίον της, κι αυτό το κάνουν από χώρες όπου κυριαρχούν οι ίδιες σχέσεις ιδιοκτησίας, όπου όμως οι χασάπηδες πλένουν ακόμα τα χέρια τους προτού φέρουν το κρέας στο τραπέζι.

      Οι φωνακλάδικες διαμαρτυρίες κατά των βαρβαρικών μέτρων μπορεί να 'ναι αποτελεσματικές για λίγο καιρό, όσο δηλαδή οι ακροατές τους πιστεύουν πως στη δικιά τους χώρα δε θα 'ταν ποτέ δυνατό να παρθούν τέτοια μέτρα.

      Ορισμένες χώρες είναι σε θέση να κρατήσουν τις σχέσεις ιδιοκτησίας τους με λιγότερο βίαια για την ώρα μέσα απ' ό,τι άλλες. Εκεί η δημοκρατία προσφέρει ακόμα τις υπηρεσίες για τις οποίες άλλες χώρες αναγκάζονται να καταφύγουν στη βία, δηλαδή την εξασφάλιση της ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής.

      Το μονοπώλιο στα εργοστάσια, στα ορυχεία, στα τσιφλίκια δημιουργεί πάντα βάρβαρες καταστάσεις σ' αυτές τις χώρες είναι όμως λιγότερο ορατές. Η βαρβαρότητα γίνεται ορατή απ' τη στιγμή που το μονοπώλιο δεν μπορεί πια να προστατευτεί παρά μονάχα με την ανοιχτή βία».

      *

      (Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια»).(..)Ilief

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.