27 Νοεμβρίου 2012

Απεργοσπάστες της ΠΑΣΚΕ έφτιαξαν οργάνωση του ...ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ !!

Απ. Κασιμέρης
Διαβάστε την καταγγελία που δημοσιεύει στο σάιτ του το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, οργάνωση συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ και βγάλτε συμπέρασμα.
Τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα, έχουν καταλάβει οι δυνάμεις του ΕΚΜ, οι Πασοκογενείς εκείνοι που έχουν εμπειρία, γνώση και ..θράσος.

Δείτε πως περιγράφουν με επιστολές τους δυο συνδικαλιστές του ορίτζιναλ ΣΥΡΙΖΑ την κατάληψη και το καπέλωμα που έφαγαν με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.
ΣΥΡΙΖΑ Ο.ΣΥ. με όρους ΠΑΣΟΚικής γραφειοκρατίας
Δημοσιοποιούμε επιστολή δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ένας από τους οποίους ο Αποστόλης Κασιμέρης, εκλεγμένος στο ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία Αθήνας) προς τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σαν αντίδραση στην εμφάνιση απεργοσπαστών της ΠΑΣΚΕ να... πρωτοστατούν στη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ στον Ο.ΣΥ. Ο Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες) είναι η εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση της ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) με την εφαρμογή του νόμου Ρέππα (Ν. 3920 του 2011). Η επιστολή στάλθηκε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προχθές Τετάρτη 21 Νοέμβρη.

Παρά την αντίδραση που προκλήθηκε από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χτες Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΟΣΥ συγκροτήθηκε με τους απεργοσπάστες της ΠΑΣΚΕ επικεφαλής και με τους κουβαλητούς της ΠΑΣΚΕ να γιουχάρουν την προσπάθεια να γίνει πολιτική συζήτηση. Τελικά τα πραγματικά μέλη και οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν αγανακτισμένοι θεωρώντας πως το παιγνίδι ήταν στημένο και χωρίς νόημα.

Επιστολή στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ 

Απόστολος Κασιμέρης
Μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου από το 2009
και υποψήφιος με την Ανοιχτή Πόλη στις εκλογές του 2010

Σπύρος Παπασπύρος
Εργαζόμενος ΕΘΕΛ
Μέλος του ΣΥΝ Περιστερίου

Στις αρχές Νοεμβρίου είδαμε να αναρτούνται στα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ ανακοινώσεις, οι οποίες καλούσαν στη «συγκρότηση πολιτικής κίνησης Ο.ΣΥ.-ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ» στις 8/11. Οι ανακοινώσεις, οι οποίες ήταν ανυπόγραφες, καλούσαν σε πρώτη συνάντηση «στα γραφεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Πλ. Κουμουνδούρου, 3ος Όροφος...».

Στις 8/11 πήγαμε, μαζί με μια σειρά άλλους συναδέλφους, να συμμετέχουμε στη 1η συνάντηση για τη συγκρότηση της πολιτικής κίνησης Ο.ΣΥ.-ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Στο θυρωρείο της Κουμουνδούρου μας ενημέρωσαν πως η σύσκεψη θα γινόταν τελικά στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Αθήνας (στην οδο Σαρρή).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας καλωσόρισε ο Ζ. Πεππές, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι αντικαθιστά τον Γ. Γαβρίλη, καθώς ο Γ. Γαβρίλης βρισκόταν εκτάκτως εκτός Αττικής. Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν ακουγόταν πως ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ καθοδηγούμενο από τον Α. Κολλά θα μεταπηδούσε στο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν μας έκανε ιδιαίτερη έκπληξη όταν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους (γύρω στους 40) βρήκαμε μια σειρά γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, μεταξύ των οποίων και τους κάτωθι:
τον Παντώτη Παναγιώτη, εκλεγμένο με την ΠΑΣΚΕ στην ΟΣ.Μ.Ε. (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος), 3ο αναπληρωματικό για το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και αναπληρωματικό για το ΕΚΑ, εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στο Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΕΘΕΛ (Συμβούλιο που ασχολείται με την αξιολόγηση και τις προαγωγές των εργαζομένων)
τον Γκιουλάκη Ηλία, εκλεγμένο με την ΠΑΣΚΕ στην ΟΣ.Μ.Ε. και 2ο αναπληρωματικό για το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ,
τον Σιφναίο Αντώνη, εκλεγμένο με την ΠΑΣΚΕ στην ΟΣ.Μ.Ε.
Συνάδελφοι, των οποίων η εκλογή με την ΠΑΣΚΕ είναι πολύ πρόσφατη, καθώς οι εκλογές στην ΕΘΕΛ (Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ) πραγματοποιήθηκαν στις 14 και 15 Μαρτίου 2012(*). Συνάδελφοι που ενσαρκώνουν το «μηχανισμό» του πάλαι ποτέ δικομματισμού με όλες τις πρακτικές του και που έχουν παίξει καθαρά απεργοσπαστικό ρόλο στον κλάδο μας, όχι μόνο κάποια στιγμή στο παρελθόν, αλλά και πολύ πρόσφατα!(**)

Δεν εκπλαγήκαμε από το γεγονός ότι οι συνάδελφοι αυτοί (όπως και άλλοι από την ΠΑΣΚΕ-ΕΘΕΛ) προσπαθούν να πηδήξουν από ένα πλοίο που βουλιάζει, σ' ένα κόμμα που όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου μετά τις επερχόμενες εκλογές. Εκπλαγήκαμε όμως από το γεγονός ότι από τα «κεντρικά» του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπήρχε συνεργασία και στήριξη στα μέλη της ΠΑΣΚΕ, με στόχο τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ - Ο.ΣΥ την ίδια στιγμή που μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ (και μάλιστα μέλη από την εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έμπαινε-δεν έμπαινε στη Βουλή) ήμασταν στο σκοτάδι, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση! Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κάναμε (και εγώ, αλλά και άλλοι συνάδελφοι, οι οποίοι είναι μέλη του ΣΥΝ) εκστρατεία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στα αμαξοστάσια. Πέντε μήνες αργότερα, ενημερωνόμαστε για τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ - Ο.ΣΥ από ανακοινώσεις - καλέσματα που τοιχοκολλούν στα αμαξοστάσια στελέχη της ΠΑΣΚΕ. Πέντε μήνες αργότερα μας καλεί η ΠΑΣΚΕ στην ...Κουμουνδούρου! Πέντε μήνες αργότερα ακούμε στην 1η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ - Ο.ΣΥ, το συνάδελφο Π. Παντότη να λέει «δυο μήνες τώρα προσπαθούμε να στήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκουν να στήσουν στην ΕΘΕΛ είναι με όρους ΠΑΣΟΚικής γραφειοκρατίας. Στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη όπου ο συνάδελφος Η. Γκιουλάκης είναι τμηματάρχης, υπάρχουν ήδη καταγγελίες για μαζικές εγγραφές μελών, όχι στη βάση της κατανόησης των αρχών και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη βάση ανταλλαγμάτων, ακόμα και έμμεσων απειλών!
Αυτή η κατάσταση έχει ήδη απωθήσει έναν κόσμο με αγνές προθέσεις που θα μπορούσε να κερδηθεί στις ιδέες της αριστεράς από το να συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ. Την ίδια στιγμή μια σειρά ανένταχτοι αριστεροί αγωνιστές, μια σειρά παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλη του ΣΥΝ νιώθουν πως αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργείται δεν τους «χωράει». Νιώθουν ότι αυτό που δημιουργείται «δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Αύριο, 22/11 είναι η 2η συνέλευση ΟΣΥ-ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, η οποία καλείται στις 7.00 μ.μ. στον 3ο όροφο της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε και πάλι από τα μέλη της ΠΑΣΚΕ χωρίς οι υπόλοιποι να έχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση, σκοπός αυτής της συνέλευσης είναι:
« -Συγκρότηση πολιτικής κίνησης Ο.ΣΥ-ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ
- Εκλογή Γραμματείας
- Εκλογή αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ»
Η ανακοίνωση μας ενημερώνει επίσης πως «Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι της Ο.ΣΥ.»
Είναι εξαιρετικά πιθανό αύριο στον 3ο όροφο της Κουμουνδούρου να εκλεγεί η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΟΣΥ στηριγμένη στις προσωπικές «αυλές», τις υποσχέσεις και τις απειλές, παρ’ όλες τις προσπάθειες και τις δικές μας αλλά και άλλων συναγωνιστών εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ κινδυνεύει να μετατραπεί σ' ένα «μαγαζί» το οποίο οι επικεφαλής του θα τον χρησιμοποιήσουν για να πουλήσουν «εξουσία». Μια σειρά εργαζόμενοι δίνουμε τη μάχη «από τα κάτω» για να μην γίνει αυτό το σενάριο πραγματικότητα. Γνωρίζουμε πως αυτό δεν είναι αρκετό και ζητούμε από το πολιτικό και συνδικαλιστικό «κέντρο» του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του.
________­­­­­___________________
Σημειώσεις:
(*) Για τα αποτελέσματα των εκλογών δείτε: http://paske-osy.blogspot.gr/2012/04/blog-post_03.html(**) Το Μάρτη του 2011 η ΠΑΣΚΕ είχε χάσει τον έλεγχο των γενικών συνελεύσεων στην ΕΘΕΛ. Οι εργαζόμενοι είχαν ψηφίσει για 2 συνελεύσεις απανωτά αγωνιστικά πλαίσια και συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, καταψηφίζοντας τις προτάσεις και τα πλαίσια του προεδρείου. Αυτό ήταν πρωτόγνωρο για τον χώρο μας. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, η ΠΑΣΚΕ σταμάτησε να καλεί συνελεύσεις (σταμάτησε ακόμα και τη λειτουργία του ΔΣ) και επέβαλλε στον κλάδο ένα «δημοψήφισμα» (Μάρτης 2011) παραβιάζοντας το ίδιο το καταστατικό του σωματείου μας. Στο δημοψήφισμα, όπου οι εργαζόμενοι καλούνταν να απαντήσουν «ναι» ή «όχι» στη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ο μηχανισμός της ΠΑΣΚΕ στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι προαναφερόμενοι συνάδελφοι «έδωσε ρέστα». Με υποσχέσεις και φοβέρες κινητοποίησε το σύνολο των ψηφοφόρων της παράταξης υπέρ ...του τερματισμού των κινητοποιήσεων. Καθώς όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την κατάργηση των συνελεύσεων και το αντικαταστικό/πραξικοπηματικό δημοψήφισμα, η ΠΑΣΚΕ και ο μηχανισμός της νίκησαν με ποσοστά που θα ζήλευε ακόμα και ο Μπεν Αλί. Περισσότερα για το δημοψήφισμα διαβάστε εδώ: http://etheldrivers.blogspot.com/2011/03/blog-post_2094.html

34 σχόλια:

  1. Γαμώ την οπορτούνα μου....τώρα που θα γίνουμε κυβέρνηση μας την βγαίνουν μπροστά οι ΠΑΣΚητες! Γαμώτο θα μας πάρουν το ψωμί μέσα από τα χέρια. Κρίμα τόσα χρόνια οπορτούνα...λοιδορούσαμε το ΚΚΕ και τώρα τι!!!! άστα δράμα...γαμώ την ξεφτίλα μας.

    Σαμουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας πρόσεχαν τις παρέες τους τα ΣΥΝασπιστήρια. Τώρα τους δερνουν κιόλας τα ΠΑΣΟΚια μεσ' την Κουμουνδούρου...
    Και μετά μας λένε πως έχουν πρόβλημα με τον Μίμη, που όσο και να το κάνεις, ...ένα "αριστερό παρελθόν" για άλλοθι, το έχει ο άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς!!! Καλά να πάθουν. Θα τρώνε ξύλο και θα τους κολλάνε αφίσες. Αυτή είναι η μοίρα κάθε οπορτούνα. Ιδεολόγοι καρπαζοεισπράχτορες

      Διαγραφή
  3. ΞΕΚΙΝΗΜΑ.....
    απο εκει ξεκινησε και ο Φωτοπουλος το 86.....
    μεχρι το 94 στην οργανωτικη του ΠΑΣΟΚ.....
    πηρε λιγο τα πανω του με τα φορουμ το 01......
    ενα περασμα μεσα απο το ΣΥΡΙΖΑ το 09........
    αλλα δεν τους εδωσαν θεσουλα και την καναν αμεσως.....
    και τωρα γκρινιαζουν εξω απο την Κουμουνδουρου.......
    ετσι για την ιστορια

    με τους συριζοβλακες δεν ασχολουμε αυτοι ειναι ικανοι να διασπαστουν για τις γκομενες του Ταστοπουλου....(σσ ανοινωση απο το Κοκκινο)

    ή στον δρομο και παλη
    ή στο σπιτι και χαλι...

    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΚΕ ΡΕ ! ΓΕΡΑ ! 4,03126 % . ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ . ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε από το Συριζα (το θεμα στο οποιο επελεξες να πεις την εξυπναδα σου δε μου αφηνει και πολλα περιθωρια να σε ενταξω αλλου) αν τα μανιταρια στην παλαμη σου ειναι τρουφες, τοτε μπορουμε να πουμε με σιγουρια οτι κρατας μια μικρη περιουσια στα χερια σου.

      Θα σε συμβουλευα να τα εναλλασσεις για να αυξηθει η παραγωγη.

      Διαγραφή
  5. @Ανώνυμος27 Νοεμβρίου 2012 9:03 μ.μ.:
    "...ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ …"
    -Μην το παίζεις άλλο, λάστιχο το έχεις κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παράρτημα περί ανώνυμου σχολιασμού:
    1) Ο ανώνυμος (χωρίς χωρίς διακριτή υπογραφή) σχολιασμός είναι ο ορισμός του τρόλινγκ, καθώς γίνεται προκειμένου να σπείρει σύγχυση στο ποιός μιλάει ή απαντάει σε ποιόν, και απέναντι σε τι (φανταστήτε μόλις τρεις ανώνυμους σε μία κουβέντα και το μπάχαλο που θα επακολουθήσει). Εμποδίζει εν ολίγοις την ομαλή διεξαγωγή μίας συζήτησης. Από αυτό συμπερένουμε πως οι ανώνυμοι σχολιαστές είναι κατά κανόνα χαφιέδες ή τους αρέσει ο ρόλος του χαφιέ.
    2)Ο ανώνυμος σχολιασμός είναι η ύψιστη αγένεια, καθώς υποδηλώνει ευθαρσώς πως ο φορέας του δεν έχει πρόθεση να συζητήσει (αφού δεν υπάρχει χρηστικός τρόπος να του απευθηνθεί αντίλογος αν οι ανώνυμοι είναι πάνω από ένας), αλλά να προκαλέσει.
    3)Λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω, η λογική αντίδραση στον ανώνυμο σχολιασμό είναι:
    α)απαντήσεις ανάλογης αγένειας με αυτήν που πρεσβεύει η "ανωνυμία" από μόνη της.
    β)Ψαλίδι και να πάνε να γαμηθούν.
    γ)Συνδυασμός των α)+ β).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σας εκτιμω παρα πολυ και σας σεβομε σαν blog
      αλλα:
      1)το να μην θες να δωσεις στοιχια περα απο μια ip(την οποια στην τελικη την μπερδευεις λιγο)ειναι ο μονος λογος που γραφω σαν ανωνυμος
      2)εσεις ανοιξατε την επιλογη....αν θελετε κλειστε την(εγω μαζι σας) ξερετε τι γινετε στο net(αλλα οταν δινεις στον αλλων την επιλογη, ποιος φταιει;;;)
      3)ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ(και το ξερετε)

      Ο.
      4)Ο. μπορει να υπογραψουν ολοι ετσι(και εδω εχεις δικιο)

      Διαγραφή
    2. ο ανωνυμος σχολιασμος ειναι για οσους δε θελουν να φτιαξουν λογαριασμους στο net που πραγματι ισχυουν ολα αυτα που λες...
      και γω ανωνυμα γραφω...αλλα στο τελος του κειμενου σου μπορεις να γραφεις ενα ονομα για τους λογους που αναφερθηκε ο trash...
      διαφορετικα ειναι σαν να θες να σχολιαζεις χωρις να σχολιαζεσαι..
      νκ

      Διαγραφή
    3. @ νκ και Ο.:
      Εσείς ρα παιδιά δηλαδή φακελωθήκατε επειδή βάλατε ο ένας ένα "νκ" και ο άλλος ένα "Ο." στο τέλος του σχολίου σας;
      Αυτό ζήτησα σαν υπογραφή και όχι φυσικά εγγραφή στον μπλόγκερ. Σέβομαι να μην θέλει ο άλλος να εγγραφεί. Αλλά και αυτός να σέβεται την κουβέντα, να μπορεί να του απευθηνθεί ο λόγος...

      Διαγραφή
  7. Σου γραφουν παραπανω σχολια και συ συνεχιζεις...κρυφοτατσοπουλο σε κοβω...
    φορα για μια φορα στη ζωη σου παντελονια....αλλα που να τα βρεις εκει που εισαι
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "... ζητούμε από το πολιτικό και συνδικαλιστικό «κέντρο» του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του..."
    ΣΤΕΛΕΧΗ του ΣΥΝ το γράφουν- ζώα!
    Δεν τα γράφει ο Μαΐλης λοβοτομημένοι ΠΑΣΟΚοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν και κα΄τι μου λέει πως τα τρολ δεν είναι ΣΥΝασπισμένα. για φασιστάκια τα κόβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορει. Ωστοσο εχει μεγαλο ενδιαφερον ποια αναρτηση επελεξε να τρολαρει και σε ποιους επιτιθεται.
      Βγαζει κανεις πολλα συμπερασματα.

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για να μιλησουμε και λιγο σοβαρα! υπαρχουν πραγματα που βγαζουν ματια!
    η παλια μορφη του δικοματισμου πεθανε και προσπαθουν να φιαξουν καινουργια. το κακο για αυτους ειναι οτι ολα πανε πολυ γρηγορα πλεον και η καινουργια του μορφη δεν θα αντεξει και πολυ εν μεσω κρισης, βαθιας συστημικης και με προοπτικες εξαπλωσης και εμβαθυνσης βλ. επιβραδυνση των BRICS και κυριως του C. οταν και λοιπον τις εναλλακτικες σου γρηγορα πρεπει ή να βρεις αλλες ή να εξαλειψεις τους κινδυνους βλ. κομμουνιστικα κομματα.
    με το ΚΚΕ το προσπαθησαν απο δω το πηγαν απο κει και καθε φορα που νομιζουν οτι του κοβουν το κεφαλι, πεταει και αλλο ενα.
    απο το 2007 προσπαθουν με ολους τους τροπους:
    λασπη, γερμανος με τον λαγο τον καρατζαφερη και απο πισω πασοκ και συν να σιγονταρουν
    "κριτικες" για το καλο του με σκοπο να σπειρουν συγχυσεις
    οικονομικο στραγγαλισμο, με το οργανωμενο σχεδιο για την επιθεση στην Τυποεκδοτικη
    δολοφονικες επιθεσεις, μην επεκταθω τα ξερουμε ολοι
    τις προβοκατσιες στις εκλογες.
    εδω και λιγο καιρο λοιπον εχουμε τις εξης συνθηκες. το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ειδικα απο τον σεπτεμβρη και μετα δειχνει σημαδια ανακαμψης (φεστιβαλ, απεργιες ειδικα η 48ωρη, κινητοποιησεις διαφορες, πολυτεχνειο.
    ειναι ξεκαθαρο οτι το κρατος ετοιμαζει να ριξει τα ρεστα του και εχει ριξει στην μαχη τα καλυτερα παιδια του.
    απο τα τερμα δεξια εχει τα κομαντα, τις αμοιβαδες τους νεαντερταλ τους κουρουπες. φοβητρο στο λαο, μπαμπουλα να κατσει φρονιμα γιατι υπαρχουν οι κουμπουροφοροι μαφιοζοι μπραβοι της νυχτας.
    απο κει και περα στην διαταξη επικρατει χαος, ο συριζα εχει παει λιγο στα μετοπισθεν και δεν πρεπει να ακουγετε και πολυ καθως οι θεσεις του ειναι ποιο δεξιες του πασοκ και δεν υπαρχουν και οι συνιστωσες πλεον να βαζουν ερμα και να ξαναγερνει λιγο "αριστερα".
    ξαφνικα, μετα απο σιγη 6 μηνων σχεδον νασου και ο καζακης και φυσικα και το PLAN B, ναι βρε ο αλαβανος που θυμηθηκε ξαφνικα οτι εχουμε δικιο στην αναλυση αλλα λαθος τακτικη (παρτο αλλιως θα βρεις).
    εκτος απο το στημενο ΝΔ-ΣΕΚΜ, εχετε ακουσει καμια αλλη κοντρα μεταξυ ολων αυτων;;;;;
    ολη τους η σπουδη ειναι πως θα νουθετησουν το ΚΚΕ να γινει κατι αλλο απο αυτο που ειναι. για το καλο του παντα.
    ο κοινος παρονομαστης ειναι οτι το ΚΚΕ πρεπει να αλλαξει την γραμμη του.
    την απαντηση σας παλληκαρια την πηρατε στις 6/11, στις 7/11, στις 11/11, στις 17/11, στον λαγκαδα, στην θεσσαλονικη στο προξενειο (την εχασα για λιγο την κινητοποιηση γμτ) και κυριως την κυριακη στο ΣΕΦ.
    συνεχιστε ετσι,
    ουτε σε ξερονησια ουτε σε φυλακες, ποτε τους δεν λυγισανε οι κομμουνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σε ολες τις σφυγμομετρησεις υπαρχουν τα κλασικα που βλεπουν ολοι. ομως, οσοι ειμαστε εξω στον δρομο ξερουμε οτι τα πραγματα ειναι λιγο αλλιως.
    ο κοσμος ειναι σε απογνωση και κοιτανε πλεον με δεος την επομενη μερα, τα φουμαρα και τα ψεματα τελειωνουν και σιγα σιγα ο κοσμος καταλαβαινει τι γινετε. τις προαλες μου ελεγε 50αρης μεγαλωμενος και κατοικος σερρων, οτι ολο αυτο απο το 80 και μετα ηταν στημενο για να σταματησουμε να παραγουμε και να αγοραζουμε απο τους ξενους. οτι με ολο αυτο κονομανε οι μεγαλοι και οτι η ΕΕ με το κολπο των επιδοτησεων καταστρεψε τον κοσμο. φυσικα ο τυπος ημονη σχεση που εχει με το ΚΚΕ ειναι οτι δεν το ψηφιζει.
    ειναι επιτακτικη αναγκη για το συστημα λοιπον, αφου δεν ειναι ευκολο να κανει μαζικη λοβοτομη στον κοσμο, να αποκοψει την μοναδικη φωνη που λεει αυτα που καταλαβαινουν οι περισσοτεροι πια.
    σου πεταει λοιπον τους ακροδεξιους για να πιασει τους πατριωτες και να φοβισει, σου εχει τον τσυριζα για τους πασοκους που θελουν το πασοκ του σημιτη και την εποχη εκεινη, εχει τους μισοφασιστες μισοαριστερους του καζακη, εχει τους ανρωπιστες τυπου "Λυμπερη" που κυρητουν το τελος των ιδεολογιων και την αναγκη εξιψωσης του ανθρωπου γενικα και αοριστα.
    η απαντηση σε ολα αυτα και σε καποια που λογο χωρου και ωρας δεν αναφερθηκα, ειναι η παλη, η πειθαρχημενη, μαζικη, οργανωμενη παλη που μονο οι κομμουνιστες ξερουν να κανουν και να κερδιζουν τις μαζες στις κρισιμες στιγμες που θα ερθουν, συσπειρωμενοι στο κομμα, στην τακτικη και στρατηγικη του, σε εγρηγορση ανα πασα ωρα και στιγμη (παντως καιρου που λεει και ξαναλεει η αλεκα).
    και να κραταμε στο μυαλο αυτο που ειπε την κυριακη οτι μια απο τις ποιο μεγαλες στιγμες της εποχης ηταν η αρνηση μας να παιξουμε το παιχνιδι τους τον μαηουνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελεια αναλυση στα δυο σχολια, μια συμπληρωση να μου επιτρεψεις μονο

      Γραφεις παραπανω

      " τις προαλες μου ελεγε 50αρης μεγαλωμενος και κατοικος σερρων, οτι ολο αυτο απο το 80 και μετα ηταν στημενο για να σταματησουμε να παραγουμε και να αγοραζουμε απο τους ξενους. οτι με ολο αυτο κονομανε οι μεγαλοι και οτι η ΕΕ με το κολπο των επιδοτησεων καταστρεψε τον κοσμο. φυσικα ο τυπος ημονη σχεση που εχει με το ΚΚΕ ειναι οτι δεν το ψηφιζει. "

      Επειδη λοιπον υπαρχουν ανθρωποι οπως αυτον τον 50αρη που προσπαθουν να ιχνηλατησουν τι εχει συμβει, και μεσες ακρες εχουν βγάλει κάποια συμπερασματα. Για αυτο το λογο υπαρχουνε οι Καζακηδες και οι Καμμενοι, οι οποιοι του λενε "Ελληνα μεγαλε, θα επιστρεψει η χωρα στο θρονο της, θα ξαναφτιαξουμε την περηφανη ελληνικη οικονομια των περηφανων ελληνων και εις τους αιωνας των αιωνων αμην." Δηλαδη αυτοι θα υπερασπισουν τα συμφεροντα μας απο τους ξενους, και καλα, και πουλανε φουμαρα σε οσους εχουν τη μικροαστικη νοοτροπια του κυρπαντελη για να μην μπορουν να απαγκιστρωθουν. Δεν μας λενε ομως ποιους έλληνες θα σωσουν, δεν προσανατολιζεται ο λογος τους καθολου σε ταξικα ζητηματα, μουγκα οταν παει εκει το πραμα. Οχι βεβαια οτι μπορουν να σωσουν και την ελληνικη αστικη ταξη, ορτινατσα θα γινει και αυτή, απλα λεμε, επειδη πρεπει να παραμυθιαζουν και καποιους απο τη μεση και πανω για να μπορουν να υπάρχουν.

      Διαγραφή
  15. Πολυ σωστα επισημανε ο modesto αυτα που αναφερει,αυτο εδω το νεο..."Πριν από λίγο στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά, η δημοτική αρχή της ΝΔ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν παράνομη την πινακίδα που υπάρχει στο ιστορικό κτίριο του ΚΚΕ στο κέντρο του Πειραιά στην πλατεία Κοραή!!!

    Μάλιστα, ο εκλεγμένος του ΣΥΡΙΖΑ, Καρδαράς, υποστήριξε ότι η πινακίδα του ΚΚΕ χαλάει την αισθητική της πλατείας...

    Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες του δήμου είχαν κρίνει ως αυθαίρετη την πινακίδα στα γραφεία του Κόμματος. Και είχαν διαμηνύσει ότι πρέπει να κατέβει. Είναι αυτονόητο ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε και δεν θα γίνει.

    Σήμερα, Τρίτη, το δημοτικό συμβούλιο εξέταζε την ένσταση που είχε κάνει η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ για την υπόθεση.

    Εκεί λοιπόν οι κύριοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισαν ότι αν δεν κατέβει η πινακίδα θα επιβληθεί πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή και πρόστιμο για τη διατήρηση της αυθαίρετης κατασκευής.

    Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ τόνισαν ότι δεν πρόκειται να κατέβει η πινακίδα του ΚΚΕ που κοσμεί την πόλη. Και πως όσα πρόστιμα και να επιβάλουν θα καταργηθούν στην πράξη." ......δειχνει νομιζω οτι καποιοι φοβουνται...μηπως ηρθε η ωρα για μια μεγαλη αντεπιθεση απο το Κομμα σε ολα τα επιπεδα,μα πολυ μεγαλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ !!! ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος28 Νοεμβρίου 2012 9:09 π.μ.:
      Εγινε παραπάνω μία παρατήρηση για τον ανώνυμο σχολιασμό. Την επαναλαμβάνω:
      Παράρτημα περί ανώνυμου σχολιασμού:
      1) Ο ανώνυμος (χωρίς χωρίς διακριτή υπογραφή) σχολιασμός είναι ο ορισμός του τρόλινγκ, καθώς γίνεται προκειμένου να σπείρει σύγχυση στο ποιός μιλάει ή απαντάει σε ποιόν, και απέναντι σε τι (φανταστήτε μόλις τρεις ανώνυμους σε μία κουβέντα και το μπάχαλο που θα επακολουθήσει). Εμποδίζει εν ολίγοις την ομαλή διεξαγωγή μίας συζήτησης. Από αυτό συμπερένουμε πως οι ανώνυμοι σχολιαστές είναι κατά κανόνα χαφιέδες ή τους αρέσει ο ρόλος του χαφιέ.
      2)Ο ανώνυμος σχολιασμός είναι η ύψιστη αγένεια, καθώς υποδηλώνει ευθαρσώς πως ο φορέας του δεν έχει πρόθεση να συζητήσει (αφού δεν υπάρχει χρηστικός τρόπος να του απευθηνθεί αντίλογος αν οι ανώνυμοι είναι πάνω από ένας), αλλά να προκαλέσει.
      3)Λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω, η λογική αντίδραση στον ανώνυμο σχολιασμό είναι:
      α)απαντήσεις ανάλογης αγένειας με αυτήν που πρεσβεύει η "ανωνυμία" από μόνη της.
      β)Ψαλίδι και να πάνε να γαμηθούν.
      γ)Συνδυασμός των α) και β).
      -Τα παράπονα σου για τα "απίστευτα" που γράφονται στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κασιμέρη και στο μέλος του ΣΥΝ Παπασπύρο. Αυτοί κάνουν την καταγγελία.
      -Οχι, οι διαχειριστές του μπλογκ, με την "αριστερά" του Κολά, της Μαριλίζας, της Χίλαρι Κλίντον, του Σωμερίτη, και της Κατσέλη, καμμία απολύτως σχέση δεν έχουν!
      Είναι προσβλητικό που σκέφτηκες πως θα μπορούσαμε...

      Διαγραφή
  17. Ανωνυμε τρολαρεις . Ότι γουστάρουμε είμαστε . Μα πάνω απ όλα ΚΚΕ και ΠΑΟΚ ! Κι αν δε σ αρέσει πανε σ άλλο μπλογκ . Καλά δε του λέω trash ; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος28 Νοεμβρίου 2012 9:54 π.μ.:
      Βάλε μία υπογραφούλα στο τέλος...

      Διαγραφή
    2. Trash μην ανγχωνεσαι. Η συζητηση παει να αλλαξει φορά και με εκεινα και με τα αλλα κανεις δεν θα μιλησει για το ιδιο το αρθρο παραπανω.

      Μετα απο το αρθρο της Ξενογιαννακοπουλου στην Αυγη, η ΠΑΣΟΚιαση του ΣΥΡΙΖΑ ειναι τετοια, που μονο ενα συνθημα τους ταιριαζει:

      "Απο την ΑΥΓΗ ανατελλει ο καινουριος ηλιος του ΠΑΣΟΚ"

      Kagemusha

      Διαγραφή
    3. @Kagemusha:
      Το πως δεν θέλουν να μιλήσουν για το άρθρο, το γνωρίζω.
      Το κάνουν συστηματικά (την μπάλλα στην εξέδρα) σε όλες τις ειδήσεις που αφορούν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε πολλά μπλογκ, από τις εκλογές και μετά.
      Και από ότι φαίνεται, δεν είμαι εγώ εκείνος που έχει λόγο να αγχώνεται...
      Υ.Γ.
      Κατά πως το πάνε αυτοί, θα το νοσταλγήσουμε πολύ το ΠΑΣΟΚ...

      Διαγραφή
  18. στην αυγη εγραψε αρθρο μεχρι και διεγραμμενος Νεοδημοκρατης που οταν εφυγε κατηγορουσε τον σαμαρα οτι δεν εκφραζει αυτος την ΝΔ. τι λετε τωρα αυτοι προκειμενου να γινουν κυβερνηση μεχρι και παγκαλο θα παρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγνωμη για τον χαρακτηρισμο βλητο, μουσκαρε ηθελα να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ναι ναι! εγω ζηταω απο τωρα! μπορειτε να πατε να %#@%$#@#2τε; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διεγράφει ένα ακόμη ανώνυμο καιεκτός θέματος σχόλιο, μαζί με τις απαντήσεις που το συνόδευαν.
    Δεν θα την κάνω τσίρκο την ανάρτηση. Οποιος θέλει να τοποθετηθεί επί του θέματος, ο χώρος ελεύθερος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.