22 Νοεμβρίου 2012

Το ΠΑΜΕ συνεχίζει και κλείνει το ΙΚΕΑ! Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζουν ανέμελα..

Όπως βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο το ΠΑΜΕ έχει κάνει τα αδύνατα, δυνατά! Όχι μόνο καπελώνει μια απεργία, όχι μόνο κλείνει μια επιχείρηση που έχει υγεία και απασχολεί τόσους εργαζόμενους, όχι μόνο απειλεί εργαζόμενους και τους τραβά δια της βίας σε συνελεύσεις και αγωνιστικές διεκδικήσεις.... ΑΛΛΑ τους βάζει και μιλάνε για δικαιώματα κιόλας! ΑΚΟΥ ΘΡΑΣΟΣ!

Από που κι ως που έμαθαν για δικαιώματα και συμβάσεις;Ρε το ΠΑΜΕ..

Με κάτι τέτοιες κινητοποιήσεις όπως στη Χαλυβουργία κλπ φαίνεται πως φοβούνται τους ταξικούς αγώνες..

Διότι από την άλλη έχουμε την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που δεν κάνει ούτε μισή ενέργεια για στήριξη του αγώνα. Όυτε μισό πρακτικό μέτρο 3 μέρες τώρα. Και προβοκάρει το κλαδικό σωματείο που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο ΙΚΕΑ και μέσα στους εργαζόμενους.

Και όταν μιλάμε για Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων μιλάμε για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί. 
Αυτούς που υπέγραψαν πρόσφατα μειώσεις, αυτούς που απέκλεισαν το ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΠΑΜΕ στον Σκλαβενίτη, αυτούς που εκλέγονται με νοθείες από σωματεία που κάνουν συνελεύσεις και εκλογές σε άγνωστα μέρη και μέρες. Και αυτούς που θα στηρίξουν αύριο το εφικτό για τον αγώνα.. 


           


Αντοχή, σταθερότητα και ανυποχώρητη θέληση


Με ανακοίνωσή της που μοιράστηκε πλατιά χτες έξω από τα «ΙΚΕΑ» στον Κηφισό και σε άλλα καταστήματα η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) που σε χτεσινή προκλητική ανακοίνωσή της εγκαλεί «τα σωματεία και τις ταξικές δυνάμεις γιατί από νωρίς το πρωί έδιναν μάχη για να σταματήσει η εργοδοσία την τρομοκρατία στους εργαζόμενους να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση με μείωση μισθών». Καλεί τους εργαζόμενους να «οπλιστούν με αντοχή, σταθερότητα και ανυποχώρητη θέληση ότι με την οργάνωσή τους στα κλαδικά σωματεία, τη συλλογική τους δράση ανοίγουν δρόμο για τα δικά μας δίκαια, τα δικά μας συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των εργοδοτών».

Καταγγέλλει ότι αυτή η πλειοψηφία «αποκαλεί τυχοδιώκτες εκλεγμένους συνδικαλιστές και συνδικάτα του ΠΑΜΕ που στάθηκαν στο πλάι των εργαζομένων του ΙΚΕΑ, οι οποίοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, έκαναν στάση εργασίας, αποφάσισαν 24ωρη απεργία για τις 21/11/2012. Λύσσαξαν επειδή οι εργαζόμενοι έκαναν πέρα τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, αυτούς δηλαδή που ήθελαν να δώσουν χώρο και χρόνο στην εργοδοσία για να προχωρήσει στα σχέδιά της. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατηγορεί συνδικάτα και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ότι η μαζική παρουσία και η παρέμβασή τους έγινε για να αποκομίσουν "κομματικά οφέλη". Δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα τους που σε συνεργασία με τους εργοδότες στήνουν εργοδοτικά σωματεία στις επιχειρήσεις, έχουν υπογράψει την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, την μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, τις μειώσεις μισθών».


Πηγη

12 σχόλια:

  1. Μαρμαρααααααα
    Μαρμαρααααααα

    Ρεπο εχει?

    kagemusha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε αμοιροι μονοχνωτοι ΚΚΕδες.Δεν θα αποκτησετε ποτε την οξυδερκεια, να διακρινετε τον καλο απο τον κακο καπιταλιστη.Ειναι ιδιοτητα που αφορα την ηγεσια και τους συνδικαλιστικους φορεις του ΠΑΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντώ γιατί απ΄ότι βλέπω είναι απαίτηση του λαού!!!! 48ωρη απεργία εξήγγειλε για την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το σωματείο των εργαζομένων στην αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ.
    Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μειώσεις αμοιβών που προωθεί η εταιρεία μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας και την Τετάρτη πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία.
    Την συμπαράσταση και την στήριξη τους στις κινητοποιήσεις εκφράζει με ανακοίνωση της και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Επίσης η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της εταιρείας και αναφέρει ότι «δεν θα αποδεχθεί καμία απόλυση και θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και τον τελευταίο εργαζόμενο»
    Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα κατέθεσε ερώτηση 5-6 βουλευτών του στο "ξεφτιλισμένο" αστικό κοινοβούλιο που συμμετέχετε και εσείς! Εγώ αυτά ξέρω αυτά διαβάζω από το ρεπορτάζ αν έμενα Αθήνα θα τους συμπαραστεκόμουν και με την φυσική μου παρουσία ανεξάρτητα ποιος κήρυξε τον αγώνα!
    Υγ. marmaras = στοιχειοθέτης. Και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι πρώτοι που είχαν οξυδέρκεια και εκτίμησαν την φερεγγυότητα του καλού καπιταλιστή του ΙΚΕΑ ήταν η ηγεσία της ΓΛΔ. Και ο νοών νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα ρε Χρηστο δεν απαντησες σε τιποτα.
      Σαν να σκοτωνω εγω καποιον και υστερα να στελνω συλληπητηρια στην οικογενεια του.

      "αν έμενα Αθήνα θα τους συμπαραστεκόμουν και με την φυσική μου παρουσία" Ολες οι οργανωσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρισκονται εκτος Αττικης? Γιατι κανενας του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπαρασταθηκε στους εργαζομενους.

      marmaras=υπογραφω πρωτα μειωσεις μισθων στην ομοσπονδια, υστερα βγαζω μια ανακοινωση συμπαραστασης και καθαρισα.

      Παρε ρεπο καλυτερα σημερα γιατι μας τα λες πολυ μπερδεμενα και οπορτουνιστικα. Καλο ΠΑΣΟΚ συντροφε!

      kagemusha

      Διαγραφή
  4. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΡΜΑΡΑ.ΞΥΡΑΦΙ ΚΑΙ ΛΕΠΙΔΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥΡΤΟΥΝΑ. ΖΗΤΩ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΒΛΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που κολλάει ρε ανώνυμε ανιστόρητε βλάκα ο Βλαντάς με τον Καραγιώργη; Ζήτω και στο δολοφόνο ζήτω και στο θύμα μα τόσο ηλιθιότητα σας δέρνει!

      Διαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΕ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Ή ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΟ ΙΚΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε νομίζω ότι απάντησες σε κανέναν. Εκτός από επερωτήσεις και ανακοινώσεις τι άλλο έμπρακτο έκαναν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους εκεί; Για πες μας, αφού τα ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καθηστε καθηστε θα ερθει ο βασιλοπουλος, οχι ο σουπερ μαρκετ, ο αλλος που υπογραψε μειωσεις και θα ερθει να συμπαρασταθει σε ανθρωπους που κανουν απεργια για να μην μειωθουν οι μισθοι!!!!!!!
    μονο οι ξεφτιλισμενοι και σαπιοι ραυτοπουλοι της κουμουνδουρου μπορουν να το κανουν.
    βλεπω οτι γινεστε πασοκ με ταχυρυθμα, κοπροσκυλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλυτερα που δεν ερχεσαι Αθηνα μαρμαρα.Καιροφυλακτει ο Τατσοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο τέλοσ μπορεί να θέλει να ζητήσουμε και συγνώμη απο τουσ Συριζοπασόκουσ ο Μαρμαράσ. Εξάλλου η μαλακία απο όπου και αν προέρχεται δεν παύει να είναι μαλακία. Άντε μαλάκα Μαρμαρά να κάνεισ παρέα στη Δούρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΧΙ Κ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΠΛΑ ΩΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.