29 Νοεμβρίου 2012

Νέος Κολοκοτρώνης...


Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κολοκοτρώνη με τον τρόπο που τον επικαλέστηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην εκπομπή των κ. Λυριτζή και Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Θα το πω κολοκοτρωναίικα», είπε. «Πρέπει να μονιάξουμε. Εάν δεν σταματήσουν οι άδικες απεργίες, εάν δεν σταματήσουν κάποιοι να καλούν το λαό να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, τίποτα δεν θα καταφέρουμε» και συνεχίζει ακάθεκτος «αν δεν είχαμε μονιάξει δεν θα νικούσαμε στη μάχη στον Γοργοπόταμο».

Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε δηλαδή. Στην Επανάσταση του 1821 ο ένας εμφύλιος διαδεχόταν τον άλλο. Οι αιτίες είχαν ταξικό χαρακτήρα. Στην Κατοχή μόνιαξαν όλοι μαζί; Και ο λαός και οι κυβερνώντες; Γιατί, απ’ όσο ξέρουμε, το μεγαλύτερο μέρος της αστικής τάξης τότε το είχε βάλει στα πόδια μαζί με το χρυσό της Ελλάδας και γύρισε μετά την απελευθέρωση, για να σφάξει το λαό μαζί με τους Εγγλέζους και τους ταγματασφαλίτες.

Δεν περιμέναμε βεβαίως να μη στοχοποιήσει το ΚΚΕ και το κάλεσμά του προς το λαό για απειθαρχία. Αλλά να χρησιμοποιεί τόσο αισχρά τους αγώνες του λαού και τους χιλιάδες νεκρούς που έδωσε για την ελευθερία του πάει πολύ. Παίζει και με το μυαλό μας και με την υπομονή μας.

Καλό βόλι ...«γέρο του Μοριά»!

902.gr

8 σχόλια:

  1. Οι μούτσοι που "τετοιώναμε" γίναν καπεταναίοι...
    -Ω-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ

    ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ (και δεν εννωούσε τους Τούρκους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέος ΚΟΛΟς σκέτο..αϊ σιχτίρ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Θα το πω κολοκοτρωναίικα». «Πρέπει να μονιάξουμε. Εάν δεν σταματήσουν τα αδικα μετρα, εάν δεν σταματήσουν οι βιομηχανοτραπεζιτες καλούν το λαό να συνεχιζει να πληρωνει τη κριση του κεφαλαιου τους, τίποτα δεν θα καταφέρουμε»
    μπορουσε να πει και αυτο...αλλα δε θελει...
    δε τους μπορω αλλο ρε παιδια, δεν υπαρχουν ουτε ψευτοεπιχειρηματα πλεον, μονο να τρομαζουν οτι αν δεν ηταν ετσι θα ηταν χειροτερα...
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να παραδειγματος χαρην οτι και να του κανουν αυτου του ατομου οσο ξυλο και να του ριξουν δεν το λυπασαι!Ισα ισα που το βλεπεις και το ξαναβλεπεις για να χαρει η ψυχη σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ειναι να ψαξουμε να βρουμε ποιοι πρεπει να φανε ξυλο η λιστα ειναι ατελειωτη...μεχρι να ολοκληρωθει θα εχουν βρει τροπο να μας την ξαναφερουν....
      αλλες λυσεις θα φερουν την αλλαγη...
      μη ξεχναμε οτι ο καθε Σπηλιωτοπουλος ειναι απλα ενας υπαλλοιλος...τα αφεντικα του θελουν ξηλωμμα και ποδι ... αν δε γινει αυτο θα βρισκουν παντα νεους Σπηλιωτοπουλους να μας σερβιρουν
      φιλικα
      νκ

      Διαγραφή
  6. αντε μωρε τη λουγκρα του κερατα πιανει στο στομα του και ΗΡΩΕΣ.καμια φορα αναρωτιεσαι βρε παιδι μου αξιζει το κοπο??να αγωνιστω για να με μαγαριζει ο καθε Σπηλιωτοπουλος???ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι τυχαίο ότι στις μέρες μας Τσατσόπουλοι και Σπηλιωτόπουλοι ασχολούνται με τον ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ και οι χρυσοχέστες με τον Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ!!!!!!!!!!!!! Εδώ ταιριάζει το ΄''Πούστηδες και ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ γίναμε μαλλιά κουβάρια.!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.