20 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΙΑΔΑ 3: Με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί ή ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;


Σε κοινό ψηφοδέλτιο «κατεβαίνουν» ξανά στις εκλογές του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) οι παρατάξεις «Αυτόνομη Παρέμβαση» (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά ότι τις ενώνουν πολλά περισσότερα από όσα τις χωρίζουν.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ καλεί σε μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της, καλεί «κάθε εργαζόμενο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, να απεγκλωβιστεί από τη λογική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για χρόνια ολόκληρα οδηγεί συνδικάτα, εργαζόμενους σε υποχωρήσεις, σε συμβιβασμό, σε ήττα».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του «απολογισμού» της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης και του προέδρου επικεφαλής της από την ΑΠ, ήταν η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την εργοδοτική Ενωση ΔΝΕ. Επιβάλλει μείωση των αποδοχών έως και 175 ευρώ για τους εργαζόμενους με προϋπηρεσία μέχρι τέσσερα χρόνια και για εργαζόμενους με προϋπηρεσία πάνω από 4 χρόνια απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση και παγώνουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009, καθώς οι αυξήσεις το 2010 και 2011 ήταν μηδενικές.




4 σχόλια:

  1. Μούφα είναι αυτό που λέει το άρθρο. Δεν υπάρχει Δακε και Πασκε στον Πασεντ, μόνο Αυτόνομη Παρέμβαση και Πάμε. Επιπλέον ούτε τα άλλα ισχύουν με εξαίρεση τις αυξήσεις. Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακομη χειροτερα, εκτος και αν η ΑΠ "αποροφησε" την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ, ολα να τα περιμενεις απο δυναμεις που οι πρωτοκλασατοι τους(Κολλας) προτεινουν καταργηση των συνδικατων.

      Διαγραφή
  2. Μείωση των αποδοχών έως και 175 ευρώ για τους εργαζόμενους με προϋπηρεσία μέχρι τέσσερα χρόνια (4 κλιμάκια). Για τα υπόλοιπα κλιμάκια (εργαζόμενους με προϋπηρεσία πάνω από 4 έτη) απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση και παγώνουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009, καθώς οι αυξήσεις το 2010 και 2011 ήταν μηδενικές. Αυτά προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε πρόσφατα η πλειοψηφία (ΑΠ - ΠΑΣΚΕ) της διοίκησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), με πρόεδρο τον Θ. Βασιλόπουλο, επικεφαλής της ΑΠ στη ΓΣΕΕ, με την εργοδοτική Διεθνή Ναυτική Ενωση (ΔΝΕ). Η σύμβαση αυτή, η οποία αφορά τους ναυτιλιακούς υπαλλήλους στις ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς κοντέινερς, είναι διετής, θα ισχύει μέχρι τον Ιούνη του 2014 και μετά τη λήξη της κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει. Και όχι μόνο αυτό. Η πλειοψηφία ΑΠ, ΠΑΣΚΕ, όχι μόνο φρόντισε το πετσόκομμα των αποδοχών των εργαζομένων, προσφέροντας καθαρά τις υπηρεσίες της στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, αλλά και παραβίασε απόφαση της γενικής συνέλευσης που προέβλεπε ότι η υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων του κλάδου θα αποφασίζεται από γενική συνέλευση.

    Η αγωνιστική παράταξη ΔΑΣ Ναυτιλιακών - Τουριστικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την πλειοψηφία και τη Σύμβαση που υπέγραψε, προειδοποιώντας τον κλάδο ότι θα αποτελέσει «πιλότο» και για τις άλλες 5 Συμβάσεις που υπογράφει ο ΠΑΣΕΝΤ και επισημαίνει: «Είναι επικίνδυνοι και τρομερά επιζήμιοι για την ανάπτυξη των αγώνων. Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) συμβάλλουν στην κατάλυση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Είναι επικίνδυνοι και επιζήμιοι για τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας να ριχτούμε στη μάχη για την απάντηση στη βαρβαρότητα με Γενική Απεργία με την ανακοίνωση των μέτρων και με αποφάσεις μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Είμαστε σε ετοιμότητα σε κάθε χώρο δουλειάς, οργανώνουμε την πάλη μας για ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα να τους στείλουν από εκεί που ήρθαν μαζί με τα κόμματα που ανήκουν. Τώρα συμπόρευση με τη ΔΑΣ, συμπόρευση με το ΠΑΜΕ».ΓΙΑ ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να δούμε λοιπόν...
    http://traveldailynews.gr/news/article/52851

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.