20 Ιανουαρίου 2012

Αντισταλινισμού συνέχεια: Η καταστασιακή διεθνής του Μάνεση

Από το Lenin Reloaded


«Η αλλεργία που καταφανώς προκαλεί στο ΚΚΕ ο κοινωνικός διάλογος –όπως και κάθε μορφή διαλόγου– αποκαλύπτει την εμμονή του σε σταλινικές μεθόδους και τακτικές».
Σύντροφοι Έλληνες Βιομήχανοι

Ούτε μία νταλίκα δεν μπήκε, ούτε μία δεν βγήκε. Τα εργοστάσια του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο έμειναν και πάλι κλειστά. Παρά την τεράστια κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του (βουλευτές και πολιτευτές όλων των αστικών κομμάτων, από τον Καρτάλη και τον Νάκο ως την Μακρή, εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αστυνομία και διάφοροι άλλοι, με τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής» στην πρώτη γραμμή), ο βιομήχανος Μάνεσης δεν μπόρεσε να σπάσει την απεργία που άρχισε με επιτυχία από το ξημέρωμα της Τρίτης. Αντίθετα, ο βιομήχανος έβγαλε στη φόρα και τις εφεδρείες του για να έχει μια κακοστημένη τηλεοπτική παράσταση με θέμα «ο καλός βιομήχανος αντιμετωπίζει το κακό ΠΑΜΕ», που προκάλεσε ακόμα περισσότερη οργή.

Για να σπάσει την απεργία κουβάλησε από τις 10 το βράδυ της προηγούμενης νύχτας επίλεκτα άτομα απ' όλες τις βάρδιες των δύο εργοστασίων στο εργοστάσιο του Βόλου. Εβαλε και μερικά μηχανήματα στην πύλη του Βελεστίνου. Με τη συνδρομή 6 διμοιριών ΜΑΤ (4 στο Βόλο και 2 στο Βελεστίνο) και παράταξη φορτηγών επιχείρησε να εμποδίσει την επικοινωνία των απεργών της Μαγνησίας με τους εργάτες στα δύο εργοστάσια. Μάταιος κόπος.

Η απεργία, δεύτερη σε μια βδομάδα, πέτυχε απόλυτα. Στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, ήταν πλέον καθαρό ότι τα εργοστάσια δε δουλεύουν, ότι ούτε ένα μέτρο παραγόμενης μπετόβεργας δε θα περνούσε την πύλη.

2 σχόλια:

  1. Το άρθρο είναι από τον Ριζοσπάστη. Απλά ενημερώνω γιατί πάνω γράφετε από Lenin reloaded.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι το ξερουμε. Ειθισται να αναφερεται η Πηγη οπου πρωτοειδαμε το αρθρο (στην προκειμενη στο Lenin Reloaded). Αν πατησεις στο λινκ απο το blog του οικοδομου θα δεις οτι αναφερεται η πρωταρχικη πηγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.