27 Ιανουαρίου 2012

Εκοψαν το ρεύμα σε φοιτητική εστία στα Πατήσια


Έκοψε το ρεύμα σε ...φοιτητική εστία στα Πατήσια χθες η ΔΕΗ, επειδή ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν είχε πληρώσει αρκετούς λογαριασμούς.

Το περιστατικό συνέβη σε κτίριο που ενοικιάζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας στην οδό Δροσοπούλου προκειμένου να χρησιμοποιείται ως εστία, όπου διαμένουν  70 φοιτητές, όπως......κατήγγειλε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. 
Μετά απο παρέμβαση του καθηγητή και πρόεδρου της φοιτητικής λέσχης κ.Επ.Πανά προς τη ΔΕΗ, το ρεύμα επανασυνδέθηκε λίγη ώρα αργότερα και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου (στον οποίον το πανεπιστήμιο πληρώνει ενοίκιο που περιλαμβάνει και τη χρήση του ηλεκτρικού) υποσχέθηκε ότι θα εξοφλήσει τις οφειλές του τις επόμενες ημέρες. 

Οι φοιτητές πάντως οργανώνουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου για το θέμα.


Aνακοίνωση Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Συνάδελφε-ισσα,
Την Πέμπτη 26/1 οι φοιτητές που στεγαζόμαστε στις Φοιτητικές Εστίες στην οδό Δροσοπούλου, μείναμε έκπληκτοι όταν από το πρωί καταλάβαμε οτι δεν υπάρχει σε κανένα χώρο της Εστίας ρεύμα!
Μάλιστα, μας «ενημέρωνε» ένα χαρτί τοιχοκολημένο στην είσοδο του χώρου οτι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, αφού δεν είχε η διευθύντρια πληρώσει επί έναν χρόνο!

Δεν φτάνει που εδώ και τόσο καιρό επικρατούν άθλιες συνθήκες μέσα στους χώρους που στεγαζόμαστε, δεν φτάνει που τόσο καιρό συζητάνε πως θα καταφέρουν να βγάζουν κέρδος από τις Εστίες, βάζοντας ενοίκια, πετώντας έξω φοιτητές που δεν θα πληρώνουν, τώρα έχουν το θράσος να αφήνουν στο έλεος τους 70 φοιτητές της Εστίας, που μάλιστα είδαν ό,τι τρόφιμα είχαν να καταστρέφονται , μιας και χρειάζονται ψήξη, ενώ πρέπει να μετακομίσουν άμεσα κάπου ώστε να μπορούν να διαβάζουν, μιας και βρίσκονται εν καιρώ εξεταστικής.
Την ίδια ώρα οι πρυτανικές αρχές και η διευθύντρια παίζουν κρυφτούλι πίσω από τις πλάτες των εστιακών φοιτητών, ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Πίσω από την μετάθεση ευθυνών όμως κρύβεται η κατεύθυνση του υπουργείου Παιδείας να ξεπουληθούν οι Εστίες στους ιδιώτες και να μπουν νοίκια, κρύβονται οι μειωμένοι προϋπολογισμοί.
Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός!
Το ρεύμα επανασυνδέθηκε αυτή τη φορά, παραμένουν όμως οι αιτίες και οι υπεύθυνοι. Όλοι οι φοιτητές να απαιτήσουν το ρεύμα να μην ξανακοπεί, να μην κοπεί όχι μόνο στις εστίες αλλά και σε κανένα σπίτι συναδέλφου.
Η δωρεάν στέγαση, το ρεύμα, το νερό είναι δικαίωμα και όρος για να ζήσουμε και να σπουδάσουμε. Δεν τα χαρίζουμε, δεν τα παζαρεύουμε! Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.