12 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις εργαζομένων στον Αλτερ - Τα πρώτα βήματα ριζοσπαστικοποίησης ενός αγώνα

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που οι εργαζόμενοι του ALTER, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν την μεγάλη δύναμη που έχουν, και η οποία ακούει στο όνομα, Πανελλαδική Εμβέλεια.

Τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει να δίνουν βήμα σε εργαζόμενους και σωματεία άλλων κλάδων, δίνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό τα πρώτα του εργατικά χαρακτηριστικά. Φυσικά έχουν δρόμο ακόμα, αλλά οι εξελίξεις του ALTER, μας δείχνουν πως υπάρχει έντονη τάση ριζοσπαστικοποίησης του αγώνα τους, την οποία οφείλουν να ενταντικοποιήσουν.





13 σχόλια:

  1. Πανελλαδική Εμβέλεια; θα ήθελες Β. Ελλάδα δεν παίζει κάνα μήνα τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ναι? Ειχα και εγω την εντυπωση οτι ειχε αποκατασταθει το σημα τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΟΙΩΘΩ ΛΙΓΟ ΧΑΛΙΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΜΙΛΑ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνουμε Θόδωρε.
      Έτσι είναι τα πρώτα βήματα ενός τμήματος εργαζομένων που ριζοσπαστικοποιείται. Στην αρχή θα βλέπεις και Φωτόπουλους και Χαριτάκηδες ...

      Διαγραφή
    2. παπαπα...φαρμάκι στάζεις... :)

      Διαγραφή
    3. Ε τώρα εγώ φταίω, ή αυτά που γράφει στην "εργατική" του εφημερίδα ? Και να φανταστείς ότι δέχομαι και Email κάθε τόσο ... να αναδημοσιεύσω κείμενά τους.

      Καλά, όλα τα άλλα ...
      το σφυροδρέπανο δεν το βλέπουν ?

      Διαγραφή
    4. Δεν την έχω διαβάσει την εφημερίδα του να σου πω την αλήθεια (έχει φύγει από το ΝΑΡ απ' όσο θυμάμαι), αλλά κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να βγάλει εφημερίδα.

      Διαγραφή
  4. Η τοποθέτηση του Νίκου Γουρλά εκπρόσώπου του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ βάζει τη σωστή διάσταση: Ενωτικός ταξικός αγώνας χωρίς μικροκομματικές λογικές! Το ΚΚΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ, σε μια κοινή ανατρεπτική δράση για την ανατροπή κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ.

    Επίσης, καλά κάνει ο ρεντ φλαϊ και αναφδημοσιεύει κείμενα του Παναγιώτη Μαυροειδή (για τη Χρυσή Αυγή) και του Γιώργου Κάργα (για τις βιολογικές καλλιεργειες), αλλά ας αναδημοσιεύει και την πηγή η οποία είναι το αριστερό μπλογκ:

    http://aristeroblog.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε τι άλλο θα ακούσουμε για να κάνουν μερικοί την διαφήμισή τους !

      Άκου φίλε
      απ'οσο γνωρίζω το μπλογκ έχει το δικό του Email στο οποίο φτάνουν καθημερινά δεκάδες άρθρα.

      Δεν ήξερα πως το αριστερό μπλογκ έχει την αποκλειστικότητα των συγκεκριμένων, και εαν ναι, τοτε να το αναγράφουν στα Email που αποστέλουν.

      Κατα τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή ταξικό προσανατολισμό υπερ της εργοδοσίας, υπερ της Ευρωζώνης, υπερ των κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής και για αυτόν τον λόγο δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να υπάρξει μέλος οποιουδηποτε ανατρεπτικού σχήματος ή μετώπου. ΚΑι κατι τελευταίο γιατι οι Συριζαίοι μου την δίνετε στα νεύρα. Η ΕΕ και το ΔΝΤ, ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, για αυτό κόψτε τις ανοησίες.

      Διαγραφή
    2. Α και κάτι τελευταίο ...
      ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΛΟΓΚ

      ΚΟΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ EMAIL !
      Εαν θέλω να διαβάσω κάτι απο εσάς, ξέρω που να σας βρω.
      ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
  5. Με πολύ μεγάλη δυσκολία, είμαι συνδικαλιστης 40 περίπου χρόνια, αποφάσισα να γράψω δύο γραμμές για τον αγώνα των εργαζομένων του ΑΛΤΕΡ. Η επιμονή και το πείσμα σας εύχομαι ολόψυχα να σας δικαιώσει. Αυτού του είδους οι αγώνες είναι φάρος για κάθε εργαζόμενο. Χτες οι χαλιβουργοί,σήμερα εσείς, δυστυχώς αύριο παίρνουμε όλοι μας σειρά. Η ενότητα της τάξης μας, της τάξης όλων των εργαζομένων, μπορεί να φράξει τον δρόμο των αφεντικών. Η 40χρονη συνδικαλιστική μου πείρα με έχει διδάξει ότι όλοι μας, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί "βράζουμε" στο ίδιο καζάνι. Θα μου επιτρέψει ο Θόδωρος να του θυμίσω ότι ο πασόκος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε όποιον πολιτικό θεό και αν πίστευε ,όποιον και να υπηρετούσε,( αν θέλει για μένα λαθεμένα), σήμερα με ευθύνη άλλων, μειώνεται και το δικό του εισόδημα ΄όπως και το εισόδημα των "ομοιών" του. Τον συγχαίρω για την απόφαση του να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους του ΑΛΤΕΡ. Αντί να τον απωθούμε, ας του απλώσουμε το χέρι να ρθεί πιό κοντά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχην να πω και γω οτι θεωρώ πολύ σωστή τη κίνηση των εργαζομένων του ΑΛΤΕΡ. Είναι κίνηση που βοηθάει τον αγώνα τους, αλλά και κινηση που βοηθάει οι εργαζόμενοι να παψουν να βλέπουν τα πράματα συντεχνειακά και να καταλάβουν ότι αν δε δουν την εικόνα συνολική, αν δεν βάλουν την πολιτική διεκδίκηση δίπλα ή και πάνω από τον οικονομικό αγώνα, δε πρόκειται να πετύχουν παρά εφήμερες κατακτήσεις ενώ με το άλλο χέρι το κεφάλαιο θα τους αρπάζει τον ιδρώτα με χαρατσια, εκτατες εισφορες, αυξησεις φόρων κ.τ.λ.. Στη κρίση η ατομική λύση αποτελεί αδιέξοδο.

      Σήμερα οι αστικές κυβερνήσεις δεν εμπνέουν τον κόσμο. Οι κάθε είδους 'φωτόπουλοι' που παίζαν συγκεκριμένους ρόλους στη σκακιέρα της εκμετάλευσης, αναγκάζονται πολλοί απ' αυτούς να αλλάξουν τροπάριο για να εξασφαλίσουν το ατομικό τους συμφέρων, ας μη ξεχνάμε άλλωστε δηλώσεις τύπου 'εγω δεν άλλαξα παραμένω ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε'. Άτομα που το σημερινό τους ατομικό συμφερων είναι να βρίσκονται ακόμα με το ΠΑΣΟκ, που όμως αναζητάν νέους πολιτικούς σχηματισμούς για να συμπορευτούν και να αναλάβουν μέχρι και πρωταγωνιστικούς ρόλους, και μένουν με το ΠΑΣΟΚ γιατι η κουτάλα του Κουβέλη είναι ακόμη μικρή. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως πάντα υπήρχαν 'αντάρτες', ώστε να αποτελούν πάντα την εναλλακτική για τους καλόπιστους και να μη φευγουν τα προβατα απ' το μαντρί. Δηλαδή, μονά-ζυγά ...ΠΑΣΟΚ!!

      Οπότε, μη τρελαθούμε και με τον 'επαναστάτη' Φωτόπουλο. Δεν θα τον ανάγουμε, και ούτε πρέπει να τον ανάγουμε, σε ήρωα. Και για να το πω λαικά για τον κάθε 'φωτόπουλο', να τον εκμεταλευτούμε για όσο λέει και κανει αυτά που θέλουμε, μέχρι εκεί μπορούμε να συμπορευτούμε, αλλά πάντα κρατόντας πισινή, κριτικάροντας τον, γιατί αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτή τη πλεύση καιροσκοπικά, εκμεταλεύονται το λαικό κίνημα για προσωπικό ώφελος και τη μεθαύριο τους βλέπεις υπουργούς. Οι τύχες των ταξικών και εργατικών αγώνων δε πρέπει να ορίζονται από τους Φωτόπουλους, τους πολυζωγόουλους, τους παναγοπουλους, τους Πρωτόππαπες

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΞΕΡΕΙ.
      ΘΕΟΔΩΡΟΣ

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.