8 Ιανουαρίου 2012

Οι μάσκες έπεσαν...Η Xρυσή Aυγή τιθεται ανοικτα ΑΠΕΝΑΝΤΙ απο τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ και στηρίζει ανοικτά τον ΒΙΟΜΗΧΑΝΟ Μάνεση της Ελληνικης Χαλυβουργιας

’XΡΥΣΗ’’ εφεδρεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛαΟΣ -Καπιταληστων* ενάντια στον αγώνα της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Με ανακοίνωση του το φασιστικό μόρφωμα της ‘’Χρυσής Αυγής’’, επιτίθεται με σφοδρότητα στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ. Μιλούν κινδυνολογικά, για ‘’νέα PIRELLI’’, επισείοντας τον κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο. Είναι καλά γνωστό, πως οι ακροδεξιοί και πολύ περισσότερο οι φασίστες είναι ενάντια στις εργατικές απεργίες και στα συνδικάτα, πράγμα που αποδεικνύει και την ψεύτικη φύση του ενδιαφέροντός τους για τους ‘’έλληνες εργάτες’’. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο ωστόσο να αναγκάζεται η οργάνωση αυτή να πάρει δημόσια ειδική θέση για μια απεργία.

Δεν είμαστε όμως και σε συνηθισμένη περίοδο. Όταν στις 11/11/11 στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου,σύρθηκαν εξευτελιζόμενοι ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης, ενώ υπήρχε ήδη δηλωμένη μνημονιακή κοινοβουλευτική ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία, πολλοί είχαν εκπλαγεί. Μα γιατί τους επιστρατεύουν άρον-άρον εκθέτοντας τους; Δεν ήταν μόνο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε μόνο του να γονατίσει την αγωνιζόμενη κοινωνία. Ήταν και είναι η ανάγκη μιας μεγάλης αστικής συστράτευσης χωρίς ρωγμές, για την επιτυχή έκβαση μιας συντριπτικής επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Κατά τη γνώμη μας, τα σοβαρότερα και τα χειρότερα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης, δεν τα έχουμε δει ακόμη. Δεν θα κινδυνεύσουν μόνο το εισόδημα, τα κοινωνικά δικαιώματα και η απασχόληση. Το δικαίωμα λαού να οργανώνεται, να αγωνίζεται, να επιβάλλει την θέληση του στα κοινωνικά και πολιτικά πράγματα, με άλλα λόγια το τσάκισμα της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, έστω σαν δυνητικό ενδεχόμενο, είναι η μεγάλη προϋπόθεση, αλλά και ο σαφής στόχος αυτής της ‘’επανίδρυσης του καπιταλισμού’’ επί των ερειπίων των εργατικών δικαιωμάτων και κοινωνικών καταχτήσεων.

Η υπερ-αντιδραστική στροφή του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού, είναι ο δίδυμος αδερφός της κλιμάκωσης της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας και της αρπαγής του κοινωνικού πλούτου.

Ακριβώς επειδή είναι έτσι τα πράγματα, θα γίνουμε μάρτυρες και σε νέα στιγμιότυπα επιστράτευσης εφεδρειών του συστήματος. Μέσα από το κράτος, το παρακράτος, τις υπηρεσίες. Εφεδρείες πολιτικές, ιδεολογικές, αλλά και κατασταλτικές. Ο λαός πρέπει να πεισθεί για το μάταιο της αντίστασης, μπροστά σε ένα συντριπτικό χτύπημα.

Εδώ εντάσσεται η επιστράτευση και της σποράς του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Έχει επομένως πολιτική σημασία και πρέπει να κάνουμε τον κόπο να ασχοληθούμε μαζί της.

Η ανακοίνωση των φασιστών εκπέμπει συγκεκριμένα μηνύματα.

Πρώτον, η ΧΑ στηρίζει καθαρά, απόλυτα και συγκεκριμένα τον βιομήχανο Μάνεση.

Ας παρακολουθήσουμε σχετικά:
‘’Αφορμή της απεργίας είναι το αίτημα της διοίκησης να μειωθούν οι ώρες εργασίας του προσωπικού στις πέντε ώρες την ημέρα από 1η Νοεμβρίου 2011 - 29 Φεβρουαρίου 2012, ώστε να περιορίσει η εταιρεία τις ζημιές της και να μην προβεί σε απολύσεις 180 εργαζομένων’’

‘’Η πρόταση της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» προς τους εργαζομένους ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά’’.

‘’το περιορισμένο χρονικό διάστημα ισχύος του πενταώρου αποδεικνύει ότι η εργοδοσία δεν επιθυμεί να προβεί σε απολύσεις’’.

‘’Δυστυχώς, παρ' όλο που η διοίκηση της εταιρείας έκανε δεκτά τις τελευταίες ημέρες τα αιτήματα των απεργών και επιθυμεί να ανακαλέσει τις απολύσεις, τίθενται και νέες αξιώσεις που αφορούν ανύπαρκτες προθέσεις της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να προωθήσει τις ατομικές’’.

Συμπέρασμα:
Πρόκειται για πιστή αναπαραγωγή των ψεύτικων ισχυρισμών της εργοδοσίας. Αποδεικνύουν έτσι, πόσο δημαγωγική και ψεύτικη είναι και η προπαγάνδα τους πως δήθεν η ΧΑ είναι ‘’εχθρός της μεγάλης και εκμεταλλευτικής ιδιοκτησίας, είτε ντόπιας είτε διεθνιστικής’’.

Δεύτερον, σε μια στιγμή λεηλασίας των εργατικών εισοδημάτων, η ΧΑ έρχεται να μιλήσει γενικότερα για τα ιερά δίκαια του κεφαλαίου γενικά.

Διαβάζουμε σχετικά στην ανακοίνωση τους:
‘’Δεν αρνείται κανείς ότι οι ελληνικές Χαλυβουργίες είχαν πολύ μεγάλα κέρδη τα προηγούμενα έτη, εκμεταλλευόμενες τόσο τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, κάτι που δεν είναι κατακριτέο καθώς οι επενδυτές στήνουν εργοστάσια για να κερδίσουν και όχι για να χάσουν’’.

Συμπέρασμα:
Οι φασίστες ζώντας υποτίθεται σε άλλο κόσμο, διατείνονται να μη γνωρίζουν πως τα πλούτη των βιομηχάνων είναι η εργασία και το αίμα των εργαζομένων. Ίσως να θεωρούν πως αυτά βγαίνουν με μαγικά αθώα κόλπα ή αυτό-πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια. Ομολογούν πόσο υποκριτές είναι όταν δηλώνουν εχθροί ‘’κάθε εξουσίας που διαιωνίζει αυτή τη σήψη που ‘χει για στήριγμά της την πλουτοκρατία’’.

Τρίτον, οι φασίστες με την ανακοίνωση τους επιχειρούν με χυδαίο τρόπο να προκαλέσουν πόλεμο μεταξύ των εργαζομένων, προς χάρη και χαρά του εργοδότη φυσικά.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση τους:
‘’Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Ασπροπύργου έχουν επιτύχει να θεωρούνται υπάλληλοι και να δικαιούνται αποζημίωσης απόλυσης βάσει της υπαλληλικής κλίμακας, οι εργαζόμενοι του Βόλου θεωρούνται εργάτες και σε περίπτωση απόλυσης, η αποζημίωσή τους θα είναι βάσει της εργατοτεχνικής κλίμακας, δηλαδή ψίχουλα.Εάν το εργοστάσιο του Ασπροπύργου κλείσει οι εργαζόμενοι θα λάβουν παχυλές αποζημιώσεις ενώ αντίθετα οι εργαζόμενοι του Βόλου θα βρεθούν στον δρόμο απένταροι.’’

Συμπέρασμα:
Όταν το εθνικιστικό φασιστικό ρεύμα ισχυρίζεται πως αποτελεί τη ‘’μόνη απόλυτη και πραγματική επανάσταση γιατί επιδιώκει γέννηση νέων ηθικών, πνευματικών, κοινωνικών και ψυχικών αξιών’’, δεν εννοεί τίποτα άλλο παρά την καλλιέργεια της λογικής ‘’ο θάνατος σου, η ζωή μου’’. Αποδεικνύουν έτσι ότι το υπόβαθρο του χυδαίου ρατσισμού τους κατά των μεταναστών, δεν είναι η ανοησία της ‘’βιολογικής καθαρότητας της φυλής’’, αλλά ο στόχος που έχουν για εμφύλιο πόλεμος μεταξύ των εργαζομένων, για να μένει αλώβητο το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Είναι χρήσιμο να δούμε αυτή την παρέμβαση μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Αρχικά θα κάνουμε ορισμένους σχολιασμούς σε ότι αφορά τη στάση του ευρύτερου ακροδεξιού χώρου στην Ελλάδα απέναντι στην κρίση, το μνημόνιο, την αντεργατική επίθεση.

Στη συνέχεια, θα γίνουν κάποιες επισημάνσεις για την συνολική ταυτότητα του φασιστικού φαινομένου, όπως αυτό ιστορικά εμφανίστηκε.

Η ακροδεξιά σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή

Η λαϊκίστικη δημαγωγία του ακροδεξιού ΛΑΟΣ μαζεύτηκε ταχύτατα, όταν χρειάστηκε να στηριχτεί ο σκληρός πυρήνας της πολιτικής του συστήματος. Είναι γνωστό ότι το ΛΑΟΣ ψήφισε το Μνημόνιο Ι επί της αρχής, πρωτοστάτησε στην συγκρότηση της δοτής συγκυβέρνησης Παπαδήμου, στηρίζει όλη την αντεργατική και αντικοινωνική επίθεση.

Με πιο κριτήριο και γιατί;

Καθόλου δεν υιοθετούμε τους χαρακτηρισμούς ‘’κωλοτούμπας’’ για τον Καρατζαφέρη.

Είναι χρήσιμοι μόνο στον μικρό εμφύλιο δεύτερης σημασίας μεταξύ ΛΑΟΣ και ΧΑ για την φθορά του πρώτου και την είσοδο της δεύτερης στη Βουλή, που είναι τώρα ο στόχος της.

Ο Καρατζαφέρης (ας μην ξεχνάμε ένας από τους πλουσιότερους βουλευτές) και η ακροδεξιά ευρύτερα, συμπεριφέρονται με απόλυτη ταξική συνέπεια, σε ένα δύσκολο έργο.
Από τη μια, πρέπει να έχουν επαφή με την κοινωνική δυσαρέσκεια, ώστε αυτή να μην αποχτά αριστερό αντικαπιταλιστικό πρόσημο. Σε αυτό βοηθάει το σχήμα ‘’βρίζουμε τους πολιτικούς, ακόμη και τους αστούς πολιτικούς, όχι όμως την αστική πολιτική’’.

Από την άλλη, όπως πάντα, η ακροδεξιά και ο φασισμός, πρέπει να είναι σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή, μαντρόσκυλου προστασίας του καπιταλιστικού συστήματος.

Το ΛΑΟΣ ουδέποτε σκοτίστηκε να επιμείνει σε τεχνοκρατικά υποκριτικά επιχειρήματα περί ‘’οικονομικής καταστροφής’’ ή ‘’κινδύνου χρεωκοπίας’’.

Επέμενε πάντα στο πολιτικό διακύβευμα: Προστασία του συστήματος, αναχαίτιση της αριστεράς ως πολιτική πρόταση ανατροπής, χτύπημα του εργατικού κινήματος.

Ας δούμε δύο πολύ χαρακτηριστικές τοποθετήσεις.

Ο Μάκης Βορίδης, πρώην γενικός γραμματέας της ΕΠΕΝ που ίδρυσε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος μέσα από τη φυλακή και σημερινός Υπουργός Μεταφορών, έλεγε τον Νοέμβρη του 2010:

‘’Η Αριστερά, πολιτικά κερδισμένη, θα αισθανθεί υποχρέωσή της την αύξηση της έντασης για να ανατραπεί η «μνημονιακή» πολιτική. Κινητοποιήσεις, ακτιβισμοί, καταλήψεις κ.λπ. Η κυβέρνηση απέναντι σε αυτό έχει μία υποχρέωση: να προστατέψει την κοινωνία, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, την παραγωγική δραστηριότητα. Η Ελλάδα δεν θα διαλυθεί γιατί κάποιοι θέλουν να ζήσουν την επαναστατική τους φαντασίωση. Και εμείς, ως ΛΑ.Ο.Σ., θα διεκδικήσουμε, θα απαιτήσουμε, θα πιέσουμε την κυβέρνηση για την διατήρηση της ευταξίας και της νομιμότητας.’’ (Η Νέα Δημοκρατία «γιγάντωσε» την Αριστερά
Συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος»)

Τα δικά μας σχόλια περιττεύουν εδώ. Απλά βρίσκουμε μια ακόμη ευκαιρία να συγχαρούμε το ΠΑΣΟΚ που περιμάζεψε ένα τυπικό φασίστα, προστάτη των επιχειρηματιών και εχθρό του λαού.

Και όταν ο στόχος που είχε τεθεί επετεύχθη με τη συγκρότηση της κυβέρνησης των τραπεζιτών και της ΕΕ, να πως συνοψίζει τα πράγματα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ:

‘’Αυτό το οποίο τόνισα χθες στην συνάντησή μου με τους εκπροσώπους της τρόικα είναι πως έτσι όπως επιμένουν τελικά ίσως θα πρέπει να πάρουν υπογραφές από την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα γιατί με την στάση τους θα κάνουν την αριστερά κυβέρνηση. Τότε οι δικές μας υπογραφές δεν θα έχουν πια καμία αξία. Είναι μια παράμετρος που δεν τους είχε θέσει ποτέ κανείς έως τώρα, πως με την στάση τους θα κάνουν κυβέρνηση την αριστερά, θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε «Κούβα της Μεσογείου» και φυσικά δεν ομιλώ για κόμματα της αριστεράς που συμφωνούν με την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Τα κόμματα αυτά θα έπρεπε κατά την άποψή μου να συμμετέχουν και στην κυβέρνηση’’. (ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA 21/11/11)

Φυσικά αυτή η επιλογή θα έχει κόστος για το ΛΑΟΣ, που ήδη καταγράφεται σε καθοδικά δημοσκοπικά ποσοστά. Η ΧΑ έρχεται ακριβώς από πίσω να περιμαζέψει ότι αποβάλλεται από τον Καρατζαφέρη. Δεν πρόκειται για ανταγωνισμό, αλλά για αλληλοκάλυψη, συγκοινωνούντα δοχεία. Όνειρο της ΧΑ να διανύσει την διαδρομή του Βορίδη: Από τις συμμορίες με τα μαχαίρια και τα τσεκούρια, στα βουλευτικά κοστούμια. Απαράλλακτες ομοιότητες. Άλλωστε ο αρχηγός της, Ν. Μιχολολιάκος, είναι και αυτός ‘’της οικογενείας’’, καθώς ήταν ‘’αρχηγός της Νεολαίας ΕΠΕΝ, κατόπιν προσωπικής εντολής του Γεώργιου Παπαδόπουλου’’, όπως περηφανεύονται.

Θα έλεγε μάλιστα κανείς, πως η ΧΑ αν και εξωκοινοβουλευτική και περιθωριακή, είναι πολύ προσεκτική στη δημαγωγία της και δεν ανοίγεται δημαγωγικά.

Ενώ κάνει λόγο για ‘’καταγγελία του Μνημονίου και όλων των δανειακών συμβάσεων που δέσμευσαν την χώρα μας’’, δεν θα βρει κανείς θέση για διαγραφή του χρέους.

Ενώ διατυπώνεται μια αόριστη θέση για ‘’αποδέσμευση από διεθνείς οργανισμούς που δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα’’, πουθενά δεν ονοματίζεται η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αντίθετα, διατυπώνεται η γνωστή διαφυγή: ‘’Ναι στην Ευρώπη των Εθνών, όχι στην Ευρώπη του κεφαλαίου’’. Ας μην κάνουμε πικρόχολα σχόλια εδώ

Φασισμός: ακραία αστική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση και γέννημα της

Κάθε εκμεταλλευτική τάξη όταν κινδυνεύει, αναπτύσσει την τάση προς την απολυταρχία, το χτύπημα της δημοκρατίας, την συντριβή της ελευθερίας των εκμεταλλευόμενων.

Το φασιστικό κίνημα γέννημα των δεκαετιών 1920 και 1930, συμπύκνωσε τον διπλό φόβο του αστικού κόσμου.

Από τη μια, ο κίνδυνος από την αναρχία στην καπιταλιστική παραγωγή, τον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό, τις καπιταλιστικές κρίσεις.

Από την άλλη, ο κίνδυνος των εργατικών κοινωνικών επαναστάσεων, με τον κύκλο που εγκαινίασαν οι μπολσεβίκοι αλλά όχι μόνο.

Στην πρώτη απειλή, ο φασισμός διατυπώνει την απάντηση της σωτηρίας, μέσα από μια περισσότερο διευθυνόμενη οικονομία και ένα καπιταλιστικό κράτος πραγματικό στρατόπεδο. Πρόκειται για την προσπάθεια να περισωθεί, με ελάχιστους και φαινομενικούς περιορισμούς, η βάση της αστικής κοινωνίας, η ατομική ιδιοκτησία της παραγωγής και η ατομική ιδιοποίηση των προϊόντων της. Είναι η αυταπάτη να παγιοποιηθεί η εκμεταλλευτική σχέση εργοδότη και εργάτη. Δεν πρόκειται για νέα μορφή οικονομίας, ούτε για νέα σχέση παραγωγής. Γίνεται μόνο προσπάθεια να καταργηθούν όλα εκείνα τα στοιχεία, που δημιουργούν κλονισμό και κίνδυνο μεταβολής της σημερινής βασικής εκμεταλλευτικής σχέσης.

Στην πολιτική απειλή του εργατικού κινήματος και της κοινωνικής επανάστασης ο φασισμός απαντά με συντριβή των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών, κατάργηση του δικαιώματος της ελεύθερης οργάνωσης, έκφρασης, σκέψης και φυσικά του δικαιώματος του λαού να επιβάλει τη θέληση του.

Στο επίπεδο της φασιστικής ιδεολογίας, ο εθνικισμός και η ‘’ενιαία εθνότητα, χωρίς κόμματα και τάξεις’’, είναι το αναγκαίο επίστρωμα για την ουτοπία της κατάργησης της ταξικής πάλης, για την δικαιολόγηση της διάλυσης των εργατικών οργανώσεων και των επαναστατικών (αλλά και όλων, πλην φασιστικού) κομμάτων. Ο φυλετικός ρατσισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του αστικού εθνικισμού για να λυθεί τεχνητά η αντίφαση μεταξύ των χωριστών εθνικισμών και να δικαιολογηθεί στη βάση της ανωτερότητας κάποιας ράτσας/φυλής/έθνους, το δικαίωμα να συντρίψει άλλα.

Η προσφυγή των φασιστών στα γνωστά μας και από την απριλιανή δικτατορία 1967-1973 στο τρίπτυχο ‘’πατρίς-θρησκεία-οικογένεια’’, αντανακλά την αναζήτηση ενός συνεκτικού κοσμοθεωρητικού οράματος με μια εξωιστορική επιστροφή στο παρελθόν, πίσω και από την αστική επανάσταση και τον διαφωτισμό. Η αρχαιοπρέπεια και αρχαιολατρεία (και μάλιστα στην σπαρτιατική πολεμική εκδοχή) είναι μια κλασσική έκφραση αυτών των φαντασιώσεων

Ο φασισμός ενάντια στον κομμουνισμό

Ειδικά μετά την κατάρρευση του 1989 στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο του λεγόμενου ‘’ιστορικού αναθεωρητισμού’’, επιχειρείται από τους αστούς ιδεολόγους η ταύτιση φασισμού και κομμουνισμού, ως ιδεολογιών νομιμοποίησης των «ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Είναι μια τοποθέτηση αντιϊστορική.

Αξιοποιεί ωστόσο μορφολογικές ομοιότητες που σκόπιμα επινόησε ο φασισμός στα οργανωτικά και θεωρητικά του σχήματα, ως στοιχείο της πειθούς του (μαζί με τη βία φυσικά).

Εκμεταλλεύεται την αποτυχία της σοβιετικής επανάστασης, να κινηθεί στην οικοδόμηση αταξικής κομμουνιστικής κοινωνίας με ελευθερία για το λαό και την επικράτηση εκμεταλλευτικών και καταπιεστικών σχέσεων σε όλη την ανατολική Ευρώπη.

Παρ’ όλα αυτά, η ουσία δεν αλλάζει.

Ο φασισμός ήταν και είναι η ακραία επιθετική απάντηση της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων στον κομμουνισμό και το εργατικό κίνημα. Συντρίφτηκε κυρίως χάρη στη Σοβιετική Ένωση και τον κόκκινο στρατό των εργατών και αγροτών.

Ο Δημήτρης Γληνός, στο υπέροχο έργο του «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - Η φασιστική ιδεολογία- Οι μονόλογοι του ερημίτη της Σαντορίνης», συνοψίζει εξαιρετικά εύστοχα με την γνωστή δημοτική γλώσσα του:

‘’Ο φασισμός είνε η βασική άρνηση της δημοκρατίας, ο σοσιαλισμός είνε η ολοκλήρωση της δημοκρατίας, η μετάβαση από τη φαινομενική αστική δημοκρατία στην ουσιαστική σοσιαλιστική δημοκρατία, που έχει για προϋπόθεσή της την οικονομική δημοκρατία’’.

Και ο μεγάλος διανοητής, προεκτείνοντας τη σκέψη του στο φιλοσοφικό επίπεδο, συμπληρώνει:

‘’Ο φασισμός είνε η δέσμευση του ανθρώπινου, για να διατηρηθεί η εκμετάλλεψη του υλικού,ο σοσιαλισμός είνε η ρύθμιση του υλικού για να απολυτρωθεί το ανθρώπινο μέσα στον άνθρωπο’’.

Παναγιώτης Μαυροειδής


*προσθεση yiok-yiok

Υ.Γ Στην Ελληνική Χαλυβουργία Α.Ε. δουλεύουν Έλληνες εργάτες και όχι μετανάστες... Άρα γιατί η χρυσή αυγή δεν τους στηρίζει όπως τόσα χρόνια τσίριζε πως είναι με τον Έλληνα εργάτη;;;;; Μάλλον επειδή είναι με τους Έλληνες εργοδότες και όχι με τους Έλληνες εργάτες...

38 σχόλια:

  1. H XA λεει το αυτονόητο.Από το να απολυθούν οι εργαζόμενοι καλύτερα είναι να μειωθούν οι ώρες για να έχουν δουλειά όλοι.Τι δυσκολια εχει καποιος να το καταλαβειαυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 8 Ιανουαρίου 2012 4:17 μ.μ. η ΧΑ έχει μια τάση να θεωρεί τους έλληνες,που τόσο αγαπάει ως βλάκες(νπορείς να δεις χαρακτηριστικές εκφράσεις στα σάιτς,youtoube κτλ ).Γι αυτό το λόγο ,θεωρεί ότι μπορεί να κάνει το καταπληκτικό,απ τη μια να αυτοπλασάρεται ως μέτωπο ενάντια στον καπιταλισμό μόνο και μόνο για να εμφανίζεται ως μοναδική μάλιστα δύναμη ανατροπής του κι απ την άλλη να υπερασπίζεται μέχρι τα μπούνια τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής(άρα φυσικά δεν τίθεται κανένα ζήτημα ανατροπής...)Ευτυχώς ο κόσμος δεν είναι βλάκας όπως ελπίζουν κάποιοι και την υποκρισία την αναγνωρίζει,είτε πρόκειται για αντιδιαστολή λόγου -πράξης,είτε πρόκειται για κάλπικα διλήμματα σαν αυτό που βάζεις.Τι δυσκολία έχει κάποιος να καταλάβει τη διαφορά του "δεν βγαίνω μάνα μου" απ το "δεν θέλω να μειωθεί ούτε στο ελάχιστο το ποσό των χρημάτων που κλέβω απ τους εργάτες και που εσείς ούτε στον ύπνο σας δεν μπορείτε να τα δείτε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΕΣ ΓΙΟΚ ΓΙΟΚ.

    ΧΑΧΑ

    ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΣΑΝ.

    ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΝΑ ΝΑΙ ΚΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό το άρθρο. Μακάρι να μπορούσαμε να βλέπαμε την εξέλιξη της ακροδεξιάς πριν απο 10 χρόνια, τότε που η αριστερά την είχε υποτιμήσει.

    Είναι προφανές ότι η ΧΑ λειτουργεί ως η επίλεκτη δύναμη, ως τα ΟΥΚ του συστήματος. Το πρόβλημα όμως είναι ότι συσπειρώνει πλέον κόσμο με αιχμή το μεταναστευτικό το οποίο για ένα κόμματι της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ κ.α.) έγινε το αποκλειστικό αντικείμενο ασύνδετο με τον καπιταλισμό και τις κρίσεις του.

    Η ΧΑ θα μπει στη βουλή κάποια στιγμή. Και θα αυτοπλασαριστεί ως υπεύθυνη σοβαρή πατριωτική κίνηση. Και μην εκπλαγείτε αν τους περιμαζέψει κι αυτούς το ΠΑΣΟΚ.

    Από την άλλη όμως δεν εκπλήσσει κανέναν η στάση τους. Ίσως να αξιοποιηθούν και διαφορετικά κάποια στιγμή όταν η καταστολή θα γίνει πιο άμεση.

    Όπως λέει και το τραγούδι: Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "..Αφορμή της απεργίας είναι το αίτημα της διοίκησης να μειωθούν οι ώρες εργασίας του προσωπικού στις πέντε ώρες την ημέρα από 1η Νοεμβρίου 2011 - 29 Φεβρουαρίου 2012, ώστε να περιορίσει η εταιρεία τις ζημιές της και να μην προβεί σε απολύσεις 180 εργαζομένων.."

    Οί τραπεζοτσολιάδες προστάτες τού Μάνεση δηλαδή θεωρούν, πώς τόσα χρόνια οι εργάτες μοιραζόντουσαν και τα κέρδη ωστε τώρα να μοιραστούν και την υποτιθέμενη χασούρα ????

    leon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Θέση" της ΟΑΚΚΕ για το συνδικαλιστικό κίνημα στη Ελλ. Χαλυβουργία
    ή αλλιώς βρήκαμε σύμμαχο.

    Προς τον πρώτο ανώνυμο:
    - Μετά την αποδοχή των όρων της εργοδοσίαςμ μας λες τι θα γίνει;
    - Εχεις δουλέψει σε τέτοιο "μαγαζί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε αρθρογραφε, μηπως εχεις καποιο λινκ που να παραπεμπει στο πρωτοτυπο της ανακοινωσης της Χρυσης Αυγης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπό άλλες συνθήκες θα ηταν για γέλια..
    Από τό σαίτ της ΧΑ:
    "Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα» του Πειραιά, έδωσε προχθές ο υφυπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης. Για μια ακόμα φορά, ο υφυπουργός της τριμερούς μνημονιακής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛάΟΣ, έδωσε ρεσιτάλ θράσους, προκλητικότητας, κυνισμού και αναλγησίας. Απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό, είπε με στόμφο τα εξής: «Αυτό που πρέπει να πει ο πολιτικός κόσμος της χώρας, ενωμένος, καθαρά και σοβαρά στον κόσμο είναι: τα προβλήματα είναι αυτά, ο Μέγας Αλέξανδρος από τη Βαβυλώνα να ξυπνήσει και να σας κυβερνήσει, τα λεφτά που παίρνατε πριν από λίγα χρόνια δεν θα τα ξαναπάρετε ποτέ όσο ζείτε, εσείς που ζείτε τώρα. Τελείωσε αυτό.
    Η ζωή μας αυτή τελείωσε. Πάμε παρακάτω τώρα»..."

    "Μπράβο" λές, αντιστέκονται οτα παιδιά !!!

    Καί τί "επαναστατικό" απαντάει η ΧΑ στόν μπουμπούκο και τού κάνει τη μούρη κρέας ??

    Ιδού: "Εσείς κύριε Άδωνι, και ο λοιπός «πολιτικός κόσμος της χώρας», γιατί συνεχίζεται να παίρνεται τα λεφτά που παίρνατε πριν από λίγα χρόνια κι έχετε μάλιστα μεριμνήσει να τα παίρνετε όσο ζείτε; Γιατί η δική σας ζωή δεν έχει αλλάξει καθόλου; Γιατί ζητάτε θυσίες από τον κοσμάκη, ενώ εσείς δεν έχετε κάνει ούτε μία;"

    Ολα δεκτά λοιπόν αρκεί να κοψει κάτι και ό Αδωνις απ' τά μισθά του !!

    Να σωθεί ό Μάνεσης είναι πού προέχει..

    leon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H πηγή:

    http://xavolos.blogspot.com/2011/12/pirelli.html

    leon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. afta pou grafi i Oakke pali ti ine??
    gnorizi kanis ean pragmati psifistikan klp sta sindikata i apergies me tetio tropo opos grafoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. διαβασα τηςανοησιες απο το μπλοκ αυτων των φασιστοιδων και φυσικα μπορω να ρωτησω με αφελεια..αν κυριοι η χαληβουργικη επικα΄λιτε της ζημειες που λεει οτι εχει για να κοψει απο τους εργατες,μηπως οταν ειχε κερδοι τα μοιραζονταν με αυτους?τοτε γιατι να πληρωσουν της ζημειοες του μανεση η εργαζωμενοι ? ενα θεμα που δεν εχουμε θιξει ειναι η σταση των εργατων στο αλλο εργοστασιο του μανεση ,σταση αθλεια και προστυχια! αν νομιζουν οτι με το να το παιζουν καλα παιδια της εργοδοσιας θα αποφυγουν τηνμοιρα τους συντομα θα καταλαβουν το λαθος τους,αλλα για αυτους κανεις δεν θα ενδιαφερθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η χρυση αυγη εχει τριπλασιασει τη δυναμη της τα τελευταια 2 χρονια και αυτο οφειλεται στο οτι εχουν μαζευτει στην ελλαδα 3 εκατομμυρια λαθρομεταναστες. δολοφονιες, ληστειες, κλοπες,. βιασμοι και ενα σωρο αλλες εγκληματικες ενεργειες.
    οι λαθρομεταναστες ειναι ο δουρειος ιππος της νεας ταξης πραγματων που θελει να επιβαλει το κεφαλαιο.
    οσο το κκε υποστηριζει τη λαθρομεταναστευση και στην ουσια τασσεται απεναντι στους ελληνες σε αυτο το θεμα προβαλλοντας ενα καρο δικαιολογιες για τα εγκληματα ολων αυτων των λουμπεν στοιχειων, τοσο τα ποσοστα των φασιστων θα μεγαλωνουν.
    τι να πεις σε εναν ελληνα που μενει στις γκετοποιημενες περιοχες και υποφερει,, οτι φταιει το κεφαλαιο και η στικη ταξη και αλλες τετοιες μπουρδες???
    η λυση ειναι μια!! απελαση ολων και κλεισιμο των συνορων. απλα ειναι τα πραγματα. ετσι μονο θα δυναμωσει ξανα ο κοινωνικος ιστος της πατριδας μας και θα υπαρξει ελπιδα για την ανατροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και έλεγα, πότε θα εμφανιστεί ο πρώτος ...

    Και επειδή είμαστε φιλόζωο μπλόγκ, θα αφήσω την ανάρτηση του παραπάνω σχολίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. για πες μου redfly... μου εκανες χαρη δλδ? πισω απο την ανωνυμια σου και την δικια μου επισης,, το μονο ευκολο ειναι να κανω και εγω ειρωνικους και μειωτικους χαρακτηρισμούς για να δουμε ποιος ειναι πιο μαγκας στη χυδαιοτητα απο το πληκτρολογιο. κριμα γιατι εκτος απο το να αναφερεσαι απαξιωτικα, καλο θα ηταν ή να μην απαντησεις ή να υπερασπιστεις τις θεσεις του κκε.
    και για να ξερεις κκε ριχνω,, απλα δεν ειμαστε ολοι προβατα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε ανώνυμε, άσε τα σάπια ότι δεν θα πιστέψει ο άλλος τις "μπούρδες".

    ΕΣΥ πιστεύεις ότι φταίει το κεφάλαιο ναι ή όχι; Άμα δεν το πιστεύεις, μη μιλάς για τον άλλο, να μιλάς για σένα. Και να μας πεις και γιατί ψηφίζεις ΚΚΕ αφού πιστεύεις ότι δεν φταίει το κεφάλαιο, αλλά φταίνε οι μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φιλε μου το κεφαλαιο φερνει τους μεταναστες, το γιατι τους φερνει δεν το καταλαβαινετε?? οσο το κκε και οι αλλοι αριστεροι λοιπον κανουν τα παντα για να ερχονται αυτοι στη χωρα μας, πολυ καθαρα παιζει το παιχνιδι του κεφαλαιου. το κεφαλαιο τους φερνει, οι αριστεροι και οι κομμουνιστες τους κρατανε. που ειναι το δυσκολο??
    κκε ψηφιζω γιατι ειμαι κομμουνιστης. πανω απο ολα ομως ειμαι ελληνας και θελω το καλυτερο για την πατριδα μου και ολους τους ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. red 1917. προς ανωνυμο. το κκε ζητησε να καταργηθει η συμφωνια δουβλινο 2 που μετατρεπει την ελλαδα σε μια μεγαλη φυλακη αλλα η αστικη ταξη τησ ελλαδας πιστη στο ..διεθθνιστικο τησ συμφερων, δηλαδη τα συνφερωντα του κεφαλαιου σφυραει αδιαφορα! το κκε εθεσε σωστα το θεμα οτι για να σταματησει η λαθρομεταναστευση πρεπει να εκλειψουν οι αιτειες που την διμιουργουνε! για αυτα γιατι δεν λες κουβεντα? ειναι ευκολο βεβαια να τα ριχνετε ολα στους λαθρομεταναστες(ανεργεια,φτωχια εγκληματικοτητα)αφηνωντας στην ακρη των πραγματικο ενοχο που ειναι το καπιταλιστικο συστημα . αυτο βεβαια ειναι πολυ ευκολο να το κατλαβει καπιος αν διαβασει και αναλυσει της αιτειες που προκαλουν την παγκοσμιοα μεταναστευση και σιγουρα αν εχει λιγο μυαλο θα βρει ευκολα τβν ενοχο!οπιος γραφει καλο ειναι να εχει ενα ονομα,αμαν αυτο ο ανωνυμος στον ανωνυμο για τον ανωνυμο ...χασαμε τηνμπαλα!red1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά ανώνυμε αν ψηφίζεις εσύ κκε εγώ είμαι ο Ναβουχοδονόσορας. Μια χαρά ακολουθείτε τις εντολές του κυπατζή μιχαλολιάκου και του καρατζαφύρερ. Στόχος σας να σπείρετε την σύγχυση και να βγουν εντυπώσεις οτι άτομα σαν εσάς ταλαντεύονται ανάμεσα στο κκε και τη χρυσή αυγή ή το λα.ο.σ. Άλλωστε ειδικά εσείς ο μόνος τρόπος που έχετε για να χτυπήσετε το κκε και το ταξικό κίνημα είναι να το ταυτίσετε με την άθλια , αντιανθρώπινη και ρατσιστική υπόστασή σας και παράλληλα να προπαγανδίσετε και τις φασιστικές αντιλήψεις σας. Ξέρουμε καλύτερα από σας οτι οι μετανάστες δεν βρέθηκαν εδώ για τουρισμό αλλά για να επιβιώσουν. Η θέση τους είναι ΕΔΩ και δίπλα μας στο ταξικό κίνημα γιατί απλά είναι ταξικά μας αδέρφια και όχι ζώα όπως τους αντιμετωπίζετε εσείς ή προστατευόμενα είδη όπως τους θέλουν οι οππορτουνιστές ΄΄αριστεροί΄΄ μακριά από την ταξική τους υπόσταση. Ουστ φασιστάκια. Ζητω το ΚΚΕ ρεεεεεεεεεεεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εννοείται οτι αναφέρομαι στον παραπάνω ανώνυμο και ΟΧΙ στον αμέσως προηγούμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μια πρόταση για ανάρτηση προς τους διαχειριστές του μπλόγκ. Επειδή παρά τις μειώσεις αποδοχών οι εργοδότες έτσι και αλλιώς προχωρούν σε απολύσεις (Αυτό για τους θιασώτες της λογικής του μικρότερου κακού) θα ήταν χρήσιμο να δημοσιευτεί μια λίστα με τις επιχειρήσεις που έπραξαν τοιουτοτρόπως ξεγελώντας τους εργαζομένους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τελευταιο σχολιο....
    αν εσυ με λες κυπατζη τοτε εγω πολυ ευκολα μπορω να σε πω πρακτορα του Σορος..
    εχουμε ηδη 3 εκατομμυρια λαθρομεταναστες, ε ας ερθουν και αλλα 5-6 εκατομμυρια να περναμε μια χαρα. τα ταξικα αδερφια μας οπως τους αποκαλεις σκοτωνουν 2-3 γιαγιαδες τη βδομαδα(μπες στο δελτιο της αστυνομιας και δες το) και κανουν ολων των ειδων τις εγκληματικες πραξεις. εννοειται οτι καποιοι απο αυτους δεν ειναι εγκληματιες.
    εχω δει τα ταξικα αδερφια μας πως σπανε τις απεργιες(των σκουπιδιαριδων πχ) και πως αντιλαμβανονται τη φιλοξενια που τους πρεχουμε.
    και κανεις δεν ειπε οτι αμφινταλαντευομαστε μεταξυ χρυσης αυγης και κκε. πραγματα ανομοια που μονο εσυ ο πορωμενος τα συνδεει για να υπεκφυγεις της ουσιαστικης απαντησης.
    αυτα και τελος γιατι με κουρασατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. σοβιετικό αντιρατσιστικό animation για να πάθουν αναφυλαξία τα φασιστάκια:

    http://www.youtube.com/watch?list=PL446D1B506CBE4E44&v=P7qiVMgom8g&feature=player_detailpage

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ναι ναι ειμαι πράκτορας του σορος. χαχαχαχαχα. Με πληρώνει για να κατεβαίνω με το π.α.με στις απεργίες...Σίγουρα ψηφίζεις κκε. Μας έπεισες...Μήπως μοίρασες και τίποτα ημερολόγια τώρα τελευταία??? Α και την πατρίδα αφήστε τη κωλοπροδότες. Ανέκαθεν ήσασταν τα σκυλιά των αμερικάνων ιμπεριαλιστών (και πριν των ναζήδων). Δημιουργήσατε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την προδοσία της Κύπρου και βγαίνετε και μιλάτε και για πατρίδα...Ουστ ρε. Σκατά στον τάφο του πράκτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου (αποδεδειγμένα πράκτορας...όχι μαλακίες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εξαιρετικά εύστοχος ο τίτλος του άρθρου, θα έλεγα απόλυτα!

    Πέσαν οι μάσκες, για τα πλήθη τουλάχιστον, γιατί ο σκεπτόμενος άνθρωπος πάντα έβλεπε πίσω από αυτές!

    Όσο αφορά τα φασιστοειδή που ξερνάνε τις απόψεις τους, να ξέρουν ότι μας είναι αδιάφορες, προσωπικά ΟΥΤΕ που θα μπω στον κόπο να τις διαβάσω, όχι να τις σχολιάσω!
    Εδω μέσα δε κυκλοφορούν ανυποψίαστα θύματα, χάνετε το χρόνο σας παλιάνθρωποι!

    Και για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση που χα διαβάσει σε άρθρο του Μπογιόπουλου παλιά..

    «...ε ρε Μπολσεβίκοι που σας χρειάζονται!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ισως ορισμένοι δεν γνωρίζουν το πόσο ανθελληνική και πόσο σιωνιστικές καταβολές είναι και έχει η 'ΧΑ'!! Αυτό μπορούμαι να το γευτούμαι μέσα από την ΜΗ Ελληνική Βιοθεωρεία που ασπάζεται! Οταν π.χ. ο κόκκινος στρατός έμπαινε στο Βερολίνο, ο Leader της 'ΧΑ', έριξε το περίφημο βρίσημο προς τον γερμανικό λαό είπε: 'Οτι φάνηκε ανάξιος και είτανε ανίκανος να πραγματοποιήση το όνειρο του, που το όνειρο του είτανε να κάνει το γερμανικό λαό ....., οι καλύτεροι γερμανοί σκοτώθεικαν, δεν αξίζει να ζεί ένας τέτοιος ανάξιος και ανίκανος λαός!' Τάδε έφη προ του τέλους του! Και διαβάζοντας κάποιον Κώστα Αλεξανδράκη '......
    Αυτά τα παραπάνω βεβαίως μας οδηγούν και μακριά από τα κακόμοιρα ψευδοδόγματα «της μικράς και έντιμου Ελλάδας» και μας δείχνουν καθαρά το πεπρωμένο της Ελλάδας που, είτε θα είναι Μεγάλη, είτε δεν θα είναι καθόλου.' Βλέπουμαι την πόσο ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της 'ΧΑ'!! Ανέκαθεν στην ιστορία της Χώρας μας, οι μεγαλύτεροι Ανθέλληνες, ξένοι και αγράμματοι ντόπιοι, είχαν ένα κοινό χαρακτηρηστικό, να ... σκίζονται για την ... Ελλάδα!! Και το ποίο ιδιαίτερα παράξενο είναι, οι σιωνιστές μιλούσαν και τα ξέραν όλα για την Αρχαία Ελλάδα, χωρίς όμως να καταλάβουν την Ελληνική Συνείδηση, απλώς παπαγαλεία! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ Η 'ΧΑ', ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ!! ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ, ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ (όπως έλεγε ο Αδόλφος τους, για την Γερμανία), ΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΌΛΟΥ !!! ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!!! ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!! ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!! ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 'ΧΑ'! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!! ΤΟ 'ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ' των Σπαρτιατών, στην κατοχή το εφάρμωσε η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (ΕΑΜ/ΕΛΑΣ), ΑΥΤΟΙ (Ταγματασφαλίτες,Χίτες,)ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, ΕΙΤΑΝΕ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ καλό άρθρο. Είναι καλό να ακούγεται ότι ο φασισμός και η αστική δημοκρατία είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Άλλωστε ο νόμος του ιδιώνυμου επί Βενιζέλου ψηφίστηκε, όχι επί Μεταξά...

    Υπάρχει βέβαια και μια διαφορά με το μεσοπόλεμο: ότι τότε η ταξική συνείδηση ήταν διάχυτη, οι εργάτες ήξεραν πως είναι εργάτες και πως μόνο συλλογικά θα βελτιώσουν τη θέση τους. Οι άγριες απεργίες, η κομμούνα της Θεσσαλονικης το '36, τα πάνω από 1 εκατομμύριο μέλη του ΕΑΜ προυποθέτουν μια κοινωνική δυναμική που σήμερα , ελέω 3 δεκαετιών πασοκ, είναι απούσα.

    Και μια ερώτηση παγίδα: από τους νεόκοπους ψηφοφόρους της αριστεράς πόσοι θα υποστήριζαν απόλυτη εξίσωση μισθών ανεξάρτητα του αν είσαι γιατρός ή καθαρίστρια; Και πόσοι θα δέχονταν μια πολιτική με προοπτική κατάργησης των φραγμών ανάμεσα στην χειρωνακτική και την πνευματική εργασία; Γιατί υποπτεύομαι ότι περισσεύει ο παραπονεμένος και αγανακτισμένος μικροαστισμός και όχι η εργατική συνείδηση. Ή με άλλα λόγια, η διαφαινόμενη εκλογική άνοδος του ΚΚΕ, παρότι θετικό σημάδι, έχω την αίσθηση πως είναι κατώτερη των αναγκών και δεν είναι απαραίτητα ενδεικτική ριζοσπαστικοποίησης της τάξης μας. Χρειάζεται δουλειά δεκαετιών...

    Να πω και ένα σύνθημα;
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΔΕ ΣΚΟΥΡΙΑΣΑΝ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς τον ανώνυμο:
    Επειδή το δίκτυο είναι λίγο μαγική εικόνα, εγώ δεν θα σε κατηγορήσω ούτε για πράκτορα, ούτε για μεταμφιεσμένο χρυσαυγίτη (γιατί είναι γνωστό ότι τα χρυσαύγουλα συχνά μεταμφιέζονται και χρησιμοποιούν τα εθνικο"σοσιαλιστικά" κόλπα του ναζισμού για να ψαρεύουν στα θολά). Μην παρεξηγείς όμως που δέχεσαι επίθεση, είναι λίγο εκνευριστικό για κάποιον που διαφωνεί μαζί σου να σκέφτεται ότι μπορεί απλά να του κάνει πλάκα ένα χρυσαύγουλο που κρύβεται επιμελώς.

    Κοίταξε, εγώ είμαι της άποψης ότι οι μετανάστες δεν ξεκινούν μόνοι τους από τα βάθη του Πακιστάν για να έρθουν στην Ελλάδα, που πολύ πιθανά ούτε καν ήξεραν την ύπαρξή της (Εδώ δεν την ξέρουν πολλοί Αμερικανοί...) Συνήθως η μετανάστευση γίνεται είτε σε γειτονικές χώρες (αν πέσει πείνα ή πόλεμος κλπ.), είτε κατόπιν πρόσκλησης. Δεν είναι τυχαία π.χ. η ύπαρξη πολλών Βιετναμέζων στις ΗΠΑ. Έχει να κάνει με τον πόλεμο του Βιετνάμ. Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη πολλών μεταναστών από την Αφρική στην Γαλλία, Αγγλία κλπ. Έχει να κάνει με τις (πρώην) αποικίες τους. Πάντως δεν ξεκινά τυχαία ο μετανάστης για να διανύσει 5 ή 10.000 χλμ
    Με αυτή την έννοια λοιπόν πιστεύω ότι το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό κεφάλαιο έκλεισε το μάτι για φτηνά εργατικά χέρια και δημιουργήθηκε αυτό το ρεύμα από την άλλη πλευρά του πλανήτη. Γιατί να επιλέξει άλλωστε την Ελλάδα κάποιος Μπαγκλαντεσιανός, όταν η Αυστραλία είναι 3000 χλμ πιο κοντά; Για να κάνει μετά άλλα 2500 χλμ κατ' ελάχιστο για να πάει στην Αγγλία; Πως δημιουργήθηκε το εκτεταμένο δίκτυο δουλεμπόρων για μια τόσο μεγάλη απόσταση; Από μόνο του; "Αυθορμήτως"; Γιατί σήμερα οι διαμάχες και η πείνα δημιουργούν μεταναστευτικά ρεύματα που δεν υπήρχαν από τις διαμάχες και την πείνα της δεκαετίας του 1970-80; Είναι κάποια ερωτηματικά και για μένα αυτά.

    Από εκεί και πέρα όμως να δούμε και κάποια άλλα πράγματα:
    Τα βασικά "επιχειρήματα" των ακροδεξιών (που "πιάνουν" στον κόσμο) είναι
    - Οι μετανάστες κλέβουν τις δουλειές μας
    - Οι μετανάστες αυξάνουν την εγκληματικότητα

    Για το πρώτο:
    Οι μετανάστες "κλέβουν" αλλά και δημιουργούν δουλειές για τους ντόπιους. Το δεύτερο συνήθως το ξεχνάνε οι διάφοροι καλοθελητές, οι οποίοι δεν έχουν κάτσει να κάνουν καμιά σοβαρή έρευνα για το πόσες δουλειές έχουν ανοίξει και πως έχουν κινηθεί οι τοπικές αλλά και η συνολική οικονομία από το φτηνό εργατικό δυναμικό που προστέθηκε. Φυσικά ούτε πόσες δουλειές και από ποιούς τις έχουν "κλέψει" μας λένε, για να γίνουν και πιο συγκεκριμένα και κυρίως μετρήσιμα κάποια γεγονότα.
    Επιπλέον θα ήθελα να κάνω και μια ερώτηση: Στην χώρα που επί δεκαετίες μας μιλάνε για την υπογεννητικότητα και την γήρανση του πληθυσμού, μπορούν να μας πουν γιατί δεν χωρά άλλος κόσμος; Εκτός κι αν χωράνε, αλλά μόνο σε...Ελληνική μορφή. (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για το δεύτερο:
    Δεν ξέρω τι έρευνες έχουν γίνει από τα διάφορα φασιστοειδή, αλλά όσα εγώ έχω διαβάσει με παραπέμπουν στο ότι η εγκληματικότητα έχει ευθέως να κάνει με τις γνωστές αιτίες που βρίσκονται σε κάθε κοινωνία: Με την φτώχεια, με την κρίση, με την ανεργία, με την περιθωριοποίηση κλπ. Και όλα αυτά φυσικά χτυπάνε πρώτα τα πιο αδύνατα κομμάτια του πληθυσμού....ΠΑΝΤΑ. Η εγκληματικότητα λοιπόν αυξήθηκε με το τέλος της "ανάπτυξης" της Ολυμπιάδας, με το πάγωμα των δημοσίων έργων, με την απόσυρση του κράτους από το κομμάτι της κοινωνικής πρόνοιας κλπ. Σε καμία περίπτωση δεν αυξήθηκε από τους μετανάστες ως μετανάστες, εξαιτίας εννοώ της διαφορετικής πολιτιστικής/πολιτισμικής τους ταυτότητας. Αφήνω ότι το σύνηθες είναι οι μικτές συμμορίες και όχι οι...μεταναστευτικές. Και είναι λογικό: Είναι δύσκολο να πας σε μια ξένη χώρα να κάνεις τον "καμπόσο", χωρίς τις ανάλογες επαφές με το ντόπιο στοιχείο.

    Πάρα πολλοί επίσης μιλάνε για την είσοδο μεταναστών στην χώρα. Ελάχιστοι όμως έως κανένας δεν μιλά για το εξίσου ή και περισσότερο ισχυρό ρεύμα...εξόδου. Σε επικοινωνία με επαρχία που είχα τελευταία πληροφορήθηκα ότι οι μετανάστες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από κάποια μέρη, αφού δεν υπάρχουν πλέον δουλειές. Από την Αθήνα επίσης πληροφορούμαι ότι φεύγουν πολύ συχνά λεωφορεία ολόκληρα για Αλβανία κλπ., γεμάτα με ανθρώπους που πλέον δεν βρίσκουν δουλειά. 'Ομως με αυτά δεν ασχολείται κανένας, γιατί είναι πιο εύκολη κι εντυπωσιακή η φιγούρα του απειλητικού μετανάστη.
    Αλήθεια, όλοι ξέρουμε για τον άνθρωπο που κατέσφαξαν αυτά τα λουμπεναριά για να του πάρουν μια βιντεοκάμερα. ΠΟΣΟΙ όμως ξέρουμε ότι πέραν από τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών (που δεν καταγράφτηκαν στην εγκληματικότητα...) δύο μετανάστες το επόμενο διάστημα σφάχτηκαν με τον ίδιο τρόπο, πιθανότατα ως αντεκδίκηση; (δες τον ένα: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231107843)

    Για το τέλος:
    Πάνε να μας βάλουν σε άγριες καταστάσεις, όπου ο καθένας θα τα βάζει με το διπλανό του, απλά γιατί είναι πιο προσιτός και "εύκολος". Επίσης η ΝΕΑ φτώχεια δεν έχει να κάνει με την "άγια φτώχεια" του 1960 που περιγράφει με κάθε "ρομαντισμό" (και ηλιθιότητα) ο κάθε Ξανθούλης. Η νέα φτώχεια σημαίνει γκέτο, σημαίνει επιθετικότητα, βία, αδιαφορία. Το θέμα είναι αν την λύση την βλέπουμε κι εμείς στην επιθετικότητα, την βία και την αδιαφορία, (στραμμένη μάλιστα στο πιο αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας) ή την βλέπουμε στην συλλογική οργάνωση και αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη φυσικά που δεν είναι μόνο υποχρέωση αλλά γεννά και υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 9 Ιανουαρίου 2012 4:12 π.μ.

    ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.

    ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΙΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.

    ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

    ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

    ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΟΥ ΟΛΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΧΘΡΟΙ.

    ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ;

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣΑ ΑΠΟΔΙΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ;

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Yuri ευγε

    Μπορω να πω οτι το παρακατω ισχυει:
    ""Σε επικοινωνία με επαρχία που είχα τελευταία πληροφορήθηκα ότι οι μετανάστες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από κάποια μέρη, αφού δεν υπάρχουν πλέον δουλειές.""

    Γειτονες Αλβανοι με μικρα παιδια που εχουν γεννηθει εδω, φευγουν για Αλβανια. Περιττο να σου πω οτι τα παιδακια ειναι απαρηγορητα διοτι θεωρουν χωρα τους την Ελλαδα, εδω ειναι οι φιλοι τους, το σχολειο τους κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στην πολη μου δεν εχουν εξαφανιστει, αλλα κοσμος φευγει γενικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πραγματικά έχουν πολύ πλάκα οι Πατριώτες που μιλάνε για τον Έλληνα εργάτη, ρε καραγκιόζηδες της χρυσής αυγής γιατί δεν στηρίζεται τον Έλληνα εργάτη όταν τα Ελληνικά αφεντικά-φίλοι σας έχουν απολύσει το 90% των νέων εργαζομένων και παίρνουν μετανάστες με ελάχιστο μισθό και χωρίς ΙΚΑ?
    Μπας και τελικά είστε με τα αφεντικά και με τον παγκόσμιο κεφάλαιο?
    Εσείς δεν διαφέρετε τελικά με το μπα.τσοκ, την ΝΔ και με την τροίκα...έχετε ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες απόψεις και αντιλήψεις
    Άντε ηλίθιοι που νομίζετε ότι θα μπείτε και στην βουλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολύ σωστό το άρθρο του Παναγιώτη Μαυροειδή! Το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (στέλεχος των οποίων είναι ο Παναγιώτης Μαυροειδής) το ΚΚΕ, και ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται με ανατρεπτική κοινή δράση να βάλουν φραγμό και στην ακροδεξιά η οποία έίναι απλά το δεκανίκι του συστήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Για του φασιστες ακροδεξιους τι να πρωτοπει κανεις....Συνεπη και σταθερα τσιρακια και στηριγματα των ΚαπιταλΗστων εργοδοτων και γενικοτερα της αστικης κοινοβουλευτικης "δημοκρατιας".Οσες φορες το κυριαρχο εκμεταλευτικο συστημα ζοριζεται,εμφανιζονται αυτοι οι φασιστοειδεις "ελληναραδες"να μας μιλησουν για την "ανωτεροτητα" της ελληνικης φυλης και για τους "εγκληματιες" μεταναστες.Καμια ταξικη κοινωνικη αντιληψη και αναλυση εκ μερους τους,αναγωγη των παντων στο εθνος,ακρατος λαικισμος, ραγιαδικη σταση απεναντι στον ισχυρο,μισαλλοδοξια εναντι αλλων λαων,σχεση με παρακρατος και"νυχτα",για να μην αναφερθουμε στις καθαρα δολοφονικες ενεργειες πολλων απο δαυτους, σε βαρος μεταναστων,αριστερων κομμουνιστων και προοδευτικων ανθρωπων.Συντροφοι,χρειαζεται επαγρυπνηση για να αντιμετωπιζονται σωστα και αποτελεσματικα τετοιου ειδους φαινομενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.