31 Ιανουαρίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»- Νέο πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεων


Νέα κινητοποίηση σήμερα στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά και την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

Με νέο πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεων και μοιράζοντας αποφασιστικά κάλεσμα πανεργατικού ξεσηκωμού και συντονισμού στους εργάτες από τον κλάδο του Μετάλλου (και όχι μόνο) συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, ενώ ο σκληρός τους αγώνας κλείνει σήμερα 93 ημέρες απεργίας. Πολύτιμο εφόδιο για την ενίσχυση των απεργών που δίνουν αποτελεί η έμπρακτη αλληλεγγύη, προκειμένου να δυναμώσει ένας αγώνας που αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη.
Την περασμένη Κυριακή το Διοικητικό Συμβούλιο του εργοστασιακού σωματείου αποφάσισε ομόφωνα σειρά δράσεων και συγκεκριμένα:

Σήμερα Τρίτη, οι απεργοί χαλυβουργοί θα βρεθούν στις 11 π.μ. και πάλι στην Κηφισιά και με πορεία θα φτάσουν στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης. Θα διαμηνύσουν από κοντά στην εργοδοσία, ότι δε πρόκειται να υποχωρήσουν ούτε να αναστείλουν τον αγώνα τους αν δεν ανακληθούν οι 65 απολύσεις και δεν παρθούν πίσω οι αντεργατικές αξιώσεις για 5ωρη εργασία με μείωση μισθών. 

Αύριο Τετάρτη, θα συμμετέχουν μαζικά στη παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά. 

Την Πέμπτη το σωματείο μαζί με την Επιτροπή Γυναικών διοργανώνουν νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας όπου χαλυβουργοί μαζί με τις οικογένειές τους και με τη συμπαράσταση σωματείων και φορέων όλης της Αττικής θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και από εκεί θα πάνε με πορεία στο υπουργείο Εργασίας. 


Ασταμάτητη η αλληλεγγύη 

Οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν να παίρνουν αστείρευτο κουράγιο από την αλληλεγγύη που δεν έχει σταματήσει στιγμή να εκφράζεται από εργαζόμενους, σωματεία, φορείς, απλούς ανθρώπους του λαού, από κάθε μεριά της χώρας αλλά και του κόσμου. Σ' αυτό το πλαίσιο αυξάνουν καθημερινά και τα μηνύματα αλληλεγγύης που φτάνουν από άλλες χώρες, όπως αυτό που ήρθε από το Συνδικάτο εργατών στον ηλεκτρισμό από το Μεξικό.
Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή ημέρα, καθώς στη πύλη της Χαλυβουργίας και παρά το τσουχτερό κρύο βρέθηκαν το πρωί μαθητές από όλη την Αττική. Θεώρησαν υποχρέωση - όπως έλεγαν στους χαλυβουργούς - την χτεσινή ημέρα αργίας για τα σχολεία να την αξιοποιήσουν για να βρεθούν στο πλευρό αυτών που αποτελούν ταξικούς δασκάλους που τους διδάσκουν με το αγωνιστικό τους παράδειγμα.
Ετσι από το πρωί πέρασαν από τη πύλη της Χαλυβουργίας μαθητές από: Μουσικό Λύκειο Πειραιά, 1ο και 3ο Γυμνάσιο Περάματος, 1ο ΓΕΛ Ρέντη, 4ο Λύκειο Κορυδαλλού, 2ο ΓΕΛ Πειραιά, Συντονιστικό Σχολείων Πειραιά, 1ο ΓΕΛ Ανω Λιοσίων, 4ο Γυμνάσιο Ανω Λιοσίων, 1ο ΕΠΑΛ Ιλίου, 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας, 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου κ.ά. Στην πύλη της Χαλυβουργίας βρέθηκαν και πολλοί μαθητές μέλη ΟΒ της ΚΝΕ από περιοχές του κέντρου της Αθήνας.
Μια από τις δεκάδες και με πολύμορφους τρόπους έκφραση αλληλεγγύης που γίνονται για τον αγώνα των χαλυβουργών αποτελεί και η σημερινή στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης». Η θεατρική παράσταση του Σπύρου Παπαδόπουλου στις 9 μ.μ. «Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» θα δοθεί για την ενίσχυση του αγώνα των χαλυβουργών και όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα πάνε για την οικονομική τους ενίσχυση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


8 σχόλια:

  1. Ακομα δεν εχει σχολιασει κι εδω κανενας "οπαδος του ΚΚΕ"?
    Κανω εγω την αρχη λοιπον, το ΚΚΕ ειναι το αριστερο δεκανικι του συστηματος,
    ειναι ρεβιζιονιστικο,
    εχει απειρα κοννε με αλαφουζους,
    βαρδινογιαννηδες κλπ,
    γενικα ειναι ο,τι χειροτερο εχει περασει απο τη χωρα -οχι τη χωρα,τον κοσμο-
    το κομμα του αντιχριστου,
    η πηγη ολων των κακων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι... κλείστε και την τελευταία Ελληνική βιομηχανία. Γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.youtube.com/watch?v=u9e7mcb0yVo αφιερωμενο συντροφε Αντωνη!!! (Δε σε πειραζει να σε λεω αντωνη,ετσι?)

      Διαγραφή
    2. Αν μου επιτρέπεις να σε λέω Αλέκα, όχι...!!! Όνομα είναι και αυτό.

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι δράσης (ανάλογα βέβαια και το διακύβευμα) που τελικά θα ωφελήσουν τους εργαζόμενους, αντίθετα με την πάγια τακτική που ποτέ δεν φέρνει αποτελέσματα και κλείνει τελικά τις επιχειρήσεις;

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.