28 Ιανουαρίου 2012

Η Τυποεκδοτική και το «κόμμα νέου τύπου».

Από e-globbing 

Μια άποψη.

Πίσω στα βασικά
Αίτημα της Τυποεκδοτικής για υπαγωγή στο άρθρο 99... και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, το κόμμα και την εργατική τάξη.

Δεν είναι κεραυνός έν αιθρία. Από τη στιγμή που με κεντρική κατεύθυνση όσοι τύπωναν στην τυποεκδοτική έφυγαν και της τράβηξαν το χαλί, ήταν ζήτημα χρόνου. Το ίδιο και με τον 902. Το ίδιο με κάθε νόμιμη οικονομική δραστηριότητα του ΚΚΕ.

Αυτή είναι η μία, σκληρή, πραγματικότητα. Η άλλη, που είναι και το σημαντικότερο, είναι η «νέα εποχή» για το κόμμα «νέου τύπου» σε κατάσταση κρίσης και παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος. Νέα εποχή σημαίνει ότι μετασχηματίζω το κόμμα σε έκτακτες συνθήκες, ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ, όπου όλες οι συντεταγμένες αλλάζουν. Άλλες δομές για τον επαναστατικό τύπο, άλλες για τα ραδιοτηλεοπτικά, άλλες για τα επαγγελματικά στελέχη, άλλες για τις οργανώσεις, άλλες για τις αντιλήψεις της δράσης στις νέες συνθήκες. Όλα πιο ευέλικτα, ποιο επαναστατικά, έτοιμα για το μεγάλο και το μικρό και κυρίως έτοιμα για να αντιμετωπίσουν κτυπήματα εκτροπές, επιθέσεις, θυσίες…

Ας ξεχάσουμε τα εργαλεία της «νομιμότητας» του καπιταλισμού γιατί δεν θα ταιριάζουν σε λίγο σε ένα επαναστατικό εργατικό κόμμα και σε έναν καπιταλισμό που κλωτσάει, ακόμη και φασιστικά, σαν το θηρίο που ξεψυχάει. Όπως δεν ταιριάζουν και στην άρχουσα τάξη και γι αυτό τα ανατρέπει ραγδαίως. Θα ήταν μέγα λάθος η αστική τάξη να αναδιαρθρώνει τους μηχανισμούς εξουσίας, πολιτικής έκφρασης και τις πολιτικής δράσης και εμείς να θέλουμε να διατηρήσουμε ένα πλαίσιο εργαλείων και αντιλήψεων άλλης εποχής σε άλλη εποχή. Τα παλιά εργαλεία δεν δουλεύουν σε νέες εποχές.
 
Μιλάμε για αυτά που έρχονται. Τότε οι υποθέσεις τυποεκδοτικής και 902 θα μας φαίνονται παρωνυχίδες μπροστά στη μαζική επίθεση που θα δεχτούν ο λαός και οι κομμουνιστές. Ας μη νομίζουν κάποιοι ότι δεν είναι πρώτοι στο στόχαστρο της αστικής τάξης οι κομμουνιστές. Ας μην παραπλανόνται με την προβολή των προβοκατόρων και «αντιεξουσιαστών». Μόλις τα πράγματα οξυνθούν και άλλο και αποχωρήσουν από το προσκήνιο οι εκδρομείς της κουκούλας και των «αντικαπιταλιστικών» εξεγέρσεων θα έρθει η ώρα της αλήθειας. Τότε για τον λαό δεν θα υπάρχει κανείς άλλος από τους κομμουνιστές. Αν όμως δεν έχουν στο μεταξύ αυτοί και το κόμμα τους προσαρμοστούν στις νέες σκληρές και επαναστατικές συνθήκες, οι εξελίξεις για τον λαό θα είναι τραγικές.

Ας μη μιλάμε λοιπόν μόνο με λύπη ή ενοχή για την τυπεκδοτική. Ούτε να απολογούμαστε. Ας δούμε ότι είναι συνέπεια μεν της κρίσης αλλά και μέρος της αναγκαίας, από τις συνθήκες, αλλαγής στο κομμουνιστικό κίνημα. Από τις ανάγκες περάσματος σε ένα κόμμα που η δράση του στηρίζεται πλέον στην επαναστατική προσφορά μέχρι θυσίας και όχι στους κανόνες εργασίας, γραφειοκρατίας και νομιμότητας άλλης εποχής. Από δω και πέρα όποιος θέλει να προσφέρει θα προσφέρει έξω από τους παλιούς κανόνες. Έξω από τις λογικές της αστικής νομιμότητας. Η ύπαρξη του κόμματος νέου τύπου δεν μπορεί να εξαρτάται από τις αστικές συνθήκες αλλά από τις συνθήκες της εργατικής τάξης. Έτσι αναγεννιέται το επαναστατικό υποκείμενο της εργατικής τάξης όταν αλλάζουν οι εποχές ώστε να είναι πάντα ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ; Ε, ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

76 σχόλια:

  1. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Καθημερινά, το κόμμα θα πρέπει να προετοιμάζει τα μέλη του για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ δουλειά και δράση.Οι παλιοί κανόνες πέθαναν, το ΚΚΕ θα δυναμώνει μέσα στις νέες,πρωτόγνωρες στη "νόμιμη" ιστορία του,συνθήκες, αν αντληθούν και διδάγματα από την περίοδο της παράνομης ή ημιπαράνομης δράσης του. Ευκαιρία να φύγουν μια και καλή διάφορα παράσιτα και σαπρόφυτα.Ούτως ή άλλως, αυτούς θα τους ξεβράσει σύντομα η ίδια η πάλη που ολοένα και θα δυναμώνει. Καιρός γαρ εγγύς
    ΠΙΣΤΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρθρογράφε του e-globbing, στην διαδικασία περάσματος του ΚΚΕ στην....παρανομία (!!!) να περιμένω και το κλείσιμο των γραφείων του 14όροφου (μαζί με τα υπόγεια) κτιρίου στον Περισσό;

    Οχι τπτ άλλο, αλλά η παρανομία δεν επιτρέπει παρα μόνο μυστικές γιαφκες!

    Εκτός και αν η παρανομία που λές, είναι σαν το πραξικόπημα/οπερέττα του Κριουτσκόφ και του Γιανάεφ τον Αυγουστο του '91 στη Μόσχα, όπου ο κατεξοχήν αντίπαλος ο άθλιος Γέλτσιν μίλαγε ελεύθερα πάνω σε ένα τανκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα ηταν οσο κρατησε η Τυποεκδοτικη.
    Αλλα οι Καπιατα-ληστικοι κανονες ειναι αμειλικτοι,
    ακομα και για μια εργατικη επιχειρηση.

    Ο μονος τροπος για να παψουν κλεινουν επιχειρησεις ειναι ανατροπη του Καπιτα-ληστικου συστηματος και αντικατσαση του.

    Απλα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή εδώ βλέπω ότι το κόμπλεξ ορισμένων περισσεύει (κι αλλού φυσικά είναι πολύ χειρότερο...), θα ήθελα να πω δυό κουβεντούλες, κι όποιος θέλει ας τα διαψεύσει:
    Ίσως, πιθανά το ΚΚΕ να είχε ξανοιχτεί σε παλιότερες εποχές με τρόπους που δεν ήταν οι καλύτεροι, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι εκτεθειμένο όχι μόνο στην κρίση, αλλά και στις επιθέσεις των αστών, που φυσικά δεν θα έμεναν με σταυρωμένα τα χέρια: Θα πίεζαν όσο μπορούσαν και με διάφορους τρόπους ένα κόμμα που συνεχίζει να τολμά να μιλά για εργατική εξουσία. Αυτό άλλωστε έχει φανεί εδώ και χρόνια, όταν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων ήταν τα...οικονομικά του ΚΚΕ και οι χρηματοδότες του, την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά στις off shore εταιρίες (500 δις όπως λέγεται), χωρίς κανένας να γυρίζει το βλέμμα προς τα εκεί.

    Το ΚΚΕ είναι αλήθεια ότι προσπάθησε να έχει μια αυτονομία στον τομέα της προπαγάνδας: Να μπορεί να εκδίδει την εφημερίδα του, να μπορεί να εκδίδει μια σωρεία βιβλίων, να έχει σταθμό κλπ. Δεν ξέρω αν ήταν ο καλύτερος ο τρόπος που επέλεξε, όμως ούτε και η εξάρτηση από τρίτους σε αυτά τα ζητήματα είναι ό,τι καλύτερο, αν θέλεις φυσικά ο Ριζοσπάστης να υπάρχει κάθε μέρα με μια συγκεκριμένη μορφή ή να μην έρθει εποχή που το "Περί δίκαιων και άδικων πολέμων" θα υπάρχει μόνο στα Αγγλικά στο διαδίκτυο, αν φυσικά υπάρχει κι εκεί. Γιατί δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει ορισμένοι κήνσορες του μαρξισμού, αλλά όλα τα βιβλία των κλασσικών τυπώνονται στην τυποεκδοτική. Αν δεν τυπώνονταν εκεί, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα τυπώνονταν πουθενά. Δεν είναι άλλωστε και περίεργο σε κάποιες χώρες του εξωτερικού να μην βρίσκεις Μάρξ ή Λένιν ή τέλος πάντωn να μην βρίσκεις τα άπαντα. Αλλά ξέχασα: Γι αυτή την δουλειά υπάρχουν τα "περιφερειακά τυπογραφεία". Να βγάλουν κι αυτοί το κάτι τις τους οι άνθρωποι, γιατί να τα τυπώνει η τυποεκδοτική και να μπαίνει μέσα!

    Κουτσά ή στραβά λοιπόν η τυποεκδοτική κάτι έχει προσφέρει: Μπορεί κάποιος να βρει πολύ εύκολα βιβλία που (ειδικά στην δεκαετία του 1990) είχαν εξαφανιστεί ακόμη και από τα παλαιοπωλεία.
    Δεν ήταν της μοδός βλέπετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας πάμε όμως στην εξωκοινοβουλευτική, αφού κάποιοι επέλεξαν να κάνουν τέτοιου τύπου αντιπαράθεση: Οι δύο βασικοί πυλώνες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν είναι το ΝΑΡ και το ΣΕΚ. Το ΣΕΚ (και δεν είναι κρυφό αυτό) όχι απλά επί χρόνια ψήφιζε ΠΑΣΟΚ "χωρίς αυταπάτες" αλλά και δεχόταν χρηματοδοτήσεις από αυτό. Για την ακρίβεια όχι απευθείας, αλλά μέσω πασόκικων εργατικών σωματείων που έκαναν "δωρεές" στην εφημερίδα τους.
    Αυτά τα έψαξαν κάποιοι πριν αποφασίσουν να γίνουν ένα με τους ΣΕΚίτες;
    Μάλλον όχι, και ούτε τους ενδιέφεραν ιδιαίτερα όπως δείχνουν οι εξελίξεις.

    Το Πριν από την άλλη (που είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα) έχει δεχθεί έντονη κριτική από κάποιους γιατί δέχεται να βάλει κρατικές διαφημίσεις και να παίρνει (αυτά τα λίγα) λεφτά από το κράτος. Παρόμοια κριτική δηλαδή με αυτή που δέχεται το ΚΚΕ.
    Από ποιούς όμως δέχτηκε αυτή την κριτική;
    Έχει κι αυτό το ενδιαφέρον του.
    Από την...ΚΟΕ, η οποία κόλλησε στον ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνοντας μια χαρά την κρατική χρηματοδότηση, τα επαγγελματικά στελέχη κλπ. που του έδινε (ουσιαστικά) ο ΣΥΝ ΧΩΡΙΣ οι ίδιοι να έχουν μπει ΚΑΝ την βουλή με τις δικές τους δυνάμεις (ούτε με ξένες άλλωστε το κατόρθωσαν). Να μην μιλήσω για τα διάφορα αντιρατσιστικά, φόρουμ κλπ. που παίρνουν λεφτά κυριολεκτικά απ' όπου είναι εύκαιρο.

    Βλέπουμε λοιπόν ότι μπορεί το ΚΚΕ να μπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όμως τα προβλήματα επιβίωσης υπάρχουν για όλους (ανάλογα με τα μέτρα τους φυσικά) και μάλιστα κάποιοι επιλέγουν να τα λύσουν με αρκετά πιο ανορθόδοξους τρόπους από αυτούς που επέλεξε το ΚΚΕ. Απλά μέσα στην εξωκοινοβουλευτική υπάρχει η νοοτροπία "Έλα μωρέ, το ΚΚΕ έχει λεφτά".
    Φυσικά και έχει λεφτά παιδιά. Αν το κρίνετε με τα δικά σας μέτρα έχει ΠΟΛΛΑ λεφτά. Όμως τα μέτρα και οι ανάγκες του ΚΚΕ είναι άλλες. Όταν αποφασίσει να χτυπήσει κάποτε το 0,1-0.3%% (που πολλοί θα ήθελαν), τότε ναι, θα είναι ζάπλουτο.

    Ας σταματήσει λοιπόν αυτού του τύπου η "αντιπαράθεση". Οι κατινιές δεν είναι και πολύ τιμητική τακτική για ανθρώπους που επαγγέλλονται τα μεγάλα και τα ωραία. Πολύ δε περισσότερο που σε αυτό τους τον αγώνα έχουν συμμάχους τον Καψή, τον Πρετεντέρη, την Στάη, την Τρέμη, τον Στραβελάκη, το Λυριντζή και διάφορα άλλα αστέρια που αγωνιούν για τα οικονομικά του ΚΚΕ. Και αγωνιούν πιο πολύ για το αν θα υπάρξει κάποιο άλλο πολιτικό κέντρο που θα μπορεί να συσπειρώνει κόσμο τώρα που τα έκαναν σκατά και χρεοκόπησαν την χώρα, αφού πρώτα την παρέδωσαν στους αποικιοκράτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει και μια ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με το θέμα:
    http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=29/1/2012&id=13872&pageNo=5&direction=-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε συ yuri, συγνώμη αλλά επειδή αγοράζω το ΠΡΙΝ συστηματικά τον τελευταίο καιρό, που την έχεις δει την κρατική διαφήμιση στην εφημερίδα?

    Ξεφύλλισα από περιέργεια και τη σημερινή έκδοση (κάθε Κυριακή βγαίνει) και δε βρήκα ΚΑΜΙΑ διαφήμιση, πόσο μάλλον κρατική?

    Όσο για το ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμένα και με καλύπτει και δε με έχει προδώσει ακόμη..
    δε μπορώ να πω το ίδιο για το ΚΚΕ όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thano αυτό που είπα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ρώτα όποιον θέλεις. Εγώ παίρνω χρόνια το Πριν (χωρίς να είμαι συνδρομητής), όχι μόνο τον τελευταίο καιρό. Δεν είπα ότι βάζει σε κάθε του φύλλο κρατική διαφήμιση! Είναι κάποιες ελάχιστες διαφημίσεις που δίνει το κράτος (είναι υποχρεωμένο αν θυμάμαι καλά να το κάνει, δεν τους κάνει χάρη) με βάση την κυκλοφορία. Αν μάλιστα πρόσεξες εγώ δεν έκανα κριτική στο Πριν γι αυτό: Είπα ότι ΑΛΛΟΙ του κάνουν κριτική, παρόμοια με αυτή που γίνεται στο ΚΚΕ. ("Μην δέχεσαι λεφτά από το κράτος", "εξάρτηση" κλπ.)
      Και πρόσθεσα μάλιστα ότι μερικοί από αυτούς τους άλλους έχουν πολύ χειρότερες πηγές χρηματοδότησης από μια κρατική διαφήμιση μια στο τόσο.

      Δεν έχω κανένα πρόβλημα προσωπικά που σε εκφράζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ούτε έκανα ουσιαστικά πολιτική κριτική όπως θα είδες. Απλά επειδή κάποιοι έχουν αρχίσει τους ηθικούς στιγματισμούς, καλό είναι να κοιτάνε πρώτα στην αυλή τους και μετά στην αυλή του γείτονα.

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια, που σε πρόδωσε το ΚΚΕ; (από περιέργεια ρωτώ, όχι με διάθεση καυγά)

      Διαγραφή
  8. Γιούρι, έχεις λάθος:

    1. Το ΚΚΕ έχει αυξημένες ανάγκες για προπαγάνδα γιατί παίρνει 7% σε σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που παίρνει 0,5%. Ναι φίλε μου, αλλά αυτό ταυτόχρονα σημαίνει πως το 7 % του ΚΚΕ μεταφράζεται σε 30.000 μέλη ΚΚΕ και ΚΝΕ πανελλαδικά. Αρα σε ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΗΝΙΑΙΩΣ 30.000 μελών ΚΚΕ και ΚΝΕ. Το 0,5% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεταφράζεται σε 3.000 μέλη άρα σε συνδρομές 3.000 και όχι 30.000 μελών!!!

    Γιατί δεν το λές αυτό γιούρι;

    2. Το 7% του ΚΚΕ γιούρι σημαίνει και πολυ πιο ανεπτυγμένους δεσμούς του ΚΚΕ με την κοινωνία, άρα γιούρι μου, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΝΟ των εξορμήσεων σε σχέση με το 0,5% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (παρόλο που συνδικαλιστικά σε εργατικούς χώρους, γειτονιες και νεολαία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αρκετά πιο ανεπτυγμένη). Γιατί ούτε αυτό δεν το λές γιούρι;;

    Συνεπώς ναι μεν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερες αναγκες τστην προπαγάνδα του, έχει όμως και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ από συνδρομές και εξορμήσεις να βγάζει το αναγκαίο μαρούλι γιούρι!!

    ΤΙ τη θέλει την επιχειρηματική λογική λοιπόν;

    ΤΟ ΚΚΕ είναι ένα κόμμα βαθιά διθαποτισμένο από την αστική αντίληψη άσκησης της πολιτικης: α. Εχει καπιταλιστικότατες επιχειρήσεις που απολύουν κανονικά, δεν αφήνουν τον συνδικαλισμό να δράσει κανονικά, αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους κανονικά και προσφευγουν στο αντεργατικό άρθρο, κανονικά!! β. Στα συνδικάτα που ελέγχει, η εργατική δημοκρατία έχει πάει περίπατο! γ. Η ελιτίστικη ιδιοκτησιακή του λογική, είναι δομική πια: Νομίζει πως αυτό είναι ΤΟ κόμμα της εργατικής τάξης και πως η εργατική τάξη του ανήκει, ενώ φυσικά κάτι τέτιο ούτε ίσχυσε ποτέ, ούτε και πρόκειται να ισχύσει! Αυτή όμως η ελιτίστικη/ιδιοκτησιακή λογική του είναι η θεωρητική βάση για όλη την αστική μετάλλαξη της συνολικής του αντίληψης για την πολιτική και την πάλη των τάξεων. Η λογική αυτή έχει εμποτίσει και ένα μεγάλο κομμάτι των μελών του.

    Χρειαζόμαστε νέο κομμουνιστικό κόμμα, μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με στόχο την εργατική εξουσία/δημοκρατία, εργατικούς/λαϊκούς θεσμούς άσκησης της εργαιτκής πολιτκής, με δημοκρατία, και πολυκομματισμό.

    Το ΚΚΕ ούτε θέλει, ούτε και μπορεί να εμπνεύσει νικηφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

    3. Η κριτική στο ΠΡΙΝ δεν είναι ίδια με αυτή που ασκείται στο ΚΚΕ: Το ΝΑΡ ούτε απολύει, ούτε προσφεύγει στο άρθρο 99 γιούρι...
    Καλύτερα να έχεις μια μικρούλα εταιρέια ίσα-ίσα για να μπορείς να βγάζεις πέρα την προπαγάνδα σου, παρά να συμβάλλεις στην περαιτέρω απογοήτευση της εργατικής τάξης όπως κάνει το ΚΚΕ. Γιατί;

    Γιατί γιούρι, ο κάθε μάνεσης μπορεί τώρα να ανακράξει ευτυχισμένα: ΝΑΙ λοιπόν χρεοκοπώ και εγώ, αφού το ίδιο κάνει και το ΚΚΕ. ΤΙ θέτε τους αγώνες τώρα; Αυτά θα λέει ο κάθε μάνεσης γιούρι, και συ ως ΚΚΕ δεν θα μπορείς να αρθρώσεις τπτ πειστικό. Παρά μόνο κάτι άρθρα/τραγέλαφος σαν το αρχικό, όπου φαντασιώνετε παρανομίες ο αρθρογράφος, μπας και ψήσει συναισθηματικά κάποιο μέλος του ΚΚΕ και δεν τους προγκάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόλο που εγώ δεν γνωρίζω τον συνολικό αριθμό μελών του ΚΚΕ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα ήταν παράλογο το ΚΚΕ να μην έχει πολλαπλάσια μέλη και άρα περισσότερες συνδρομές, σχέση με τον κόσμο κλπ. Όμως τον αν τα χρήματα που παίρνεις από τον κόσμο/μέλη σου φτάνουν ή όχι έχει να κάνει με τους στόχους που βάζεις.

      Παράδειγμα: Το Πριν (και όχι μόνο, μια σειρά από αριστερές εφημερίδες) γνωρίζουμε ότι έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. ΔΕΝ φτάνουν λοιπόν οι συνδρομές των μελών για να ξελασπώσουν το Πριν, το οποίο σχεδόν σε κάθε δεύτερο φύλλο του βγάζει έκκληση για οικονομική βοήθεια. Μια "τεχνοκρατική" λογική θα έλεγε: "Δεν σας φτάνουν τα λεφτά; Κλείστε το!" Όμως η ΠΟΛΙΤΙΚΗ λογική λέει ότι το Πρίν ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει. Με μια παρόμοια λοιπόν τεχνοκρατική λογική θα μπορούσε το ΚΚΕ να βγάζει μόνο το..."Κεφάλαιο". Δεν υπάρχει λόγος να εκδίδει π.χ. και τα απομνημονεύματα του κάθε "περίεργου" που βρέθηκε στην Μακρόνησο. Όμως η ΠΟΛΙΤΙΚΗ λογική λέει ότι θα πρέπει να εκδίδονται και αυτά.

      Εγώ λοιπόν ανώνυμε, δεν είμαι κανένας οικονομικός διαχειριστής της τυποεκδοτικής. Γνωρίζω όμως από την μικρή μου εμπειρία ότι υπάρχουν διάφορες ανάγκες που είναι δύσκολο να καλυφθούν απλά με καλές προθέσεις. Το ΚΚΕ λοιπόν συνέστησε μια εταιρία για να καλύψει τις εκδοτικές του ανάγκες. Μια εταιρία που έπαιρνε και δουλειές απ' έξω για να καλύψει το κόστος αυτών των αναγκών.
      Πιθανά να άπλωσε το χέρι του περισσότερο απ' όσο το έπαιρνε (π.χ. εγώ δεν θα έκανα τηλεόραση, αν αποφάσιζα). Όμως αυτό είναι
      1. Κάτι που είναι εξαιρετικά σύνηθες σε όλη την αριστερά πλην ενός δύο οργανώσεων, με πολύ συγκεκριμένη απεύθυνση. Ποιό είναι σύνηθες; Να απλώνει πιο μακρυά το χέρι της από εκεί που φτάνει με βάση τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες.
      2. Κάτι που έκανε όχι για πλουτισμό ή για να μπει στην "μεγάλη μάσα" (όπως αφήνεται να εννοηθεί από κάποιους που έχουν μάλλον ήδη φάει), αλλά για να απλώσει όσο γίνεται την πολιτική του απεύθυνση και να ανταποκριθεί σε κάποιες υποχρεώσεις ως ο βασικός πυλώνας της μαρξιστικής-λενινιστικής αντίληψης στην Ελλάδα.

      Δεν λέω ότι έκανε τις πιο καλές επιλογές. Λέω πολύ απλά ότι οι διάφοροι "αριστεροί" οικονομολόγοι της πλάκας που έχουν εμφανιστεί και θεωρούν ότι με τις συνδρομές μπορείς να κάνεις θαύματα, να κοιτάξουν καλύτερα τις δικές τους συνδρομές και τι περιθώρια κινήσεων τους δίνουν, έστω στα μεγέθη που παίζουν. Θα δουν ότι δεν τους δίνουν και πολλά περιθώρια πέραν πολύ συγκεκριμένων αναγκών (ενοίκια γραφείων, αφίσες, προκηρύξεις και ΑΝ τους δίνουν και αυτά).

      Για το τέλος: Αποφάσισε τι κριτική θέλεις να κάνεις στο ΚΚΕ. Θέλεις πολιτική κριτική; ("Ιδιοκτησιακή λογική του κινήματος" κλπ.) ή θέλεις κριτική περί επαναστατικής ηθικής; Γιατί εγώ απάντησα στην δεύτερη και έβαλα κάποια ερωτήματα στους "στιγματίζοντες". Αν θέλεις πολιτική κριτική, τότε αφαίρεσε σε παρακαλώ τις ηθικές καταγγελίες: Ξέρεις πολύ καλά γιατί το ΚΚΕ έδρασε με αυτό τον τρόπο και τι στόχους είχε.

      Στο κάτω-κάτω είναι λιγότερο μεμπτό για την ΔΙΚΗ μου ηθική το να συστήνεις μια κομματική εταιρία από το να δέχεσαι δωρεές πασόκων.
      Μακάρι να μην γινόταν τίποτε από τα δύο;
      Μακάρι, αλλά όπως βλέπεις γίνονται ΚΑΙ τα δύο.

      Υγ: Το αν θα έρθουν οι παρανομίες ή όχι φύλαξε λίγο τα ρούχα σου, για να έχεις τουλάχιστον τα μισά. Πολλά φαίνονταν "τραγέλαφος" πριν από 3 μόλις χρόνια. Μάλιστα πριν 10...ΑΚΟΜΗ περισσότερα.

      Διαγραφή
  9. Ασε βρε που συγκρινεις τον Μανεση με το ΚΚΕ.
    Μονο απο αυτο αντιλαμβανεται καποιος ΤΙ αντιπροσωπευεις
    και ΠΟΙΟΣ ειναι ο σκοπος σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Τυποεκδοτικη εκπληρωνει τις υποχρεωσεις προς τους εργαζομενους
    και ΟΥΤΕ ζητησε να μειωθει ο μισθος τους για να συνεχισει την λειτουργια της.


    Η συγκριση λοιπον με Μανεση ειναι ΑΤΥΧΗΣ και επι σκοπον να εξυπηρετησει τα σχεδια του καθε "μανεση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΕΡΟΣ 1ο

    Χωρίς καμιά πρόθεση για καβγά φίλε μου, να σου πω μερικές σκέψεις μου για το που με απογοήτευσε το ΚΚΕ, πάρα πολύ και πιστεύω ότι με πρόδωσε κιόλας, οπότε επέτρεψέ μου ένα μακροσκελές post.

    Προϋπόθεση για την αναγέννηση του κομμουνιστικού κινήματος κατά τη γνώμη μου είναι η ερμηνεία της κατάρρευσης του πρώην «υπαρκτού» σοσιαλισμού.
    Η αριστερά δεν έχει μέλλον, αν δεν ερμηνεύσει κριτικά το παρελθόν της.

    Ασχολούμαι με την πολιτική σε επίπεδο θεωρίας (σοβαρά δηλαδή) τα τελευταία δυο χρόνια, ούτε ειδικός είμαι, ούτε κάνω πως τα ξέρω όλα. Όμως μαθαίνω πολλά σιγά σιγά και διαπιστώνω ότι αυτό που αναζητώ ποιο πάνω, όχι μόνο δε μου το χει προσφέρει το ΚΚΕ, αλλά μου χει πει ψέματα κιόλας, και το χειρότερο, ότι απ’ ότι φαίνετε, το ΚΚΕ είναι μέρος του προβλήματος, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ και κάποιοι άλλοι.
    Διάβασα το βιβλίο της Παππά για το εν’ λόγω θέμα, ΠΟΛΥ καλό και δυνατό, είχε απαντήσεις λογικές εκεί μέσα. Έβγαζαν νόημα. Τώρα μελετάω την Τρίτη έκδοση του «ένα φάντασμα πλανιέται» του Μπιτσάκη, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

    Θυμάμαι όταν είχε βγάλει το ΚΚΕ τις θέσεις του για το γιατί κατέρρευσαν τα πρώην καθεστώτα, και έτρεξα και πήγα και τις πήρα να τις διαβάσω σε ένθετο στο Ρίζο τότε. Δε με κάλυπταν ρε φίλε, δεν είχαν λογικό ειρμό. Δε μπορεί ένας ολόκληρος λαός, ένα στρατόπεδο που επιβίωσε της ναζιστικής επιδρομής, της πείνας και δε ξέρω και γω τι άλλο απλά να προδόθηκε από τα μέσα μέσω παραγόντων τύπου CIA.
    Δεν είναι δυνατόν όλοι να κατηγορούν το Στάλιν για εγκλήματα και το ΚΚΕ να μιλά για μερικά λάθη και μπόλικα ψέματα του εχθρού.
    Μου θυμίζει αυτούς που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο Β' παγκόσμιος έγινε επειδή ο Χίτλερ που ήταν κακός πήρε την εξουσία καταλάθος.

    Δες τι λέει ο Μπιτσάκης στο βιβλίο του, θα σου γράψω μερικά αποσπάσματα, έτσι για να τα συζητήσουμε ρε φίλε.

    Πολωνία, Δεκέμβριος 1970
    Ομιλία ενός εργατικού αντιπροσώπου στη συνάντηση με το Γκέρεκ.
    «Για να ζήσουμε πρέπει να δουλέψουμε. Επειδή δεν έχουμε την τύχη αυτών που δεν εργάζονται και ζουν καλά. Δεν είμαστε άνθρωποι αυτού του είδους. Η τύχη δε μας ευνόησε. Πρέπει να δουλέψουμε για να ζήσουμε. Αλλά στα τμήματά μας, η δουλειά δεν είναι σωστά και δημοκρατικά κατανεμημένη. Εγώ, πχ., προέρχομαι από το τμήμα Κ5 – συντήρηση- όπου οι επιστάτες δίνουν σε μερικούς μια ελαφρότερη εργασία και αυτοί κερδίζουν 10,000 με 12,000 ζλοτ, ενώ άλλοι κερδίζουν 1,200 ζλοτ, ζώντας συνεχώς μέσα στη σκόνη. Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή?
    Επίσης, στο τμήμα μας υπάρχει ένας τρομερός αριθμός γραφείων. Καθένας μας δουλεύει για έξι, εφτά και δέκα ανθρώπους. Λοιπόν, γιατί να δουλεύουμε γι’αυτούς? Σε τι χρησιμεύουν αυτοί οι άνθρωποι? Καμιά φορά περνάει ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να κάνουν τίποτα. Αυτοί οι κύριοι είναι[…] προς την κατεύθυνση της κυβέρνησης, του Κόμματος – μακριά από μας, αυτοί που δε θέλουν να βρουν κοινή γλώσσα με μας, τους εργάτες. Και μοιράζονται τους δικούς μας μισθούς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΕΡΟΣ 2ο

    Και άλλος απεργός των ναυπηγείων, στην ίδια συνάντηση:
    «Ακόμα ένα θέμα σε σχέση με τους βουλευτές μας. Έχω τη γνώμη ότι οι βουλευτές μας δεν ενδιαφέρονται για την περιοχή τους. Δεν ενδιαφέρονται καθόλου. Τα προβλήματά μας δε τους ενδιαφέρουν, δεν έρχονται στα ναυπηγεία, έστω και για κάποιο διάλογο όπως σήμερα. Αντίθετα, έρχονται όταν πλησιάζουν οι εκλογές, για να τους εκλέξουμε πάλι. Έρχονται τότε και μας λένε πως έχουμε δίκιο σε όλα.


    Γιατί ρε συ φίλε γινόντουσαν αυτά? Και αν γινόντουσαν κανείς δεν είδε τίποτα κανείς δεν άκουσε? Και η κριτική που έπρεπε να ασκηθεί? Άντε να δεχτώ ότι το ΚΚΕ ήταν υποχρεωτικά αν θες λόγω των περιστάσεων να είναι προσδεδεμένο στο άρμα της μόνης σοσιαλιστική δύναμης την εποχή εκείνη, όπως οι αστικές δυνάμεις με τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ.
    Μετά την πτώση όμως τι τους κρατάει? Γιατί δε βγαίνουν να τα πουν στον κόσμο? Να λυτρωθούν να πουν συγνώμη εκεί που πρέπει, να προκαλέσουν με την καλή έννοια ότι προοδευτικό υπάρχει να σκεφτεί μαζί τους, να προβληματιστεί και άλλο, να πει τι έγινε λάθος, τι να αφαιρέσουμε τι να προσθέσουμε και ας είναι και λάθος. Να βρούμε άλλη εκκίνηση, δική μας, ευρωπαϊκός κομουνισμός πχ, χωρίς το ένα αλλά με εκείνο και το άλλο. Είναι δυνατό να λένε ότι ο Στάλιν καλά τα έκανε, πάμε για τα ίδια?


    Και μετά διάβασε να δεις τι λέει για τη γραφειοκρατία ο φυσικομαθηματικός παρακαλώ, Μπιτσάκης, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί τα καθεστώτα πέσαν τόσο γρήγορα και συγχρονισμένα.

    Γιατί λοιπόν το διευθυντικό στρώμα (ή τάξη) δεν υπερασπίστηκε το δικό του καθεστώς, τα προνόμια και την εξουσία του? Γιατί αυτό το πρωτοφανές στην ιστορία της ανθρωπότητας? Επειδή ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν αυτές οι κοινωνίες, θα ήταν η ανατροπή του ίδιου του συγκεντρωτικού – αυταρχικού μοντέλου. Αυτό όμως θα μπορούσε να γίνει μόνο με την επαναστατική παρέμβαση των μαζών και τότε αυτό θα σήμαινε το ιστορικό τέλος της γραφειοκρατίας. Το προνομιούχο στρώμα είχε λοιπόν να επιλέξει και επέλεξε: μπροστά στο «φάντασμα του κομμουνισμού» προτίμησε την επιστροφή στον καπιταλισμό, ελπίζοντας στην ενσωμάτωσή του στη νέα πραγματικότητα, δηλαδή την άρση της αντίφασης ανάμεσα σε αυτό που υποτίθεται ότι οικοδομούσε και στο πραγματικό, αστικό (ιδιόμορφα αστικό – θα επανέλθω σ’ αυτό) Είναι του. Σ’ αυτή τη διαδικασία καταστροφής υπήρξε και το στοιχείο της «προδοσίας». Αλλά αυτό ήταν το τελικό χτύπημα. Όχι η αιτία της κατάρρευσης, όπως υποστηρίζει η ηγεσία του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΕΡΟΣ 3ο

    Κοίτα τι ωραία αποδεικνύει τον ισχυρισμό του, πως δένουν όλα λογικά και βγάζουν νόημα. Μα αν είναι έτσι, τότε ΜΗΠΩΣ και το ΚΚΕ, αναπαράγοντας το ίδιο μοντέλο έχει αλωθεί ουσιαστικά από αντίστοιχους μηχανισμούς? Μήπως προκειμένου να υπερβεί τον εαυτό του, πρέπει να γίνει περισσότερο δημοκρατικό και να παραδώσουν έτσι πολλά στελέχη του την όποια εγώ σου λέω θέση κατέχουν στον επόμενο που θα διαλέξει η όποια δημοκρατική πλειοψηφία και έτσι χάσουν προνόμια πολιτικά ή όποια άλλα? Μην το εκλάβεις σαν ύβρη, παραθέτω τις σκέψεις μου για να σου εξηγήσω απλά τον προβληματισμό μου.
    Άρα λέω εγώ, αν είναι έτσι τότε ή πολεμάς για να πάρεις πίσω το κόμμα σου, αν αυτό είναι εφικτό, ή ξεκινάς από την αρχή. Και πιστεύω ότι το ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αυτό ακριβώς. Ένας νέο ΚΚΕ που αντιλαμβάνεται πως ναι μεν η κριτική που έκανε ο Μαρξ στον καπιταλισμό είναι πάντοτε θεμελιακά ορθή, αλλά έγιναν, λάθη, δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί και με δημοκρατικότερους τρόπους και όχι μόνο ψάχνομαι προς τα μπροστά όμως.

    Δες τι λέει ποιο κάτω σε μια υποσημείωση.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι το 14ο συνέδριο του ΚΚΕ ασχολήθηκε μόνο με τα εσωκομματικά του, λες και δεν είχε συμβεί η διάλυση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Τύφλωση, αυτοάμυνα, και τα δύο μαζί.


    Όλα αυτά δημιουργούν υποψίες και φόβο για το ότι μπορεί κανείς μέσα από το ΚΚΕ να κερδίσει πλέον όχι τη μάχη απλά, αλλά το όποιο μέλλον. Γι’ αυτό και επέλεξα να απομακρυνθώ πλέον από αυτό το χώρο.
    Βλέπεις και όλοι οι παλιοί μιλάνε πολύ άσχημα για το ΚΚΕ πια. Δε μπορεί όλοι να είναι πουλημένα τομάρια κάτι δεν πάει καλά φίλε μου, τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ. Ένας μάλιστα μου είχε εξηγήσει και τον τρόπο που η κεντρική επιτροπή μπορεί να εξασφαλίζει την επανεκλογή της κάθε φορά.

    Σεβαστό φυσικά το δικαίωμα του καθένα να βρίσκετε όπου θέλει, σίγουρα και συ συμφωνείς με αυτό, απλά τα παρέθεσα όλα αυτά για να εκθέσω όσο μπορώ περισσότερο τον προβληματισμό μου για το κόμμα και γιατί το κατηγορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Thano έχω άλλη άποψη από εσένα σε διάφορα πράγματα, απλά αυτή την στιγμή δεν έχω το χρόνο να απαντήσω σε ένα αρκετά μακροσκελές κείμενο. Δώσε μου λίγο χρόνο και κάποια στιγμή θα τα πούμε ;)

      Διαγραφή
  14. γιούρι λες για τις εκδόσεις των βιβλίων της σύγρονης εποχής ως μια αιτία ανοιγματος του ΚΚΕ. Εχεις λάθος:

    1. Τα βιβλία που εκδίδει το ΚΚΕ -και φυσικά κάθε βιβλίο που εκδίδεται στον πλανήτη- ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ γιούρι και το κόστος καλύπτεται απο αυτήν!!!

    Επίσης γιούρι το τιράζ αυτών των βιβλίων δεν ξεπερνά τα 1.500 αντίτυπα και το κόστος του κάθε αντίτυπου τα 2-3 ευρώ: Συνεπώς, όταν το κόστος είναι 3 ευρώ (και πολλά λέω) και η τιμή του χ βιβλίου είναι στα 10 ευρώ (και αναλογικά με τον αριθμό των σελίδων) τότες γιούρι οι πωλήσεις αυτών των βιβλίων ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ!! Αυτο γιατι δεν το λές;;

    2. Ενα μεγαλο ποσοστό από τα γραφεία του ΚΚΕ πανελλαδικά, είνα ιΙΔΙΟΚΤΗΤΑ. Αρα, πεφτει και άλλο το λειτουργικό κόστος. Αυτό γιατί δεν το λές;;

    3. Το ΚΚΕ συν τοις άλλοις λαμβάνει ετησίως 4.000.000 ευρώ κρατικη επιχορήγηση! Εχει 22 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές με μηνιαίες αποδοχές 8.000 ευρώ που τα περισσότερα πάνε στο κομματικό ταμείο, ρίχνοντας και καλώς κα ιάλλο το λειτουργικό κόστος! Ουτε αυτό το λές! Το φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι κερδοφόρο, μα ούτε και αυτο το λές!! Συν τις συνδρομές, συν τις εξορμήσεις, συν τις διαφημίσεις, για βάλτα κάτω γιούρι!!!

    ΤΙ τις θελει λοιπόν τις επιχειρήσεις το ΚΚΕ; Η απάντηση είναι σαφής: Είναι διαποτισμενο χρόνια με την αστική αντίληψη της πολιτικής γιούρι, και για αυτό ανίκανο να συμβάλλει ουσιαστικα σε νικηφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

    Οσο για τον Μανεση ουτε αυτο το κατάλαβες γιούρι: Ο κάθε Μανεσης ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ/ΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ του ΚΚΕ για να πει στους εργάτες του: Χρεοκπώ καισκάστε γιατί ΑΥΤΑκάνει και το ΚΚΕ. ΤΙ θα επι τότε γιούρι το ΚΚΕ; ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άποψη που βάζεις ανώνυμε είναι λίγο μεταφυσική: Ουσιαστικά μου λες ότι το ΚΚΕ φτιάχνει εταιρίες γιατί είναι διαποτισμένο με την αστική αντίληψη! Ε ρε φίλε συγνώμη, αλλά αυτό είναι λίγο μπούρδα. Ο βιομήχανος δεν φτιάχνει μια μονάδα γιατί είναι διαποτισμένος με την αστική αντίληψη! Την φτιάχνει για να κερδίσει!
      Αυτό τουλάχιστον λέει μια υλιστική αντιμετώπιση του θέματος.

      Και το ερώτημα που σου βάζω είναι το εξής:
      Πιστεύεις ότι το ΚΚΕ στοχεύει στον προσωπικό πλουτισμό κάποιων μελών ή μιας "νομενκλατούρας του κόμματος" ή ότι θέλει να καλύψει οικονομικά κάποιες κομματικές ανάγκες;

      Διαγραφή
  15. Χρήστο το κείμενο σου βρίθει θρησκοληψίας και μεταφυσικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το κειμενο του Xρηστο μια χαρα τα λεει.
    Η τοποθετηση σου εινια γενικη και αοριστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η υλιστκή αντίληψη, λέει το εξής: Ο βιομηχανος κάνει επιχείρηση για να βγάλει κέρδος.

    Το ΚΚΕ κάνει επιχειρηση/μεγαθήριο σαν την τυποεκδοτική, για να βγαλει και αυτό κέρδος.

    Οχι ως ατομικός καπιταλιστής, αλλά ως συλλογικός καπιταλιστής. Εάν ΔΕΝ ήθελε να βγάλει κέρδος, θα κρατούσε μια μικρή εταιρειούλα, ίσα-ίσα για την αξιοπρεπή προπαγάνδα και θα αξιοποιούσε τις συνδρομές των μελών του, τις εξορμήσεις, την κρατική σούπερ επιχορήγηση, τους μισθούς βουλευτών και ευρωβουλευτών, τις διαφημίσεις και τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων του.

    ΔΕΝ έκανε αυτό: Εκανε μια γιγαντιαία καπιταλιστική επιχείρηση!

    Να, γιατί το ΚΚΕ είναι βαθιά ποτισμένο από την αστική αντίληψη η οποία σε συνδυασμό με την περιφρονησή του για την εργατική δημοκρατία και την αποθέωση του ελιτίστικου ρόλου του στην κοινωνία εφερε αυτά τα ιστορικού χαρακτήρα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε να δεις ανώνυμε, όλα αυτά τα "συλλογικός καπιταλιστής" είναι ωραία λόγια, αλλά

      1. Δεν μου απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα: Ας υποθέσουμε ότι η τυποεκδοτική στόχευε στα κέρδη, πράγμα που η ίδια το αρνείται. ΠΟΥ πήγαιναν αυτά τα κέρδη; Σε προσωπικό πλουτισμό; Ξέρεις πολλούς ΚΚΕδες πλούσιους απ' το κόμμα;
      2. Σε ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα στο διαδίκτυο είδα κάπου λέγεται από ένα "Κίνημα τυπογράφων" ότι η λύση για την τυποεκδοτική είναι να μην δίνει έκπτωση 99% στην Σύγχρονη Εποχή. Αυτό λοιπόν που εσύ θεωρείς..."ασήμαντο" (τις ανάγκες της Σύγχρονης Εποχής για εκδόσεις) οι τύποι έλεγαν ότι κοστίζει στην τυποεκδοτική 700.000 ευρώ το χρόνο κι ότι αυτό είναι που κάνει την τυποεκδοτική να μπαίνει μέσα.
      Διαλέξτε παιδιά: Είναι σημαντικό ή ασήμαντο το κόστος;
      3. Εσύ ανώνυμε είσαι καπιταλιστής ή κομμουνιστής όταν μιλάς για "εταιριούλα" και όχι...εταιριάρα; Το μέγεθος σε ενοχλεί ή ο "συλλογικός καπιταλιστής"; Μ' έχεις μπερδέψει.

      Διαγραφή
  18. Ποιο κερδος εβγαλε ?

    Και ποιο σημαντικο που πηγε ?

    ΥΠΕΡ των αγωνων της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ταξης.
    Το εαν αξιοπηθηκε σωστα αυτο ειναι δουλεια των μελων να το αξιολογησουν

    Τωρα εαν εσυ νομιζεις οτι μια αξιοπρεπη προπαγανδα ειναι αρκετη στον 21ο αιωνα θα ελεγα απλα οτι εισια ΕΚΤΟΣ αντικειμενικης πραγματικοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπα; υπέρ των αγώνων της εργατικής τάξης;;;

    Υπέρ της πολιτικής του πήγε, η οποία δεν είναι και ό,τι καλλύτερο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργατικής τάξης..

    Χυδαιολογεί απέναντι στην υπόλοιπη κομμουνισιτκή αριστερά, υπονομεύει το κοινό ταξικό εργατικό μέτωπο, υποστηρίζει τα εκμεταλλευτικά καθεστώτα της Ανατολής ως την πεμπτουσία του σοσιαλισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγω πιστευω εσυ τον υπονομευεις τον αγωνα.

    ΕΣΥ στηριζεις την Ευρωπαικη Ενωση.

    Εσυ ψηφισες το Μααστριχτ κτλ.

    Μην ντρεπεσαι να το πεις.

    ΕΣΥ ψευδεσαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε του Jan 29, 2012 08:03 AM
    Όταν λες πως το ΚΚΕ
    ‘Χυδαιολογεί απέναντι στην υπόλοιπη κομουνιστική αριστερά’ μπορείς σε παρακαλώ να διευκρινίσεις ονομαστικά και αναλυτικά σε ποιες ακριβώς οργανώσεις, κόμματα, ενδεχόμενα συνιστώσες και ό,τι άλλο τέλος πάντων αναφέρεσαι ; Το ‘κομουνιστική αριστερά’ αν σκεφτείς πως οι σχέσεις δεν είναι και οι καλύτερες και πολλές φορές μάλιστα εχθρικές δε με βοηθά να καταλάβω…

    Φαμφάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προσεκτικά να μη ξεχάσεις κάποια, αλλά και να μην αναφέρεις εκ παραδρομής στο κατάλογο κάποια που θεωρείς πως δεν ανήκει στη κομμουνιστική αριστερά. Θα βοηθήσει ακόμη το να αναφέρεις αν θες, το με ποια από αυτές εσύ συμφωνείς (δεν είναι ανάγκη να είσαι και οργανωμένος ). Να υποθέσω βέβαια πως αφού βάζεις το ΚΚΕ ‘απέναντι στην υπόλοιπη’ το θεωρείς έτσι όπως είναι τμήμα τις, παρά τις όποιες σου ενστάσεις…
    Κάτι είναι και αυτό για αρχή…

    Φαμφάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε παιδια ρε παιδια ολοι εσεις οι οψιμοι επαναστατες χαλαρωστε λιγο.Ψαχνεται και περιμενετε καθε μερα το παραμικρο για να ορμηξεται στο ΚΚΕ τι κακο ρε σας εχει κανει το ΚΚΕ γιατι θα τρελαθουμε.(εχω και μια ανιψια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ τρελαμενη και ο πατερας της μελος του ΠΑΣΟΚ τελος παντον)πολυ μισος ομως ρε παιδακι μου μακαρι ολο αυτο να κατευθεινοταν εκει που επρεπε.Εμπας περιπτωση θα συμφωνισω με τον YURI και εσεις οι επανασταταρες ψαχτειτε μεσα σας για να βρειτε τον πραγματικο ΕΧΘΡΟ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΑΑΤΙΙΙ ΑΛΛΟ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πάντως όλες οι επαναστάσεις που προηγήθηκαν τον τελευταίο αιώνα δεν προϋπόθεταν ούτε επιχειρήσεις, παρ' όλα αυτά και εφημερίδες έβγαιναν και βιβλία, ούτε κρατικές επιχορηγήσεις, ούτε όλα αυτά τα ωραία για τα οποία αντιπαρατίθεσται σε αυτό το διάλογο. Άλλα πράγματα απαιτούσαν για να πετύχουν. Και αυτό λεγόταν ισχυροί δεσμοί με τις μάζες.
    Να εκμεταλλευτούμε τις σύγχρονες δυνατότητες δε λέω αλλά μη τις θεοποιούμε κιόλας!
    Θα μπορούσα να πω κι άλλα ο όψιμος επαναστάτης αλλά σταματάω εδώ όχι από υποτίμηση αλλά από έλλειψη χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. λοιπόν για να μαζευόμαστε σιγά σιγά....
    αγαπητέ Θάνε που ασχολείσε 2 χρόνια με την πολιτική
    α) η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι προσωποβιβλιο και όποιος θέλει να μιλεί να μιλαει με αποδείξεις.
    γιατί λες ότι η ανάλυση του ΚΚΕ στο 18ο συνέδριο είναι αντιεπιστημονική, αλλά ο τρόπος που την παρουσιάζεις μου δείχνει ότι δεν την διάβασες και απλά σου είπε κάποιος την περίληψη που κατάλαβε αυτός ή που θα ήθελε τέλος πάντων, σε αντιπαράθεση λοιπόν βάζεις την αφήγηση ενός ταγμένου αντιΚΚΕ και αντικομουνιστή. το επόμενο βιβλίο είναι της Έλλης παπά, προφανώς δεν έχεις δει τις απαντήσεις του κόμματος και την κριτική σε κάποιον που σε κάθε σελίδα αναιρεί όχι αυτά που έλεγε παλιά αλλά και την προηγούμενη σελίδα (υπερβολή για την έμφαση).
    πληροφοριακά λοιπόν, ένα τεράστιο ζήτημα που είχαν εκεί ήταν ότι οι εργάτες και ειδικά αυτοί που έκαναν βαριά επαγγέλματα είχαν πολλαπλάσιες απολαβές + άδειες κτλ από τα διευθυντικά/επιστήμονες ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΚΤΛ KAI TO TI EIXAN KATAKTHΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑ ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΥΡΑ.
    β) συνεχίζεις να έχεις ως "θεό" τον μπιτσακη και να δέχεσαι ότι γράφει χωρίς να το ψάξεις, μπορεί να έχει και δίκιο, αλλά επειδή ο μπιτσακης δεν έχει και το κύρος της πάπυρους λαρους, άστο καλύτερα, βρες άλλη πηγή, ίσως τον τύπο που έχει γράψει την μαύρη βίβλο του κομμουνισμού. μου την καρφώνει γιατί ότι παπαρα διαβάσει ο καθένας την υιοθέτει αρκεί να είναι αντιΚΚΕ και δεν πα εσύ να αραδιάζεις επιχειρήματα; αυτό που θέλουν θα κρατήσουν
    γ)μάστορα δεν διαβάζεις, στο 18ο κάνουμε συγκεκριμένη κριτική στο πως και γιατί έγινε εκεί, και σαφέστατα δεν διαβάζεις τις θέσεις μας γιατί με βάση την κριτική μας πάνω στο τι έγινε, έχουμε ξεκάθαρο και το τι θέλουμε και πως το θέλουμε, άσε που στο 14 με την διάσπαση και την ανασυγκρότηση θα ασχολιόμασταν άμεσα. όμως από τότε κάναμε ερευνά για αυτό και το 95 βγάλαμε τα πρώτα συμπεράσματα. αν πιστεύεις ότι τέτοια δουλιά γίνετε σε 1 μήνα τότε δεν αξίζει να σου απαντήσω ξανά γιατί δεν έχεις ιδέα. το αποτέλεσμα του 18ου ήταν αποτέλεσμα μελέτης με ταξίδια στην Ρωσία, άνοιγμα αρχείων κτλ (έξοδα και αυτά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. και πάμε στα σοβαρά τώρα, το κόστος "λειτουργίας" του κόμματος είναι συγκεκριμένο και αρκετά μεγάλο, και αν αντί να αραδιάζεις νούμερα το ποσά παίρνει, βαλε και τα νούμερα το ποσά ξοδεύει σε όλη την Ελλάδα + ότι κάποιοι σ/φοι οι όποιοι αναγκαστικά είναι 24/24 και 7/7 στην διάθεση του κόμματος δεν μπορούν να δουλέψουν "έξω" οπότε πρέπει να πληρώνονται. αν βάλεις λοιπόν και αυτά τα νούμερα θα δεις ότι δεν είναι και τόσο πολλά αυτά που αραδιάζεις κάνοντας εντυπωσιασμό ανώνυμε.
    ο "Ρ" όπως και κάθε εφημερίδα, ακόμα και αυτές που έχουν διαφημίσεις, θέλουν κοντά στις 10000 φύλλα για να είναι κερδοφόρες, σκέψου λοιπόν ο "Ρ" που έχει και ελάχιστες διαφημίσεις πόση κυκλοφορία θέλει για να μην μπαίνει μέσα. αυτό ισχύει για όλα τα μέσα. πως λοιπόν λειτουργούν ακόμα; δίνει λεφτά το κόμμα προφανώς, ως "κύριος μέτοχος" δλδ συνδρομές κτλ που ανέφερες, αρά μείον και άλλο.
    άσε που όσο η τυποεκδοτικη έπαιρνε δουλιες, όλοι οι "αριστεροί" μη χεσω, ήσασταν στα κεραμίδια και λεγάτε να μην παίρνει δουλιες η Τ/κη, και γιατί παίρνει δουλιες κτλ. το αποτέλεσμα αυτής της πολεμικής σας ποιο θα ήταν αν το πετυχαινατε; που το πετυχατε, να κλεισει η τ/κη, αρα οι εργαζομενοι τι θα γινοντουσαν; υπευθυνοι λοιπον ειστε ΕΣΕΙΣ.οχι μονο για την τ/κη αλλα και για ολους τους εργαζομενους γιατι τοσα χρονια ριχνατε νερο στον μυλο του εργοδοτικου συνδικαλισμου και στην τ/κη ξεσαλωσατε.
    η τ/κη σε οσους δουλευανε εκει, πληρωνε μισθους κανονικα με τις συμβασεις υπερωριες κτλ, δεν εκανε ελαστικα ωραρια ουτε εκ περιπτροπης εργασια.
    στην τ/κη χρωστανε 17εκ και το χρεος της τ/κης ειναι 16.7εκ και ειναι στα δικαστηρια με ολους αυτους χρονια, ομως επειδη προφανως δεν υπαρχουν αυταπατες για το ποσα χρηματα τελικα θα μπορεσουν να παρουν πισω για αυτο εγινε η προσφυγη.
    το κομμα ΠΡΕΠΕΙ να εχει εφημεριδα, να βγαζει βιβλια και να εχει ραδιο ΚΑΙ τηλεοραση.
    ο ενας τροπος για να υπαρχουν αυτα ειναι οσοι τα "τρεχουν" να κανουν εθελοντικη εργασια, αλλα αυτοι ομως πρεπει και να τρωνε, αρα πρεπει ή να πληρωνονται ή να ζουν με ερανο μεσα απο τις οργανωσεις. για να παρεις χαρτι κτλ πρεπει να πληρωσεις, αρα ή κανεις πειρατεια ή κανεις "επιχειρηση" για να μπορεσεις να τα λειτουργησεις.
    για αυτο την κριτικη για επιχειρησεις κτλ την γραφω κανονικα. οσοι την κανουν ειναι γιατι σκυλιαζουν που μπορουμε να και βγαζουμε εφημεριδα, βιβλια κτλ.
    ενα εχω να πω, πισω στις τρυπες σας τσανακογλυφτες των αφεντικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ρε αντισταση στις γειτονιες, πως εβγαζαν βιβλια εφημεριδες κτλ; αν σε πειραζει το σχημα, οπως ειπα και προηγουμενως ελα να τυπωσεις εσυ και θα σου φερνουμε φαγητο και ρουχα απο ερανο στις ΚΟΒ, αντε με την ειρωνια και τους εξυπνακισμους. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι αριστεροχαρουμενοι το ιδιο μοντελο προσπαθειτε να κανετε. απλα δεν μπορειτε. ακομα και τις πιπες για τον κοινοβουλευτισμο που μας τσαμπουναγατε τοσα χρονια, οταν ειδατε οτι μπορει απο σποντα να μπειτε μεσα, τα ξεχασατε. ολοη σας η κριτικη γινετε γιατι εχετε μισος απεναντι στο ΚΚΕ και θελετε να το εξαφανισετε, ακομα και με χειροτερο τροπο απο τους μοναρχοφασιστες. αυτοι τουλαχιστον ειχαν τα κοχονες ακομα και με την ξενη βοηθεια να παρουν τα οπλα, εσεις μονο με την προβοκατσια, τα πισωπλατα κτλ.
    οσο για τις αστειοτητες για την κρατικη επιχορηγηση. το κομμα παντα προσπαθει να ειναι ανεξαρτητο στα οικονομικα του (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΥΠΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ %#%@). εσυ δλδ δεν θα τα επαιρνες τα χρηματα; ετσι και αλλιως δεν πανε σε καμια τσεπη, ξαναγυρνανε στο κινημα. και εσυ ως τι μιλας; απο που βρισκει τα λεφτα ολος αυτος ο συρφετος; που βρισκατε τα λεφτα τις εποχες των πλατειων, για 10 συνελευσεις πλατειων ταυτοχρονα με ηχο και ιντερνετικη αναμεταδοση κ.α.; αιντε θρασυμια που εχετε το αναστημα να τα "χωσετε" στο κομμα για χρηματα!!!! που ειστε μεσα σε ολα τα επιδοτουμενα προγραμματα και σεμιναρια (ειδικα αριστεριστες πολυτεχνειου) και ζειτε ως παρασιτα με αυτο τον τροπο και τα λεφτα του μπαμπα. για να μην ρωτησω που τυπωνετε το ΠΡΙΝ και με ποιο τροπο.

    άσε που όλοι είχατε χαρεί το 89-91 γιατί νομίζατε ότι ξεμπερδέψατε με το κόμμα, αλλά το κόμμα έχει ποιο βαθιές ρίζες στον λαό από ότι πιστεύατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κατ' αρχήν μη χάνεις τη ψυχραιμία σου! Όποιος κάνει κριτική ή εκφράζει σκέψεις δεν θέλει ντε και καλά το κακό σου! Άσε που κάνεις κριτική σε λάθος οργάνωση. Τώρα πράγματι ειρωνεύομαι, πριν όχι, και αν πράγματι έτσι φαίνεται δεν το 'θελα.
    Δεν έχω αντίρρηση αν υπάρχει η δυνατότητα να έχει οποιοδήποτε κόμμα το τυπογραφείο του η τα ΜΜΕ του να το κάνει, αλλά πρέπει να βάζει και κάποια όρια! Τα όρια αυτά δυστυχώς χάθηκαν με την Τυποεκδοτική που αναγκαζόταν να τυπώνει διάφορες αστικές φυλλάδες κατά καιρούς και να παίζει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού. Είμαι από αυτούς που κάποτε έδινε πολλές ώρες (με ευχαρίστηση και δεν το έχω μετανοιώσει) και στη Τυποεκδοτική και στο χτίσιμο του Περισσού, αυτό όμως δεν με εμπόδιζε από τότε να έχω κάποιες αντιρρήσεις, ούτε φτύνω εκεί που μεγάλωσα αλλά επέτρεψέ μου να έχω κάνει άλλες επιλογές από τότε. Οι οποίες σε πληροφορώ δε με "βόλεψαν" ιδιαίτερα!
    Όσο για τον τωρινό πολιτικό χώρο μου θα σου έλεγα να τον ψάξεις λίγο παραπάνω. Προέρχεται από τους χιλιάδες που διαγράφτηκαν και κυνηγήθηκαν άγρια και στις χώρες του "υπαρκτού σοσιαλισμού" και εδώ, που από την αρχή αρνήθηκαν τα ειρηνικά περάσματα και τη λεγόμενη αποσταλινοποίηση.
    Το ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι θα φανεί αργά ή γρήγορα.
    Και ναι δεν έχει αποδεχτεί το ΚΚΕ(μ-λ) ή η Προλεταριακή Σημαία ούτε το εκδοτικό-βιβλιοπωλείο ποτέ λεφτά από το κράτος, ούτε διαφημίσεις, ούτε τίποτα. Τα πάντα γίνονται εθελοντικά και η εφημερίδα τυπώνεται σε ένα μικρό τυπογραφείο όπως και τα βιβλία μας.
    Αλήθεια στη παρανομία δεν βγαίνανε εφημερίδες και βιβλία;
    Και γιατί είναι κακό να λέει κανείς ότι δεν πρέπει να θεοποιούμε τα μέσα και ότι η δύναμη του κομμουνιστικού κινήματος είναι η σχέση του με τις μάζες;
    Και τέλος η κατηγορία για κοινοβουλευτισμό δεν αφορά μόνο τη συμμετοχή στις εκλογές αλλά ολόκληρη στάση στο κίνημα και δεν απευθύνεται αποκλειστικά στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά σέβομαι ένα μέρος από την κριτική που κάνεις "αντίσταση στις γειτονιές". Και λέω "ένα μέρος" γιατί γνώμη μου είναι ότι είναι υπερβολή μερικά πράγματα, όπως το να μην δέχεσαι την κρατική χρηματοδότηση. Το πως την αξιοποιείς είναι άλλο θέμα και όχι και τόσο απλό.

      Απ' την άλλη όμως να ξέρεις ότι η "συντήρηση της φλόγας" σήμερα δεν φτάνει και ούτε KAN θα μπορούσε να έχει συντηρήσει σήμερα κάποια φλόγα το ΚΚΕ(μ-λ), αν δεν υπήρχε ένας πόλος όπως το ΚΚΕ να βάζει τα ζητήματα που βάζει, με όσες ενστάσεις ή διαφωνίες έχει ο καθένας. Άλλωστε διαφωνίες έχω και με την πολιτική τακτική του μ-λ.
      Δεν σημαίνει όμως ότι το θεωρώ ανταγωνιστικό.

      Διαγραφή
  29. Ολη η θρησκοληψία και η μεταφυσική σε μερικές γραμμές, από τον φίλο του ΚΚΕ;

    1. Το ΠΡΙΝ φίλε μου στηρίζεται αποκλειστικά στα έσοδα από τις πωλήσεις του, στις συνδρομές των μελών του ΝΑΡ και της ΝΚΑ, στην εκάστοτε οικονομική εξόσμηση και στις διαφημίσεις που αραιά και που παίρνει. Δεν συγκρίνεται με την επιχειρηματική δραστηριότητα του ΚΚΕ που όπως ανέλυσα πιο πάνω σε συνδυασμό με την παχυλότατη ετήσια κρατική ενίσχυσή του με 5.000.000 ευρώ τις βουλευτικές και ευρωβουλευτικές αποζημιώσεις που υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ το μήνα ή 2.000.000 ευρώ ετησίως, με τα έσοδα του φεστιβάλ της ΚΝΕ που υπολογίζονται και αυτά σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με τις συνδρομές των 30.000 μελών ΚΚΕ και ΚΝΕ πανελαδικά, τις διαφημίσεις κλπ, διαμορφώνουν ένα χρηματικό έσοδο για το ΚΚΕ σε ετήσια βάση που ξεπερνά τα 8.000.000 ευρώ!!!!

    8.000.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζω τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων του, χωρίς να μπορώ να ξέρω πόσα του αποφέρουν οι διαφημίσεις σε ριζοσπάστη και 902, χωρίς να υπολογίζω τα πλάνα των οικονομικών εξορμήσεων κλπ κλπ κλπ...

    Σαν πολλά να είναι τα λεφτά Αρη για να το πούμε καθαρά!

    Και μέσα σε όλα αυτά το ΚΚΕ ξανοίγεται και φτιάχνει κομματικές/καπιταλιστικές επιχειρήσεις/μεγαθήρια, παίρνει δάνεια ύψους 1.000.000 ευρώ το 2006 ενώ και καλά είχε προβλέψει την κρίση!!!!!!

    Και τώρα μας λέει πως λόγω κρίσης που και καλά την είχε προβλέψει το ΚΚΕ, η τυποεκδοτική κλείνει, απολύει, μπαίνει στο αντεργατικό άρθρο 99 κλ κλπ κλπ!

    Αίσχος και εμπαιγμός απέναντι στη νεργατική τάξη είναι οι θέσεις αυτές του ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως ανώνυμε με αυτά που λες και τον τρόπο που γράφεις, περισσότερο φαίνεσαι για λιγούρης που ψάχνει για νόημα ύπαρξης παρά για τύπος που κάνει κριτική. Αυτό καθαρά ως ύφος και δεν νομίζω ότι απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

      Αφού όμως μας ανέλυσες τα έσοδα του ΚΚΕ, μπορείς να μας κάνεις και μια ανάλυση των εξόδων, να μάθουμε κι εμείς τα κορόιδα που πάνε όλα αυτά τα λεφτά που έβγαλες;
      Πάνε σε αφίσες;
      Πάνε σε βιβλία;
      Πάνε στα σκυλάδικα;
      Πάνε σε βίλες;
      Πες μας κάτι και γι αυτό. Γιατί και 1500 ευρώ είναι πάρα πολλά, αν δεν έχεις κανένα έξοδο.

      Διαγραφή
  30. Τα μοναδικά άρθρα που μαζεύουν ποταμούς σχολίων είναι οταν κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να την "πέσουν" στο ΚΚΕ...........
    Παιδιά, προσοχή μην σκίσετε κανένα καλσόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 2. Ενα κομμουνιστικό κόμμα ΔΕΝ πρέπει να έχει μεγάλες επιχειρήσεις, παρά μόνο ένα όσο γίνεται μικρότερο σχήμα (όπως η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που βγάζει το ΠΡΙΝ λόγου χάρη, ή ένα βιβλιοπώλείο). είναι θέμα αρχής και όσοι δεν εννόούν να το καταλάβουν, ας πάνε να εξηγήσουν στους χαλυβουργούς για παράδειγμα, ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στην υπαγωγή της τυποεκδοτικής στο άρθρο 99 και τις απολύσεις, μη καταβολές μισθών από το ΚΚΕ, με αυτά που κάνει ο κάθε Μάνεσης!!!!!

    3. Λένε οι ΚΚΕδες "η βασική διαφορά είναι πως το κέρδος των επιχειρήσεων του ΚΚΕ πάει στο κίνημα". Καταρχήν ένα μπράβο, γιατί οι ΚΚΕδες έχουν ήδη μετακινηθέι λιγουλάκι από τις προηγούμενες εξ ίσου αστήρικτες απόψεις τους πως τάχα μια κομματική επιχείρηση δεν είναι καπιταλιστική!! Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ λοιπόν ΕΙΝΑΙ κομματική/καπιταλιστική επιχείρηση!

    Αρα οι εργάτες της, παράγουν υπεραξία!!!!! Και ποιός την καρπώνετε; Ο ιδιοκτήτης της, το ΚΚΕ! Είναι ατομικός καπιταλιστής; Οχι! Τι είναι όμως;;

    Το ΚΚΕ είναι ο συλλογικός καπιταλιστής/ιδιοκτήτης των κομματικών του επιχειρήσεων όπως η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Ενα μέρος της υπεραξίας των εργατών της τυποεκδοτικής πάει στην μεγέθυνσηη της εταιρείς (ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν μεγεθύνεται), ένα άλλο μέρος επιστρέφει με τη μορφή του μισθού στους εργάτες και ένα άλλο μέρος πάει στα ταμεία του ΚΚΕ!!

    Συνεπώς το ΚΚΕ ως συλλογικός καπιταλιστής/ιδιοκτήτης τέτιων κομματικών επιχειρήσεων, καρπώνεται ένα μέρος της υπεραξίας των εργατών!

    Αυτή είναι η σχέση ΚΚΕ και εργαζομένων των κομματικών του επιχειρήσεων κα ιως τέτια είναι με το καλημέρα, βαθιά αντεπαναστατική και αντικομμουνιστική!!

    Για αυτό και τώρα, το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δεν θα πάει να πει στους εργάτες της τυποεκδοτικής "κάντε επίσχεση εργασίας για να πληρωθείτε!!!". Διότι το ΠΑΜΕ ως κομματικό χέρι του ΚΚΕ στο εργατικό κίνημα, δεν θέλει να έρθει σε αντίθεση με το κόμμσ που το δημιουργησε και το καθοδηγεί....

    Να, λοιπόν συν τοις άλλοις είναι ολέθριος ο κομματικός συνδικαλισμός για τη νεργατική τάξη!!!

    Να λοιπόν γιατί είναι ασύμβατη η επιχειρηματική δραστηριότητα και μάλιστα του μεγέθους της τυποεκδοτικής, με τη λειτουργία ενός κομμουνιστικού κόμματος.

    Κα ινα γιατί το ΚΚΕ έχει αστικοποιηθεί πια και είναι ανίκανο να εμπνεύσει νικοφήρους εργατικούς και λαϊκους αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας, κατ' αρχάς, πώς χρηματοδοτείται η "μη κερδοσκοπική εταιρεία που βγάζει το ΠΡΙΝ." Από ποιούς οικονομικούς πόρους. Έσοδα, έξοδα, κλπ. Για να συζητήσουμε και για τα υπόλοιπα που θέτεις.

      Διαγραφή
    2. Να θυμίσω απλώς ότι το στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (2007) το ΝΑΡ έλαβε πανελλήνια 0.17%, ή αλλιώς 11.867 ψήφους πανελλήνια. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. Όπως έχει και το ΚΚΕ, με 583.815 ψήφους και 8.15%

      Εκπληκτικό! Εσείς μπορείτε να σώσετε την οικονομία όπως το κόβω! Με 11.000 ψηφοφόρους συντηρείτε ό,τι και ένα κόμμα με 583.000!!!

      Διαγραφή
    3. Tελεια και παυλα το βρηκες και αυτο....και εφοσον ειναι αστικο κομα τυνχανει να εχει και την αναλογη προβολη απο τα υπολειπα αστικα μ.μ.ε απο το πρωι ως το βραδι οι εφοπλιστες πλεον βαπτιζουν τα καραβιατους ΕΛΑΣ/ΕΠΟΝ/ΕΑΜ/ΔΣΕ/κτλ αφου στο σκαι κλαινε ολοι που η αστικη τυποεκδ. εχει προβλημα.
      Ρε καρντασια πατε καλα με αυτους τους συλογισμους σας.
      Και κατι για τον φιλο αντισταση στις γειτονειες μαζι σου μεγαλε η μηπως οι λαικες επιτροπες του ΠΑΜΕ σε καθε γειτονια δεν σε γεμιζουν λεω εγω τωρα.

      Διαγραφή
    4. Αυτό είναι απάντηση;! Την μπάλα στην κερκίδα;

      Διαγραφή
    5. Παιδιά βάλτε κανένα ψευδώνυμο γιατί αλλιώς μην ελπίζετε να γίνει κουβέντα. Εκτός φυσικά κι αν δεν την θέλετε, που για μερικούς το πιστεύω.

      Διαγραφή
  32. Αφού καταλήξαμε στο ότι το ΚΚΕ είναι αστικοποιημένο κόμμα και το λύσαμε θα ήθελα να ακούσω τοποθετήσεις από τα παιδιά τα προλαλίσαντα, που ανήκουν και ποιον πολιτικό σχηματισμό να ακολουθήσουμε και ποιον να στηρίξουμε στο εγγύς μέλλον και γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΡΟΣΟΧΗ- ΠΡΟΣΟΧΗ . O κ θανος ειναι γνωστος για το αντικκε μενος του (το εχει πει και ο ιδιος) νομιζει οτι ειναι κομουνιστης αλλα ψηφιζει ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μένος = μίσος και εγώ δε μισώ κανέναν.

    Απλά διαφωνώ με πολλά πράγματα και συζητώ, δε προσπαθώ να πείσω κανένα για τίποτα, ψάχνομαι. Με ποιόν να πάω να τα συζητήσω αυτά ρε παιδιά, με κανένα αντικομουνιστή σε κανένα φασιστοσάϊτ?

    Σέβομαι πολύ αυτό το μπλοκ γιατί έχει κάνει πολύ ψαγμένες αναρτήσεις - άρθρα από τα οποία έμαθα, και εγώ σέβομαι τον οποιοδήποτε μου μαθαίνει κάτι, έστω και μικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thano να σου απαντήσω λίγο σε αυτά που μου είπες.
      Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει κανένα από τα 2 βιβλία που έβαλες, το ένα από επιλογή (Παππά) και το άλλο τυχαία (Μπιτσάκης). Δυστυχώς για μένα έχουν να κάνουν οι συμπάθειες και παρόλο που σε πολλά διαφωνώ με τον Μπιτσάκη, τον θεωρώ πολύ συμπαθή και ειλικρινή άνθρωπο και δίνω σημασία στην άποψή του, ακόμη κι όταν..."δεξιίζει". Αντίθετα η Παππά μου βγάζει μια εμπάθεια, οπότε θα έπαιρνα το βιβλίο της όπως μπορεί να πάρω το βιβλίο κάποιου αντιδραστικού: Για να δω τι είδους και επιπέδου κατηγορίες εκτοξεύει.
      Αυτά ως εισαγωγή, για να καταλάβεις το κλίμα.

      Από εκεί και πέρα ένα πράγμα που μου κάνει εντύπωσε βρε Thano είναι ότι μιλάμε για ανθρώπους που δεν ήταν τίποτε πιτσιρικάδες, ούτε τίποτε νεροκουβαλητές. Ήταν στελέχη του ΚΚΕ για δεκαετίες. Ήθελα να ήξερα λοιπόν: Γιατί δεν χτύπησαν το καμπανάκι όταν έπρεπε και χτυπάνε τώρα μια τεράστια καμπάνα; Ποιός περιμένουν να τους ακούσει πέραν του Πρετεντέρη;

      Ο Μπιτσάκης έμεινε άλλα 20 χρόνια στο ΚΚΕ μετά το 1970, ενώ η Παππά όχι μόνο η ίδια, αλλά και ο άντρας της τον οποίο θαύμαζε και η ίδια ήταν στελέχη του ΚΚΕ. Έχει λοιπόν ένα δίκιο ο Μαϊλης όταν της λέει:
      "Η Ελλη Παππά υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Προφανώς, εννοεί ότι δεν ισχύουν και για την ίδια όσα γράφει παραπάνω. Ο Μπελογιάννης και ο Πλουμπίδης ήταν ανώτατα στελέχη. Εννοεί ότι είχαν ως «επιδίωξη την άνοδο στην κομματική ιεραρχία» και ότι για να την επιτύχουν «έκλειναν τα μάτια και τα αυτιά σε όσα στραβά και απαράδεκτα ή και ύποπτα διαπίστωναν»; Οτι συμπεριφέρονταν «σύμφωνα με το ιησουιτικό δόγμα, αντιδρώντας όπως αντιδρά ένα πτώμα και ότι ήσαν εκ κατασκευής τυφλοί»;
      Προφανώς δεν τα εννοεί ούτε γι' αυτούς. Τότε; Από άλλη «κοιλιά» βγήκαν αυτοί, όχι του ΚΚΕ;"
      http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5393534&publDate=6/12/2009

      Εγώ Thano δεν πρόλαβα εκείνες τις εποχές, ούτε ποτέ ήμουν και είμαι μέλος του ΚΚΕ και ως πιτσιρικάς δεν μου φαινόταν και πολύ σοσιαλισμός αυτό που έβλεπα στην Σοβιετική Ένωση. Μετά φυσικά ασχολήθηκα περισσότερο και είδα κι άλλα πράγματα, αλλά πρωτόλεια δεν νομίζω ότι είχα πέσει και πολύ έξω. Όμως σήμερα μου φαίνεται πολύ "μικρό" ρε φίλε να χτυπάω κάτι που πλέον αποτελεί παρελθόν γι αυτές τις χώρες, στις οποίες οι άνθρωποι σήμερα πεθαίνουν από πείνα, κρύο ή τους κυνηγάνε οι ναζίδες επειδή είναι Καυκάσιοι. Η θέση μου δεν είναι να ενωθώ με τον Παπαχελά και να μπινελικώνω. Η θέση μου είναι να δω γιατί και πως υπήρξε αυτή η εξέλιξη και τι μπορεί να γίνει καλύτερα.
      Με αυτή την έννοια άνθρωποι που υμνολογούσαν άκριτα (και βάζω και τον Ρούση π.χ. μέσα σε αυτούς) δεν μπορούν σήμερα να είναι τόσο άτεγκτοι κριτές. Μάλιστα όσο πιο "σκληρή" είναι η κριτική τους, τόσο πιο πολύ με "στήνει" απέναντί τους.

      Διαγραφή
    2. Δεύτερον, η Σοβιετική Ένωση δεν ήταν το ίδιο πράγμα από το 1917 μέχρι το 1990. Ξεκίνησε με τον πολεμικό κομμουνισμό, γύρισε στην ΝΕΠ, άλλαξε πορεία (παρόλο που οι "Σταλινικοί" δεν το δέχονται) με την κολλεκτιβοποίηση, ήρθε ο πόλεμος, η λεγόμενη "αποσταλινοποίηση", η στασιμότητα, η περεστρόϊκα κλπ. Όλα αυτά είναι φάσεις που είχαν να κάνουν με την ταξική πάλη μέσα στην χώρα, ταξική πάλη που εκφράστηκε με ένα ειδικό τρόπο, αφού ειδικές ήταν και οι συνθήκες: Δεν υπήρχε ελεύθερη αγορά, πολυεθνικά μονοπώλια κλπ.

      Όταν λοιπόν μου λες για την Πολωνία του 1970 δεν μπορείς να μου την χρεώνεις στον...Στάλιν. Ε όχι, είχε γίνει η "αποσταλινοποίηση", η ειρηνική συνύπαρξη, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, είχε μπει η λογική του κρατικού ανταγωνισμού κλπ. κλπ. Πως μιλάς για "συνέχεια" όταν εκείνη την περίοδο (αν θυμάμαι καλά) ο Σολτζενίτσιν έβγαζε τα κείμενά του στην Σοβιετική Ένωση με τις ευλογίες του καθεστώτος!
      Πως λοιπόν η (δεξιά μάλιστα) κριτική του σταλινισμού γίνεται "σταλινισμός";

      Λες η γραφειοκρατία δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό της!
      Μα τι λες;
      ΜΙΑ ΧΑΡΑ τον υπερασπίστηκε! Ο Γιέλτσιν τι ήταν; Κανένας εργάτης ή κανένας φιλελεύθερος; Οι περισσότεροι από αυτούς βρέθηκαν σε θέσεις κλειδιά μετά την πτώση, με κάτι εργοστάσια δικά τους και με περιουσίες που (επιτέλους...) μπορούσαν να χαρούν εξ ολοκλήρου κι όχι δίνοντας λογαριασμό δεξιά κι αριστερά!
      Μπορούσαν να τα κάνουν αυτά και το 1950;
      Αμ δεν μπορούσαν, αλλιώς θα το είχαν κάνει...

      Όσο για την αυτοκριτική του ΚΚΕ, πιστεύω επίσης ότι κάνεις λάθος. Μπορεί στο Ριζοσπάστη να βρίσκεις μερικές φορές άρθρα για τα οποία θα μπορούσες να πεις ότι έχουν συνομωσιολογικό χαρακτήρα, όμως η επίσημη αυτοκριτική δεν έχει. Αν θέλεις βάλε μου αποσπάσματα που θεωρείς συνομωσιολογικά και τα...ξαναλέμε.

      Διαγραφή
  35. Αντώνη δεν τα πολυξέρεις καλά:

    Οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές έγιναν το 2009 και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνσιστώσα της οποίας είναι το ΝΑΡ έλαβε 22.000 ψήφους και κοντά 0,4%, το γράφω έτσι για την ιστορία!

    Οι θέσεις της ΠΕ του ΝΑΡ για το επαναστατικό υποκείμενο:

    http://nar-soma2012.blogspot.com/

    Ας τις διαβάσουμε όλοι και μπορεί να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εφημερίδα ΠΡΙΝ είναι εφημερίδα του ΝΑΡ. Ανήρτησα τα αποτελέσματα που έφερε το ΝΑΡ. Όλος μαζί ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε πράγματι το αστρονομικό ποσοστό 0.4% με 22.000 ψήφους.

      Για ποιο λόγο να κάνουμε συζήτηση για τις θέσεις του ΝΑΡ; Αυτό σε ρώτησα; Σε ρώτησα, αφού μιλάς για κερδοσκοπικές και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, να μας εξηγήσεις πώς ένα κόμμα με 11.000 νοματαίους πανελληνίως έχει δική του εφημερίδα, και μάλιστα κυριλέ εφημερίδα, όχι κανένα φωτοτυπημένο φυλλάδιο. Με βάση ποιούς οικονομικούς πόρους. Και βέβαια από που προκύπτει ότι ο χαρακτήρας του οργανισμού που εκδίδει το ΠΡΙΝ είναι κάποιου άααααααλλλου είδους, που δεν είναι αυτό της καπιταλιστικής επιχείρησης που είναι η "Τυποεκδοτική" κατ' εσέ.

      Θα απαντήσεις, ή θα τσαμπουνάς "Θέσεις", που εγώ μπορώ να σου γράψω τριπλάσιες και πιο ακροαριστερές όποια ώρα θες;

      Διαγραφή
  36. red 1917 ,αν καπιοςθελει ουσιαστικη ζηζητηση δινει ενα ονομα .δευτερο παντα θα επειμενω οτι περα απο της θεσεις που ακουγονται ωραια και ειναι και σωστες(εξοδος απο εε και ευρω) ειναι απαραιτητο να υπαρχει επαναστατικη θεωρεια που πανω της θα βασιζετε η πραχτικη του κοινηματος !εδω υπαρχει και η απολυτη διαφωνια με το ναρ και την ανταρσυα .απο την στιγμη που στηριζωμαστε σε εναν ευνουχισμενο μαρξισμο ειναι απολυτος λογικο οτι και στο επιπεδο της πραχτικης θα κανουμε λαθοι που θα μας ωδηγουν στον οπορτουνισμο . αυτο συναιβει γιατι μετα το 91 μια σειρα απο στελεχη του κκε που εφυγαν απο το κομμα πιστεψαν οτι για αυτο που συνεβει εφταιγε ο μαρξισμος (δικτατορια του προλεταριατου θεσεις για το κρατος) και φροντισαν να τα στειλουν στο καλαθι των σκουπιδιων . οποτε για πιες θεσεις μπορουμε να μιλαμε οταν ειναι στον αερα απο την αποψη της θεωρειας?ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς Αντώνιον: Γράφεις "...ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (το ΠΡΙΝ ΣΗΜ ΔΙΚΉ ΜΟΥ). Όπως έχει και το ΚΚΕ, με 583.815 ψήφους και 8.15%...".

    1. Νόμιζα ότι έκανες πλάκα όταν έλεγες πως το ΝΑΡ εκδίδει καθημερινή εφημερίδα, το ΠΡΙΝ. Μετά κατάλαβα, ότι σοβαρολογείς λυπηθηκα για αυτό. Διότι δείχνει πως δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου το ΠΡΙΝ, διότι τότες θα ήξηρες μέγα Αντώνιε, πως το ΠΡΙΝ είναι εβδομαδιαία κυριακάτικη εφημερίδα ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ όπως ψευδώς αναφέρεις...

    2. Στο ξαναλέω, τα εκλογικά αποτελεσματα που αναφέρεις είναι του 2007 ΚΑΙ ΟΧΙ του 2009 όπου έγιναν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές και (Η) και όχι (ο) ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε 22.000 ψήφους και 0,4%. Ετσι πάλι για την ιστορία....

    3. Το ΝΑΡ εκδίδει λοιπόν την εβδομαδιαία κυριακάτικη εφημερίδα ΠΡΙΝ με σοβαρή και πλούσια ύλη, με πολιτικά άρθρα, θεωρητικά άρθρα, διεθνή, διάλογο κλπ. Ολα αυτά σε 24 σελίδες ταμπλοϊντ, με εγχρωμες μόνο τις 4 (εξώφυλλο, οπισθόφυλλο και σαλόνι). το κόστος έκδοσης ισοβαθμίζεται με τα έσοδα από τις πωλήσεις (το ΠΡΙΝ πουλάει 1.600 με 1.700 φύλλα πανελλαδικά κάθε Κυριακή), τις συνδρομές, την οικονομική εξόρμηση/ενίσχυση από τον κόσμο, και -ενίοτε- τις διαφημίσεις.

    4. Η ετταιρεία που εκδίδει το ΠΡΙΝ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Πιθανόν μέγα Αντώνιε, να μπορείς να καταλάβεις την διαφορά ανάμεσα σε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με μηδέν εργαζόμενους και στο καπιταλιστικό μεγαθήριο ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ το οποίο έχει τεράστιο τζίρο, 400 εργαζόμενους, τεράστιο κύκλο εργασιών, ιδιοκτητα ΄κτήρια κλπ.

    Παρόλαυτά το ΝΑΡ έχει συνειδητα και σωστά επιλέξει να ΜΗΝ έχει καπιταλιστικές επιχειρήσεις, σε αντίθεση με το ΚΚΕ. Ο λόγος προφανής και αποδυκνύεται τώρα, πόσο δίκιο είχε το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε ανώνυμε, πραγματικά είσαι σκέτη γκρίζα διαφήμιση...
      Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τι την ανακατεύεις τώρα; Αποφάσισαν και οι ΣΕΚίτες με τους ΑΡΑΣίτες για το Πρίν; Αλήθεια το ΣΕΚ εξακολουθεί να δέχεται δωρεές σωματείων;

      Πάντως η Τυποεκδοτική ιδρύθηκε το 1977 και το ΝΑΡ έφυγε από το ΚΚΕ γύρω στο 1989 αν θυμάμαι καλά. 12 χρόνια δηλαδή ζήσατε κι εσείς με τυποεκδοτική...;)

      Διαγραφή
    2. Το ΠΡΙΝ λοιπόν είναι εβδομαδιαία εφημερίδα, αν και δεν ξέρω γιατί περίμενες ως σήμερα να το πεις (νόμιζες ότι έκανα πλάκα, αλήθεια;)

      2. Απάντησα ήδη, μάζεψε την μπάλα απ' την κερκίδα και φερ' την στο γήπεδο.

      3. Είσαι σίγουρος; Έχεις δημοσιευμένα στοιχεία για τα οικονομικά του ΠΡΙΝ; Γιατί ο Ρίζος, πχ, τι είναι, εφημερίδα σαλονιού και αναφέρεις ότι έχεις μόνο 4 έγχρωμες;

      4. Τι θα πει με ταξικούς όρους, αφού τέτοιους θέλεις, "αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία"; Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία είναι και κάθε ΜΚΟ. Και; Τι είναι αυτό τώρα; "Επαναστατικό μαρξιστικό μοντέλο";

      5. Το ΝΑΡ δεν έχει καπιταλιστικές επιχειρήσεις αλλά το ΚΚΕ έχει σύμφωνα με ποιο μοντέλο ανάλυης των σχέσεων παραγωγής, της παραγωγής υπεραξίας, του μοντέλου ιδιοκτησίας, και των σχέσεων με το συνολικό καπιταλιστικό σύστημα; Για εξήγησέ μου μαρξισταρά μου των "αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών" (πώς δεν το σκέφτηκε αυτό ο Μαρξ! Φοβερή πατέντα!)

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά αυτό το πόσο δίκαιο είχε το ΝΑΡ δεν το αντιλαμβάνομαι? Δηλαδή το θέμα είναι να πουλάμε 2000 φύλλα, να εκδίδουμε την εφημερίδα απλά με συνδρομές των μελών και να ζητωκραυγάζουμε ότι εμείς δεν έχουμε καπιταλιστική επιχείρηση? Με την ίδια συλλογιστική να κρεμάσουμε και όσα μέλη μας έχουν επιχείρηση και εκμεταλλεύονται εργαζόμενους, να βγάζουμε μόνο μια εφημερίδα μηνιαία ή μια στο τόσο αν δεν φτάνουν οι συνδρομές, να κλείσουμε τον "καπιταλιστικό" 902, που αποτελούσε ανέκαθεν χαίνουσα πληγή για το κόμμα, να περιμένουμε τον Λιβάνη να εκδώσει κείμενα μαρξιστών, να στέλνουμε υλικό στους εργαζόμενους με μειλ, να κόψουμε τις αφίσες του ΠΑΜΕ και του κόμματος και να βάφουμε τοίχους (με πορδές κιόλας γιατί οι μπογιές είναι ακριβές). Και όλα αυτά γιατί? Για να μην μας κατηγορήσουν ότι είμαστε καπιτάλες και εκμεταλλευόμαστε κόσμο. Και να μας το πει ποιος? Οι αμόλυντοι ΝΑΡίτες που από την άλλη κατεβαίνουν σε κοινά ψηφίσματα με όποιον πλην ΠΑΜΕ στα σωματεία, που κάναν κόμμα με τους ΣΕΚίτες που μέχρι πρότινος στήριζαν στις εκλογές ΠΑΣΟΚ και που νοούν την ενότητα του κινήματος το να κατεβαίνουμε σε κοινές πορείες μαζί. Ψαχτείτε λίγο παιδιά γιατί μπορεί να μπείτε (λέμε και κανα αστείο) στη βουλή και τότε δεν ξέρω τι τίτλο θα ψάχνετε να κουβαλάτε αντί αυτού της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς...

      Διαγραφή
  38. Και το ΝΑΡ τα καταφέρνει λοιπόν να εκδίδει μια κυριακάτικη εφημερίδα με αξιώσεις και ΧΩΡΙΣ καπιταλιστική λογική, και ας λαμβάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,4% στις εκλογές (αν και τώρα θα ανέβει αρκετά θαρρώ).

    Επίσης το ΝΑΡ καταφέρνει χωρίς να μπλέκει με επιχειρήσεις και υλικό να εκδίδει, γραφεία να συντηρεί!

    Και όλα αυτά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να έχει 3.000 μέλη πανελλαδικά. Πως το ΚΚΕ με 30.000 μέλη ΚΚΕ και ΚΝΕ πανελλαδικά, με πάνω από 8.000.000 ευρώ ΕΣΟΔΑ σε ετήσια βάση δεν τα καταφέρνει, αυτό είναι ένα αρκετα σοβαρό ΕΡΩΤΗΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. γιούρι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει πάρει και αυτή απόφαση να μην μπλέξει με επιχειρηματικές δραστηριότητες για αυτό το αναφέρω.

    Ναι το ΝΑΡ γιά όλα αυτά, αποφάσισε το '89 πως δεν έχει νόημα να παλεύεις μόνο στο εσωτερικό του ΚΚΕ, χρειάζεται να βγει η συνολική αντιπαράθεση για τη γραφειοκρατικοποίηση του ΚΚΕ δημόσια, συνέπεσε και με τη συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΚΚΕ/ΣΥΝ και εγένετο η διάσπαση. Είναι ανώφελο πια, να πιστεύει κάποιος κομμουνιστής πως μπορεί να αλλάξει το ΚΚΕ από τα μέσα.

    Και δικαιώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εντάξει ανώνυμε, για όλα αυτά που λες το αποφάσισε. Ας μην γινόταν η περεστρόϊκα, η ιστορία με τον Κύρκο και τα κοινά πορίσματα και μετά η συγκυβέρνηση και θα σου έλεγα εγώ αν η τυποεκδοτική αποτελούσε το ασήκωτο βαρίδι.

      Ανώνυμε θυμάμαι πολύ καλά τι αντιπαράθεση γινόταν μέχρι να σας βάλουν να τα βρείτε με τον Κύρκο. Τέλος πάντων...

      Διαγραφή
  40. Μα γιούρι, έχεις δίκιο!

    Η αντιπαράθεση είναι συνολική και αφορά και αυτή συνολικά τον χαρακτηρα, τη φυσιογνωμία και τον ρόλο ενός σύγχρονου κομμουνιστικού κόμματος: Τη σχέση του με την εργατική τάξη, τις συμμαχίες του, το περιεχόμενο αυτών, τον ρόλο που θέλουμε να παίξουν οι εργατικοί και λαϊκοί θεσμοί που χρειάζεται να συγκροτηθούν, κλπ.

    ΔΕΝ αφορά μόνο η κυρίως την τυποεκδοτική και κάθε τυποεκδοτική. Η ιστορία που έσκασε τώρα με την τυποεκδοτική, είναι απλώς μια -σοβαρή- απόδειξη για την συνολική ιστορικού χαρακτήρα ανεπάρκεια του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας.

    Εξ' ου και η δημόσια συζήτηση που ανοίγει σιγά/σιγά για το ΤΙ κομμουνιστικό κόμμα θέλουμε, ΤΙ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων χρειαζόμαστε και ΤΙ θεσμούς της εργατικής τάξης και του λαού επίσης χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν ανώνυμε, αν θέλεις να σου κάνω μια όχι πολύ πολιτική αλλά ειλικρινή κριτική για το ΝΑΡ, θα σου έλεγα τα εξής:

      1. Να είστε λιγότερο φλύαροι. Δεν χρειάζεται να λέτε με 1000 λέξεις ότι λέγεται και με 100. Πετυχαίνεις το αντίθετο από αυτό που θέλεις.
      2. Να μην λέτε μεγάλα και όμορφα λόγια κενά περιεχομένου.
      3. Να μην θέλετε να πρωτοτυπήσετε/καινοτομήσετε ντε και καλά. Δεν σημαίνει ότι κάτι επειδή είναι καινούριο περιγράφει και καλύτερα την κατάσταση (βλ. ολοκληρωτικός καπιταλισμός)
      4. Να είστε πιο προσεκτικοί στις συμμαχίες σας.
      Αυτά.

      Στο κείμενο που παρέθεσες δεν μπορεί φυσικά να γίνει κουβέντα και γιατί έχει κάποιες από τις αδυναμίες που προείπα και γιατί σε ένα κείμενο 48 σελίδων αντιπαραθέτεις ένα κείμενο έστω 30 σελίδων, όχι ένα post.
      Άλλωστε για διαφημιστικούς λόγους το έβαλες κι εσύ..."επ' ευκαιρίας" που λένε :)

      Διαγραφή
  41. Τι λετε βρε παιδια ?
    Μεχρι να ερθει ο σοσιαλισμος θα αφησουμε τα Μεσα Παραγωγης στους Αστους ?
    Γιατι να ΜΗΝ δημιουργησουμε τα δικα μας μεχρι τοτε ?
    Γιατι να δινουμε τον οβoλο μας στους ΑΣτους ?

    Η Τυποεκδοτικη ας γινειμαθημα, για να στηθει η επομενη Τυποεκδοτικη σε ποιο στερεες βασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. γιούρι, θαρρώ πως δεν πλατιάζω στα γραφόμενά μου. Αν αυτό είναι κριτική για τα κείμενα του ΝΑΡ τα οποία όντως πλατιάζουν πολές φορές, δεκτή, διότι έχεις δίκιο!

    Από την άλλη το κείμενο της ΠΕ του ΝΑΡ για το επαναστατικό υποκείμενο, δεν το ανάρτησα για λόγους διαφημιστικούς, αλλά για λόγους ουσίας: Μπορεί κάποιος και να απορρίψει τις βασικές του πλευρές εάν διαπιστώσει πως διαφωνεί. Ομως η όποια συζήτηση θα διεξάγεται σοβαρούς όρους, γιατί θα το χει διαβάσει και θα ξέρει τι λέει το ΝΑΡ. ΤΟ ίδιο φυσικά ισχύει για τις θέσεις του ΚΚΕ και όλων!


    Σε αυτό που διαφωνώ με σένα, είναι για τα όμορφα λόγια κενά περιεχομένου που λές πως λέει το ΝΑΡ. Θαρρώ πως δεν ισχύει κάτι τέτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, για τα κείμενα του ΝΑΡ μιλούσα. Όσο για τα "όμορφα λόγια", λέξεις όπως κομμουνιστική "χειραφέτηση", "απελευθέρωση", "επαναθεμελίωση" κλπ. (είναι πάρα πολλές) δεν έχουν το ανάλογο πολιτικό περιεχόμενο κατά την γνώμη μου και μερικές φορές μάλιστα το...υποκαθιστούν!

      Επίσης μια σειρά από συνθήματα (που μερικές φορές χρησιμοποιεί και το ΚΚΕ, δεν αντιλέγω) μου φαίνονται λίγο υπερφίαλα. Π.χ. δεν μπορεί να "σαλπίζεις" αντεπίθεση πριν δημιουργηθεί καν μια σοβαρή αντίσταση.
      Γνώμη μου.

      Διαγραφή
  43. επίσης το κείμενο της ΠΕ του ΝΑΡ για το επαναστατικό υποκείμενο, είναι 40 σελίδες. Οι υπόλοιπες 8 είναι παράρτημα που τεκμηριώνει πολλές θέσεις του κειμένου με στοιχεία και ανάλυση επι αυτών (πχ παρουσίαση και ανάλυση στοιχείων για τη σύνθεση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, των υπόλοιπων στρωμάτων, ανάλυση των βασικών ρευμάτων της Αριστεράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κλπ).

    Οσον αφορά το νέο στάδιο του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, μην το απορρίπτεις ευθύς εξαρχής, διότι έχω τη γνώμη πως θα επιβεβαιωθεί από την ίδια τη ζωή, αλλά αυτό είναι θέμα συζητησης βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμ...η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να μου πει κάποιος τα νέα στοιχεία αυτού του σταδίου σε σχέση με τον ιμπεριαλισμό. Και μάλιστα όχι τα ποσοτικά, εκείνο που με ενδιαφέρει είναι τα καινούρια ποιοτικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτό το νέο στάδιο.

      Γιατί προσωπικά ειλικρινά δεν τα έχω βρει. (...ή τα έχω βρει και δεν τα κατάλαβα ως τέτοια)

      Διαγραφή
  44. Για τους αριστερους που δεν ειναι κκε.Αφου το κκε ειναι τοσο κακο κομα γιατι θελετε να συνεργαστειτε μαζι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο.Κ.
    κατάπτυστο το ΚΚΕ που αναζητάει "νόμιμες" λύσεις (υπαγωγή στο 99) για να αποτρέψει την τραπεζική κατάσχεση των μηχανημάτων της τυποεκδοτικής αντί να βάλει την 2η μεραρχία του ΔΣΕ να φυλάει τις εγκαταστάσεις. Με πόσους νεκρούς ΠΑΜίτες ρεφάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. red1917, ειναι το ναρ και υ ανταρσυα αριστερα κομματα? με ενα πλατυ ορο ναι ειναι! αριστερα που παλευουν για την διατηρηση του συστηματος ,ναι !κομουνιστες εξω απο το κκε οπως θελουν να αυτοδιαφημιζονται, σε καμια περιπτωση ! η κριτικη τους ειναι κρητικη μικροαστων και ετσι θα πρεπει να την αντιμετοπιζουμε!με χαμογελο και κατανοηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Red δεν έχει νόημα να κολλάει ταμπελίτσες ο ένας στον άλλο. Μικροαστοί υπάρχουν παντού, όπως και μικροαστικές νοοτροπίες. Το τι όπλα έχει ο καθένας να αντιμετωπίσει τις δεύτερες, θα φανεί στην πορεία.

      Διαγραφή
    2. Red, είπες:

      κομουνιστές έξω από το ΚΚΕ όπως θέλουν να αυτοδιαφημίζονται, σε καμία περίπτωση !


      Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι σου δίνει τη δυνατότατα να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο για τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πχ?


      Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξουν κομμουνιστές και έξω από το ΚΚΕ ή το αποκλείεις απριόρι?

      Διαγραφή
  47. Γειά, είμαι ο Δημόδικος κι είπα να μπω στη κουβέντα. Όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέρετε δεν τα ξέρω και ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τα παρακολουθήσω. Σαν απλός φίλος του κόμματος (με όλη τη βαρύτητα που έχει ο χαρακτηρισμός αυτός) θεωρώ ότι το ΚΚΕ πρέπει να μπορεί να διατηρεί και οικονομική αυτοτέλεια αλλά ακόμα και να ετοιμάζεται για ένα μεγάλο πόλεμο εναντίον του που τον βλέπω να στήνεται. Ήδη οι πρώτες επιχειρησιακές μονάδες του αστικού κράτους έχουν ξεκινήσει:ΛΑΟΣ-καρατζαφέρης, Χρυσή Αυγή, ΣΚΑΙ-Καθημερινή και ένα σωρό άλλοι. Αν λοιπόν χρησιμοποιεί θεμιτά ή αθέμιτα μέσα το ίδιο μου κάνει. Καταλαβαίνω ότι "η γυναίκα του καίσαρα πρέπει και να φαίνεται τίμια,όχι μόνο να είναι" αλλά αυτό το δέχομαι μόνο στο βαθμό που κάποια συμπεριφορά του κόμματος μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την αστική προπαγάνδα και αυτό να διεισδύσει και στη συνείδηση της εργατικής(και εργαζόμενης γενικά) τάξης και να κάνει κακό στο ίδιο. Ας μην μπλέξουμε λοιπόν σε ιστορίες του τύπου πως γίνεται να είσαι ΚΚΕ αν δεν ανήκεις στην εργατική τάξη. Δηλ. με την ίδια λογική εγώ που νοικιάζω ένα μαγαζί σε κάποιον (το έχω γράψει και σε κάποιο άλλο σχόλιο)αφού εκμεταλλεύομαι απέναντί του ένα μέσο παραγωγής δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για κομμουνισμό οπότε ας περάσω καλύτερα στην αντίπερα όχθη έτσι; Αυτά είναι φαιδρά πράγματα και θυμίζουν υπαρξιακά ερωτήματα του τύπου "αν ο Χριστός είχε μια Μερσεντές από τον μπαμπά του και τριγύρναγε την Ιουδαία για να κυρήξει το λόγο του θα υπήρχαν σήμερα Χριστιανοί;"
    Για μένα είτε σε ατομικό είτε σε κομματικό επίπεδο ,παλεύεις και για τη συντήρησή σου και για την επανάσταση ,περπατάς σε μια καπιταλιστική στράτα και πάνω εκεί μπορεί ακόμα και να κερδίσεις κάτι από κάποιον άλλον αλλά αυτό είναι οι ίδιες οι δομές που σε αναγκάζουν να το κάνεις και το ένστικτο μιας αυτοσυντήρησης που για το ΚΚΕ είναι πολύ ισχυρό και έτσι πρέπει να είναι(δε φαντάζομαι να αμφισβητείτε τώρα και το τι έχει τραβήξει αυτό το κόμμα,έ;). Το ρημάδι το κέρδος είναι σίγουρα πολύ γλυκό είτε για να συντηρήσεις την οικογένειά σου είτε για να συντηρήσεις ένα κόμμα που ότι κι αν λέτε είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ όμως αλλιώς το μόνο που μας μένει είναι να γίνουμε "οι φτωχούληδες του Θεού " κατά Καζαντζάκη και να τριγυρνάμε κυρήττοντας τους Μαρξ και Λένιν . Κλείνω γράφοντας ότι καμμιά φορά η αμπελοφιλοσοφία και ο δυιλισμός του κώνωπα δεν τραβάνε το κουπί μπρος και μεις χρειαζόμαστε τώρα να τραβήξουμε τη βάρκα του κινήματος και της επανάστασης μπροστά και όχι να φλυαρούμε πάνω στις πληγές (αποσχίσεις και διασπάσεις)του κόμματος που ΙΣΤΟΡΙΚΑ εκφράζει την εργατική-εργαζόμενη τάξη, κι αυτό είναι το ΚΚΕ ,πώς να το κάνουμε.
    Και κάτι τελευταίο: για μένα,η επόμενη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία όπου κιαν ξεκινήσει στο κόσμο σίγουρα θα έχει να διδαχθεί πολλά από λάθη που έγιναν και κυριότερα από αυτό: η κομμουνιστική συνείδηση κερδίζεται μέσα στο λαό μέρα με τη μέρα. Δεν αρκούν μόνο τα επιτεύγματα και οι προσφορές αλλά πρέπει να γίνει συνείδηση από ΟΛΟΥΣ ότι η μάχη είναι καθημερινή κι ότι ο μεγάλος εχθρός δεν είναι η CIA αλλά η δική μας στασιμότητα(το πως θα γίνουν αυτά θα το βρούμε ρε παιδιά). Μόνο τότε τα προβλήματα, οι δυσκολίες και οι ελλείψεις γίνονται ανεκτά και μπορείς να συνεχίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Οι ΚΚΕδες είναι αλλού για αλλού!!

    Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και το ΚΚΕ σφυρίζει αδιάφορα, προσπαθώντας να πείσει για μια ακόμα φορά συναισθηματικά τα μέλη του...

    Ελα όμως που τα έρμα τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

    - ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ με ετήσια έσοδα ΠΑΝΩ από 8.000.000 ευρώ διατηρέι ταυτόχρονα και γιγαντιάίες καπιταλισιτκές επιχειρήσεις;;

    - ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ έφτασε να είναι μεγαλοοφειλέτης του ελληνικού Δημοσίου και να χρωστά τουλλάχιστον 3,5 εκατομμύρια ΕΥΡΏ;;

    - ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ χρωστα στους αστούς/καπιταλιστές και τις τράπεζές τους πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ;; ΣΥΝΙΣΤΑ αυτό ταξική ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ όπως βλακωδώς θέλει να μας πείσει το ΚΚΕ;;

    Για ηλίθια περνά το ΚΚΕ, την εργατική τάξη και το λαό;;

    Τώρα οι ΚΚΕδες, με απλά, χυδαίο τρόπο ταυτίζουν την δίκαιη κριτική/απόρριψη που ΄τρώνε στη μάπα, με....τα αντικομμουνιστικά μνημόνια!!

    Δεν θέλουν να κάνουν καμία αυτοκριτική!

    Τίποτα!

    δλδ μας λέει το ΚΚΕ:

    - ΚΑΛΑ κάνω και απολύω!

    - ΚΑΛΑ κάνω και χρωστάω 4,5 εκατομμύρια ευρώ στις αστικές τράπεζες και 3,5 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσια!!!

    - ΚΑΛΑ κάνω και προσφεύγω στο αντεργατικό άρθρο 99!

    -ΚΑΛΑ κάνω και έχω γιγάντιες καπιταλισιτκές επιχειρήσεις, και ως εργοδότης εκμεταλλεύομαι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ εργαζόμενους, (δήθεν για την οικονομική του ανεξαρτησία, όμως χρωστά στις καπιταλισιτκές τράπεζες και το αστικό κράτος: ΑΥΤΟ δεν είναι καραμπινάτη ΥΠΟΤΑΓΗ στο αστικό σύστημα;;;;;);; Θα τρελαθούμε;;;;;

    Δλδ το ΚΚΕ μας λέει πως ΚΑΛΑ κάνει ό,τι αστική επιλογή κάνει:

    Δλδ το ΚΚΕ μας λέει πως ΚΑΛΑ κάνει και διαστρέφει την πραγματικότητα ονομάζοντας την ...ΥΠΟΤΑΓΗ δια μέσω των χρεών του και δια μέσω της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας του στο αστικό κράτος, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!!

    θΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ;;;

    ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

    Θα φτιάξουμε νέο κομμουνιστικό κόμμα και μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. "ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ"
    Λοιπον φίλοι και σφοι ο παρπάνω ανώνυμος ειναι μαλλον βαλτός συνειδητά από κανα Αλαφουζέικο - Παπαχελέικο η πρετεντερέικο συνοθύλεμα αντικομουνιστικής προπαγάνδας, γιατί δεν εξειγείται η εμμονή του να παραθέτει αριθμούς "εσόδων" του ΚΚΕ που ταχα μου γνωρίζει και να παροτρύνει ουσιστικά για διαλυση του κόμματος (κάτι μου θυμίζει αυτό) και δημιουργία ενός τάχα μου νέου!!!Μήπως ήταν και αυτός με το συνάφι του στη μεριά των παρακρατικο-φασιστο-αναρχο-αριστεριστο-ειδών που πέταγαν πέτρες, μολότοφ, χημικά, στην απεργία του Οκτώβρη στο Σύνταγμα; Αυτοί όλοι δεν εχουν αγγίξει πιθανώς ούτε ένα βιβλίο του Μαρξ αλλά ούτε και του Λένιν για το ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του Κομμουνιστικού Κόμματος Νέου Τύπου και ερχονται εδώ και μας τσαμπουνάνε ταχα μου πως πρέπει να ναι οι κομμουνιστές και οι επαναστάτες. Και κάνουν κριτική για τα έσοδα του κόμματος και όλα αυτά τα οπορτουνιστικά και βδελυρά αντικομμουνιστικά παραληρήματα. Θα μου πουν "εμένα" η όποιου σφου αν και πόσα δίνουμε συνδρομή η πόσα κουπόνια κόβουμε απο τους εργαζόμενους υποστηρικτές του κόμματος απο το υστέρημα μας που πολλές φορές δεν μας φτανει ούτε για το προς το ζειν και πως τα διαχειρίζεται τι κόμμα!!! Ρε τι νομίζετε ότι είμασστε τίποτα γόνοι μικροαστών που σπουδάσαμε στα Λονδίνα και στις Ν. Υόρκες και κάναμε ένα μάθημα διατριβή για το Μαρξισμό και έχουμε και γνώμη;;; Ρε σεις εργατική τάξη είμαστε και έχουμε κόμμα το ΚΚΕ και δεν θέλουμε άλλο. Και πάνω απ όλα είμαστε άνθρωποι με τις αδυναμίες μας και με τα καλά μας και τα κακά μας!
    Τις αλυσίδες της σκλαβιάς που μας αλυσοδένουν οι καπιταλιστές και όλοι οι σύμμαχοί τους θα τις σπάσουμε έτσι κι αλλοιώς είτε το θέλουν είτε όχι και αυτοί και τα αναχώματά τους οι οπορτουνιστές.
    Θα μας πουνε και καπιταλιστές τώρα οι αβανταδόροι και τα τσιράκια του αντικομμουνισμού επειδή εχουμε την όποια μικρή δυνατότητα να στηρίζουμε το Κόμμα της εργατιάς είτε απο το υστέρημα μας είτε απο τη εθελοντική δουλιά μας.Εμείς δίνουμε αλλά και πέρνουμε λογαριασμό για το τι κανει το ΚΚΕ τα χρήματα που βγαινουν με κόπο και ιδρώτα, σε κείνους που μοχθούν καθημερινά για το μεροκάματο η που αγωνιούν να βρούν δουλιά και θέλουν μια αξιοπρεπή ζωή και θέλουν να την αλλάξουν και να αποτινάξουν τον καπιταλιστικό ζυγό--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. "Ταξική πάλη" ΄μην γίνεσαι συνομοσιωλόγος και αστρολόγος!

    Θέτω ερωτήματα: Μπορεί ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ που χρωστα 4,5 εκατομμύρια στις αστικές τράπεζες και 3,5 εκατομμύρια ευρώ στο αστικό κράτος, να έχει ταξική ανεξαρτησία από το σύστημα;

    Εάν αυτό δεν είναι κρίσιμο στοιχείο διαπλοκής και υποταγής στο αστικό πολιτικό σύστημα, τότες τι είναι;;

    Πόσες και πόσες ιστορίες, πόσες και πόσες απορίες..

    Καμμιάν απάντηση από τους ΚΚΕδες, εκτός από χαζοχαρουμενιές και αστυνομικά σενάρια υπάρχει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. red1917. κομουνιστες εξω απο το κκε φυσικα και μπορουν να υπαρχουν ! κομουνιστες με μπασταρδεμενο μαρξισμο χωωρις μαρξιστικη θεωρηση του κρατους του ιμπεριαλισμου τησ δικτατοριας του προλεταριατου σε καμια περιπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.