31 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της εταιρείας «Τυποεκδοτική»

Είχαμε προειδοποιήσει ότι με αφορμή την αίτηση της Τυποεκδοτικής για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, θα κλιμακωθεί ο βρώμικος πόλεμος σε βάρος της.

Διάφορα κέντρα, όπως εκείνο που χρησιμοποιεί την ΑΥΡΙΑΝΗ και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, τραβούν μπροστά στην προβοκάτσια με χυδαία και αισχρή παραπληροφόρηση. Εκείνοι που άντλησαν εκατομμύρια από το χρηματιστήριο, που δεν έχουν βάλει από το 2000, ούτε ένα ευρώ στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER τον οποίο υπερχρέωσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια, που εκβιάζουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενούς τους, έχουν το θράσος να πρωτοστατούν στο βρωμερό πόλεμο απέναντι στην Τυποεκδοτική, εξαιτίας του κύριου μετόχου της που είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Αυτή την επίθεση εξυπηρετούν και ορισμένες άλλες εφημερίδες και ηλεκτρονικές ιστοσελίδες.
Γνωρίζουμε το ρόλο και τα κίνητρα του καθένα που παίζει σε αυτό το παιχνίδι κατασυκοφάντησης. Είναι η προσπάθεια, επιστρατεύοντας ψεύδη και παραπληροφόρηση, να εδραιωθεί η αντίληψη «ότι όλοι ίδιοι είναι».

Για αυτό και μόνο το λόγο απαντάμε, για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.
α) Κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα ότι τάχα η Τυποεκδοτική με την υπαγωγή της στο άρθρο 99 θα κάνει χρήση της αντεργατικής νομοθεσίας προκειμένου να «κουρέψει» τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Ενημερώνουμε ότι, στην αίτηση που έχουμε υποβάλει για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99, δε συγκαταλέγονται στους Πιστωτές εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία. Δε θα αξιοποιήσουμε το νόμο, όπως κάνει το σύνολο των επιχειρήσεων που ζητούν να ενταχθούν σε διαδικασία εξυγίανσης, όπως προκλητικά κάνει ο βασικός μέτοχος του ΑLTER, της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, του σταθμού ΚΟΝΤΡΑ.

Η Τυποεκδοτική θα φροντίσει, όπως ήδη έχει δεσμευτεί με ανακοίνωσή της, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξοφλήσει πλήρως τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και τις υποχρεώσεις της στα ασφαλιστικά ταμεία.

β) Αυτοί που άπειρες φορές στις εταιρείες τους έχουν καταστρατηγήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαμαρτύρονται για το δήθεν εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική. Μιλάνε για μισθούς πείνας των 700 ευρώ που ...αμείβεται τάχα ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων της. Εχουμε απαντήσει και άλλες φορές σε αυτή τη συκοφαντία. Αυτοί όμως δεν παραιτούνται από την γκαιμπελίστικη ταχτική «πες πες ψέμα στο τέλος κάτι θα μείνει».

Η Τυποεκδοτική, όλα αυτά τα χρόνια, φρόντισε να διαφυλάσσονται τα εργασιακά δικαιώματα, να τηρούνται οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Δε χρησιμοποίησε, χάριν της λεγόμενης ανταγωνιστικότητας, τις αντεργατικές ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, όπως είναι η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση ωραρίου με μείωση αποδοχών, η υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι μειωμένες αποζημιώσεις με χρήση της προειδοποίησης κ.ά.
Σήμερα, παρά τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση, παρά την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνονται με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις των Λιθογράφων (ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων), των Βιβλιοδετών, των Μηχανικών, των Αποθηκάριων, των Υπαλλήλων Γραφείου, των Λογιστών, των Οδηγών, των Φορτοεκφορτωτών, των Καθαριστριών, των Χειριστών Κλαρκ, των Κλητήρων, των Ηλεκτρολόγων, των Οικοδόμων, ενώ με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση αμείβονται μόλις οκτώ άτομα.

γ) Αυτοί, που όλα αυτά τα χρόνια αποθησαυρίζουν χρησιμοποιώντας τον πακτωλό του χρηματιστηρίου, τα κρατικά κονδύλια και τα θαλασσοδάνεια προκειμένου να εξασφαλιστούν για πολλές ζωές οι ίδιοι και οι κληρονόμοι τους, έχουν σηκώσει κουρνιαχτό ότι η Τυποεκδοτική τάχα έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από το αστικό κράτος λαμβάνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω των αναπτυξιακών νόμων.

Η Τυποεκδοτική δεν έχει να κρύψει τίποτα. Αξιοποίησε τον αναπτυξιακό νόμο και προχώρησε το 2006-2007 σε επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ για την οποία επιδοτήθηκε με ποσό 1 εκ. ευρώ. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης καλύφθηκε κυρίως με τραπεζικό δανεισμό. Αυτή η επιλογή έγινε για να εκσυγχρονίσει το μηχανολογικό εξοπλισμό της, σε συνθήκες όξυνσης της συγκεντροποίησης και του ανταγωνισμού στον κλάδο των εκτυπώσεων.

Ο αποπροσανατολισμός και η συκοφαντία δεν θα περάσουν.
Ολοι αυτοί που σηκώνουν τον πόλεμο, μέσω εφημερίδων και καναλιών, εναντίον της Τυποεκδοτικής είναι πρωταγωνιστές και κύριοι στυλοβάτες της άγριας επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων, και για το λόγο αυτό πολλαπλά εκτεθειμένοι απέναντι στον εργαζόμενο λαό.

17 σχόλια:

  1. Καποα στιγμη το ΚΚΕ θα πληρωνε την μετατροπη του σε επιχειρηματια.Ειναι απαραιτητα οσο ποτε το σταματημα των κομματικων επιχειρησεων αλλα και να οριστει για ορισμενο χρονο η "κατοχη κομματικων" αξιωματων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και δεν μου λες ρε καλοπαιδο τον ριζοσπαστη τον οδηγητη τα βιβλεια της συνχρωνης εποχης που θα τα τυπωνουμε? τον κοσμο πως θα των ενυμερωνουμε , με τα δελτεια του μεγα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο πολη τηανακοινωση της τυποεκδοτικης αυτο ειχες να πεις, για κομματικες επιχειρησης και αξιωματα? μπραβο πνευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω δεν μπορω να καταλαβω μερικους.
    Δηλαδη σε μια κομμουνιστικη κοινωνια ΔΕΝ θα υπαρχουν μεσα παραγωγης ?
    Οι κομμουνιστες μεχρι να ερθει αυτη η κοινωνια ΔΕΝ θα δουλευουν ?

    Ας σοβαρευτουμε κυριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πρέπει να μας προβληματίσει το όλο συμβάν και να μην ασχολούμαστε με την λάσπη που θα ρίξουν. είναι γνωστό ότι μας περιμένουν στη γωνία ειδικά τώρα που ανεβαίνουν τα ποσοστά και ο κόσμος σιγά σιγά ξυπνάει,καλό θα ήταν να έχουμε κι εμείς λίγο κριτική σκέψη, μιλάμε για το σπίτι μας. και οκ στον καπιταλιστικό μανδύα που μας περιβάλει δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε πολύ διαφορετικά όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος, και γι'αυτόν που ρωτάει πως θα εκτυπωθεί ο ριζοσπάστης ή πως θα ενημερωθεί ο κόσμος,μην τρελαθούμε κιόλας, μπορεί να ενημερωθεί χωρίς να γίνουμε ρεντίκολο και να εκμεταλλευόμαστε καπιταλιστικά βοηθήματα του τύπου άρθρο 99 κτλ. αυτά είχα να πω
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη αν κλεισει η Τυποεκδοτικη δεν θα βγαινει ο ριζοσπαστης?Πλακα μας κανετε?Ο ριζοσπαστης κυκλοφορει σχεδον 100 χρονια!Ποσα χρονια υπαρχει η τυποεκδοτικη?Απλα θα σταματησουν να ειναι ΚΚΕδιαιτα καποια ατομα που ειχανε κανει το ΚΚΕ και τον ριζοσπαστη επαγγελμα. Και μην βιαστει κανεις να πει οτι ειμαι εγκαθετος ,προβοκατορας,κτλ.ΨΗΦΙΖΩ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 1987 ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΩ

      Διαγραφή
  6. Δυστυχώς όποιος ασχολείται με τα καπιταλιστικα πιτουρα τον τρώνε ή πέφτουν να τον φάν οι καπιταλιστικές κότες!!!!
    Δυστυχώς η καπιταλιστική κρίση επλήξε και τις καπιταλιστικές(εστω και σε διαφορετική βάση)δράσεις του ΚΚΕ δίνοντας τροφή για κακόβουλα σχόλια!!!

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα!Αν θελαμε να εκδιδουμε τον Ριζοσπαστη θα μπορουσαμε να εχουμε μια uniset(μηχανη εκτυπωσεων) και να τελειωνε η ιστορια!Οχι να φτιαξουν ολο αυτο το τερας!
      Μας βγηκε σε τεραστιο κακο!Και τωρα που σφιγγουν τα πραγματα για τους καπιταλιστες θα μας το κοπανανε οπως το "βρομικο 89" και αλλα!
      Malamadre

      Διαγραφή
  7. Το θέμα της Τυποεκδοτικής και του 902 μπορεί να "λυθεί" με μια ανακοίνωση ενδεχομένως σε μια εκδήλωση με τη συμμετοχή εργαζομένων όπου θα παρουσιαστούν τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων. Το οτι μπορεί μέχρι σήμερα να εκδίδει αυτόνομα και να έχει ραδιο και τηλεόραση το κκε είναι μεγάλη επιτυχία που δεν θα του τη συγχωρέσουν ούτε οι αστοί ούτε οι μικροαστοί. Η αλληλεγγύη αλλά προπάντων η σωστή διαχείριση (αποφεύγοντας καπιταλιστικούς υφάλους, εκπτώσεις στην ποιότητα και τον προσανατολισμό αυτών των μέσων) για την αναπόφευκτη προσαρμογή στην οικονομική δυσπραγία (κάτι που ναι μεν ισχύει και για τον τελευταίο καπιταλιστή μόνο που σε αυτόν αφορά στην κερδοφορία της υπεραξίας που καρπώνεται και μόνο σε αυτή) και τη διαφάνεια ως προς τη διαχείριση εννοείται με εργατικό έλεγχο ωστε να δωθεί άλλη μια απάντηση στους καλοθελητές των μεγαλοεκδοτών μεγαλοοφειλετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΚΚΕ εδωσε την αφορμη-χωρις να το επιδιωκει βεβαια-για δυσμενη σχολια και για λασπη εναντιον του.Αλλα και η υποκρισια απο τους Καπιταλησταρχους απο την αλλη πλευρα ειναι ατελειωτη.Προστυχο συστημα ο Καπιταλισμος, για αυτο ας βαλουμε ενα χερι να τον στειλουμε εκει που του αξιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιατί κάποιοι πέφτουν από τα σύννεφα? Και γιατί τέτοιες περισπούδαστες αναλύσεις?
    Είπε ποτέ το ΚΚΕ ότι η ζωή του λαού μπορεί να αλλάξει άρδην προς το καλύτερο μέσα σε αυτό το σύστημα? ΟΧΙ . Κάποιοι μάλιστα κριτικάρουν επειδή λέει ξεκάθαρα πως μόνο ο σοσιαλισμός θα φέρει ευημερία. Δε μπορεί λοιπόν τώρα κάποιοι να το εγκαλούν επειδή έπραξε το αυτονόητο. Δηλαδή είπε ποτέ το ΚΚΕ ότι μπορεί να υπάρξει σοσιαλιστική νησίδα μέσα στον καπιταλισμό? ΠΟΤΕ. Αρα που είναι η ασυνέπεια? Επίσης… όσοι μιλάνε ας πούνε… 1. ποια καπιταλιστική επιχείρηση δεν έχει επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία? ΚΑΜΙΑ. Μόνο η Τυποεκδοτικη. 2.Ποια καπιταλιστική επιχείρηση δίνει αποζημιώσεις στους εργαζόμενους με τον παλιό νόμο, χωρίς δηλαδή τις περικοπές του Λοβέρδου? ΚΑΜΙΑ. Μόνο η Τυποεκδοτική.
    Λοιπόν ας το πάρουν απόφαση Λαμπράκης Μπόμπολας Αλαφούζος. Η τυποεκδοτική υπάρχει για να βγαίνει ο Ριζοσπάστης. Και ποτέ το ΚΚΕ ανεξαρτήτως νόμων δε θα εξαρτηθεί από ΔΟΛ και ΣΙΑ. Ο Ριζοσπάστης και τα έντυπα του ΚΚΕ θα βγαίνουν πάντα, παντού, χωρίς εξαρτήσεις από επιχειρηματίες ακόμα και αν χρειαστεί να δουλέψουν απλήρωτοι για την έκδοση του οι κομουνιστές. Εδώ δεν έκλεισε το Ριζοπάστη ο Μεταξάς και ο Παπανδρέου θα τον κλείσουν τώρα τα μειράκια? αντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή θα πρέπει όποιος δουλεύει για να παραχθεί κάποιο έργο όπως η έκδοση ενός εντύπου να το κάνει ως προσφορά; Γιατί αλλιώς αν θελήσει να ζήσει από αυτό τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ μπαίνει στο κύκλο αστικό χρήμα-αστικές συμβάσεις εργασίας-αστικές σχέσεις εργασίας-αστικοί νόμοι .Σύντροφοι, ας το καταλάβουμε αυτό το πράγμα. Όταν ζεις μέσα στο καπιταλισμό ζεις με αυτούς τους όρους.Θέλουμε να τους ανατρέψουμε αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει ατομικά, αλλιώς και εγώ που νοικιάζω ένα μαγαζί που έτυχε να έχω, είμαι αστός εκμεταλλευτής αφού κάποιος μου πληρώνει ατομικά μέσα (το μαγαζί δηλ.) ιδιοκτησίας και εγώ το εκμεταλλέυομαι αυτό αν και δεν δουλεύω σε αυτό.
    Αυτό όντως ισχύει με τη μόνη διαφορά ότι εμένα δε θα με πείραζε καθόλου να χάσω αυτή την εκμεταλλευτική μου ιδιότητα αλλά σε ένα σύστημα τέτοιο που κανείς άλλος δεν θα την έχει δηλ. σε μια κοινωνία που έχει ανατρέψει την έννοια της ιδιοκτησίας ,στον Σοσιαλισμό. Κάθε άλλη λογική είναι η λογική ότι ο κομμουνιστής πρέπει να είναι ρακένδυτος ,πένητας και χωρίς στον ήλιο μοίρα (τι βολικό που θα ήταν αν ήμασταν όλοι ο "φτωχούλης του θεού" ε;)
    ΔΗΜΟΔΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να χρησιμοποιήσεις σοσιαλιστικά οικονομικά εργαλεία θα πρέπει να έχεις κι αντίστοιχες σχέσεις παραγωγής, διανομής, ιδιοκτησίας κλπ. Σοσιαλιστικές νησίδες στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν. Ακόμα και στο μάρκετ που πας και ψωνίζεις τα χώνεις σε κάποιον επιχειρηματία... εάν δουλεύεις στην παραγωγή τότε συμμετέχεις μέσω της πώλησης της εργατικής σου δύναμης στο αβγάτισμα των κερδών του καπιταλιστή και στην αύξηση του κεφαλαίου. ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον καπιταλισμό αποτελούν δραστηριότητες ή εργαλεία που δουλεύουν μέσα στα θεσμικά πλαίσια του αστικού κράτους.

    Εάν κάποιοι αφήνουν την περιουσία τους στο ΚΚΕ, αυτό τι θα πρέπει να κάνει? Η οικονομική διαχείριση με ποιούς κανόνες θα πρέπει να γίνεται? Το κτήριο του Περισσού σε ποιούς θα πρέπει να ανήκει?

    Εάν δεν θέλεις να υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία του κόμματος σε φυσικά πρόσωπα ιδιώτες, τότε θα πρέπει να μετατρέψεις μια εταιρεία σε ΑΕ κι ακολούθως σε holding όπου θα εντάξεις όλες αυτές τις δραστηριότητες.

    Όταν ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ εμπλέκεται σε τέτοιου είδους διαχείριση, επόμενο είναι να είνα ευάλωτο στην λαϊκίστικη ανάλυση του κάθε Καισάριου.

    Τον όρο "λαϊκισμό" ανέφερε κι ο Monti για την ιταλική αριστερά, όταν παρακάλαγε τη Μέρκελ να το πάρει αλλιώς το τιμόνι γιατί ο "λαϊκισμός θα πάρει την εξουσία" από τη στιγμή που η λιτότητα θα αποτελέσει την κυρίαρχη πολιτική επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. red1917 προς ανωνυμο 4,05. ο ριζοσπαστις εβγαινε και με ενα χειροκινητο πιεστηριο σε ενα υπογειο,μπορει να γινει αυτο σημερα? αν κλειση η τυποεκδοτικη θα ειναι ερμαιο στης διαθεσεις του καθε καρχαρια που εχει πιεστειρια με οτι αυτο συνεπαγετε! γιατι ειναι τοσο δυσκολο να κατανοησετε τα απλα τα αυτονοητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η αναμφισβήτητη αναγκαιότητα της ύπαρξης ιδιόκτητων πιεστηρίων για την έκδοση του "Ρ" και των άλλων κομματικών εντύπων, δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι ήταν απαραίτητη η δημιουργία μιας επιχείρησης που θα εκδίδει και άλλα έντυπα, εφημερίδες κλπ. Αυτό μας ανάγκασε να ακολουθήσουμε τους κανόνες της καπιταλιστικής αγοράς και επομένως να οδηγηθούμε με απόλυτη ακρίβεια στο σημείο που είμαστε σήμερα, ήταν απλά θέμα χρόνου το πότε θα συμβεί αυτό. Ας αναγνωρίσουμε λοιπόν το λάθος μας για την Τυποεκδοτική (όχι την αναγκαιότητα ύπαρξης της αλλά τον τρόπο που στήθηκε και λειτούργησε μέχρι σήμερα), ας συνεισφέρουμε όλοι για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και ας προχωρήσουμε πλέον με νέα σχήματα αποκλειστικά για τις δικές μας ανάγκες είτε μιλάμε για εκδόσεις είτε για τον 902. Κάθε κίνησή μας πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά στη δύναμη που δίνουν στο κόμμα τα μέλη και οι φίλοι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μωρέ υπάρχει ενα πρόβλημα:Η Τυποεκδοτική ΑΕ παλαιότερα εξέδιδε ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,φυλλάδες Κύρτσου,κ.α.Δεν εξέδιδε μόνο ''Ρ''.Δινετε λαβές να σας κάνει κριτική ο κάθε πικραμένος,κατάλαβετε επιέλους ότι η σημερινή ηγεσία έχει τεράστιες ευθύνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.