13 Ιανουαρίου 2012

Το ταξικό κίνημα υπεράσπισε τους χαλυβουργούς

Από τον Ριζοσπάστη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ - «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Το ταξικό κίνημα υπεράσπισε τους χαλυβουργούς
Απόλυτη η επιτυχία της απεργίας. Σκληρή μάχη όλο το 24ωρο στις πύλες των εργοστασίων. Τα τσιράκια του Μάνεση έμειναν χωρίς απεργοσπάστες. Απαράδεκτη παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας που ζητούσε από εργάτες να δηλώσουν επώνυμα ότι δε θα πιάσουν δουλειά
Ο εργατοπατέρας (αριστερά στη φωτ.) απαγορεύει στον πρόεδρο των εργαζομένων απεργών Ασπροπύργου Γ. Σιφωνιό (δεξιά στη φωτ.) να μιλήσει στους εργαζόμενους του Βόλου



«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά ...»Το διαδήλωσαν και το έκαναν πράξη: Ούτε μια μπετόβεργα δεν βγήκε χτες από τα δύο εργοστάσια του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο.

Με οργάνωση, αποφασιστικότητα, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, με τον κρατικό μηχανισμό να ρίχνει βαριά την μπότα του πάνω τους για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Μάνεση (έφτασε ο αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Θεσσαλίας να ζητά από τους εργάτες να δηλώσουν επώνυμα ένας ένας ότι απεργούν!), οι μεταλλεργάτες της Μαγνησίας, μαζί τους το σύνολο των ταξικών δυνάμεων του νομού, έδωσαν χτες μια σκληρή μάχη και την κέρδισαν.
Για πρώτη φορά, μετά από 24 χρόνια στο γκέτο του Μάνεση έσβησαν όλες οι φωτιές (εκτός από κείνες που άναψαν έξω από τις πύλες οι απεργιακές φρουρές). Ούτε μια μπιγιέτα (πρωτογενές χυτό μέταλλο που βγαίνει από τους φούρνους για να τροφοδοτήσει το ελασματουργείο) δεν παράχθηκε στο εργοστάσιο του Βελεστίνου. Το ελασματουργείο στο εργοστάσιο του Βόλου νέκρωσε.

Κόντρα στην επιδίωξη του Μάνεση να δουλεύουν οι εργάτες για λιγότερο κι από ένα κομμάτι ψωμί, το ταξικό κίνημα έκανε καθαρό πως δεν θα επιτρέψει τέτοιο πισωγύρισμα. Κόντρα στον ενιαίο αντεργατικό μηχανισμό που έχουν στήσει στη Μαγνησία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Συνασπισμός για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του Μάνεση, το ταξικό, συνολικά το λαϊκό κίνημα έκαναν καθαρό πως στη σύγκρουση των δύο τάξεων δεν θα επιτρέψουν να χαθεί εργάτης άκλαφτος. Κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υπεράσπισαν τους χαλυβουργούς, έδειξαν στην πράξη με ποιες θέσεις και ποιους όρους μπορούν οι εργάτες να δίνουν τη μάχη για να νικήσουν.


Ολη τη νύχτα στην περιφρούρηση
Η επιτυχία της απεργίας σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή για το εργατικό κίνημα στην περιοχή.Στο πρόσωπο του Μάνεση, οι εργάτες αντιπάλεψαν το σύνολο των καπιταλιστών που στην περιοχή έχουν κυριολεκτικά τσακίσει τη ζωή των εργατών.
Στη μάχη με τον κρατικό μηχανισμό, οι απεργοί αντιπάλεψαν την εξουσία των καπιταλιστών που εκφράστηκε χτες ωμά.

Στη μάχη εκτός από τους απεργούς χαλυβουργούς πήραν μέρος οι για μήνες απλήρωτοι σε διάφορες επιχειρήσεις, οι απολυμένοι από άλλες, εκείνοι που τ' αφεντικά τους με πρότυπο τον Μάνεση επιβάλλουν δραστικές μειώσεις μισθών. Στη μάχη, πήραν μέρος τα παιδιά των εργατών. Το πανό των μαθητών έγραφε: «Παίρνουμε μάθημα απ' αυτούς που δεν σκύβουν το κεφάλι». Στην απεργιακή φρουρά πήραν τη θέση τους και απεργοί από τον Ασπρόπυργο με τις γυναίκες τους και σύνθημα το δίδαγμα της εποχής: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Ενα μακρύ πανό σφράγιζε την πύλη στο εργοστάσιο του Βόλου: Ξεσηκωθείτε! Απεργιακός σεισμός με το ΠΑΜΕ!

Η μάχη δινόταν μέρες πριν έξω από τις πύλες και στις γειτονιές που μένουν οι χαλυβουργοί. Για να πάρουν θάρρος, να σηκώσουν κεφάλι, να κάνουν πέρα τους εργατοπατέρες, να στηριχτούν στο ταξικό κίνημα, να πουν το «ως εδώ και μη παρέκει» στην αστική τάξη και το συγκεκριμένο αφεντικό τους.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση
Από τις 3 τη νύχτα, πήρε έμπρακτο χαρακτήρα εκεί ακριβώς που συγκρούονται τάξη με τάξη, στο χώρο δουλειάς.Στις 4 το πρωί, στις πύλες των δύο εργοστασίων του Μάνεση απλώθηκαν τα πανό, άναψαν φωτιές (η θερμοκρασία στο περιβάλλον άγγιζε το μηδέν), εκατοντάδες απεργοί απ' όλη τη Μαγνησία πήραν τη θέση τους. Στις 4.30 το πρωί κατέφθασε ο ίδιος ο διευθυντής του εργοστασίου. Του έγινε καθαρό ότι δεν περνά κουνούπι. Γύρω στις έξι κι αφού είχαν βγει από μέσα οι νυχτερινοί έφτασε ο δεσμοφύλακας: Ο Δ. Τσοπάνος, γραμματέας του εργοδοτικού σωματείου. Είχε μαντρώσει σ' ένα πούλμαν 65 εργάτες που τις άλλες μέρες φτάνουν στο εργοστάσιο με δικά τους μεταφορικά, κι αξίωνε να περάσει μέσα, δηλώνοντας ότι η απεργία δεν αφορά τους χαλυβουργούς. Οταν ο πρόεδρος του σωματείου του Ασπροπύργου Γ. Σιφωνιός θέλησε να μιλήσει στους εργάτες, ο εργατοπατέρας διέταξε να φύγει το πούλμαν μην τυχόν και μολυνθούν οι εργάτες από το μικρόβιο της απεργίας. Ανάλογη προσπάθεια στο εργοστάσιο του Βελεστίνου έπεσε στο κενό.

Στις 11 άρχισε η απεργιακή συγκέντρωση. Εξω από το εργοστάσιο του Βόλου, στο πλάι των εργατών, έχουν φτάσει αντιπροσωπείες από Λαϊκές Επιτροπές από τις γειτονιές του Βόλου, από την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ. Παίρνουν μέρος στις αλυσίδες της περιφρούρησης, μαζί με σπουδαστές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Παρούσα όλη τη νύχτα και στη συγκέντρωση αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, τον Γ. Χώτο μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και τον βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος Απ. Νάνο.
Στιγμιότυπο από την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, στο εργοστάσιο στο Βόλο
Από το μικρόφωνο της συγκέντρωσης ο Γ. Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου του Ασπροπύργου, καταγγέλλει τους εργοδοτικούς στα εργοστάσια του Βόλου και χαρακτηρίζει αθλιότητα την υπογραφή τους για 5ωρη δουλειά με 500 ευρώ μισθό. Η Μ. Δελλή από τις γυναίκες των απεργών διαβάζει το ψήφισμα της τελευταίας τους συνέλευσης τονίζοντας «ξέρουμε καλά ότι παλεύουμε για τους εαυτούς μας, αλλά και για τη δική μας τάξη, όλους τους εργάτες. Πίσω δεν κάνουμε, το οφείλουμε στα παιδιά μας».
Ο Γ. Ρούσσας, πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», με την κεντρική ομιλία σημειώνει: Κάνουμε αποφασιστικό βήμα αγωνιστικού συντονισμού, κόντρα σε όλους αυτούς που θέλουν να διαιρέσουν τους εργάτες σε κάθε εργοστάσιο, από επιχείρηση σε επιχείρηση, τους εργάτες απ' τους υπάλληλους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Κάνουμε πράξη το σύνθημα. Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης, κάθε επιχείρηση και μια «Χαλυβουργία»! Καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Βόλου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αλλά και του ΣΥΝ), για τη στάση τους στην ολομέλεια της Διοίκησης του Κέντρου που δεν ψήφισαν την πρόταση για απεργία, και τη χαρακτηρίζει μνημείο εργατοπατερισμού και απροκάλυπτης στήριξης της εργοδοσίας, απροκάλυπτη στήριξη της επίθεσης που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ενάντια στους εργάτες.
Στο Βελεστίνο
Απευθυνόμενος στους χαλυβουργούς του Βόλου που δεν έπιασαν δουλειά σημείωσε: Σήμερα κάνατε ένα βήμα! Μην το αφήσετε στη μέση! Γυρίστε την πλάτη στο σωματείο του Μάνεση! Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ενώστε τις δυνάμεις σας με τους συναδέλφους στον Ασπρόπυργο. Αύριο θα είναι αργά! Αν σπάσουν οι συνάδελφοί μας εκεί, ο Μάνεσης θα 'ρθεί να σας πετάξει ένα ξεροκόμματο για να συνεχίσετε στη δουλειά. Ο εκβιαστής δε σταματάει τον εκβιασμό, ζητάει όλο και περισσότερα. Σήμερα μπορείτε να δείτε καθαρά ότι υπάρχει δύναμη για να ακουμπήσετε, να στηριχτείτε. Οργανωθείτε και παλέψτε! Μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου, τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, για να οργανώσουμε ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, στα εργοστάσια, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά. Εχουμε όλοι - και σεις μαζί - υποχρέωση στις οικογένειες και στα παιδιά μας!

Η επιτυχία της απεργίας στην πρώτη βάρδια θορύβησε τον Μάνεση και το μηχανισμό του. Στο χώρο του εργοστασίου καταφθάνει ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Θεσσαλίας, σαν άνθρωπος του Μάνεση, κ. Χαλάτσης. Επικαλείται εντολή εισαγγελέα να προστατευτεί το «δικαίωμα στην εργασία», δηλαδή στην απεργοσπασία. Ομως, από τους 50 εργάτες που έπρεπε να 'ρθουν για δουλειά στην απογευματινή βάρδια εμφανίζονται σ' ένα πούλμαν μόνο 11 για το εργοστάσιο του Βόλου κι άλλοι 3 για το εργοστάσιο στο Βελεστίνο. Ο αστυνομικός διευθυντής διατάσσει να μπει το πούλμαν μέσα. Εκπρόσωποι των ταξικών συνδικάτων συζητούν με τους εργάτες κι αυτοί αποφασίζουν να μην μπουν για δουλειά. Η απόφαση γίνεται δεκτή με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους. Ο αστυνομικός διευθυντής, σε ρόλο προσωπάρχη του Μάνεση, αξιώνει να του δηλώσουν οι εργάτες επώνυμα ένας ένας ότι δεν θα μπουν για δουλειά. Δεν του απαντούν κι αυτός διατάσσει να ξεκινήσει το πούλμαν. Δεν κουνιέται φύλλο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης κάνει παρέμβαση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την απαράδεκτη στάση του αστυνομικού διευθυντή. Εχει φτάσει 5.30 το απόγευμα όταν πια εκπρόσωπος της εταιρείας ομολογεί πως δεν υπάρχουν εργάτες να μπουν στο εργοστάσιο κι έτσι ο αστυνομικός διευθυντής μένει χωρίς αντικείμενο. Το πούλμαν αποχωρεί. Στις 10 το βράδυ κανένας από την τρίτη βάρδια δεν πήγε στη δουλειά...

14 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι ότι το ΠΑΜΕ (και κατ'επέκταση η ΚΚΕ Α.Ε ) δεν έλέγχει το σωματείο στο Βόλο ! Τσούζει που η παραγωγή της επιχειρησης βγαίνει από τους Βολιώτες και τους χαλάνε την επαναστατική...μανέστρα!

    Τον Σιφωνιό κάπου θα τον βολέψουν οι επιχειρηματίες- ιδιοκτήτες της ΚΚΕ Α.Ε , για τους συναδέλφους του που πήρε στο λαιμό του δεν ξέρω τι θα κάνουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω δουλεύετε σε βάρδιες τα Πρετεντεράκια.

      Διαγραφή
    2. χοντροπετσε ανωνυμε,περαν της προηγουμενης απαντησης που πηρες εισαι και εντελως ηλιθιος..η ΚΚΕ ΑΕ?δηλαδη η Κομμουνιστικο Κομμα Ελλαδος Ανωνυμη Εταιρεια?ουτε σωστα αρθρα δεν μπορεις να βαλεις ρε μισθαρνο εκτρωμα.

      Διαγραφή
    3. @Ανώνυμος ρε μπας και σε λένε Μάνεση και χάρηκες που βγαίνει η παραγωγή;

      Διαγραφή
  2. Ένα μπράβο στο blog που δείχνει τις φιλοζωικές του ευαισθησίες και δεν διαγραφεί σχόλια σαν του ανωνύμου πιο πάνω!!!
    malamadre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δω τι θα κάνετε όταν θα κλείσει ο Μάνεσης όπως κλείσατε και την Pirelli με τέτοιες απεργίες. Καλύτερα να κάτσετε σε ένα τραπέζι και να τα βρείτε γιατί τέτοιες απεργίες ωφελούν μόνο τον Μανεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δω πως θα μπορείς να ζήσεις με 300-400 ευρώ... απόψεις σαν και τις δικές σου ωφελούν μόνο τα αφεντικά σου... περαστικά

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε εισαι στανταρ μελος τον ασπονδυλων ετσι?ΣΤΑΝΤΑΡ oμως.Aυτες την αηδιες γραφουν τα νεοναζιακια της χρυσης αυγης!Εγω λεω οτι ειμαι κκε!Εσυ γιατι ντρεπεσαι να πεις τι πραγματικα εισαι?Και υποτειθεται οτι κατι τετοια ζωα σαν εσενα υποστηριζουν τους ελληνες εργατες...Τραβα αγορι μου σε κανα ασπονδυλο blog!Τραβα κανε τον τσατσο στο αφεντικο σου αυτος ειναι ο ρολος σου!Ρουφιανιλικι και αγιος ο χιτλερ!
      Malamadre

      Διαγραφή
  4. το θεμα με αυτα τα ζωα (αναφερωμε στον πρωτο ανωνυμο) ειναι οτι καλυπτωμενοι πισω απο την ανωνυμια του υπολογιστη μπορουν να χυνουν το πιο βαθυ τους μισος εναντια στην εργατικη ταξη και τουσ αγωνες της. δεν πειραζει, η ιστορια ο λαος και η εργατικη ταξη θα τους στειλουν συντομα εκει που ανοικουν,δηλαδη στα σκουπιδια της ιστοριας! κατι ανοητοι σαν των πιοπανω ανωνυμο αδυνατουν να αντιπαραταξουν ενα σοβαρο πολιτικο επιχειρημα και ξερνανε μονο παραληριματικα γραφτα επιπεδου ποδοσφαιρικου γηπεδου !αυτη ακριβως η καταντια αλλα και το επιπεδο τους δειχνη το επιπεδο απελπισιας της αστικης ταξης μπροστα στους οργανωμενουσ αγωνες της εργατικης ταξης με συνπαραστατη το κκε! red 1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάρδα και συναντήσω εσένα ανώνυμε και κανένα Συριζέο - Τσιπροιδές μετά και από την απόφαση που πήρανε κατά της απεργίας στο ΒΟΛΟ και είχανε και το θράσος να γράψουνε στην ΑΥΓΗ ότι οι απεργοί είναι πειραματόζωα του ΚΚΕ. Αλίμονο τους

    Χαλυβουργοί συνεχίστε και στις 17/01 όλοι στην απεργία μαζί σας

    Σαμουήλ Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει και άλλη λύση για το βλαμμένο που απορεί τι θα γίνει αν κλείσουν τις εταιρείες «τους», γιατί δικές τους δεν είναι.. ΔΗΜΕΥΣΗ και ΑΠΟΛΥΤΟΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ της επιχείρησης από τους εργάτες, θα τους μείνει και η υπεραξία ολόκληρη.

    Να σου πω εγώ μετά τι πλάκα θα έχει βλαμμένο, α βλαμμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η σημερινή απεργία στον Βολο δείχνει τον δρόμο για την επαναστατικοποίηση και συνειδητοποίηση της εργατικής τάξης. Συνεχίστε σύντροφοι, είμαστε στον σωστό δρόμο, το αποδεικνύουν και οι "ανώνυμοι" (δηλ. αυτοί που στερούντε ταυτότητας, ηθους, αναστήματος και τελικά δουλοι του συστήματος χωρίς πρωσοπικότητα} που μπαίνουν και σκυλιάζουν με αυτές τις επιτυχίες.
    Βρε ανώνυμε (ατομο χωρίς προσωπικότητα) αν δεν γινόντουσταν αυτές οι απεργίες στις προηγούμενες δεκαετίες θα είχες εσύ μισθό? θα είχες ασφάλιση? Η νομίζεις ότι θα τα είχες γλείφοντας?
    όσο για το γελίο "θα κλείσει", ε ναι να κλείσει ως δικό του και να ανοίξει ως λαική περιουσία. Θα έχει και μεγαλύτερη παραγωγή και θα πηγαινει στις λαικές ανάγκες, με την προυπόθεση της Λαικής Εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. telika kseri kanis ma me apantisi, psifistike apo tous apergous ergates, oti tha gini apergia stin xalivourgia elladas, giati i ali lene oti den psifistike!!!!
    kseri kanis na me apantisi??


    -KAPIOS KAPOU KAPOTE-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς απάντηση παραθέτω το κείμενο από το ¨Ρ" της πέμπτης
      "Σ' αντίθεση με την πανικόβλητη στάση των εργατοπατέρων, η 24ωρη απεργία που κήρυξε για σήμερα Πέμπτη το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και υιοθετήθηκε και από άλλα σωματεία απλώνεται σ' όλα τα μεταλλεργοστάσια και βιοτεχνίες της Μαγνησίας, ενώ απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Τύπου και Χάρτου με απόφαση του σωματείου τους, όπως και οι καθαριστές και καθαρίστριες. Οι καθηγητές κάνουν τρίωρη στάση εργασίας με απόφαση της ΕΛΜΕ, ενώ με τρίωρη στάση μετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με δίωρη στάση μετέχουν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης. Οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν καλεστεί από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών να αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο τρόπο για να μετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση.
      ***
      Καθώς από προχτές ήταν αρκετά καθαρό ότι ένα σημαντικό τμήμα των χαλυβουργών σε Βόλο και Βελεστίνο εκφράζεται ανοιχτά ενάντια στη συμφωνία παράδοσης που υπέγραψαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, τα τσιράκια του Μάνεση βγήκαν χτες από το καβούκι τους και επιχείρησαν ανοιχτά να βάλουν φρένο στην απεργία. Με ανακοίνωσή τους εμφανίζονται απολογητικοί απέναντι στους εργαζόμενους, ομολογώντας ότι υπέγραψαν τη σφαγή των εργατών «μετά από παράκληση του εργοδότη της χαλυβουργίας»! «Αποδεχτήκαμε - αναφέρουν - την πρόταση (...) και κάνοντας ένα βήμα πίσω λόγω της οικονομικής κρίσης που περνάμε». Αυτό που δεν αναφέρουν, βέβαια, είναι πως το «βήμα πίσω» σημαίνει κατέβασμα του μισθού στα 500 ευρώ (αρπάζουν, δηλαδή, από καθέναν από τους 400 εργάτες 600 ευρώ τουλάχιστον κάθε μήνα και τα βάζουν στο σεντούκι του Μάνεση). Αυτό έρχεται να προστεθεί στο γεγονός ότι έχουν χαρίσει ήδη στον Μάνεση το βαρύ και ανθυγιεινό κι έτσι οι εργαζόμενοι στα δύο εργοστάσια είναι οι μόνοι σ' όλο τον κλάδο που, ενώ λιώνουν καθημερινά μαζί με το σίδηρο, πληρώνονται σα να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από χαλυβουργοί. Οι εργατοπατέρες προσπάθησαν και χτες να σπείρουν φόβο στους εργάτες σείοντας σαν μπαμπούλα το κλείσιμο εργοστασίων.
      Η απάντηση δόθηκε άμεσα από το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» που με προκήρυξή του σημειώνει: «Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες που αγωνίζονται, τα κλείνουν οι καπιταλιστές αν και όταν αυτό τους συμφέρει. Η ΚΟΝΤΙ το έδειξε καθαρά» (το συνδικάτο αναφέρεται στην επιχείρηση όπου οι εργατοπατέρες του ΕΚ Βόλου προσπάθησαν με πρόσχημα το διάλογο με την εταιρεία να κρατήσουν τους εργάτες μακριά από κινητοποιήσεις ώσπου τελικά απολύθηκαν όλοι! Και χτες τους ξαναπούλησαν!).
      Απευθυνόμενο σ' έναν προς έναν τους χαλυβουργούς το Συνδικάτο Μετάλλου τονίζει: «Κλείσε τ' αυτιά σου στα τσιράκια του Μάνεση μέσα κι έξω από τα εργοστάσια. Κι αυτούς όταν ο Μάνεσης κάνει τη δουλειά του θα τους πετάξει σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Οσοι συκοφαντούν ότι οι χαλυβουργοί στον Ασπρόπυργο με τον ηρωικό αγώνα τους το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κλείσουν το εργοστάσιο, δουλεύουν για τον Μάνεση, για να κερδίσει χρόνο. Σπέρνουν τη διχόνοια γιατί ο Μάνεσης αυτό που δεν θέλει με τίποτα είναι και τα δύο μέτωπα ανοιχτά ταυτόχρονα σε Βόλο και Ασπρόπυργο».
      Η σημερινή απεργία έχει ευρύτερη απήχηση. Η Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ έχει καλέσει τους επαγγελματοβιοτέχνες να μετάσχουν στη συγκέντρωση. Καλέσματα κυκλοφόρησαν στις γειτονιές οι Λαϊκές Επιτροπές Αγίων Αναργύρων και Νέας Ιωνίας, ενώ ανάλογη δραστηριότητα αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (πήραν απόφαση συμμετοχής οι σύλλογοι στις Σχολές Δασκάλων, Ειδικής Αγωγής, Ιστορικό - Αρχαιολογικό, Νηπιαγωγών, Πολιτικών Μηχανικών) και στα σχολεία από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου."

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.