25 Ιανουαρίου 2012

Το ΠΑΜΕ «ξύπνησε» την Τρόικα-Αποκλεισμος στο ΧΙΛΤΟΝ (βιντεο)

Έξω από το Χίλτον παραμένουν ακόμα μέλη του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν γύρω στις 6:30 τα χαράματα, προκειμένου να «μπλοκάρουν» το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας, το οποίο διαμένει στο εν λόγω ξενοδοχείο να πραγματοποιήσει τα σημερινά ραντεβού τους.

Αυτή την ώρα, περίπου 100 άτομα βρίσκονται επί της Μιχαλακοπούλου, χωρίς, ωστόσο, να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων.

Το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας «ξύπνησε» από τις φωνές των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψή τους στη χώρα μας.

«Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα»

Δεν έλειψαν από τα χέρια των μελών του ΠΑΜΕ και τα πανό, τα οποία αναγράφουν «Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα» και «Μπορούμε χωρίς αυτούς». Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι νωρίς το πρωί είχαν στηθεί έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου επί της Βασ. Σοφίας, μοίραζαν φυλλάδια στους διερχόμενους
οδηγούς.














20 σχόλια:

  1. Γιατι να μην πεσει και καμια ψιλη ρε παιδια?!?!
    Μας εχουν γ....σει την ζωη μηπως να τους καναμε και εμεις μια απο τα ιδια?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθε πραγμα στον καιρο του και ο κολιος....τον Οκτωβρη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "επανάσταση" για κανά διωράκι και σε ζωντανή σύνδεση από τα αστικά κανάλια... ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες ρε τσεγκεβαρα..εχεις καλυτερη ιδεα?
      Να παρουμε τα οπλα και τα βουνα η οχι ακομα?
      Μηπως να παιξουμε κανα πετροπολεμο με ματ και να σπασουμε και καμια βιτρινα στην ερμου?

      Διαγραφή
  4. red1917. για να ακουσουμε και την προταση του μιχαλη για την επανασταση και την αντιδραση που πρεπει να εχει ο λαος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. που ειναι ο μιχαλης και η αλλη προταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όταν κάνεις μια βόλτα στα σχολεία των λαΐκών γειτονιών και δεις παιδιά που πεινάνε,όταν κάνεις μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και δεις χιλιάδες ανθρώπους να ψοφάνε στο κρύο μέσα σε χαρτόκουτα,όταν κάνεις μια βόλτα στις γειτονιές που τα γεροντάκια στήνονται ώρες ολόκληρες για μια φραντζόλα ψωμί,όταν... αν κάνεις όλα αυτά τα "όταν",έλα να κουβεντιάσουμε ξερόλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. red1917. ρε μιχαλη,δεν σου ζητησα αναλυση της καταστασης! αυτα τα ξερω, προταση ζητησα μια και εμεις κανουμε επανασταση του διωρου! τι λοιπον δεν καταλαβαινεις η κανεις πως δεν καταλαβαινεις? επαναλαμβανω.. ποια ειναι η προταση σου και πιος ο πολιτικος της φορεας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η πρόταση μου είναι απεργία διαρκείας παντού,σε όλους τους κλάδους!!!παλλαΐκή άρνηση σε όλα τα μέτρα που θίγουν τα λαΐκά εισοδήματα,γενικός ξεσηκωμός,σύγκρουση σε όλα τα μέτωπα με τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου!!!μια πρόταση εξουσίας που θα φέρνει το λαό στο προσκήνιο,θα του δίνει καινούριο όραμα και χειροπιαστές ελπίδες ότι θα αλλάξουν τα πάντα σ'αυτό το σάπιο σύστημα και θα'ναι ο ίδιος ο λαός που θα καθορίζει τις τύχες του!!!όταν οι άλλοι σου ρίχνουν με οπλοπολυβόλα δεν απαντάς με σφεντόνες φίλε μου...Όσο για το ποιός θα είναι ο πολιτικός φορέας,το προσωπικό μου πιστεύω είναι ένα νέο ΕΑΜ,το ΚΚΕ του Άρη,του Μπελογιάννη και των χιλιάδων αγωνιστών που έδωσαν αίμα και ζωές με ανιδιοτέλεια για το μεγάλο ιδανικό του σοσιαλισμού,ένα τέτοιο ΚΚΕ ναι μπορεί να μπεί μπροστάρης στο μεγάλο αγώνα!!!το σημερινό ΚΚΕ με τη συμβιβασμένη ηγεσία και τα επαγγελματικά στελέχη που "πετάει ο γάιδαρος",για να μην χάσουν τη θεσούλα τους, όχι δεν μπορεί φίλε μου...Και τέλος επειδή ξέρω και εγώ πολύ καλά από μέσα τα πράγματα,στο ΚΚΕ υπάρχουν και τώρα και είναι η πλειοψηφία στις τάξεις του κόμματος, μέλη και οπαδοί έτοιμοι να δώσουν τα πάντα,αλλά χάνονται κάπου στη μετάφραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. red1917 . για να αρχισω αναποδα χωρις φυσ. με βαση τα λεγομενα σου αγαπητε μιχαλη ο πολιτικοσ σου φορεασ δεν υπαρχει χωρισ φυσικα να συμφωνο στην θεση που εχεις για το κκε!αναφερθηκες στο εαμ το κκε του 1940 κλπ και εδω υπαρχει ενα κενο μια και μιλαμε για το 2012 και οχι το 1940!απο την αλλη φυσικα συμφωνο να γινει μια γενικη απεργεια να πεσει η κυβερνηση του μαυρου μετωπου να παρουμε την εξουσια κλπ! πιος δεν το θελει αυτο? για να γινει ομως αυτο και να τεριαξουν οι υποκιμενικες συνθηκες με της αντικειμενικες πρεπει ο λαος να ειναι οριμως να ξερει τη θελει και πως θα το πετυχει! πιστευης οτι ο λαος ειναι ετειμος για να κανει αυτο το βημα? αλλο θεμα αν συμφωνεις με την προσπαθεια που κανει το κκε για να οριμασει ο λαικος παραγοντας αλλα εσυ με φορεις πολιτικους που δεν υπαρχουν δεν νομιζω οτι μου εδωσες στερεα απαντηση .οσω για το κκε ειναι αληθεια οτι το κομμα περασε απο διαφορες φασεις και η τελευταια με την κυριαρχια των οπορτουνιστον στην κε κοντεψε να του στοιχισει την ιδια του την υπαρξη . εκεινο το κομμα δεν ειχε σχεση με το κκε του 1940 . το σημερινο απαλαγμενο απο προδοτες τυπου φαρακου,ανδρουλακη,δαμανακη κλπ πιστευω οτι βαδιζει σωστα στο δρομο για τον σοσιαλισμο και οι θεσεις του αλλα και οι αγωνες του καθημερινα αυτο δειχνουν!παρακαμπτω το σχολειο για τα επαγκελματικα στελεχει γιατι δεν ειναι πολιτικη θεση αλλα κουτσομπολιο και μαλιστα κακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. διωρθωση.. για να αρχισω αναποδα,με βαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...και το 1940 δεν υπήρχε το ΕΑΜ αλλά δημιουργήθηκε!!! αναλογικά μιλάω ότι και σήμερα χρειάζεται ένας πολιτικός φορέας προσαρμοσμένος στις σύγχρονες ανάγκες του λαΐκού κινήματος,που όχι μόνο θα δίνει απαντήσεις στις απαιτήσεις του αλλά και θα ανοίγει το δρόμο για επαναστατική ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.Αν δεν είναι τώρα ώριμες(κατά το ΚΚΕ) οι συνθήκες για να ξεσηκωθεί ο λαός,δεν θα'ναι ποτέ...Γιατί φίλε μου όταν ο λαός στενάζει και υποφέρει είναι πιο εύκολο παρά ποτέ(κατά τον Λένιν),να επαναστατήσει και να δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό επαναστατικό ρεύμα που θα ανατρέψει το κατεστημένο.Το σημερινό ΚΚΕ δυστυχώς και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και όχι μόνο, δεν εμπνέει...Η σημερινή του ηγεσία έχει μουμιοποιηθεί στα μάτια του λαού,δεν εκφέρει λόγο που θα εμπνεύσει και θα δώσει ρεαλιστική προοπτική στο λαΐκό κίνημα.Μπορεί και συμφωνώ σ'αυτό,να απομακρύνθηκαν από το κόμμα,μπουμπούκια τύπου Ανδρουλάκη κ Δαμανάκη,αλλά αν ανατρέξει κανείς στη ιστορία του ΚΚΕ,θα δεί και θα συναντήσει χιλιάδες διαγραφές αγνών αγωνιστών,απλά και μόνο επειδή είχαν γνώμη και προσέγγιση που ενοχλούσε το "παπικό αλάθητο" της ηγεσίας ή την αρχομανία που διακατείχε ηγετικά στελέχη...Με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον μεγαλύτερο επαναστάτη που γέννησε ο τόπος τον 20ο αι.,τον Άρη Βελουχιώτη,που 66 χρόνια μετά "αποκαταστάθηκε" πολιτικά,αλλά όχι κομματικά...γιατί αυτή είναι η λογική της ηγεσίας,ακόμα και μαλακίες να λέμε και να κάνουμε,εσείς ως κομματικά μέλη πρέπει να συμφωνείτε άκριτα μαζί μας...σε διαφορετική περίπτωση διαγραφή,με ολίγη από λοιδωρία και απαξίωση με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς...ενίοτε στέλνουμε και κανά εξώδικο(εκλεγμένο Κ.Σ. της ΚΝΕ το'89,επειδή τόλμησε να εκφράσει αντιρρήσεις στην κατάπτυστη συμφωνία συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ.).Μην παρακάμπτεις φίλε μου το σχόλιο για τα επαγγελματικά στελέχη,σε προκαλώ να κάνεις μια βόλτα στον Περισσό,στην ΚΟΑ, πέρνα και από το ΠΑΜΕ και πες σε όλους αυτούς τους μισθοφόρους οπαδούς καμιά ιδέα για να περάσει ευχάριστα η ώρα τους,γιατί θα πάθουνε τίποτα από τους πολλούς καφέδες...Επίσης σε παραπέμπω σε ένα βιβλίο του Χρυσόγονου(καθηγητής στο Αριστοτέλειο) περί "ιδιωτικής δημοκρατίας",που αναδεικνύει το γεγονός της διαδοχής στα αστικά πολιτικά κόμματα,που είναι γνωστό σε όλους ότι κυριαρχεί η οικογενοιοκρατία, και σε προκαλώ να ψάξεις στο χώρο των επαγγελματικών στελεχών του ΚΚΕ για να δεις τι σχέσεις υφίστανται και εκεί...αν κάνω λάθος,διόρθωσε με.Αλλά να΄σαι σίγουρος ότι η επαγγελματική αποκατάσταση εκατοντάδων στελεχών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κόμματος περνά μέσα από συγγενικές σχέσεις.Και για να μη νομίζεις ότι δημιουργώ εντυπώσεις, ξέρω και εγώ αλλά και εσύ εκατοντάδες περιπτώσεις,προκάλεσε με να σου πω ονόματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. red1917 αρα συμφωνεις μαζι μου οτι δεν εχεις πολιτικο φορεα ! την στιγμη που ο κοσμος καιγεται εσυ περιμενεις να γινει..οταν γινει ..και αν θα γινει!τωρα να μην αρχισουμε να αναλυουμε απο το 40 γιατι θα φτασουμε και στον σπαρτακο . ουσιαστικα και αφου ο φορεας σου δεν υπαρχειμονη λυση ειναι τι κκε,αν τωρα γινει αλλος φορεας με πιο επαναστατικες θεσεις μαρξιστικα ευχαριστως να παω και εγω ! μεχρι τοτε ομως?το σχολειο σου για μισθοφορους οπαδους δεν σε τιμα καθολου μια και εγω που ειμαι πανω απο 30 χρονια στο κομμα ουτε πηρα ποτε δραχμη ουτε ειδα αλλον να περνει!για τα επαγγελματικα στελεχη ας γυρισουμε αναποδα το προβλημα ..φαντασου να ειχαμε ατομα που θα τρεχανε καθε μερα ολη μερα για το κομμα και να μην ειχανε να φανε ουτε μια φετα ψωμι ! εε..τοτε να δεις τι θα εγραφε ο αστικος τυπος!γλεντια!τελειωνοντας χωρις να εχω καμια διαθεση να σε προσβαλω οι επαναστατες δεν περιμενουν να γινει καπιος φορεας αλλα αγωνιζωνται καθημερινα και προσφερουν εστω και αν ο φορεας αυτος των ιδεων τουσ δεν ειναι τελοιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. είπες τη μαγική φράση,"εδώ ο κόσμος καίγεται...".Αφού ο κόσμος καίγεται όντως,τι κάνει η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ για να σταματήσει να καίγεται ο κόσμος?τι όραμα και τι λύσεις δίνει στον κόσμο?πολύ απλά,εγκλωβισμένη σε ένα αστικό κοινοβούλιο συζητά με το αστικό καθεστώς,συναλλάσσεται μαζί του και τέλος χρηματοδοτείται από αυτό!καλεί το κόσμο να βγεί στους δρόμους αλλά ταυτόχρονα απαξιώνει όποιον δεν κρατάει σημαία του ΠΑΜΕ...οργανώνει πορείες ανώδυνες για το σύστημα(εκ του αποτελέσματος κρινόμενες),λειτουργώντας ως πολιτική τσαγιέρα(εκτόνωση εξεγερσιακής διάθεσης)..._Η γ.γ. του κόμματος σε ανύποπτο χρόνο είπε "μετά το μνημόνιο τι?",επίσης "αν φύγουμε από το ευρώ θα είναι καταστροφή", άσχετα αν μετά προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις της...Στα αυτιά του κόσμου που πεινάει,που μαραζώνει στην ανεργία που μάταια περιμένει επαναστατικές διαδικασίες που θα αλλάξουν τα τωρινά δεδομένα,πιστεύεις εσύ ότι η παραπομπή στη λαΐκή εξουσία όταν έρθει(με βολτίτσες και διωράκια εκτονωτικά θα έρθει???)ακούγεται ως ρεαλιστική και εφικτή λύση τούτη τη στιγμή που ο κόσμος καίγεται???για να σου λύσω την απορία αν έχω ή όχι πολιτικό φορέα σου απαντώ ευθέως και μπορείς οιαδήποτε στιγμή θέλεις να διαπιστώσεις αν ισχύουν αυτά που σου λέω(είμαι στη διάθεση σου,αφου έχεις πρόσβαση στο προσωπικό μου mail).Λοιπόν φίλε μου επί σχεδόν 3 δεκαετίες ήμουν και εγώ μέλος της ΚΝΕ στην αρχή και του ΚΚΕ μετά.Αποχώρησα από το σημερινό ΚΚΕ λίγους μήνες νωρίτερα γιατί δεν έχει καμιά σχέση με το "δικό μου ΚΚΕ",το ΚΚΕ του ανιδιοτελούς αγώνα,το ΚΚΕ που έχει δώσει αίμα και θυσίες στο βωμό του λαΐκού δίκιου,το ΚΚΕ του Άρη και του Μπελογιάννη,το ΚΚΕ που πολεμάει τους κεφαλαιοκράτες και δεν έχει επιχειρήσεις που πετάνε στο δρόμο εργαζομένους,το ΚΚΕ που δεν χρειάζεται οπαδούς με πληρωμένα όνειρα,το ΚΚΕ που πάνω από όλα θεωρεί ότι πιο ιερό το "ότι είναι καλό για το λαό,πρέπει να'ναι και για το κόμμα",έφυγα γιατί αυτό το "δικό μου ΚΚΕ" δεν το χαρίζω σε καμιά ηγεσία,έφυγα γιατί το αίμα του παππού μου από τα περήφανα βουνά του ΕΛΑΣ με καλούσε να παραμείνω κομμουνιστής και η σημερινή ηγεσία δεν με άφηνε...Όμως ο κομμουνιστής φίλε μου(και όχι το κομματόσκυλο),δεν σκύβει το κεφάλι,δεν συμβιβάζεται και δεν φιμώνεται,όταν ο κόσμος καίγεται... Υ.Γ. Επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις πάρει δραχμή εσύ προσωπικά,όπως και εγώ(και καλά κάναμε ε!),ψάξτο λίγο καλύτερα για να δεις τι συγγενικές σχέσεις υπάρχουν σε πολλά επαγγελματικά στελέχη που είδαν το κόμμα ως μια επιχείρηση επαγγελματικής αποκατάστασης των λοιπών συγγενών και φίλων...εγώ είμαι στη διάθεση σου για ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρεδ 1917.θα σου απαντησω σε ενα θεμαπου κατα την γνωμη μου ειναι περιεργο για ενα ατομο που ηταν 30 χρονια στο κκε να εχει αυτη την θεση . ειπες οτι η γγ δυλωσε οτι αν φυγουμε απο το ευρω θα ειναι καταστροφη . ετσι το ειπε? εχω δωσει μαχη για να δωσο να καταλαβουν διαφοροι οτι αυτοι ειναι η μιση προταση της γγ και εμ πασει περιπτωση αν φταιει σε κατι ειναι γιατι δεν το ξεκαθαρισε τι ενωουσε ακριβως ! νομιζω οτι το ξερεις αλλα θα σου το πω ξανα . η γγ ενωουσε οτι η εξοδος απο το ευρω χωρις αυτη να συνοδευεται απο ολα τα αλλα αναγκαια μετρα και συνθηκες ειναι καταστροφη για τον λαο .δηλαδη? αν η οικονομια της ελλαδας παραμενει στα χερια του κεφαλαιου αν δεν ακολουθηθει αλλος πολιτικοσ και κοινωνικος δρομος ναι τα πραγματα θα πανε πιο ασχημα με την εξοδο απο το ευρω ! για οπιον εχει βασικες γνωσεις οικονομιας αυτο ειναι απολυτος κατανοητο ! θελεις ενα παραδειγμα ? η εξοδος απο το ευρω χωριςτην αρνηση πληρωμης του χρεους θα αναγκασει την ελλαδα να ψαχνει συνεχως να αγορασει τεραστιες ποσοτητες συναλαγματος για να το αποπλυρωνη ! σε μια οικονομια χωρις καμια δυνατοτητα αναπτυξης καταλαβαινεις τη συμαινει αυτο !δευτερο και τελειωνο εδω γραφεις...η συμερινη ηγεσια συναλασετε με το αστικο κρατος και χρειματοδοτηται απο αυτο ...συμφωνεις με την προταση σου? τη ενωεις χρηματοδοτηται? παιρνει λεφτα απο την ζημενσ πουλαει τους αγωνες του η απλα εκμεταλευτηκε αστικους νομουςκαι καλα κανει για να προοθησει την προπαγανδα του ? αυτα ειναι θεματα που ενας κομουνιστης με τρεις δεκαετιες στην πλατη θα επρεπε να τα εχει λημενα ! τωρα η κρητικη για το προγραμμα του κομματος ειναι υποκειμενικη δικια σου και εχω το δικαιωμα να πιστευω το αντιθετω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Ανώνυμο 10.39, Για να μην βιάζεσαι φίλε μου δεν έχω βασικές γνώσεις οικονομίας όπως λες,είμαι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό τίτλο στις "Διεθνείς οικονομικές σχέσεις".Η έξοδος από το ευρώ(με ταυτόχρονη πλήρη αποδέσμευση από την Ε.Ε.) θα σημαίνει για τη χώρα άρνηση πληρωμής του 90% του χρέους(ομολογιακά δάνεια από τραπεζικά και επενδυτικά funds),αυτό εναπόκειται στο ελληνικό δίκαιο και νομοθετείται από την ελληνική βουλή.Η επιστροφή στη δραχμή θα δημιουργήσει ένα λεγόμενο "πιστωτικό επεισόδιο"(με επιπτώσεις σαφώς μικρότερες απ'αυτές που βιώνουμε σήμερα) και ακολουθώντας μια σταθερή εθνική νομισματική πολιτική κλειδώνουμε την ισοτιμία της δραχμής έναντι είτε του ευρώ,είτε του δολαρίου και δημιουργούμε ταυτόχρονα συνθήκες ανάπτυξης μέσω μιας οικονομίας πολύ πιο ανταγωνιστικής.Στο χέρι του λαού είναι η κατεύθυνση αυτή της οικονομίας να έχει κεντρικό παράγοντα τον εργαζόμενο και όχι το κεφάλαιο...όσο για το δεύτερο που αναφέρεις,επέτρεψε μου να σου πω ότι σαν κομμουνιστής που είμαι δεν δέχομαι το κόμμα του λαού να συναλλάσεται με το αστικό κράτος(επιδοτήσεις για ανάπτυξη της τυποεκδοτικής),να έχει επιχειρήσεις που πληρώνουν τον εργαζόμενο με τους μισθούς πείνας των συλλογικών συμβάσεων(ενώ την ίδια στιγμή διεκδικεί και καλά κάνει,1400 βασικό μισθό),να απολύει εργαζομένους,να έχει ένα στρατό επαγγελματικών στελεχών(το κόμμα δεν είναι επάγγελμα) και τέλος για να μην παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας πειστικές εξηγήσεις δεν μπορούν να δοθούν από κάποιους που μιλούν ως μέλη του Δ.Σ. μιας Α.Ε. σε μέλη και οπαδούς που μόνο η ιδεολογία κατευθύνει τη σκέψη τους.Και όσο για την διαφωνία μας για το πρόγραμμα του κόμματος σαφώς και έχει ο καθένας μας το δικαίωμα να έχει την προσωπική του άποψη και πέρα από σεβαστή μπορεί να αποτελέσει και την αφετηρία ενός γόνιμου διαλόγου!!! (άλλωστε ο διάλογος και ενίοτε και οι διαφωνίες είναι δημιουργία.οι αφορισμοί,οι εύκολοι και τετριμμένοι χαρακτηρισμοί και η απαξίωση της προσωπικής άποψης και δράσης του καθενός είναι ευκολάκια και βλάπτουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. red 1917 . που διαφωνουμε? καταλαβαινεις οτι για να γινουν ολα αυταπρεπει ..να ειναι στο χερι του λαου η κατευθηνση τησ οικονομιας! αν οχι καταλαβαινεις τη συμαινει αυτο ! ουσιαστικα και ο να ηταν τωρα το χρεος αν δεν αλλαξει η πολιτικη οικονομικη κατασταση σε 10 χρονια θα χρωσταμε τα ιδια . . που διαφωνεις οτι δεν ειναι μονο η εξοδος απο το ε αλλα η δυνατοτητες αναπτυξεις της οικονομιας σε αλλη βαση αναγκαια και ικανη συνθηκη για το ξεπερασμα της κρισης και οτι αποδεμευση απο το ε χωρις αυτα θα ηταν χειροτερο γιατι δεν μπορεις να κρατησεις ενα σταθερο εθνικο νομισμα>? οσω για το κκε εε..ας εχουμε την διαφωνεια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. διαφωνούμε ίσως σε μία μόνο παράμετρο, στο γεγονός ότι για να πάρει ο λαός την εξουσία χρειάζονται επαναστατικές διαδικασίες και μάλιστα τώρα που "ο κόσμος καίγεται",δεν έχουμε άλλα περιθώρια,απειλείται όχι μόνο το "ευ ζειν" αλλά και το "ζειν" του λαού μας...κι αν τούτη την ώρα η αριστερά δεν έχει μπει δυναμικός μπροστάρης σε ένα σκληρό αγώνα ανατροπής του συστήματος και αναλίσκεται σε εκ του ασφαλούς θεωρίες και διαπιστώσεις,τότε δεν θα μπορέσει να εμπνεύσει και να εκφράσει το λαό ποτέ...Το σημερινό ΚΚΕ δεν χρειάζεται μια συμβιβασμένη ηγεσία που ξοδεύει και εξαντλεί την επαναστατικότητα του κόσμου του σε τακτικές ανώδυνες για το σύστημα...Το σημερινό ΚΚΕ δεν χρειάζεται κομματόσκυλα που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα των οπορτουνιστικών επιλογών της ηγεσίας τους...Το σημερινό ΚΚΕ χρειάζεται έναν ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και αληθινούς επαναστάτες χωρίς οφίτσια και ιδιοτέλειες να βγούν μπροστά και να δώσουν τη μεγάλη μάχη που ο λαός προσδοκά!!! Το σημερινό ΚΚΕ δεν χρειάζεται όλους αυτούς που αυτοχαρακτηρίζονται κομμουνιστές και επαναστάτες χωμένοι στην ασφάλεια των κομματικών γραφείων και των τηλεοπτικών καναλιών...Το σημερινό ΚΚΕ δεν χρειάζεται όλους αυτούς που από τα ακριβά σαλόνια των σπιτιών τους,μεταξύ "τύρου και αχλαδίου" βαυκαλίζονται ότι θα αλλάξουν το κόσμο...Το σημερινό ΚΚΕ δεν χρειάζεται όλους αυτούς που στο όνομα της κομματικής νομιμότητας φασίζουν και χαφιεδίζουν σαν δηλητηριώδη ερπετά...Στο σημερινό ΚΚΕ έχουν θέση μόνο αυτοί που είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και αυτό το'χουν κάνει τρόπο ζωής!!! Και από αυτούς δεν περισσεύει κανείς...Αν ήθελε η σημερινή ηγεσία,ΑΝ ΗΘΕΛΕ λέω, θα προτιμούσε να'χει στις τάξεις της 10 λιοντάρια που μιλάνε παρά 100 ποντίκια που σωπαίνουν...Την επανάσταση όμως δεν την έκαναν ποτέ τα ποντίκια και το ξέρει καλά αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. red1917. μιχαλη φυσικα σε ωσα λες συμφωνο με την απλη παρατηρηση ..αυτα που λες δεν εχουν σχεση με το κκε .! μαλλον αλλου κοιτας και τα ψελνεις στο κκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτά που λέω δεν έχουν καμιά σχέση με το πραγματικό ΚΚΕ.Έχουν όμως άμεση σχέση με το σημερινό ΚΚΕ,κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε,τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορέσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα...Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας σύντροφε,υπάρχουν πολλά ζιζάνια που πρέπει να κοπούν και πολλοί "φίλοι" που αδικούν με την παρουσία τους το τιμημένο ΚΚΕ...και σ'αυτό έχει τεράστια ευθύνη η σημερινή ηγεσία!!! Υ.Γ. Μια απλή προσωπική παράκληση,σ'αυτό το blog γίνεται ένας πολύ γόνιμος ιδεολογικός διάλογος και κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν έχουν θέση οι ανακοινώσεις μιας Ανώνυμης Εταιρείας όπως η Τυποεκδοτική,όπου κι αν ανήκει...μην μπερδεύουμε τα αυγά με τα καλάθια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.