16 Ιανουαρίου 2012

Δυο προτάσεις, δύο εικόνες.

Κάθε τρεις και λίγο εκεί στον ΣΥΝ σκίζουν τα ρούχα τους από ιερή αγανάκτηση για τις 50 έδρες που θα χάσει η αριστερά η οποία αν κατέβαινε στις εκλογές ενωμένη θα ήταν πρώτο κόμμα. Σήμερα βέβαια στη συνέντευξη του ,ο Τσίπρας, στο ΒΗΜΑ ονειρεύεται αυτοδυναμία.

Αν προσπαθούσαμε να οπτικοποιήσουμε την  πρόταση του ΣΥΝ η παρακάτω εικόνα θα ήταν απολύτως ακριβής στην αποτύπωση των προθέσεων του.


Σε αντίθεση, η πρόταση του ΚΚΕ  αποτυπώθηκε έτσι: 

Από μια πρώτη ματιά δεν νομίζω να μοιάζουν οι δυο προτάσεις, ε; Άρα Αλέξη άδικα κουράζεσαι. Δεν τσιμπάει κανείς μας εκτός από κάτι ναυαγισμένους του ΠΑΣΟΚ που  προσβλέπουν περισσότερο σε διατήρηση της βουλευτικής εδρούλας τους.

16 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΟΚ ΓΙΟΚ!!

    Ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΣ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. red1917. δεν ξ ξερω τι απεχθανωμε περισοτερο τους δεξιους πασοκους τους δεξιους η τους οπορτουνιστες! μαλλων τους οπορτουνιστες γιατι ειναι πολιτικα πιο βρωμικοι απο ολλους τους αλους !σαν παραδειγμα μπορει να σκιζουν τα ρουχα τους για την ενοτητα της αριστερασ αλλα στην πραξη κανουν ακριβως το αντιθετο .στην πτολεμαιδα στο συνδικατο της δεη σπαρτακος πριν λιγες μερες κατεβασαν κοινο ψηφοδελτιο με το πασοκ!τι αλλο να πεις για αυτα τα τομαρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σύντροφοι έχετε υπόψη σας κάποια κριτική από το ριζοσπάστη ή γενικά από τις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για τις απόψεις καζάκη. Αν ναι , ανεβάστε λινκ. ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΝ: Για τον Καζακη:Δεν νομιζω πως μπορει ή πρέπει να εχει το ΚΚΕ επίσημη άποψη για τον Καζακη. Ο Καζακης προέρχεται μεν από το ΚΚΕ αλλά μισει το ΚΚΕ όσο λίγοι.Το λέω από προσωπική εμπειρία. Επίσης απεχθανεται ακρβως το ίδιο και όλα τα άλλα αριστερά κόμματα ενω δεν έχει πεί λέξη καλή για κανεναν.Πηγε με το Θεοδωράκη στη Σπίθα ξεροντας ότι εκεί μεσα γινόταν του εθνικισμού το καγκελο για να ωφεληθει σε δημοσιότητα. Ειναι έτοιμος να συνεργαστεί με οποιου είδους "πατριώτες" αλλά ποτε με παρατάξεις ή κόμματα της Αριστεράς και εννοείται ποτέ με το ΚΚΕ. Οταν μιλάει για το παρελθόν του στο ΚΚΕ(ιστορίες από την συνεργασία του με στελέχη) θα προτιμούσατε να μην είστε εκεί να ακούσετε. Αυτός είναι ο καζάκης με λίγα λόγια ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν είναι και τόσο οικονομολόγος όσο νομίζουν πολλοί που εντυπωσιάζονται από στατιστικά στοιχεία που δίνει με το τσουβάλι.Οσοι τον εχουν παρακολουθήσει πιο στενα ξερουν. Ο Καζακης ετοιμαζεται ως εφεδρεία εναντίον ειδικά της επιρροής του ΚΚΕ αφου στους κομμουνιστες δηλώνει κομμουνιστής.Πιθανότατα θα στηριχτεί από τον ΑΛΦΑ κ το Ραδιο9 και δεν αποκλείεται συνεργασία και με τμημα της Λαικής Δεξιας(Καμενος κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.

      ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ;

      ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΥΞΙΣ ΤΟΥ.

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    2. ΝΝ: Γιατι το ξερω απο αυτα που εχω δει ΚΙ ΑΚΟΎΣΕΙ εκεί.Μιλάω για το ΚΚΕ το τωρινό όχι τη γενική ιδεα του ΚΚΕ.ο Καζακης δεν ειναι καλή περίπτωση. Εννοείται πως στις συνεντεύξεις του δεν τα λέει όλα για να παρασύρει κόσμο όσο μπορεί.Γενικά πιστευει οτι όλες οι Αριστερές ηγεσίες και πρωτα από όλα του ΚΚΕ είναι ξεπουλημένες.Και στο βάθος ονειρεύεται τον εαυτό του σαν ηγετη ενός νεου άλλου ΚΚΕ.Ειναι από τα πιο διασπαστικά και φιλόδοξα άτομα που εχω γνωρίσει. Κι ας παριστάνει τον μετωπικό.

      Διαγραφή
  5. Thanks για την πληροφόρηση...Δεν ήξερα καν οτι προέρχεται από το ΚΚΕ. Απλά επειδή οι απόψεις του συζητιώνται έλεγα μήπως υπήρχε κάποια κριτική από τον κομματικό τύπο όπως γίνεται με τον σύριζα. Ναι έχω παρατηρήσει κι εγώ τη χολή που βγάζει και είναι χαλαρά εφεδρεία...Κατά τη γνώμη μου ,επειδή ακριβώς πλασάρεται από τα συγκεκριμένα μέσα, θα έπρεπε να του γίνει κάποια κριτική στη δήθεν διέξοδο που προτείνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΝ: Ρε παιδια μπορειτε να μου εξηγησετε σε τι θα έβλαπτε μια εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ; Δε θα ειχε δηλ. να κερδισει ο απλός λαός αν οι Αριστερες δυναμεις μεσα στη Βουλή είχαν πχ, 110 βουλευτες που θα ψηφιζαν ΟΧΙ σε όποια σκληρα μετρα και θα έφερναν καθε λίγο σε κριση και αδιέξοδο το αστικό πολιτικό σύστημα δίνοντας ενθουσιασμό στα κινηματα και τους εργαζόμενους(εννοειται δε βαζουμε τη ΔΗΜΑΡ μεσα); Και την επόμενη των εκλογων ας τραβαγε ο καθενας το δρόμο του όπως εχει ξαναγίνει. Φυσικα και δε θα λυσουν το προβλημα οι εκλογες αλλά όχι οτι δεν είναι καλύτερα να εχει το ΚΚΕ πχ 60 βουλευτες αντι για 35-40 και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλους 40-50.
    Επίσης τι θα κανετε αν τωρα η αργότερα πει το ΚΚΕ ναι(ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΕΊ); Θα φυγετε από το ΚΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑΙ.

      ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
  7. θα έβλαπτε πάρα πολύ. σύριζα και κκε έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές. Οπότε τυχόν εκλογική συνεργασία πέραν του ότι θα ήταν ένα μαγείρεμα από τα πάνω, δίχως δηλαδή την εργατική τάξη να οργανώνεται μαζικότερα στους χώρους δουλειάς και να παλεύει, θα οδηγούσε την εγκατάλειψη της μίας στρατηγικής υπέρ της άλλης...Άσε που η στρατηγική του σύριζα θα οδηγήσει ουσιαστικά σε αδιέξοδο και σε νέα απογοήτευση γιατί δεν έχει διάθεση να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια τα όποια θα του δέσουν τα χέρια με τη σειρά τους στις όποιες αγνές αριστερές προθέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΝ:Υπάρχουν στιγμές που το συμφέρον της τάξης ξεπερνάει αυτό που νομίζουμε και θεωρούμε εμείς ως σωστό για το κόμμα. Η συνεργασία π.χ. της ΕΔΑ με την ΕΚ του Παπανδρέου που ηταν ουσιαστικα δολοφόνος αγωνιστών κομμουνιστών ήταν μια από αυτές.Τότε το συναίσθημα των κομμουνιστών θα έλεγε σιγουρα όχι αφου οι μνημες ήταν πρόσφατες. Ομως κρίθηκε οτι ηταν αυτό που έπρεπε να γινει κατω από τις συνθηκες. Ο ΣΥΝ φυσικα και δεν εχει πιο πολλα κοινα σημεια με το ΠΑΣΟΚ από ό,τι με το ΚΚΕ όπως ειδα να γραφει κάποιος κάπου αλλού. Δεν είναι όλοι οι κομμουνιστές στο ΚΚΕ, υπάρχουν κι αλλού, υπάρχουν κι άλλοι που έχουν σαν τελικό στόχο τον κομμουνισμό και δεν γίνεται ακόμη κι αν τους θεωρείς οππορτουνιστές να μην κάνεις μαζί τους τακτικές συνεργασίες. Ας δουμε λίγο πιο καθαρά τα πράγματα χωρίς κομματικό φανατισμό, γιατί όταν γίνουν συνεργασίες δεν θα υπάρχει τρόπος να τις εξηγήσουμε. Φυσικά και δεν εννοώ από τα πάνω επιβολή και μαγείρεμα, αλλα συνεργασίες στη βαση γίνονται συνεχώς. Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ δε μισεί τα κινήματα, δουλευει μεσα σε αυτά με πάθος όπως και το ΚΚΕ ακόμη κι αν θεωρούμε οτι το κάνει με λάθος τρόπο πολλές φορες. Στο βραχυπρόθεσμο πολλές φορές δεν υπάρχουν διαφορές. Και στο κάτω κάτω από πότε η αποκάλυψη του οππορτουνισμού απαγορεύει τη συνεργασία πάνω σε κοινούς στόχους; Τέλος παρότι ένα κομμουνιστικό κόμμα δεν κάνει τα χατήρια του λαού, αλλά του δείχνει τον επαναστατικό δρόμο, κάποτε στείνει αυτί και τον ακούει.Αλλιώς ξεκόβεται και το πληρώνει.Εχει γίνει κι αυτό στην ιστορία μας και το ξερουμε όλοι.
    Δε χρειάζεται να πω πως μιλάω καλοπροαίρετα χωρίς την παραμικρή διάθεση πολεμικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ το Redflyplanet για την ανάρτηση. Αν μετρήσετε τις καρέκλες θα δείτε ότι είναι 54. Σκόπιμα έγινε αυτό. Σκέφτηκα πως θα εκτιμήσουν τη γενναιοδωρία μου εκει στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΝ:θα πω κατι τελευταίο και θα φυγω για τη συγκεντρωση.Πιστευετε οτι δεν υπάρχουν απόψεις μεσα στα στελεχη του ΚΚΕ που σκεφτονται τη συνεργασία; Αν ναι κανετε λάθος.Θα ήταν τρελό να νομιζει κανεις οτι σε μια συλλογικότητα και κατω από δυσκολες και μπερδεμένες συνθηκες όλοι σκέφτονται με εναν τρόπο. Το ΚΚΕ ειναι μια συλλογικότητα που αυτη τη στιγμή ζει ανανπνέει και λειτουργεί με χιλιάδες σκεψεις και αναπνοές κι οχι με μια. Ουτε εγω ξερω τι είναι το καλύτερο για το κίνημα και το λαό. Να πάρει η Αριστερά π.χ. 120 βουλευτες ή ΟΧΙ. Μπορεί αυτό το κίνημα που ακόμα δεν είναι όπως χρειάζεται να διαχειριστεί κάτι τέτοιο ή ΟΧΙ; δΕΝ ΞΕΡΩ.Πιστευω οτι στο τέλος θα αποφασιστεί το σωστό όποιο κι αν είναι και δε μιλαω μόνο για τωρα.Αλλα ας μην αποκλείουμε τίποτα.Εμπιστοσύνη στις συλλογικές διαδικασίες.Θα μας δειξει η ζωη τι πρεπει να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΣΥΝ ειναι αστικο κομμα και η αυτο ομολογειται απο τον ιδιο τον προεδρο του. Διαβαστε εδω:

    http://e-globbing.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς ΝΝ
    ο ΣΥΝ μισει τα κινηματα, αλλα οχι ολα. την κουκουλα το ανοργανωτο το θελει. οπως δηλωσε και σε συνεντευξη του την κυριακη σε εφημεριδα, φοβαται την κοινωνικη εκρηξη, φοβαται την αντιδραση των εργατων και το λεει ξεκαθαρα. επισης αν δειτε σε αλλο βιντεακι απο χθες τα στελεχη της ΑΠ ηταν μεσα στον "διαλογο" που εσπασε το ΠΑΜΕ. επισης στελεχη του ΣΥΝ λενε οτι οι απεργιες κανουν καλο στους εργοδοτες, μιλανε για οικονομια δυναμεων τωρα που ειμαστε μεσα στον ταφο και ειναι ετοιμοι να μας σκεπασουν.
    με αυτο το συναφι (με ολη την σημασια της λεξης) δενεχουμε καμια σχεση. δεν το κανει με λαθος τροπο γιατι δεν ξερει. το κανει ετσι γιατι αυτο θελει. ειναι οι μενσεβικοι ΚΑΙ οι εσεροι της εποχης και αξιζουν την μοιρα τους.
    η "συνεργασια" της ΕΔΑ με την ΕΚ ηταν αποτελεσμα της πολιτικης γραμμης των κυρκων, του ρεφορμισμου και αποδειχθηκε ποσο εσφαλμενη ηταν και ποσο κακο εκανε στο κινημα. και για να πουμε και αλλα, στις προηγουμενες εκλογες που η εδα κατεβηκε "μονη της" ειχε μεσα στοιχεια σαν τον πυρομαγλου και αλλους που σιγα σιγα την εκαναν απο την κοιν/κη ομαδα της εδα. ηταν λαθος απο την αρχη μεχρι το τελος.
    και κατι αριθμητικο. και 100 βουλευτες και 149 ειναι το ιδιο. αλλα και 160 να εχεις σε τετοιο συνεργατικο σχημα εχεις την αποψη οτι στο νομοσχεδιο (υποθετικα παντα) για ελαχιστο μισθο 1400 ποσοι θα λακισουν; εγω λεω το 98% των βουλευτων των αλλων. πολυ απλα για να μην εχουμε κοινοβουλευτικες αυταπατες ειδικα με συνεργασιες με τα πουλημενα τομαρια της εργατικης ταξης
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.