18 Απριλίου 2011

Οι Φινλανδοί προτιμούν την επιστροφή στο ναζιστικό τους παρελθόν ...

 Από Erodotos Weblog

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων η Εθνική Συμμαχία καταλαμβάνει 44 έδρες στο κοινοβούλιο (-6) και ποσοστό 20,4%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα 42 (-3), με ποσοστό 19,1%, οι Αληθινοί Φινλανδοί 39 (+34), με ποσοστό 19%, το Κέντρο 35 (-16) με ποσοστό 15,8%, η Αριστερή Συμμαχία 14 (-3) με ποσοστό 8,1%, οι Πράσινοι 10 (-5) με ποσοστό 7,2%, το Κόμμα του Σουηδικού Λαού 9 έδρες και ποσοστό 4,3%, οι Χριστιανοδημοκράτες 6 έδρες (-1) και ποστοστό 4% και 1 έδρα με ποσοστό 0,4% πάει σε άλλο κόμμα.

Μεγάλη ήταν η ήττα για το Κεντρώο Κόμμα της πρωθυπουργού Μαρί Κιβινιέμ, που έχασε 16 έδρες και αναδεικνύεται σε τέταρτη δύναμη στο κοινοβούλιο. Η ίδια, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα τόνισε ότι το κόμμα προφανώς υπέστη φθορά από τα οκτώ χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση της ως αρχηγός του κόμματος. Η “Εθνική Συμμαχία” έχασε σημαντικό μέρος της δύναμής του, ωστόσο η εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να ανατεθεί στον 39χρονο Γίρκι Κατάινεν. Από τα δύο άλλα κόμματα που συμμετείχαν στην απερχόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, οι Πράσινοι έχασαν πέντε έδρες και πέφτουν στις 10 ενώ το Λαϊκό Σουηδικό Κόμμα διατηρεί τις 9 έδρες του.

1 σχόλιο:

  1. Μαλιστα..
    Redfly ξερεις οτι ο Manny συχναζει εδω και καιρο σε international forums λογοτεχνειας/cinema -κυριως- και γενικα εχει διαπιστωσει οτι ολος ο πλανητης (οκ πολλοι ανθρωποι απο σχεδον ολες τις χωρες) θεωρει οτι η σοσιαδημοκρατια των σκανδιναβικων χωρων ειναι σοσιαλισμος και οτι επισης αυτες οι χωρες ειναι ενας παραδεισος, με ταιραστια αποθεματα ανοχης στη διαφορετικοτητα, με απειρες παροχες και μουσικη υποκρουση απο musical με ανθρωπους λουλουδια να λικνιζονται νωχελικα στο ρυθμο..

    Και γω αυτο πιστευα/πιστευω σε καποιο βαθμο (well εκτος απο το πρωτο) αλλα βλεπεις οτι τελικα τα κοινωνικα τους αντανακλαστικα ειναι πολυ πιο χαμηλα απο τον βαρβαρων "φυλων" του νοτου..meh

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.