8 Απριλίου 2011

Η επιστροφή των ... "Γκοτζαμάνηδων" ... στο ΚΥ της Ελευσίνας. Βίντεο απο το κράξιμο στον Πάγκαλο !!

 
Απο την Ταξική Πορεία Υγειονομικών

Στιγμές απείρου κάλλους ζήσαμε στα εγκαίνια του Κέντρο Υγείας  Ελευσίνας. Όλα ξεκίνησαν μια μέρα πριν , αμέσως μετά την απόφαση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου να απέχει από τη φιέστα των εγκαινίων ,να προκυρηξει στάση εργασίας και να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας . Κλήθηκε λοιπόν το σωματείο από το διοικητή του νοσοκομείου, στα πλαίσια όπως ειπώθηκε "ειλικρινούς διαλόγου" ουσιαστικά να δώσει εξηγήσεις για αυτή την απόφαση και εμμέσως πλην σαφώς να την ματαιώσει και να συμμετέχει πολιτισμένα κόσμια και άνευ .....γιαουρτωμάτων και επεισοδίων όπως κινδύνευε να εξελιχθεί η συγκέντρωση «κατά πληροφορίες»(;! ). Μάλιστα ζητηθήκαν εξηγήσεις (!) για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση και άλλων φορέων (δηλαδή τα σωματεία του ΠΑΜΕ)! 

Στη συνάντηση αυτή στέλεχος της ΠΑΣΚΕ έφτασε στο σημείο να απειλήσει εμμέσως πλην σαφώς με αντισυγκέντρωση ενώ αμέσως μετά την λήξη της συνάντησης ζήτησε την σύγκλιση του ΔΣ του σωματείου προκειμένου να ανακληθεί η προηγουμένη απόφαση.!! Ας σημειωθεί ότι η ΠΑΣΚΕ έχει ουσιαστικά έχει εγκαταλείψει το σωματείο εδώ και καιρό γιατί δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της εκλογής προεδρείου. Σε αυτή τη  συνεδρίαση όμως παραβρέθηκε.


Το σωματείο βεβαίως δεν άλλαξε την απόφαση του και επέμεινε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θεωρώντας ότι για να γίνει τέτοιος ντόρος μάλλον κάποια υψηλή κυβερνητική εκπροσώπηση θα είχε αποφασιστεί

Όντως την επόμενη ημέρα το όνομα του Πάγκαλου μιας και είναι η βάση της εκλογικής του περιφέρειας κυκλοφορούσε έντονα στο νοσοκομείο ..ενώ η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής .Από προσκλήσεις σε προϊσταμένους και διευθυντές να παραβρεθούν ,από άδειες που δόθηκε στο προσωπικό για να συμμετέχει στα εγκαίνια  ,από sms σε κινητά τηλεφωνά και από ότι πληροφορηθήκαμε μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση σε επίπεδο Δυτικής Αττικής!  

Παρόλη λοιπόν την τέτοιων διαστάσεων κινητοποίηση η  συμμετοχή στα εγκαίνια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 200 άτομα , ενώ η παρουσία του Σωματείου και του ΠΑΜΕ στη βάση του κλίματος τρομοκρατίας που ουσιαστικά είχε επιβληθεί ήταν μικρή μεν αλλά ικανοποιητική για τα δεδομένα.

Οι εργαζόμενοι υποδεχθήκαν με συνθήματα και αποδοκιμασίες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης , ενώ η ντουντούκα δεν σταμάτησε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων να διαβάζει κείμενο καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής  σε σημείο που να αναγκαστεί να τοποθετηθεί  μέσα στα εγκαίνια τόσο ο γ.γ. του υπουργείου Πολύζος όσο και ο Πάγκαλος .Προσπάθεια που έγινε από μέλη του ΠΑΣΟΚ να ακουστούν συνθήματα υποστήριξης της κυβέρνησης στέφθηκε με αποτυχία και γρήγορα εγκαταλείφθηκε.     

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η παρουσία σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης μπροστά από το πάνω του σωματείου ομάδας μελών (;) του ΠΑΣΟΚ(;) όπως μας ειπώθηκε με επικεφαλής γνωστό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ του νοσοκομείου –όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Εμάς η παρουσία τους και το στυλ τους άλλο πράγμα μας θυμίζει . Παρόλα αυτά ας κρίνουν οι αναγνώστες.   

Η συγκεκριμένη ομάδα αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της προσέλευσης και της αποχώρησης του Πάγκαλου μπροστά από τους διαδηλωτές …ετοιμοπόλεμη ιδιαιτέρα προκλητική και στο πλάι της αστυνομίας που επίσης η παρουσία της ήταν έντονη, θέτοντας ουσιαστικά σε κλοιό το σωματείο και το ΠΑΜΕ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάντως δεν παρέλειψε να γίνει ιδιαιτέρα προκλητικός όταν την ώρα που έφευγε από τα εγκαίνια  και πλησιάζοντας το πανό του σωματείου καθύβρισε μέλος του σωματείου και του ΠΑΜΕ που ..τόλμησε να του αμφισβητήσει ότι στις 13 του μήνα θα πληρωθούν οι απλήρωτες υπερωρίες από το Δεκέμβρη., για να αποδειχθεί ακόμη μια φορά ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την κυβέρνηση και μάλλον κακώς ξεκίνησε εκείνη την ώρα .

4 σχόλια:

 1. Καλησπέρα σου.Γράφεις σε κάποιο σημείο:
  [..]ενώ η παρουσία του Σωματείου και του ΠΑΜΕ στη βάση του κλίματος τρομοκρατίας που ουσιαστικά είχε επιβληθεί ήταν μικρή μεν αλλά ικανοποιητική για τα δεδομένα".
  Και επειδή ξέρω πότε χρησιμοποιούμε αυτό το στυλ .....στη βάση του κλίματος...κτλ, καταλαβαίνω ότι ο κόσμος που μαζεύτηκε δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικός.
  Ξέρεις πολλά θα μπορούσα να σου πω, γιατί ακριβώς την περασμένη εβδομάδα ήταν να πάει στην Κοκκινιά η Νταλάρα αλλά όπως διαπίστωνε η ανακοίνωση των διοργανωτών της ημερίδας που είχε θέμα το μεταναστευτικό, η Νταλάρα προτίμησε να μην κατέβει στην Νίκαια γιατί όπως γράφει η ανακοίνωση :
  "Στην ημερίδα επρόκειτο να παραστεί ως εισηγήτρια και η Υφυπουργός Εργασίας κ Άννα Νταλάρα ,η οποία όμως αναγκάστηκε να ματαιώσει την παρουσία της εξ αιτίας του κλίματος οξύτητας και έντασης που δημιούργησαν όλη την ημέρα στην πόλη με αφισοκολλήσεις και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, οπαδοί συγκεκριμένου δημοτικού συνδυασμού".
  Βλέπεις αυτοί φοβούνται ποιο πολύ απ΄ότι εμείς έχουμε κατανοήσει τις ανάγκες των καιρών.

  Λίγος ήταν ο κόσμος και στην Κοκκινιά και η εκτίμηση, σωστό θα ήταν να γίνεται στην βάση όχι του κλίματος τρομοκρατίας, αλλά στην βάση της τρομοκρατίας που εξαπολύεται ενάντια στους εργαζόμενους, με τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος του.
  Στην βάση της εφιαλτικής καθημερινότητας που υποχρεωνόμαστε να ζούμε.
  Γι΄αυτό αναρωτιέμαι, όπως όλοι μας άλλωστε, πώς και γιατί δεν αντιδρά αυτός ο κόσμος.
  Γι΄αυτό αναρωτιέμαι και στην σημερινή μου ανάρτηση, τι γίνεται με την Κερατέα πώς και γιατί εκεί αντιστέκονται οργανωμένα και αποφασισμένα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο κόσμος δεν αντιδρά για πολλούς λόγους, ο σημαντικότερος των οποίων είναι η χρόνια αστική καλλιέργεια της αντίληψής του, περι της υπεροχής του Καπιταλισμού ! Ξέρει πως βρισκόμαστε στα σκατά, αισθάνεται πως τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμα πιο άσχημα, υποπτέυεται πως τον δουλεύουν τα αστικά ΜΜΕ και το πολιτικό τους προσωπικό ... υποκύπτει όμως παράλληλα ξανά σε αυτά, κυρίως λόγω συνήθειας, αφέλειας και ΑΓΝΟΙΑΣ !

  Ξέρει πως πέρα τούτων, υπάρχει ο Σοσιαλισμός, ένας Σοσιαλισμός που είναι συνδεδεμένος στο μυαλό του χάριν στα κυρίαρχη αστική ιδεολογία και τα πονήματα της συμβιβασμένης "Αριστεράς", με μια οριστική ήττα και όχι με μια πρώτη προσπάθεια που δεν πέτυχε τους σκοπούς της και η οποία πρόσφερε τις κατάλληλες εμπειρίες και γνώσεις για την δευτερη προσπάθεια και φαρμακερή (τρίτη στην ουσία, εαν συνυπολογισουμε και την Παρισινη Κομμουνα).

  Ύστερα υπάρχουν και όλες αυτές οι "ανεξάρτητες" φωνές, τα ημίγλυκα αριστερά άρθρα, περι ανυπαρξίας πρότασης ή σχεδίου εκ μέρους της Αριστεράς, οι οποίοι μας πιπιλίζουν το μυαλό για τα χρέη, τα δάνεια, τις αστικές υποχρεώσεις του κράτους, την ευθύνη των εργαζομένων κλπ

  Μην μπλέκουμε την Κερατέα, διότι στην Κερατέα εμφανίστηκε ένα τοπικό πρόβλημα το οποίο ερέθισε στην αρχή κυρίως μικροαστικά αντακλαστικά του τύπου "δεν θέλω τα σκουπίδια στην αυλή μου" και μέχρι τώρα, εκτός απο την πράγματι επίμονη αντίσταση των κατοίκων, δείχνει μικρά εως ανύπαρκτα σημάδια εξέλιξης !! Δεν αντιστάθηκαν οι "Κερατιώτες" στο μνημόνιο, αλλά στα σκουπίδια !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό ακριβώς λέω, ότι δεν έχει ταξικές αναφορές ο αγώνας στην Κερατέα.Το ερώτημα που μπαίνει είναι: Αν δηλαδή τα σκουπίδια και ο ΧΥΤΑ δεν γίνει στην περιοχή όλα καλά;
  Εκεί τελειώνουν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις;
  Όμως είναι μια μορφή αγώνα είναι μια διεκδίκηση και αυτή φαίνεται ότι συσπειρώνει.
  Ο αγώνας τους έχει όλα τα χαρακτηριστικά,(από την άποψη των μεθόδων) του ταξικού αγώνα.Είναι συνολική,συλλογική, αποφασιστική, δυναμική, συνεχόμενη...
  Μέσα από τέτοιες μορφές αγώνα δεν πρέπει να αναπτυχθεί και η ταξική συνείδηση;Έτσι δεν λένε τα κιτάπια μας;
  Εκεί και ανάμεσα σε τέτοιες κινητοποιήσεις δεν πρέπει να βρεθεί η πρωτοπορία της εργατικής τάξης, ο πολιτικός της φορέας, ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στον προσανατολισμό, στην μετουσίωση του ταξικού ένστικτου σε ταξική συνείδηση;
  Και τέλος πάντων που θα συναντηθεί το ταξικό κίνημα με τους εργαζόμενους αν όχι σε τέτοιες μάχες και σε τέτοιες συσπειρώσεις;
  Γιατί δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι μηχανισμοί της εξουσίας, αυτούς θα τους έχει και θα τους εκσυγχρονίζει το κεφάλαιο διαρκώς. Αρα διαρκώς θα είμαστε αντιμέτωποι με αυτούς και αυτοί πάντα θα βάζουν φραγμό στους στόχους μας;
  Η δική μας παρέμβαση, η δική μας ευθύνη, ο ιστορικός μας ρόλος που είναι, που παίζει;
  Αν δεν αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας, αν δεν τις βάλουμε κάτω να τις πατήσουμε, αν δεν τις ομολογήσουμε, αν δεν τις ερμηνεύσουμε, δεν θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά, δεν θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες της ιστορίας καθώς έχουμε ευθύνη.
  Δεν είναι καλύτερη η μέθοδος του να ευλογάμε τα γένια μας.
  Η μάχη δίνεται σε δύο μέτωπα το ένα είναι ο ταξικός μας εχθρός και το άλλο είναι οι αδυναμίες μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φυσικά δεν θα διαφωνήσω με την παραπάνω θέση. Χωρίς βέβαίως αυτό να σημαίνει, πως "θα αφήσουμε τον γάμο, να πάμε για πουρνάρια", εννοώντας πως δεν θα κάνουμε ιδεολογικές υποχωρήσεις σε εθνικοαπελευθερωτικές ή μικροαστικές φανφάρες ... ώστε να συσπειρώσουμε κόσμο !

  Εξάλλου τόσο το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, όσο και εμείς διαδικτυακά, "συμμετέχουμε" μέχρι ενός σημείου, στις κινητοποιήσεις και της Κερατέας και των διοδίων και σε διάφορα άλλα τοπικά ζητήματα ή προβλήματα καθημερινότητας (ρεύμα, απολύσεις) , χωρίς αυτά να περιέχουν την ουσία της ταξικής πάλης, αλλά με σκοπό να τα αναδείξουμε!

  Φυσικά όμως δεν φτάνουν, έχεις δίκιο ... Χρειάζονται περισσότερα.

  Τις καλημέρες μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.