12 Απριλίου 2011

ΜΑΤ εναντίον εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης - 4 τραυματίες (βιντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης έξω από το κτίριο του ΟΛΠ. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν στις 15:00 το μεσημέρι την πορεία τους από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΟΛΠ, όπου δημιουργήθηκε ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στο σημείο βρίσκονται περίπου 250 εργαζόμενοι μέλη της ΝΑΖΩ, ενώ η αστυνομία έχει κάνει χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι εργαζόμενοι δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων. Λίγο μετά τις 17:45, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν πορεία προς το κέντρο του Πειραιά. (Από το zougla.gr)


Ανακοίνωση ΠΑΜΕ

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής χτύπησε τη συγκέντρωση και την πορεία των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έξω από το κτήριο του ΟΛΠ τραυματίζοντας και στέλνοντας στο νοσοκομείο εργαζόμενους που διαδήλωναν ενάντια στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική.  

    Με αυτήν την τακτική του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας η κυβέρνηση επιδιώκει να θωρακίσει την ακραία αντιλαϊκή πολιτική της και να αναστείλει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Να είναι όμως σίγουρη ότι οι εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν πτοούνται από μια τέτοια πρακτική, αλλά, ίσα - ίσα, ατσαλώνονται και δυναμώνουν ακόμα περισσότερο την ταξική τους ενότητα για να σταματήσει γιαυτούς ο καιάδας της ανεργίας και για το δικαίωμά τους στη σταθερή με πλήρη δικαιώματα εργασία. Δυναμώνουν την ταξική τους ενότητα για ακόμα πιο δυναμικούς και αποφασιστικούς αγώνες, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους θέλει αναλώσιμο είδος για χάρη της ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.