28 Ιανουαρίου 2011

Τρομερές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο σε εξέλιξη

Για 4η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, όπου με ανάπτυξη αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων παντού, το καθεστώς Μουμπάρακ προσπαθεί να ελέγξει τη λαϊκή αγανάκτηση. Παράλληλα, με μια πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης η κυβέρνηση Μουμπάρακ έθεσε κυριολεκτικά εκτός διαδικτύου την Αίγυπτο, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες που διαχέονται, προς το παρον, να είναι ανιπεβεβαίωτες και συγκεχυμένες ...

Μετά τη λήξη των προσευχών στα τζαμιά κατα τις 1 το μεσημέρι, διαδηλώσεις ξεκίνησαν στο Κάιρο αλλά και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου, όπως η Αλεξάνδρεια, την Ισμαΐλια, το Φαγιούμ, την Μανσούρα, το Σουέζ και το Μπενί Σουέφ. Χρήση δακρυγόνων, κανονιών νερού και πλαστικών σφαιρών, γίνεται απο τις ασυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν μέσω άγριας καταστολής, να διαλύσουν τις διαδηλώσεις. Υπάρχουν πληροφορίες απο το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, για δυο νεκρές γυναίκες, ενώ άλλα ξένα ειδησεογραφικά μιλούν για αστυνομικές δυνάμεις που ενώνονται με το πλήθος, αφού έχουν αφαιρέσει τις στολές τους.

Στο Μπανί Σουέφ και την Ισμαΐλια, διαδηλωτές εισέβαλλαν στα γραφεία του κυβερνώντος "Εθνικού Δημοκρατικού κόμματος", όπου μάλιστα δεν συνάντησαν αντιδράσεις απο τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο Σουέζ έχει παραδωθεί στις φλόγες το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Στο Κάιρο οι διαδηλωτές έχουν περικυκλώσει το κυβερνητικό μέγαρο, έχοντας καταλάβει την πλατεία Ταρίφ και την γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου, ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο της πόλης.

Στις διαδηλώσεις προπ΄σθησε να συμμετάσχει και ο αστός Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, πρώην πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ατονικής Ενέργειας και τιμημένο με νόμπελ Ειρήνης το 2005, ο οποίος στο παρελθόν είχε προωθηθεί απο τις ΗΠΑ, ώστε να αντικαταστήσει τον Χόσνι Μουμπάρακ στην διακυβέρνηση της Αιγύπτου. Πληροφορίες τον θέλουν σε κατ'οικον περιορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.