9 Ιανουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις αγροτών μεταξύ 24 και 29 Ιανουαρίου

Μετά απο συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα 9 Ιανουαρίου, μεταξύ 12:00 και 14:30 στην Λάρισα η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, λήφθηκε η απόφαση να προχωρήσουν οι αγρότες σε κινητοποιήσεις, καταρχάς για τις ημερομηνίες μεταξύ 24 έως 29 Ιανουαρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί ο αγώνας τους και μετά την 29η Ιανουαρίου.

Οι κινητοποιήσεις θα περιλαμβάνουν αποκλεισμούς σε διόδια και δρόμους, καθώς και συλλαλητήρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΣΥ για την συνέλευση,

«Η χρονιά που έφυγε άφησε στη μικρομεσαία αγροτιά πολλά και οξυμένα προβλήματα, τα οποία θα είναι περισσότερα το 2011, ως αποτέλεσμα της ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και εντείνονται λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Ανάμεσα στα άμεσα προβλήματα που «καίνε» αυτό το διάστημα τον αγροτικό κόσμο, είναι: Οι μεγάλες ζημιές που έχουν προκαλέσει στη βαμβακοπαραγωγή το πράσινο σκουλήκι και οι άκαιρες βροχοπτώσεις, για τις οποίες η κυβέρνηση και η ΕΕ αρνούνται να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.


Οι νέες επιβαρύνσεις που δέχονται οι αγρότες από τις αυξήσεις που επιβάλλονται στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, από την αύξηση του ΦΠΑ και τις ανατιμήσεις στα αγροτικά μέσα και εφόδια που εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής, από το «χαράτσι» για τις αρδευτικές άδειες κι άλλα πολλά και σκληρά αντιαγροτικά μέτρα, που παίρνονται στο πλαίσιο της ΚΑΠ και με αφορμή την οικονομική κρίση, την οποία καλούνται να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.

Η ΠΑΣΥ υπογραμμίζει ότι η προοπτική σωτηρίας από το ξεκλήρισμα κι ενός καλύτερου μέλλοντος για τους μικρομεσαίους αγρότες βρίσκεται στην πρόταση της ΠΑΣΥ για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη που, στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, θα στηρίζεται στις κρατικές καθετοποιημένες αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς. Αυτή η αγροτική ανάπτυξη, που προϋποθέτει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας, θα εξασφαλίζει καλό εισόδημα στους αγρότες - παραγωγούς και ποιοτικά, υγιεινά και φτηνά προϊόντα για την τροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.