22 Ιανουαρίου 2016

Τα σκίτσα και τα σκέρτσα του σοβινιστικού Charlie Hebdo και που στοχεύουν



Διάβασα σήμερα την παρακάτω δημοσίευση από το site του αριστερού ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο»:

Στο άρθρο αυτό παρουσιάζεται η απάντηση του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo σχετικά με την κατάπτυστη «γελοιογραφία» που το ίδιο δημοσίευσε, και για την οποία δέχθηκε πολλά πυρά. Στην εν λόγω «γελοιογραφία» το Hebdo, παρουσιάζει την εναλλακτική ο μικρός πνιγμένος Αιλάν να μην είχε πνιγεί αλλά να είχε καταφέρει να φτάσει ζωντανός σε ευρωπαϊκό έδαφος. Απεικονίζεται λοιπόν ο Αιλάν, ενήλικας πιά, να κυνηγάει γυναίκες για να τους πιάσει τον κώλο. Το Hebdo, αναφέρεται προφανώς στα «περιστατικά» σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες από μετανάστες, που μάθαμε ότι συνέβησαν την παραμονή της πρωτοχρονιάς στη Γερμανία, και που προκάλεσαν μια σωρεία αντιδράσεων και κινητοποιήσεων με έντονο ρατσιστικό χαρακτήρα(κάπου πήρε και το αυτί μου ότι τα γεγονότα αυτά φούσκωσαν τα ποσοστά ενός ακροδεξιού γερμανικού κόμματος, πηγαίνοντας τα στο 10% σε σχετική δημοσκόπηση, από μηδαμινά που ήταν προηγουμένως). Από ότι αποδείχθηκε -ως συνήθως όταν το κακό είχε ήδη γίνει- πολλέςαπό αυτές τις φωτογραφίες που βγήκαν στην επιφάνεια από τα διάφορα media(εναλλακτικά και μη) ως ντοκουμέντααπό τις "επιθέσεις" των προσφύγων, ήταν φτιαχτές ή αφορούσαν άλλα, άσχεταπεριστατικά, που είχαν συμβεί δυο και τρία χρόνια πριν και όχι στη Γερμανία αλλά σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες. 


Ας παραθέσουμε όμως μερικά αποσπάσματα από την απάντηση της Αντζελίκ Κουρούνη, συντάκτρια του περιοδικού Charie Hebdo, στη δημοσιογράφο του «Στο Κόκκινο» σχετικά με την επίμαχη γελοιογραφία(οι υπογραμμίσεις δικές μου):


«Το σκίτσο είναι μέσα στη γραμμή της εφημερίδας μας. Αυτή είναι η δουλειά μας, να ταρακουνήσουμε, να προκαλέσουμε. Αυτή είναι η δική μας δημοσιογραφία. Στα α@@@@@@ μας τι λέει ο Independent. Δε ξέρω ποια είναι η στάση τους, όταν οι συνάδελφοι μας σκοτώθηκαν, δεν έβαλαν ούτε τα σκίτσα τους. Μας έχει πνίξει το politically correct του βρετανικού τύπου και ε;iναι υποκρισία και είναι η νέα μορφή λογοκρισίας», επισημαίνει σε έντονο ύφος.»
«Σημειώνει δε, πως το τελευταίο καιρό στη Γαλλία παίζει ένα μότο, το «να ζήσουμε όλοι μαζί», για τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ Γάλλων και μεταναστών. «Όμως τι ακριβώς σημαίνει αυτό; με ποιο κόστος; και υπό ποιες συνθήκες; Αυτά τα ερωτήματα θέσαμε», αναρωτιέται.»
«Όσο για το σκίτσο, είναι εντελώς ηλίθιο να πεις ότι είναι ρατσιστικό. Το σκίτσο, 
κανένα σκίτσο μας δεν ειναι ρατσιστικό, το να πεις ότι το Charlie Gebdo είναι ρατσιστικό, είναι λυπηρό. Τη θέση μας δεν την αλλάζουμε, ότι κι αν λένε κάποιοι. Και ειδικά να πουν για τον  αρχισυντάκτη μας, τον Riss, που έκανε το σκίτσο, ρατσιστικό. Αυτός είναι που έφαγε 4 σφαίρες στην ωμοπλάτη, κατά την επίθεση εναντίον μας. Είναι αυτός που ήρθε στην Ελλάδα κι έκανε ολόκληρο ρεπορτάζ για την Χρυσή Αυγή...»»


Αυτά τα ολίγα από τη συνέντευξη που μας μεταφέρει το πάντα αριστερό «Στο Κόκκινο». Εμείς σε πρώτη φάση θα δεχθούμε ότι οι επιθέσεις αυτές είναι πραγματικές και τόσο εκτεταμένες όσο μας πληροφόρησαν τα διάφορα Media. Θα κάνουμε δηλαδή σαν να μην έχει μεσολαβήσει μια γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα που είτε αλλοιώνει, είτε παραφουσκώνει, είτε κατασκευάζει την πραγματικότητα, και θα δούμε αν, ακόμα και κάτω από το φως των γεγονότων αυτών, το σκίτσο μπορεί ή δεν μπορεί να είναι ρατσιστικό.

Ας παραθέσουμε όμως και την εν λόγω «γελοιογραφία» για να ξέρουμε για τι μιλάμε:





Λοιπόν… υπό ποια έννοια το παραπάνω σκίτσο δεν είναι ρατσιστικό;
-          Είναι ή δεν είναι ρατσιστικό να θεωρεί κάποιος ότι ένα παιδάκι, επειδή κατάγεται από μια μουσουλμανική χώρα, άμα μεγαλώσει θα γίνει φαλλοκράτης, σεξιστής, σάτυρος, ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο(Επ’ αυτούδιαβάστε και αυτό το άρθρο που αναφέρεται στις «ρίζες» του Αιλάν);
-          Παίζει ή δεν παίζει συγκεκριμένη εικόνα με το υποσυνείδητο μας εισάγοντας υποδόρια το μήνυμα «οι μουσουλμάνοι θα μας πάρουν τις γυναίκες»(ή ότι δεν φτάνει που τους «φιλοξενούμε» θα μας πιάσουν και τους κώλους); Οι Σύροι μετανάστες λοιπόν -με την οπτική του Hebdo- απειλούν τον φραντσέζικο(και τον ευρωπαϊκό) τρόπο ζωής, τα φιλελεύθερα του ήθη και τις κουλτουριάρικες του παραδόσεις, και για αυτό πρέπει να τιθασευθούν.

Και όσον αφορά στις ευθύνες:

  1.      Έχει ή δεν έχει άμεσες ευθύνες ο Δυτικός ιμπεριαλισμός και η Γαλλία για την χρηματοδότηση τη στρατολόγηση και την εκπαίδευση όλων αυτών των φονταμενταλιστών και των ομάδων τους;
  2.       Έχει ή δεν έχει έμμεσες ευθύνες ο Δυτικός ιμπεριαλισμός –με το να δημιουργεί πολέμους και να συντηρεί τη φτώχεια την αμορφωσιά και την εξαθλίωση σε μια σειρά από χώρες- διευκολύνοντας έτσι τη στρατολόγηση μελών από πλευράς εξτρεμιστικών οργανώσεων, όταν αυτές παρουσιάζονται με αντί-δυτική συνθηματολογία και καλλιεργούν την πόλωση μεταξύ των λαών σε θρησκευτική βάση. Ανοίγουν ή δεν ανοίγουν τον δρόμο με αυτόν τον τρόπο για τους κατοίκους των ανατολικών χωρών, ή όσους κατάγονται από αυτές, να δούνε τους ευρωπαίους και τους αμερικάνους ως απειλή και άρα ως εχθρούς, να συντηρητικοποιηθούν και να περιχαρακωθούν;
  3.     Συμβάλλουν ή δε συμβάλλουν  τα ευρωπαϊκά κράτη στην καλλιέργεια και τη διατήρηση του μίσους και των διαχωρισμών, όταν οι πολιτικές των κυβερνήσεων τους δημιουργούν γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσης για παλιούς και νέους μετανάστες και τους αντιμετωπίζουν σαν ανθρώπους δευτέρας κατηγορίας;



Εικόνες από το Αφγανιστάν πρίν και μετά τον εξοπλισμό, την εκπαίδευση και την ενίσχυση των ταλιμπάν από την Αμερικανική κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες.


Όμως ας τα αφήσουμε όλα αυτά και ας πάμε στο δια ταύτα… στο ποιους εξυπηρετεί ένα περιοδικό σαν το Charlie Hebdo. Διότι μόνο χαζός μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος θεωρεί ότι όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της ακηδεμόνευτης έκφρασης και της ελευθερίας του λόγου. Κατά τη γνώμη μου το συγκεκριμένο περιοδικό χρησιμοποιείται ως λαγός, και εξυπηρετεί την σοβινιστική πλευρά του γαλλικού ιμπεριαλισμού. Και όταν μιλάμε για σοβινισμό, δεν μπορούμε να αφήσουμε απέξω το αγαπημένο του αδερφάκι, τον φασισμό, και θα εξηγηθώ.

Αν κάτι μας λέει η Κουρούνη στη συνέντευξη της, είναι ότι δεν πρέπει να είμαστε καθωσπρεπιστές και πολιτικλικορεκτιστές … κάτι με το οποίο θα μπορούσα υπό προϋποθέσεις να συμφωνήσω. Δηλαδή το να παρουσιάζεις ένα πνιγμένο παιδάκι και να το παίζεις στεναχωρημένος, μιλάω για μια μερίδα του ευρωπαϊκού τύπου, χωρίς να αναφέρεσαι στις πραγματικές αιτίες που δημιούργησαν αυτήν την εικόνα(δλδ. τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών των διεθνών συμφερόντων) και χωρίς να τις καταδικάζεις, αποτελεί μεγάλη, ελεφαντίσια, υποκρισία. Όμως τι προτείνει η Κουρούνη αντί αυτού; Μα πολύ απλά το να είμαστε κυνικοί! Προσοχή, όχι ειλικρινείς, κυνικοί… και μάλιστα σε τέτοια επίπεδα ώστε να μη διστάζουν να γελοιογραφήσουν τον βίαιο και τραγικό θάνατο ενός 3χρονου παιδιού, ούτε και να προδικάσουν ότι στο μέλλον θα μετατρέπονταν σε Sexual Offender.

Συμπέρασμα... πάλι καλά που πέθανε

Κυνικοί όπως κυνικό ήταν το ναζιστικό γερμανικό κράτος όταν έβαζε κατά εκατομμύρια τους «πλεονάζοντες» και μη ικανούς για εργασία ανθρώπους στους θαλάμους αερίων. Κυνικοί όπως κυνικοί ήταν οι επικεφαλής των στρατοπέδων συγκέντρωσης όταν ψύχραιμα κατέθεταν στα ειδικά δικαστήρια ότι αυτοί «απλά έκαναν το καθήκον τους».

Και λέμε όχι ειλικρινείς, γιατί αν το Charlie Hebdo ήταν ειλικρινές, αντί να έλεγε αυτά που λέει και αντί να σκίτσαρε αυτά που σκιτσάρει, θα έπρεπε να αναφέρονταν σε όλα αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω, και για τα οποία ούτε λόγος δεν γίνεται. Οχι ειλικρινείς λοιπόν αλλά κυνικοί, καθώς τους είναι αδιάφορο το κατά πόσο συνέβαλλαν στο πρόβλημα των Σύριων ως ιμπεριαλιστική χώρα και μένουν ασυγκίνητοι από τον ανθρώπινο πόνο! Γιατί αν ήταν ειλικρινείς και όχι ξενοφοβικοί, αντί στη συνέντευξη να αναφέρονταν αυτά:

"Η Αντζελίκ λέει πως το τεύχος αυτής της βδομάδας είναι ακριβώς γι' αυτό, για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες που έγιναν και στη Σουηδία και προσπάθησαν να το κρύψουν. "

Θα έπρεπε η συντάκτρια του Hebdo, να μας πει ότι όχι μόνο δεν προσπάθησαν να το κρύψουν, άλλα έγινε μια υπερπροσπάθεια παραπληροφόρησης από τα ευρωπαϊκά Media, που στρέφονταν ενάντια στους μετανάστες και που για την εξυπηρέτηση αυτής της προπαγάνδας χρησημοποιήθηκε μια σειρά από ψεύτικες εικόνες και βίντεο(επ' αυτού δείτε εδω).
 
Ας περιγράψουμε όμως επιγραμματικά, ένα ευρύτερο φαινόμενο που εκφράζεται μέσα από το Charie Hebdo και το κάθε Charlie Hebdo.


-          «Σημειώνει δε, πως το τελευταίο καιρό στη Γαλλία παίζει ένα μότο, το «να ζήσουμε όλοι μαζί», για τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ Γάλλων και μεταναστών. «Όμως τι ακριβώς σημαίνει αυτό; με ποιο κόστος; και υπό ποιες συνθήκες; Αυτά τα ερωτήματα θέσαμε». Έτσι μας λέει η Αντζελίκ… και εννοεί ότι αν είναι να ζήσουμε μαζί, δεν γίνεται να ζούμε κάτω από τις ίδιες συνθήκες, γιατί αυτό έχει κόστος. Και έχει κόστος γιατί στον καπιταλισμό δεν γίνεται να είναι το ίδιο οι πλούσιοι και οι φτωχοί, οι κάτοικοι των γκέτο και οι κάτοικοι των πλούσιων συνοικιών, δεν γίνεται να καταργηθεί η εκμετάλλευση. Αν θέλουμε να ζήσουμε όλοι μαζί, πρέπει οι από κάτω να προσαρμοστούν και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των από πάνω, και όταν οι από κάτω είναι «πλεονάζοντες» τότε είναι ανεπιθύμητοι, όπως ακριβώς ανεπιθύμητοι ήταν και στη ναζιστική Γερμανία, και θα βόλευε πολύ αν άνοιγε ένας λάκκος να τους καταπιεί(όπως ακριβώς έγινε και στην ναζιστική Γερμανία).


-          Το Hebdo βέβαια το παραπάνω δεν το λέει ξεκάθαρα, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε την γενική τάση που έχει αρχίσει να «ξαναζωντανεύει» στην Ευρώπη… αφού οι ανάγκες του καπιταλισμού[σε κρίση] την ξαναέκαναν επίκαιρη. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, βάφουν τις πόρτεςτων σπιτιών των μεταναστών κόκκινες για να τους ξεχωρίζουν. Στους Εβραίους οι φασίστες ζωγράφιζαν στις πόρτες το άστρο του Δαυίδ για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Η Ελβετική κυβέρνηση κατάσχει τα πολύτιμα υπάρχοντα των μεταναστών που αιτούνταιάσυλο, να θυμίσουμε ότι και οι ναζί πέραν του ότι απαλλοτρίωναν τις περιουσίες των εβραίων, τους αποσπούσαν και τα όποια τιμαλφή κουβαλούσαν μαζί τους(κοσμήματα, ρολόγια, ρουχισμό) όταν τους οδηγούσαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μάλιστα μετά που τους εξόντωναν τους απάλλασσαν και από τα χρυσά δόντια.
-          Να θυμίσουμε επίσης ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχουν αρχίσει να φυτρώνουν σαν μανιτάρια στο ευρωπαϊκό έδαφος, και ότι υπάρχουν ήδη πολλές φωνές που μιλούν ανοιχτά για στρατόπεδα εργασίας(η εργασία απελευθερώνει).


-          Όπως βλέπουμε στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Γερμανία και αλλού, τα ακροδεξιά και τα φασιστικά κόμματα έχουν πάρει τα πάνω τους. Γιατί πώς να το κάνουμε, ο καπιταλισμός θέλει τον φασισμό του και χωρίς αυτόν δεν μπορεί. Άνοδος Λεπέν στη Γαλλία, Άνοδος Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, διδασκαλία του «Ο Αγών μου στη Γερμανία», ξαναγράψιμο της ιστορίας από κάθετύπου κυρίους Ρίχτερ(που πάνε να ρίξουν το φταίξιμο για τις θηριωδίες των ναζίστα θύματα και όχι στους θύτες, αλλάζοντας πρόσημο στην πραγματικότητα) και υπέρτατη στήριξη τέτοιων εγχειρημάτων από την επιστημονική κοινότητα.  Να σημειωθεί δε, ότι οι διάφοροι «ακτιβισμοί» και βιαιοπραγίες ναζιστικών και ακροδεξιών ομάδων απολαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό ένα καθεστώς ασυλίας στα ευρωπαϊκά κράτη, βλέπετε κάποιοι πρέπει να εκπαιδευθούν και να προετοιμαστούν για να χρησιμοποιηθούν την επαύριο ως ΧΙΤΕΣ. 


-          Τέλος έχουμε υπέροχες σχέσεις των κυβερνήσεων –αριστερών και δεξιών- των κυρίαρχων(αλλά και των μικρότερων) ευρωπαϊκών κρατών  με την φασιστική και πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, ενώ ταυτόχρονα δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, και αποφεύγουν να ψηφίσουν κατά του φασισμού και του ναζισμού στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
      Προσοχή, αυτός ο κυνισμός που στρέφεται ενάντιον των μεταναστών, μπορεί πολύ εύκολα να στραφεί ενάντια σε οποιοδήποτε αδύναμο κοινωνικό στρώμα. "Δεν με νοιάζει που είσα άνεργος, άστεγος, φτωχός, άρρωστος, ας πρόσεχες, δεν νιώθω να έχω καμιά υποχρέωση απέναντι σου." Και έτσι οι άστεγοι, οι άνεργοι και οι χωρίς περίθαλψη άρρωστοι που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα σωρηδών σε περίοδο κρίσης, δεν είναι ευθύνη κανενός, ούτε του κράτους, ούτε της κοινωνίας, απλά υπάρχουν, αυτοί και εμείς. Και αν μας επιβαρύνετε υπέρ του δέοντος, τότε ίσως βρεθεί μια κάποια λύση..."Τελική".  


Ξεκάθαρα συμπεραίνουμε σε όλα τα παραπάνω παραδείγματα, πως ο φασισμός έχει βγει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και είναι κάθε μέρα και πιο έτοιμος να εξυπηρετήσει τον αφέντη του, τον μονοπωλιακού τύπου καπιταλισμό. Σε αυτήν την διαδικασία, περιοδικά σαν το Charlie Hebdo έχουν συνδράμει τα μέγιστα, προπαγανδίζοντας, καλλιεργώντας στερεοτυπικές αντιλήψεις, και προετοιμάζοντας το έδαφος, στις συνειδήσεις των λαών, για μια –αν παραστεί ανάγκη- ολοκληρωτική επιστροφή του φασισμού. Κάνουν όμως και πιο εύπεπτη τη αποδοχή και υποδοχή των φασιστικών μέτρων που ήδη παίρνονται από τις «δημοκρατικές» ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, εναντίων των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά όχι μόνο.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

ΥΓ: Είχα ξεκινήσει να γράφω ένα άρθρο για την σχέση –ιστορικά- ανοχής/στήριξης του φασισμού από σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, σωματεία και κυβερνήσεις, και παράλληλα πως όλοι αυτοί εμπόδιζαν τη ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού κινήματος. Η συνέντευξη-ξέπλυμα του Charlie Hebdo από το πάντα αριστερό «Στο Κόκκινο» αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επιχείρημα για το άρθρο που πρόκειται να ακολουθήσει και που θα εστιάζει στην –από θέση αρχής- συμβολή της σοσιαλδημοκρατίας στην εδραίωση του φασισμού και του ναζισμού.

ΥΓ2: Και επειδή μερικοί υποστηρίζουν ότι κάνουμε λάθος, και ότι βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα, και ότι το Hebdo δεν είναι σοβινιστικό, τους καλώ να μου βρούνε έστω και μια γελοιογραφία του Hebdo που να καταδικάζει τις ιμπεριαλιστικές επιδρομές της Γαλλίας!  Γιατί εγώ μπορώ να τους βρω δεκάδες, με ένα πρόχειρο ψάξιμο, που να διακωμωδούν τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Αμα αυτό δεν είναι σοβινισμός για σεμινάριο -δηλαδή στήριξη του αστικού σου κράτους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγει ή που συμμετέχει ή που υποκινεί- τότε πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να είναι.

ΥΓ3: Το Charlie Hebdo είναι ακραία σοβινιστικό επειδή

α) Κρατάει το φανάρι στο γαλλικό ιμπεριαλιστικό κράτος με το να παρουσιάζει τους κατοίκους των χωρών που η Γαλλία συγκρούεται για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών της ως υπανάπτικτους πολεμοχαρείς πορωμένους. Συντηρεί έτσι τα στερεότυπα και δικαιολογεί τους πολέμους και τις άλλου είδους επεμβάσεις.
β) Παρουσιάζει τους εντός Γαλλίας μετανάστες με τρόπο που αναπαράγει τα ίδια πάλι στερεότυπα, "νομιμοποιώντας" και "δικαιολογώντας" έτσι την καταστολή και την περιθωριοποίηση που έχουν υποστεί από το αστικό κράτος.
γ) Στις σελίδες του πολύ συχνά γελοιογραφεί τη Μέρκελ, και μέσω αυτής το γερμανικο κράτος. Αυτό δεν είναι καθόλου συμπτωματικό, αλλά συμβαίνει στα πλαίσια του παραδοσιακού ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού του γαλλικού με τον γερμανικό ιμπεριαλισμό, για το ποιός θα κρατάει τα γκέμια της ευρώπης.

Τυχαία άραγε τα ενδιαφέροντα του Charlie Hebdo ευθυγραμίζονται με τα συμφέροντα του γαλλικού κεφαλαίου... αναρωτιέμαι.

Εξώφυλλο του Charlie Hebdo. Γράφει κάτι σαν "σκατά, το κοράνι δεν σε σώζει από τις σφαίρες"


Παράρτημα: Προσθέτω και τα έξτρα λινκ που παρέθεσε ο Τρας

Να θυμίσω και εγώ ένα δύο πράγματα για το φασιστικό περιοδικό Σαρλί χεντμπό.
1)Την υποκρισία όσων επικαλούνται την "ελευθερία του λόγου". Όταν ένας 16χρονος επιχείρησε να σατυρίσει το Σαρλί με τον τρόπο του Σαρλί, απλά ...συνελλήφθη!
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/01/blog-post_22.html
2)Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει το εν λόγω περιοδικό άκρως ρατσιστικά σκίτσα
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/04/blog-post_88.html
3)Συντάκτης του περιοδικού αυτού έχει καταδικαστεί για ρατσιστική προπαγάνδα από Γαλλικό δικαστήριο
-Ποινή στην Caroline Fourest (αρθρογράφο Charlie Hebdo) για ρατσιστικά δημοσιεύματα:
http://www.loonwatch.com/2014/11/caroline-fourest-fined-e6000-for-defaming-young-muslim-victim-of-racist-attack/
4)Η ιδιοκτησία του εν λόγω "πρωτοποριακού" και "φευγάτου" περιοδικού, ελέγχεται για στενότατες σχέσεις με τον ...Νικολά Σαρκοζί
Philippe Val, de Charlie Hebdo à Sarkozy http://www.amazon.fr/drôle-Philippe-Charlie-Hebdo-Sarkozy/dp/2918059137
5)όσο και αν ψάξει κάποιος δεν θα βρει ούτε μια απλή νύξη σάτυρας στο Γαλλικό ιμπεριαλισμό. Όταν δε οι νεκροί είναι Γάλλοι (και όχι αφρικάνοι ή Ρώσσοι http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/charlie-hebdo.html) όπως στις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι, το Χεντμπό μετατρέπεται από "προκλητικό" σε φύλακα των σεπτών ηθών...
6)Μιλάμε για τό "προοδευτικό" περιοδικό, που οι Σαντινίστας απαγόρεψαν την είσοδο συντάκτη του στην Νικαράγουα.
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/05/charie-hebdo.html
Ούτε ο Ορτέγκα δεν έχει φαντασία τελικά, έτσι;

50 σχόλια:

  1. Να θυμίσω και εγώ ένα δύο πράγματα για το φασιστικό περιοδικό Σαρλί χεντμπό.
    1)Την υποκρισία όσων επικαλούνται την "ελευθερία του λόγου". Όταν ένας 16χρονος επιχείρησε να σατυρίσει το Σαρλί με τον τρόπο του Σαρλί, απλά ...συνελλήφθη!
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/01/blog-post_22.html
    2)Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει το εν λόγω περιοδικό άκρως ρατσιστικά σκίτσα
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/04/blog-post_88.html
    3)Συντάκτης του περιοδικού αυτού έχει καταδικαστεί για ρατσιστική προπαγάνδα από Γαλλικό δικαστήριο
    -Ποινή στην Caroline Fourest (αρθρογράφο Charlie Hebdo) για ρατσιστικά δημοσιεύματα:
    http://www.loonwatch.com/2014/11/caroline-fourest-fined-e6000-for-defaming-young-muslim-victim-of-racist-attack/
    4)Η ιδιοκτησία του εν λόγω "πρωτοποριακού" και "φευγάτου" περιοδικού, ελέγχεται για στενότατες σχέσεις με τον ...Νικολά Σαρκοζί
    Philippe Val, de Charlie Hebdo à Sarkozy http://www.amazon.fr/drôle-Philippe-Charlie-Hebdo-Sarkozy/dp/2918059137
    5)όσο και αν ψάξει κάποιος δεν θα βρει ούτε μια απλή νύξη σάτυρας στο Γαλλικό ιμπεριαλισμό. Όταν δε οι νεκροί είναι Γάλλοι (και όχι αφρικάνοι ή Ρώσσοι http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/charlie-hebdo.html) όπως στις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι, το Χεντμπό μετατρέπεται από "προκλητικό" σε φύλακα των σεπτών ηθών...
    6)Μιλάμε για τό "προοδευτικό" περιοδικό, που οι Σαντινίστας απαγόρεψαν την είσοδο συντάκτη του στην Νικαράγουα.
    Ούτε ο Ορτέγκα δεν έχει φαντασία τελικά, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λινκ για το σημείο 6) επάνω:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/05/charie-hebdo.html

      Διαγραφή
    2. Ο Φασισμος ειναι το μακρυ δολοφονικο χερι του ΚΑπιταλισμου. Ολοκληρη η ιστορια του 20ου Αιωνα δειχνει την ανοδο του Φασισμου στηριζομενου παντα απο Καπιταλιστικες χωρες με αστικη δημοκρατια. Ειναι η Φυσιολογικη συνεχεια του Καπιταλισμου.Και συνδυαζομενος με τον Οπορτουνισμο καταφερανε να πνιξουνε ολες της Σοσιαλιστικές Επαναστάσεις το 1918 20 στην Ευρωπη στον 2 Π. Ιμπεριαλιστικό πόλεμο να ειναι η αιχμη του δορατος του καπιταλισμου εναντια στην ΕΣΣΔ και μετά το 1943 οταν πλεον ηττηθηκε ο Φασισμος τρεχανε οι Δυτικοι δημοκρατες να σωσουνε οτι μπορουνε για τους Καπιταλιστες στο Βερολινο και απο την άλλη μερια ο Οπορτουνισμος να στερήσει το δικαίωμα απο τους λαους να διεκδικησουνε την Εξουσία στην Δ.Ευρώπη την ώρα που αποχωρούσανε οι Γερμανοί.Μετα το ανέλαβε ο οπορτουνισμός σαν 5η Φάλαγγα την ανατροπη του Σοσιαλισμού απο μεσα. Το ονομα Σοσιαλφασιστες τα λεει ολα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα.
    Το σημείο 4 του κατηγορητηριου κατά Σαρλί έχει εκπέσει. Ο Φιλίπ Βαλ δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης του, εδώ και κάμποσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ενα αρθρακι απο το ριζο για τον ιμπεριαλιστικο ρολο της γαλλιας
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8677311

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η άνοδος του ναζισμού είχε πολλές αιτίες ας μην συμφέρει τους οπορτουνιστές μια από τις πιο σημαντικές ήταν η σωβινιστική στάση του γερμανών σοσιαλσωβινιστών.Η Λούξεμπουργκ με τον Λίμπκνεχτ αντιστάθηκαν τήρησαν συνεπή διεθνιστική στάση το μόνο λάθος τους που ήταν όμως μοιραίο δεν αποσπάστηκαν έγκαιρα.Ελπίζαν μάταια πως η απογοήτευση από τα δεινά του πολέμου θα διευκόλυνε την ζήμωση στις μάζες μέσω του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος με την ταυτόχρονη ήττα ήττα της σοσιαλσωβινιστικής ηγεσίας.
    Ο σοσιαλσωβινισμός έχει πολύ βαθιές ρίζες Μαρξ και Ένγκελς αντέδρασαν όταν οι σύντροφοι τους παρασύρθηκαν από τους λασαλικούς σε μια σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων η άρνηση του διεθνισμού η αντικατάσταση του από γενικολογίες για διακρατικές συνεργασίες.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ χύνει νερό στον μύλο του σοσιαλσωβινισμού.Συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ που δεν είναι σαν την ΧΑ αλλά σαν το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη είναι σκαλί που οδηγεί σε τέτοιους δρόμους.Χρησιμοποιεί σωβινιστικές κραυγές σαν αυτές του εθνικιστικού ΠΑΣΟΚ που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος των στερεοτυπικών επιθέσεων από μέρους των αστικών τάξεων των χωρών του βορρά.Υποβαθμίζει το προσφυγικό σε μια καρικατούρα ανθρωπισμού συσκοτίζει τα βαθύτερα αίτια.Έτσι μόλις ο πονόψυχος μας ανθρωπιστής βοηθήσει τους πρόσφυγες μετά μπορεί να τους κουνήσει το δάχτυλο για το ότι δεν συμβιβάζονται με τον ανώτερο πολιτισμό μας.Μπορεί να υψώσει τείχη στον Έβρο.Μπορεί να συντηρίσει τα κέντρα κράτησης γιατί όχι να τα κάνει περισσότερα.Μπορεί να τους γκετοποιήσει.Μπορεί να συνεχίσει απτόητος να συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό πλιάτσικο.Μπορεί πάνω από όλα να δείξει πόσο αχάριστος θα γίνει ο πρόσφυγας αν δεν αναγνωρίσει τον ευεργέτη του.Μπορεί να ανέχεται τις σωβινιστικές επιθέσεις του Charlie Hendo που διαπομπεύει την μνήμη του μικρού Ιλάν.
    Τέλος μπορεί να δείχνει την ευαισθησία του να στηρίζει το νόμπελ ειρήνης για τους κατοίκους των νησιών πάντα όμως κρύβει τις αίτιες γιατί όχι να τραγουδάει we are the children με τους μακελάρηδες.
    Μπορεί να ψηφίζει μνημόνιο που θάβει τα ΑΜΕΑ,τους μετανάστες,την εργατική τάξη,τους αγρότες,τους μικροαστούς να οδηγεί τις μάζες σε πολλά επικίνδυνα μονοπάτια στην αγκαλιά της νεοναζιστικής ΧΑ.
    Τέλος μπορεί να ψηφίζει προοδευτικά ΣΣ σε ένα περιβάλλον που ενισχύει τον ρατσισμό,την ομοφοβία και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

    εργάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωην συντακτης του Σαρλι εμπντο μιλαει για το ποσο φασιστικο εχει καταντησει

    https://omniatv.com/blog/5813-to-%C2%AB%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BD%CF%84%CF%8C%C2%BB-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως, το σημειο 4 του κατηγορητηρίου δεν ισχύει πια. Από το 2009 ο Βαλ δεν έχει καμιά σχέση με το Σαρλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Νίκος Σαραντάκος:
      Το σημείο 4 αποδείχνει την διαχρονική πολιτική στόχευση του περιοδικού, η οποία πιστοποιείται και από τα υπόλοιπα.
      Αντιδραστικό ήταν και αντιδραστικό παραμένει.
      Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, γιατί κάποιοι πάνε να μας περάσουν αυτό το ρατσιστικό-ιμπεριαλιστικό έκτρωμα και ως πρότυπο "προοδευτικότητας".

      Διαγραφή
    2. To σημείο 4 απλώς δεν ισχύει πια.

      Όσο για το σημείο 5, επειδή ζητήσατε σκίτσο που να σατιρίζει τον γαλλικό ιμπεριαλισμό, ιδού και άρθρο και σκίτσο του δολοφονημένου Σαρμπ για την επέμβαση στο Μαλί:

      http://le-blog-sam-la-touch.over-blog.com/2015/01/quand-charb-denoncait-la-politique-du-chef-de-guerre-francois-hollande-au-mali-charlie-hebdo.html

      (Προσωπικά, δεν τη θεωρώ ιμπεριαλιστική, αλλά ας μη σταθούμε εκεί)

      Διαγραφή
    3. Tα 6 πράγματα που πιστοποίησα εξετάζονται ως σύνολο.

      Εγώ περίμενα να μου δείξεις κάτι ανάλογο με τα σκίτσα που αφορούν τον "εχθρό", ανάλογο με αυτά που έγιναν για τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους, τους Ρώσους. Κάτι να κάνει πλάκα με τους νεκρούς Γάλλους στρατιώτες και όχι ένα νερόβραστο "Παρί-Ντρακάρ" που δεν λέει και τίποτε. Οι διαφορές βγάζουν μάτι εδώ και με δικαιώνουν.

      -Ε όχι ρε φίλε και δεν είναι ιμπεριαλιστική η Γαλλία, με 7 στρατιωτικές επεμβάσεις την τελευταία πενταετία! Και ποιός είναι τότε; Η Μοζαμβίκη;
      (Από ότι βλέπεις αναφέρομαι μόνο στην έννοια του ιμπεριαλισμού όπως αυτή εκλαμβάνεται από τον πολύ κόσμο, δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσεις με τα 5 Λενινιστικά κριτήρια)

      Διαγραφή
    4. ιμπεριαλιστικη η γαλλια; μα γιατι το λες αυτο; για την λιβυη; για την συρια; μηπως γιατι εχει στρατευματα στον μισο πλανητη;
      η κουτοπονηρια του σαραντακου δεν ειναι εκει. η κουτοπονηρια του ερχεται γιατι αν "βγει" η γαλλια ιμπεριαλιστικη τοτε εχει προβλημα και η σοσιαλφασιστικη κυβερνηση του και εξηγουμαι.
      η εποχη το ολαντρεου εχει περασει ανεπιστρεπτι και ειμαστε στην εποχη που τον πρωθυπουργο μιας χωρας μπορει αλλος αξιωματουχος να τον λεει ηλιθιο καταμουτρα και αυτος να κανει τον ηλιθιο (σουρεαλισμος ε; ισως βεβαια να μην καταλαβε τι σημαινει η λεξη).
      η ελλαδα της πρωτης φορας φασιστερας (καμια φωτο λη ρεπορταζ απο την εκκενωση στα σκοπιανα συνορα εχουμε;) ειναι αγκαζε με τους γαλλους στην προσπαθεια να φανει το περιβοητο μετωπο της νοτιας ευρωπης.
      δεν μπορει να φανει οτι η "αριστερη" κυβερνηση ειναι κωλος και βρακι με τους ιμπεριαλιστες (το οτι στηριζει τους ουκρανους φασιστες, δεν λεει κουβεντα για τις απαγορευσεις των ΚΚ στην ανατολικη ευρωπη και τις συνεργασιες με τους ισραηλινους τα καλυπτει με την σιγη των μμε, αλλα ποσα να καλυψει και ως ποτε;).
      το ιδιο θα μας πει και για την ισπανια παρακαμτοντας το γεγονος οτι εχει επεμβει οπου υπαρχει πολεμος (εχουν και εκει κατασκευαστες, εχουν και εκει πετρελαια, μια ματια στην τελευταια διεθνη κομμουνιστικη επιθεωρηση και στο αρθρο του ισπανου συντροφου θα σας πεισει), το ιδιο ισχυει και για την ιταλια, κατα τους σοσιαλφασιστες του τσυριζα ο ρολος της ιταλιας στην λιβυη ηταν τιποτα, δεν ξερουν τιποτα για τα συμφεροντα των ιταλων στον τομεα της ενεργειας (ηλιακα παρκα στην αφρικη γενικα και κατασκευες θαλασσιων ενεργειακων καλωδιων στην μεσογειο και στον κοσμο, αλλα και ηλιακα παρκα στην ελλαδα).

      οσο για τα δικα μας. απο οτι λενε τα ρεπορταζ ο κυριος γουοτσα και αλλοι 2 ειναι ΞΑΝΑ στην ελλαδα. ηθελα να ηξερα αυτη η αριστερη κυβερνηση τι σκατα θελει και συζηταει με τους εκολαπτομενους σορος αυτου του κοσμου; τι σκατα θελει και συζηταει με τους μπροστινους των ιμπεριαλιστων;

      Υ.Γ. για αυτη τη νατοικη βαση στην καρπαθο θα πει κανενας αριστερος τιποτα ή ειμαστε απασχολημενοι με τις δεησεις στην σαλαμινα;

      Διαγραφή
    5. Τρας, η Γαλλία έχει κάνει τελευταία ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (πχ Λιβύη) και είναι ιμπεριαλιστική χώρα. Δεν θεωρώ ιμπεριαλιστική την επέμβαση στο Μαλί, αυτό ήθελα να γράψω.

      Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, το Σαρλί, ενώ το σέβομαι απεριόριστα, δεν το διαβάζω γιατί δεν μου αρέσει πολύ, οπότε δεν ξέρω αν έχει και τέτοια σκίτσα που λες. Μέχρι νεοτέρας, που λένε, έχει μια βάση το επιχείρημά σου, το είπα και στον Πόε στο δικό μου μπλογκ/.

      Διαγραφή
    6. Μη περιμένεις και σγχαρητήρια γι'αυτό.

      Διαγραφή
    7. η επεμβαση στο μαλι δεν ειναι ιμπεριαλιστικη!!!!!! πηγαν να πιουν ενα καφε και θα φυγουν....ρε καταλαβαινεις οτι ξεφτιλιζεσαι;
      πως πηγε η γιορτη;

      Διαγραφή
    8. αν ακουτε τι λεει για τον ευρωπαικο νοτο για ισπανια-ιταλια-γαλλια θα καταλαβετε γιατι κοπτεται ο σαραντακος και ο καθε σαραντακος για να μη βγει η γαλλια (και οι αλλοι) ιμπεριαλιστες.
      πως θα κανει κολεγιες;

      ασε που μαγκεψε (στο εσωτερικο) και ειπε ηλιθιους τους λαφαζανηδες.

      αν εκφραστω ελευθερα δεν θα ανεβει το ποστ μου
      Υ.Γ. το χαρηκε το μνημονιο τελικα, δεν παει να κανει την ομιλια στα μπλοκα ή να ερθει στις 4/2;

      Διαγραφή
    9. @Νίκος Σαραντάκος:
      Ε όχι και δεν είναι ιμπεριαλιστική η επέμβαση στο Μαλί επειδή σε αυτήν συμμετέχει και η Ελλάδα (http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7251119) της ΠΦΑ. Να κάνουμε λίγο κράτει τι γράφουμε, γιατί αυτά μένουν.

      Κατά τα λοιπά δεν χρειάζεται να διαβάζεις και κάθε μέρα το Χεντμπό για να ξέρεις τι γράφει. Αν είχε χλευάσει λευκούς ευρωπαίους θα το μαθαίναμε από τις αντιδράσεις. Πολύ πιο εύκολα από ότι το μάθαμε για τους νεκρούς των "αραπάδων".

      Τουλάχιστον θα σου αναγνωρίσω μια συνέπεια στον σεβασμό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπως στο Μαλί, και στην υπεράσπιση του σωβινιστικού Χεντμπό.
      Είσαι συνεπής στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών "αξιών"...

      Και για να μην ψάχνεις άδικα, το Σαρλί για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Κάνε μια σύγκριση:
      https://left.gr/news/charlie-hebdo-gia-tis-epitheseis-sto-parisi

      Διαγραφή
    10. @Νίκος Σαραντάκος:
      Και μην το αφήσω να πέσει κάτω αυτό, γιατί είναι χοντρό.
      Η Γαλλία δεν "έχει κάνει τελευταία ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις", είναι μια παραδοσιακή ιμπεριαλιστική-αποιοκιοκρατική δύναμη η οποία μακελεύει λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, εδώ και 250 χρόνια.

      Άκου εκεί "τώρα τελευταία"...

      Διαγραφή
    11. Ναι, είναι ιμπεριαλιστική και αποικιακή δύναμη η Γαλλία -αλλά επειδή βρίσκεται σε αργή παρακμή, γι' αυτό έβαλα και το "τώρα τελευταία". Επιτείνω, δεν αθωώνω.

      Για το Μαλί, είναι προσωπική μου άποψη -νομίζω ότι οι Γάλλοι σύντροφοι (οι δικοι μου τέλος πάντων) είναι αντίθετοι με την επέμβαση. Εγώ προσωπικά δεν την επικρίνω -όχι επειδή συμμετέχει η Ελλάδα (από σένα το έμαθα) αλλά επειδή οι άλλοι σφάζουν και καταστρέφουν μνημεία.

      Διαγραφή
    12. το ηνωμενο βασιλειο δλδ το 1945 που ηταν σε παρακμη και αποχωρουσε απο την ελλαδα (για σας ειναι αρνητικο πλεον ή θετικο επειδη σας βοηθησε η αμερικη να κερδισετε;) θα λεγαμε οτι τωρα τελευταια δεν ειναι ιμπεριαλιστικη; ρε τι ακουμε για να δικαιολογησουν καποιοι την καταντια τους!

      ναι οι γαλλοι "συντροφοι" ειναι αντιθετοι.....και δεν εχουν αφησει σε χλωρο κλαρι τον ολαντ, μιλαμε για κινητοποιησεις, καταγγελιες χαμος!
      τον ιδιο χαμο εκαναν και οι "συντροφοι" στην ισπανια και μολις εγιναν κυβερνηση γυρισαν απο μια χωρα τα στρατευματα πισω και τα εστειλαν σε αλλες ποσες.

      και τα παλληκαρια τους isis σφαζουν και καταστρεφουν μνημεια, αλλα δεν σε ειδα να λες τιποτα που ολοι (οι δυτικοι με τους γαλλους μεσα) που τους εστελναν οπλα και εξοπλισμο μεσω τουρκιας.
      δεν σε ειδα να λες τιποτα για τι λιβυη, για την αιγυπτο για την τυνησια.....ουπς λαθος μου!
      σε ειδα να διαδηλωνεις ΥΠΕΡ των "αραβικων ανοιξεων", οπως σε ειδα να διαδηλωνεις ΥΠΕΡ της μεινταν.

      ο trash εχει δικιο. εισαι συνεπης απολογητης των ιμπεριαλιστων, ουνα φατσα ουνα ρατσα
      ψιτ σαραντακο we are the world
      https://www.youtube.com/watch?v=VqaeriPlYDQ

      Διαγραφή
    13. @Νίκος Σαραντάκος:
      " οι άλλοι σφάζουν και καταστρέφουν μνημεία."
      Ενώ η λεγεώνα των ξένων και η αρμέ ντελ έρ προφανώς επιτελούν κάποιους είδους φιλανρωπικό έργο, ενώ οι γαλλικές βόμβες είναι από ζαχαρωτά.
      Εν πάση περιπτώση, η δικαιολόγηση του ιμεπριαλισμού εκ μέρους σου σε αυτό το σημείο, νομίζω πως φτάνει στο όριο της χυδαιότητας.
      Δεν θα συζητήσουμε κιόλας, από που και ως που μπορεί να έχουν οι Γάλλοι το δικαίωμα της επέμβασης σε μια ξένη χώρα.
      Ας λύσουν τα του οίκου τους αν θέλουν να ασχοληθούν με κάτι, στην Αφρική δεν τους πέφτει κανένας λόγος.

      Διαγραφή
    14. οταν η ζωη κυκλους κανει.
      ας θυμηθουμε για ποιο λογο εγινε ο Ά παγκοσμιος (οποιος θεωρει οτι αιτια ηταν η δολοφονια του αυστριακου, μαλλον πιστευει και στην ωραια ελενη και στον αγιο βασιλη) ο οποιος ηταν ο ζωτικος χωρος, που ειχαν οι αγγλογαλλοι και ελειπε απο τους γερμανους και το κρατος υβριδιο αυστροουγγαρια.
      ειναι ο καιρος λοιπον που οι σοσιαλφασιστες αναγκαζονται να πεταξουν το προσωπειο τους. να παρουν μερος στις πολεμικες κυβερνησεις, να ψηφιζουν τους προυπολογισμους και να μαχονται με σθενος στο πλευρο της αστικης τους ταξης. μπορει λοιπον ο πολεμος να εγινε στην ευρωπη αλλα το διακυβευμα ηταν η αφρικη και η μεση ανατολη μεχρι την ινδια.

      εδω λοιπον εχουμε το φαινομενο η σημερινη κυβερνηση να προσπαθει με νυχια και με δοντια να παρει κατι για το κοματι της αστικης ταξης που υπηρετει.
      οι εφοπλιστες ας πουμε ενω γινεται χαμος παιρνανε ζαχαρη, κανενας δεν ασχολειται με αυτους και κατι νιξεις απο την εε (γερμανια κυριως) σκονταφτουν στον αγγλοσαξωνικο παραγοντα καθως οι ελληνες εφοπλιστες εχουν τις καλυτερς σχεσεις με αυτους.
      οι ελληνες κατασκευαστες με την νομοθεσια περι 6% στον μηχανικο και το υπολοιπο 14% στον εργοδοτη κανουν παρτυ προκαταβολικα για να μην πουμε για τους ξενοδοχειαδες που μετα και τα γεγονοτα της τουρκιας πρεπει να πλεουν σε πελαγη ευτυχιας με δεδομενο και οτι η κυβερνηση της "αριστερας" τους λυνει τα χερια σχετικα με τους εργαζομενους.

      ολα αυτα ειναι συνηθισμενα στην ευρωπη και στα κρατη που εχει οραμα ο εσμος των συριζανελ. ειναι απολυτα λογικο για αυτους να υπερασπιζονται ιμπεριαλιστες και τις τακτικες τους, τα μεσα προπαγανδας τους, να ξεχνανε την αλγερια και να λενε οτι επειδη τωρα δεν τα κανουν τοσο χοντρα δεν ειναι και τοσο κακοι.

      ασε που πρεπει να δικαιολογηθουν και οι ιδιοι. μπορει να ξεκινησε με μια ωρα και βαλε καθυστερηση μπας και γεμισει το γηπεδο, αλλα σε μια ωρα ομιλια εμενα δεν πηρε τιποτα το αυτι μου για επιστροφη στρατευματων, "συμβουλων", τιποτα για την βαση που λειτουργει (σουδα), για τον αραξο και τον ρολο του και την αλλη που ειναι στα σκαρια. δεν ακουσα να λεει τιποτα για την ουκρανια και δεν ακουσα να λεει τιποτα για τις απαγορευσεις των κομμουνιστικων κομματων και τι σκοπευει να κανει για αυτο ή μηπως περνει τεχνογνωσια;
      γιατι οταν ακους τον μπολαρη ή κατι αλλα του μαξιμου οτι κανουν υπερβολικες αντιδρασεις οι αγροτες (κατι σαν τις εξαλοσυνες του πειραια ενα πραμα) μαλλον βλεπεις οτι πολυ θα το ηθελαν να μην υπηρχε ουτε εδω κομμουνιστικο κομμα.

      Διαγραφή
  7. Νομίζω ότι οι μουσουλμάνοι είναι θύματα αυτής της τόσο μεγάλης σέχτας που είναι η μόνη που κατόρθωσε να αποκαλείται επίσημα θρησκεία. Επιπλεον ο μουφτής τους στο Β'Παγκόσμιο Πόλεμο συνεργάστηκε με τον Σίτλερ, Η σέχτα αυτή είναι φασισμός και οι χωρες αυτές είναι δικτατορία, Οι μουσουλμάνοι είναι αντικομμουνιστές και είναι ποτισμένοι εδώ και 1500 χρόνια με ό,τι γράφει το Κοράνι και δεν δέχονται τίποτα άλλο, Έτσι δεν είναι δύσκολο όταν μεγαλώσουν τα μουσουλμανάκια να γίνυυν τρομοκράτες για όσους δεν είναι μουσουλμάνοι, Δεν δέχονται τίποτα άλλο παρά μόνο τη "θρησκεία" τους, γι'αυτό δεν θα έπρεπε να δεχόμαστε στις χώρες μας να υπάρχουν μουσουλμάνοι, Αν θέλουν αυτό υπάρχουν χώρες, Δεν μας φτάνει το όπιο του λαού γενίκα; Τουλάχιστον ο Ιησούς ήταν στα λεγόμενά του ένας κομμουνιστής που ήθελε ειρήνη, ισότητα, αλληλεγγύη, αγάπη και ήταν εναντίον του πλούτου, αν δεν τον έκλεβε η θρησκεία θα ήταν ο πρώτος ιδεολόγος κομμουνιστής,
    Να δούμε τα πράγματα λεπτομεριακά γιατί στις μέρες μας ζούμε καθημερινά με μπούλινγκ, με κίνδυνο της ζωής μας από οποιαδήποτε μεριά από τα "σιωπηλά όπλα για ήρεμους πολέμους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @efi:
      -Και ο Πάπας συνεργάστηκε με τον Χίτλερ, και ο Έλληνας αρχιεπίσκπος. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για το σύνολο των καθολικών και ορθόδοξων λαών;

      Για τα υπόλοιπα που γράφεις, οι "μουσουλμάνοι" δεν είναι τίποτε. Οι "μουσουλμανικοί" λαοί πάλι, αποτελούνται από κανονικούς άνθρωπους όπως εμείς, που μπορεί να θρησκόληπτοι ή ορθολογιστές ή ακόμη και άθεοι, κομμουνιστές (αν λέει κάτι το όνομα Μπεν-Μπελά) ή απολίτικοι ή αντιδραστικοί.

      Ακριβώς όπως εμείς.

      Ό,τι άλλο είναι ρατσισμός που μας ποτίζουν οι ηγέτες μας, οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά ρουφήξει το μεδούλι των λαών της ανατολής.

      Διαγραφή
    2. Συνυπογραφω Σύντροφε. Τα Σεβη μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ξερω πολλους μουσουλμανους που ειναι κομμουνιστες, ξερω επισης πολλους μουσουλμανους που ειναι πολυ ποιο ανθρωποι απο χριστιανοπουλα. ξερω επισης στα πομακοχωρια οτι οποτε εχω παει για δουλια δεν εχω πληρωσει σχεδον ποτε πουθενα -σε αντιθεση με τα χριστιανικα.

      οσο για το τσυριζοτρολ που ξαναεμφανιστηκε τι να πω;
      εχει υπογραψει μνημονια, εχει κανει τα οχι ναι, εχει μειωσει συνταξεις, εχει κανει κονε με τους φασιστες του κιεβου, του τελ αβιβ, δεν λεει κουβεντα για την γενοκτονια των κουρδων στην ν/α τουρκια, εχει δειρει εργατες οχι μια και δυο φορες να μη συνεχισω τον καταλογο αλλο, και σε ενα αρθρο που ταχωνει στο φασιστοπεριοδικο (που ο συρφετος του το υποστηριζε) το μονο που εχει να πει ειναι οτι ενας απο τους ιδιοκτητες του εχει χρονια που δεν ειναι στο περιοδικο!!!!
      ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΥΡΑ; ΣΟΒΑΡΑ; και τι αλλαζει δηλαδη;
      ασχολησου με την φυλλαδα σου που αλλαξε το αποτελεσμα του δημοψηφισματος για τα αεροδρομια στα επτανησα (ευτυχως εχει το Luben τα screenshot) ασχολησου με την φυλλαδα σου που το φτυσιμο στον alexis το ειδε ψιχαλα, ασχολησου με την φυλλαδα σου που κατηγορησε εργατικες κινητοποιησεις, ασχολησου με το εμετικο παραληρημα (για αριστερο) του μπολαρη προχθες στη βουλη, τραβα να στρωσεις μαζι με την υπουργαρα σου τις παλετες και την κοκκινη μοκετα στην σαλαμινα και ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥ ΜΑΣ.
      ΤΡΟΛΑΡΑ, Ε ΤΡΟΛΑΡΑ

      Διαγραφή
  8. Άρθρο της Φουρέστ δεν είχε αναδημοσιεύσει κι η Αυγή παλιότερα; Υπάρχει εδώ ένα λινκ αλλά δεν δουλεύει:

    https://waltendegewalt.wordpress.com/2012/09/21/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%AC-%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%82/

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @efi
    νομιζω οτι γενικευσεις του τυπου "ολοι οι μουσουλμανοι..." θα οδηγησουν σε λαθος συμπερασματα.
    Δεν ειναι ολοι το ιδιο και δεν εχουν ολοι την ιδια αντιμετωπιση για την θρησκεια.
    Προφανως η θρησκεια επηρεαζει μεγαλυτερο μερος του πλυθησμου απο ο,τι στην Ελλαδα/Ευρωπη(και για λογους και πολιτικους/ιστορικους της περιοχης απο οπου προερχονται αυτοι οι μουσουλμανοι),αλλα επ`ουδενι ΔΕΝ μπορουμε να μιλαμε για ενα συνολο που ειναι εξ ορισμου μισαλλοδοξοι φονταμενταλιστες!

    Εχω καποιες παρατηρησεις σχετικα με το σκιτσο(αλλα και γενικα με την σατιρα):
    Μπορει καποιος να καταλαβει το χιουμορ ενος γαλλου,ενος γερμανου,ενος λαου που ΔΕΝ κατεχει την γλωσσα και την κουλτουρα του?
    Το χιουμορ ειναι τρομερα δυσκολη υποθεση να "εξαχθει" και ακομα πιο δυσκολο να κατανοηθει απο αλλους.
    Πιστεψτε με, το αντιμετωπιζω(!).
    Επισης,ΑΝ(και λεω ΑΝ) ο σκιτσογραφος ηθελε να τονισει την ισλαμοφοβια των συμπατριωτων του που θεωρουν,μετα τα γεγονοτα στην Κολωνια,ολους τους μουσουλμανους εν δυναμει βιαστες?
    ΑΝ χρησιμοποιησε την υπερβολη για να δειξει το παραλογο των φοβων των συμπατριωτων του?
    Δεν θα ειναι η πρωτη φορα που το κανει αυτο η σατιρα.
    Ολα αυτα τα λεω χωρις να θεωρω οτι το περιοδικο ειναι αμεροληπτο ή χωρις προβληματα.
    Νομιζω πχ,οτι περα απο κατακριτεα σκιτσα απεναντι στον γαλλικο ιμπεριαλισμο,λειπουν σκιτσα απεναντι στην πολιτικη του Ισραηλ.
    ΑΝ ειναι ετσι,να κατι αλλο που μπορει να του προσαψει καποιος.
    Παρολα αυτα,θα κραταγα καποια επιφυλαξη αν δεν ειχα διαβασει ολο το τευχος για να δω αν μπορω να ενταξω το συγκεκριμενο σχεδιο στο ενα ή στο αλλο "στρατοπεδο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @dimK.:
      Βλέπω μια περίεργη τάση από πολύ κόσμο να θέλει ντε και καλά να πιστέψει πως το Χεντμπό είναι κάτι άλλο από αυτό που δείχνει χωρίς κανένα πρόσχημα.
      ΑΝ ο σκιτσογράφος ήθελε να δείξει κάτι άλλο, θα φρόντιζε να δείξει κάτι άλλο και θα φρόντιζε να μην μπορούν να υπάρξουν και τέτοιες παρανοήσεις.
      Και φυσικά δεν έχουμε και καμμία αγεφύρωτη πολιτιστική διαφορά από τους Γάλλους ώστε να μην μπορούμε να "καταλάβουμε" το χιούμορ τους. Αυτά που λέμε εμείς εδώ, οι πρώτοι που τα κράξανε Γάλλοι ήταν.

      Διαγραφή
    2. φυσικα και υπαρχει η ταση. ποσοι δηλωσαν οτι ειναι σαρλι; ποσοι εφαγαν την πατατα τοτε; πως θα μπορεσει να δεχτει οτι εφαγε ΚΑΙ αυτη την πατατα; εχει και μια αξιοπρεπεια ο ελληνας!
      παντως εγω οσους βλεπω και το υπερασπιζονται ειναι οι σαραντακοι και οι dimk αυτου του κοσμου

      Διαγραφή
    3. @trash
      (νομιζω οτι χαθηκε το σχολιο που εγραψα,οποτε το ξαναγραφω εν ταχει)
      Η ταση αυτη ειναι υπαρκτη και κατα την γνωμη μουη εδραζεται στην υπαρκτη επισης "αμηχανια" των λαων στην ευρωπη απο:
      α)τις πρακτικες του ΙΣΙΣ που εφερε ενα ,μικρο, μερους του πολεμου στην πορτα τους.
      β)απο τη συνειδητοποιηση οτι η ζωη των ευρωπαιων θα αλλαξει με γρηγοτερο ρυθμο απο οτι μπορουν να αφομοιωσουν.
      Η φουσκα της ασφαλειας και ευημεριας αρχιζει(καιρο τωρα) να εχει απωλειες και αυτο οσο και να θελουν να πιστευουν οτι ειναι μονο στην νοτια ευρωπη και μονο εξαιτιας αυτης,δεν πειθει οσο παλια.
      Οι λαοι της ευρωπης ανησυχουν και ως εκ τουτου,συντηρητικοποιουνται.
      Δες το AfD και το Pegida στην Γερμανια.
      Οποτε η "συμπαθεια" προς το Χεμπο,δεν ειναι τοσο περιεργη.
      Απο εκει και περα,το χιουμορ ειναι υποθεση κουλτουρας και ισως να ειχαμε μια διαφορετικη αντιμετωπιση αν μιλαγαμε γαλλικα(ωστε αν αντιλαμβανομαστε τα λογοαπαιγνια),ειμασταν γαλλοι(για να αντιλαμβανομαστε τις πολιτισμικες βασεις και αναφορες) και ειχαμε βιωσει τα γεγονοτα στο Παρισι απο κοντα(ωστε να αντιληφθοουμε τον αντικτυπο που εχουν στην ψυχοσυνθεση μας).
      Περα απο αυτο,ξαναλεω οτι η πρωτη αναγνωση ειναι οντως ρατσιστικη και οτι ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενος καποιος να παει σε δευτερο επιπεδο(τι εννοει πραγματικα ο σκιτσογραφος).
      Μικρη ενσταση για ολους εμας που μαθαμε το περιοδικο μετα τις επιθεσεις στα γραφεια του,οποτε συνολικη αποψη για την τοποθετηση του εγω τουλαχιστον δεν μπορουμε να εχουμε.
      Εγω τουλαχιστον ναι μεν εκφερω γνωμη,αλλα με επιφυλαξη.
      Τελος, η γελοιογραφια με τον Θεο σαν πραγματικο υπαιτιο των δολοφονιων εμενα με βρισκει σχεδον απολυτα συμφωνο σαν σκεπτικο.
      Οποτε αν μια γελοιογραφια ηταν, τουλαχιστον, αστοχη, εχω δικαιωμα να στιγματιζει ολοκληρο το περιοδικο?
      Ξαναλεω οτι δεν διαβαζω το περιοδικο και η σατιρα του,αν και ευστοχη αρκετες φορες(οσο εχω δει) κινειται σε ορια που εγω θεωρω υπερβολικα,αφηνοντας ταυτοχρονα εκτος της στοχευσης της βολικα θεματα για σατιρα(Σιωνισμο,γαλλικη εξωτερικη πολιτικη).

      Διαγραφή
    4. @dimK.:
      Η συμπαθεια των φασιστών και σωβινιστών στο Σαρλί, δεν είναι καθόλου περίεργη πράγματι. Το περίεργο είναι το δικό σου σχόλιο που προσπαθείς να μην πιστέψεις στα ίδια σου τα μάτια βάζοντας διάφορα αδιανόητα "αν". Το περίεργο είναι η πρεμούρα των "προοδευτικών" υποτίθεται ανθρώπων (γιατί αριστερούς δεν τους λές με τίποτε), όπως ο Σαραντάκος να σπέυσουν να υπερασπιστούν το έμεσμα του Σαρλί.
      Τα λογοπαίγνια στα Γαλλικά μια χαρά τα αντιλαμβανόμαστε, και στα επίμαχα σκίτσα κανένα λογοπαίγνιο δεν υπάρχει. Το μήνυμα είναι πεντακάθαρο.

      Αν θέλεις περισσότερα στοιχεία (μια και λες πως δεν το ξέρεις το Σαρλί, ή πως το κρίναμε από ένα σκίτσο), κοίτα το σχόλιο μου παραπάνω εδώ:

      http://redflyplanet.blogspot.com/2016/01/charlie-hebdo.html?showComment=1453483399785#c1655882828421298560

      Νομίζω πως τα στοιχεία είναι υπεραρκετά για να βγει συμπέρασμα για το οφθαλμοφανές.

      Διαγραφή
    5. @dimK.:
      Το να ρίχνεις τα βάρη για τα μακελέματα στον θεό, στην πιο άθεη χριστιανική χώρα στον κόσμο, δεν θέλει κ τίποτε κότσια.
      Ειδικά όταν πολύ βολικά πίσω από τον "θεό" κρύβεις τον πραγματικό ένοχο.
      Τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ...

      Διαγραφή
    6. εδω κολαει και το "σχεδον" που ειπα στο σχολιο μου σχετικα με αυτο το αρθρο.
      προφανως η εργαλειακη χρηση της θρησκειας ειναι θεμα καθαρα πολιτικοοικονομικο και οχι μεταφυσικης Πιστης.
      Αλλα δεν περιμενω απο το Χεμπο να κανει τετοιες αναλυσεις(μακαρι αλλα δεν..).
      Τουλαχιστον στο συγκεκριμενο σκιτσο με τον Θεο,ριχνει λιγο την μασκα της υποκρισιας,δειχνωντας εναν Θεο μαλλον "δυτικο"(ειδικα το φωτοστεφανο-τριγωνο εκει με παραπεμπει) και οχι μουσουλμανο,υποννοωντας ΙΣΩΣ οτι η δυτικη θρησκεια-κοινωνια και πρακτικες της,ειναι η πηγη του κακου και οχι ο Μωαμεθ και οι μουσουλμανοι.
      Αλλα,ξαναλεω,αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο,και μπορει να βλεπω στο σκιτσο οτι "θελω" να δω!
      Η γνωση της γλωσσας ειναι απαραιτητη για να διαβαζεις το περιοδικο γενικα και οχι τοσο για το συγκεκριμενο σκιτσο με τους πιθηκομορφους μουσουλμανους να κυνηγανε γυναικες.
      Αυτο θα μας βοηθουσε να αντιληφθουμε τον χαρακτηρα που εχει.

      Αλλα,κλεινω με αυτο..
      Αν η σατιρα δεν εχει ορια(ή εχει;),γιατι πρεπει να σταματησει να σατιριζει εκει που εμεις θελουμε και οχι λιγο πριν ή λιγο μετα?
      Προσεχε..δεν λεω οτι ειναι καλο το σκιτσο ή οχι.Μπορει να ειναι απλα κακο ή ατυχης εμπνευση.
      Αναρωτιεμαι,που τελειωνει το δικαιωμα στην σατιρα και που αρχιζει το δικαωμα του καθενος να επιβαλει ενα οριο.
      Ειχαν δικαιωμα οι μουσουλμανοι να ζητησουν την αποσυρση των παλαιοτερων σκιτσων που τους εθιγαν?
      Κριτικη μπορουμε να κανουμε αλλα για τον ελεφαντα στο δωματιο,την απαγορευση,εχουμε δικαωμα να την ζηταμε?
      Εγω πχ δεν θεωρω οτι πρεπει να απαγορευτει..προφανως και να του γινει ανηλεης κριτικη αλλα οχι να απαγορευτει..ακομα και αν ο στοχος του περιοδικου γινουν οι ελληνες ή οι ορθοδοξοι χριστιανοι ή αριστεροι ή οι κομμουνιστες ή οπως τελος παντων οριζει ο καθενας τον εαυτο του.

      Διαγραφή
    7. @dimK.:
      Η σάτυρα είναι το όπλο του αδύναμου απέναντι στον ισχυρό.
      Όταν ο "πολιτισμός" των ιμπεριαλιστών καταπιεστών χλευάζει αυτόν των καταπιεσμένων, τότε δεν είναι σάτυρα. Είναι ύβρις. Με την αρχαιοελληνική έννοια.

      Επίσης, οι 3 μονοθεϊστικές θρησκείες, στον ίδιο θεό πιστεύουν. Στον Γιαχβέ. Μόνο που υπάρχει η απαγόρευση από την παλαιά διαδήκη να λέγεται το όνομα του.

      Διαγραφή
    8. @dimK.:
      Μια μετάφραση 2 σειρών από τα Γαλλικά μια χαρά μπορούμε να την κάνουμε και κανένα πρόβλημα κατανόησης δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και καμμία "δεύτερη" ανάγνωση.
      Κανένα λογοπαίγνιο δεν υφίσταται, και το περιοδικό αυτό έχει δώσει πολλά δείγματα γραφής και στο παρελθόν, οπότε στερείται την "έξωθεν καλή μαρτυρία".
      Εδώ δεν καταλαβαίνει μόνον όποιος δεν θέλει να καταλάβει.

      Διαγραφή
  10. Dimk διαβασε τη συνεντευξη και θα καταλαβεις οτι το προβλημα του τσαρλι ειναι οτι η ευρωπη δεν εδειξε αρκετη ισλαμοφοβια. Διαμαρτυρεται οτι οι ευρωπαιοι εκρυβαν τις σεξουαλικες επιθεσεις(βεβαια το αντιθετο γινονταν. Οχι μονο δεν τις εκρυβαν αλλα εδειχναν και φωτογραφιες απο κακοποιημενες γυναικες που ηταν απο ασχετες περιοχες και πριν 2-3-4 χρονια και σε ασχετα με τους συρους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @dimK: Για να ακουστεί και η άλλη άποψη, το Σαρλί ήθελε να προβάλλεται ως ένα περιοδικό "ηλίθιο και κακό", με συγκεκριμένο είδος χιούμορ και συγκεκριμένο, περιορισμένο κοινό. Του έχουν κατά καιρούς κάνει μήνυση όλες οι θρησκείες της Γαλλίας, καθώς και άφθονοι ακροδεξιοί. Όταν πέρσι τον Γενάρη οι τρελαμένοι μπήκαν μέσα και δολοφόνησαν τους συντάκτες του, ξαφνικά το περιοδικό βρέθηκε στο κέντρο της παγκόσμιας προσοχής, αλλά δεν άλλαξε το χιούμορ του. Οπότε, μοιραία, παρεξηγιέται από αυτούς που δεν το ξέρουν. Προσωπικά, δεν το παρακολουθώ, αλλά το σέβομαι απεριόριστα. Πέθαναν για τις ιδέες τους και αυτοί.

    Το επίμαχο σκίτσο του Ρις με τον Αϊλάν (θυμίζω πως ο Ρις γλίτωσε από την επίθεση των τρελαμένων με τέσσερις σφαίρες στον ώμο) δεν ήταν μόνοτου αλλά ένα από τέσσερα σκίτσα που παρωδούσαν την επικαιρότητα.

    Περισσότερα εδώ. Στα σχόλια συμμετέχουν και συντελεστές τουτου του ιστολογίου:
    https://sarantakos.wordpress.com/2016/01/21/charlie-hebdo-4/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω παντως το ειχα παρακολουθησει και πριν απο την υποθεση με την τρομοκρατικη επιθεση, και ειχα και τοτε την ιδια γνωμη.

      Πολιτισμικος ιμπεριαλισμος
      που παει χερι χερι με τον αλλο ιμπεριαλισμο
      παντα οι ιμπεριαλιστες, αλλα και παλιοτερα οι αλλου τυπου αποικιοκρατες να εκπολιτισουν τους βαρβαρους ελεγαν οτι ηθελαν

      Το ιδιο κανουν και οι γαλλοι τωρα, και για να κανεςι κατι τετοιο παντα χρειαζεσαι καμποσα "προοδευτικα" φερεφωνα να σε βοηθησουν στην προπαγανδα

      ενα τετοιο ειναι και το σαρλι εμπντο

      τουλαχιστον τα τελευταια χρονια που το εχω παρει εγω χαμπαρι


      Διαγραφή
    2. @Νίκος Σαραντάκος:
      Δεν είδα κάποιο "ηλίθιο και κακό" "χιούμορ" για Γάλλους νεκρούς. Αυτά αφορούν μόνο τους "άλλους", οπότε και η συλλογιστική σου βρίσκεται στον αέρα.

      Διαγραφή
  12. @ποε
    Καποιες σεξουαλικες υποθεσεις απο μεταναστες οντως αποκρυφτηκαν στην Σουηδια(το γιατι δεν το ξερω) σε ενα φεστιβαλ στην Στοκχολμη.
    Στην Κολωνια εγιναν γνωστες την ιδια μερα. Να τονισω εδω, δεν μιλαμε για βιασμους αλλα για εφαψιες και μικροκλοπες(αν εχει καποια σημασια τελικα).
    Αν αυτο δικαιολογει ενα ρατσιστικο σκιτσο οπως δειχνει να ειναι το συγκεκριμενο,η γνωμη μου ειναι σαφως οχι.
    Ξαναλεω οτι οι ευρωπαιοι βλεπουν τον εαυτο τους να συνυπαρχει με ατομα που λογω συνηθειων και θρησκειας ειναι δυσκολο(δεν μιλαμε για τουρκους ή χρονια παραμενωντες σε μια χωρα που εχουν εγκλιματιστει) να βρεθει η χρυση τομη.
    Αυτο σε συνδυασμο με μια ανασφαλεια οικονομικη,οδηγει ευκολα κοσμο στις ταξεις του Pegida και του AfD(γερμανια).
    Οσο ομως κανεις δεν συζηταει τα καθημερινα θεματα αυτης της συμβιωσης(και μην σας φαινονται μικρα..εχουν την σημασια τους),τοσο οι αντιδραστικες φωνες θα βρισκουν ευηκοα ωτα.
    Το προβλημα δεν ειναι μονο με τους συριους.. Αυτοι ειναι το μικροτερο μιας και ερχονται απο μια περιοχη με γενικα κοσμοπολιτικη διαθεση και αντιμετωπιση των πραγματων.
    Το προβλημα ειναι με ανθρωπους που δεν ειχαν σκοπο να ερθουν ευρωπη και λογω του πολεμου του εκαναν.
    Ανθρωποι απο ιραν/ιρακ αλλα και υποσαχαρια αφρικη που οι μουσουλμανικες πρακτικες ειναι πολυ εντονες στην καθημερινοτητα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε πατε καλα;
      μιλατε για "επιθεσεις" με σκοπο να δικαιολογησετε το εμετικο σκιτσο του ρυπορογραφηματος, που λογικο ο συνεργατης του αλλου ρυπαρου εντυπου να συμπαθει, γιατι; για την δηθεν ελευθερια του λογου;
      ποια ελευθερια; που ακουστηκε καποιος να κοροιδευει με τετοιο τροπο την θρησκεια του αλλου; στην ΕΣΣΔ υπηρχε τετοιο πραγμα; και φερνω το παραδειγμα γιατι εκει ηταν αθεοι και αντιθετοι σε καθε θρησκεια.
      μιλατε για τις δηθεν επιθεσεις, οταν οι φωτογραφιες αποδειχτηκαν ψεμα, το βιντεο ηταν απο την πλατεια ταχριρ (που ο σαραντακος και οι ομοιοι του την εβλεπαν προοδευτικη) και εσυ dimk μιλας για καποια ψιλολογια με εφαψιες και μικροκλοπες και τα καναλια (που ηταν η αφορμη του σκιτσου) μιλαγανε για μια χιλιαδα σε καθε πλατεια που εκανε μαζικα πεσιματα. καταλαβενετε τι λετε ή το εχετε χασει τελειως;

      ο μικρος που δειχνει το σκιτσο ηταν κουρδος απο το κομπανι αν θυμαστε και κανενας μεχρι τωρα δεν ειχε κατηγορησει κουρδους μεταναστες για τιποτα τετοιο. ουτε τωρα που το σκεφτομαι αλλους απο μεση ανατολη μεχρι πακισταν. ποιο πολυ ακουγοντουσαν διαφορα για ομοφυλοφιλικα μεταξυ τους παρα το αντιθετο.
      το σκιτσο ειτε ξερεις την γλωσσα και τους ιδιοματισμους και αλλες τετοιες μπουρδες, λεει ξεκαθαρα οτι αν ο μικρος ζουσε θα κυνηγουσε να βιασει στις πλατειες.
      το μυνημα ειναι ξεκαθαρο. κανενας απο οσο καταλαβα δεν μιλαει για απαγορευση. απλα οποιος το σεβεται και ζε σουι σαρλι και αλλα δειχνει και το ποιος ειναι και τι ακριβως πρεσβευει.

      πολυ απλα οποιος επικροτει τα σκιτσα του σαρλι ειναι ενας ρατσιστης φασιστας με το προκαλημα του δηθεν προοδευτικου. ακριβως οτι ηταν και οι σοσιαλσοβινιστες.

      καπου πριν ενα χρονο ελεγα σε διαφορα τρολ της κουμουνδουρου να προσεχουν γιατι ο κοσμος που τους ψηφισε πραγματικα περιμενε απο αυτους κατι το διαφορετικο και οτι δεν ειναι ψευτες. τους ελεγα λοιπον να προσεχουν γιατι οταν τους παρει χαμπαρι ο κοσμος το ελικοπτερο δεν θα αρκει και αυτα που τραβαγαν οι πασοκονεοδημοκρατες θα ειναι πταισματα.
      η κατρακυλας σας φτανει πολλα G, πραγμα που εκλπησει ακομα και εμενα που περιμενα τα χειροτερα.
      αλλα να υπερασπιζεστε με τοσο σθενος τους φασιστες δεν το περιμενα! ακομα και μετα την ξεφτιλα της ουκρανιας

      Διαγραφή
    2. Ειλικρινα θελω να μου πεις τι παραξενο βλέπεις στην συμπεριφορά τους Σύντροφε. Εγω πάντως δεν βλέπω τιποτα παραξενο Ετσι ήτανε ειναι και θα ειναι οσο υπαρχει καπιταλισμος Ολα αυτα τα λουλουδια του χρειαζονται. ΧΑΙΡΕΤΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @dimK.
      -καλά, κάθεσαι να αναπαράγεις την φασιστική προαγάνδα περί "σεξουαλικών επιθέσεων από μετανάστες";

      Ε όχι ρε παιδιά! Δεν είμαστε σε φόρουμ της χρυσής αυγής εδώ μέσα να λέμε τέτοια πράγματα.

      Για του λόγου το αληθές:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2016/01/blog-post_63.html

      Διαγραφή
  13. @nikos sarantakos
    το θεμα με το περιοδικο εγω ειναι οτι το εμαθα μετα την επιθεση,αρα δεν θεωρω οτι ειμαι και ειδικος περι των δημοσιευσεων του.
    Δεν ημουν με το κινημα "Je sui Charlie" γιατι απο οσα ειδα, το περιοδικο κινειται σε οριακες για την δικη μου αισθητικη,πορειες.
    Ηξερα πως το οτι αν το υποστηριζα τοτε,στο μελλον θα αισθανομουν ασχημα για ενα επομενο σκιτσο του.Ασε που με μια μικρη ερευνα που εκανα, εχει αυτη την μη μαρξιστικη θεωρηση των πραγματων, με κριτικη στο επικοδομημα και οχι στην βαση,που επισης θα με οδηγουσε να αρω την "υποστηριξη" μου.
    Τελικα ειχα δικιο.
    Το θεμα που νομιζω οτι παραμενει ειναι: εχει δικαιωμα να σκιτσαρει οσα σκιτσαρει το περιοδικο?
    Αν ναι,αν εχουμε εμεις δικαιωμα να το λεμε τωρα ρατσιστικο και να ζηταμε την επεμβαση της κοσμικης δικαιοσυνης και σε μια διαταραγμενη-εφιαλτικη "αναλογια",μπορει ενας τρελος να μπει και με την απειλη οπλων να ζητησει την αποσυρση οσων σκιτσων προσβαλουν αυτον?
    `Η μπορει ενας εκπροσωπος ενος φανταστικου φιλου που κατοικει στον ουρανο,να εκδιδει μια φετφα και ναι ζηταει τον θανατο των σκιτσογραφων?
    Μπορω να κατηγορησω το σκιτσο σαν ακυρο,αστοχο,λανθασμενο αλλα τα προηγουμενα που εγω βρηκα καλα και καποιος αλλος προσβλητικα,γιατι δεν ειπα(με) τιποτα για την κυκλοφορια τους?
    Οποτε τελικα η ουσια για μενα δεν ειναι τι ειναι το σκιτσο και το περιοδικο,αλλα αν εχει δικαιωμα υπαρξης,οντας αυτο που ειναι.
    Σε αυτο εγω απανταω ναι,πρεπει να υπαρχει..
    Οπως πρεπει να του γινεται ανηλεης κριτικη απο ολους μας,που ειτε συμφωνουμε ενιοτε ειτε διαφωνουμε με οσα σκιτσαρει.

    Υποψιαστηκα οτι ισως το σκιτσο ειναι out of the context και το εγραψα,αλλα απο την αλλη δεν εχει και σημασια,μιας και σε ποιο επιπεδο λειτουργει η γελοιογραφια και ποια αντανακλαστικα διεγειρει δεν το καθοριζει, τελικα, ο σκιτσογραφος.
    Ο καθενας βλεπει οτι θελει να δει.

    ευχαριστω για το link που παρεθεσες..θα το διαβασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντωμεταξυ αν εμεις ειχαμε βαλει στο ριζοσπαστη μια τετοια γελοιογραφια- λεμε αν σε καποιο παραλληλο αλοπροσαλο συμπαν- ολοι εσεις που σημερα υπερασπιζεστε το Charlie Ebdo θα μας κραζατε απο το πρωι μεχρι το βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ενα πρωτο και τελευταιο σχολιο προς modesto.
    Λες:
    "ποια ελευθερια; που ακουστηκε καποιος να κοροιδευει με τετοιο τροπο την θρησκεια του αλλου; στην ΕΣΣΔ υπηρχε τετοιο πραγμα; και φερνω το παραδειγμα γιατι εκει ηταν αθεοι και αντιθετοι σε καθε θρησκεια."

    δες λιγο τις φωτο και σκεψου ξανα τι γραφεις!

    http://images.google.de/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fcommons%2Fd%2Fd5%2F1922_Bezbozhnik_magazine_cover.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FState_atheism&h=360&w=244&tbnid=WqNyZcLJjP9n8M%3A&docid=EuafrJOi2c7GJM&ei=PbmmVpLdJIGtUubqhKAL&tbm=isch&client=opera&iact=rc&uact=3&dur=3220&page=1&start=0&ndsp=26&ved=0ahUKEwjS77CAmMbKAhWBlhQKHWY1AbQQrQMIJzAC

    https://nerdpol.ch/camo/1347e4d24fafa1327ea75899aa6db554f1118c4b/687474703a2f2f726f7373776f6c66652e66696c65732e776f726470726573732e636f6d2f323031332f30332f737562626f74696e5f342d30322d312e6a7067

    https://rosswolfe.files.wordpress.com/2013/02/430887_570087383004881_407403084_n1.jpg

    https://nerdpol.ch/camo/540ef75b3ce01b1b7171884f0a143e562e77886f/687474703a2f2f726f7373776f6c66652e66696c65732e776f726470726573732e636f6d2f323031332f30322f62657a626f7a686e696b31312e6a7067

    http://mccluresmagazine.com/wp-content/uploads/2015/06/soviet-anti-religion-atheism-communism-jesus-socialist-propaganda.jpg

    https://rosswolfe.files.wordpress.com/2013/03/284582_570087516338201_233805593_n.jpg

    διαβασε για την The League of Militant Atheists (Russian: Союз воинствующих безбожников Soyuz voinstvuyushchikh bezbozhnikov)

    Αυτα σαν μια μικρη αποδειξη του ποσο μπροστα ηταν η σοβιετικη κοινωνια..ακομα και στις ασχημες σημερινες εκδοχες του μοντερνισμου!

    Μια συμβουλη προς modesto
    Eιναι ποτε δυνατον σε μια χωρα που η αθεια εγινε επισημη κρατικη πολιτικη,να μην υπηρχαν και "ακροτητες"?
    Προσεχε γενικα τι λες και κρατα μικρο καλαθι,ειδικα για πραγματα που δεν ξερεις.
    Για αλλη μια φορα το google (μετα το σχολιο περι κατσικιων και 12χρονων) σου απεδειξε οτι δεν ξερεις τι λες.
    Τελος απο μενα και δεν θα υπαρξει καμια συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε να μη σου πω τιποτα χοντρο!
      στηε ΕΣΣΔ ειχαν ολες οι θρησκειες την ελευθερια να κανουν οτι θελουν, αλλα μονες τους, χωρις κρατικη επιχορηγηση.
      υπηρχαν ολων των θρησκευαμτων.
      αν σου τυχει και πας προς καζακσταν κτλ κτλ, θα δεις οτι οτι κτιρια εφιαχναν επι σοβιετικης ενωσης επαιρναν υποψην τους τα χαρακτηριστικα της καθε εθνοτητας και οποιος ηθελε να "λειτουργηθει" το εκανε.
      απο εκει και περα οι φωτογραφιες που μου δειχνεις σατιριζουν την σχεση που εχει σε πολιτικο επιπεδο η εκαστοτε θρησκεια με την αστικη ταξη και την εξουσια της.
      ειδες πουθενα να προκαλει με τον τροπο του σαρλι;
      ξεφωνημενε φασιστα;
      που θα συγκρινεις την ΕΣΣΔ με τους φασιστες του σαρλι και τα αφεντικα του.

      τελικα δεν ηθελε και πολυ για να δειξεις τι πραγματικα σε ενοχλει και εσενα και τον αλλο τον ψευτη τον σαραντακο.
      και ψευτης γιατι ειχε πιαστει πολλες φορες στο Lenin να ψευδεται και να ψελιζει τα "συγνωμη με προδωσαν οι πηγες μου και αλλα τετοια".

      εσενα επισης πολλακις σε εχουμε ξεμπροστιασει για το ποιος ειναι ο σκοπος σου και γιατι γραφεις.
      εδω ευτυχως δεν χρειαστηκε να φτασουμε στα 200 ποστ για να δειξεις για το που ακριβως εισαι ταγμενος, που κανεις τα "ψαξιματα" σου.
      ΛΟΙΠΟΝ τα αντικκεδικα σας αλλου.
      και εσυ και ο αλλος σοσιαλφασιστας

      Διαγραφή
  16. poe. Αλλο ο Ριζοσπάστης σύντροφε.Εκει ο αντικομμουνισμός επιτρέπεται.Οταν όμως αφορά τον Φασισμό πρεπει να τον υπερασπίσουνε. Στο ονομα του Πλουραλισμου βεβαιως βεβαιως. Σιγά μη γινουμε Κορεα Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βεβαίως η ξεφτίλα του οπορτουνισμου δεν έχει όρια.
    Ρε Dimk παντογνώστη φωστηρα ξέρεις και ρουσικα να διαβαζεις υποθέτω...
    Εγω θα κοιτάξω να μάθω.
    Επιπλέον υποθέτω ότι τις πληροφορίες για την λιγκα των στρατιωτικών αθεων ( The League of Militant Atheists) τις βρήκες στην "ουδέτερη και αντικειμενική " βικιπαιδεια ή σε κάποιο άλλο ιστολογιο από το εξίσου ουδέτερο και αντικειμενικο διαδίκτυο...
    Κοίτα να δικαιολογήσεις και ένα τέταρτο μνημόνιο του χρόνου και μετά έλα εδώ να μας γραφεις σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.