19 Ιανουαρίου 2016

Το ΒΙΝΤΕΟ του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό

22 σχόλια:

  1. Ποια ειναι η σφαγη; Οτι θελουνε να σε κρατησουνε ενεργο πολιτη μεχρι τα 67 και οχι μεχρι τα 50;

    Αυτο ειναι το οραμ του κομμουνιστη; Να βγαινει στη συνταξη και να παει στο καφενειο απο τα 50;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το παιδι.......Με την εξελιξη της επιστημης και της τεχνολογιας ο ανθρωπος μπορει ασφαλως να βγαινει στην συνταξη στα 50 και να δουλευει 4 ωρες την ημερα. Τη ειναι αραγε αυτο που τον εμπδίζει......ο θεος σιγουρα δεν ειναι γιατι απλα δεν υπαρχει..Αυτο λοιπον που τον εμποδιζει ειναι η Ιδιοκτησια στα μεσα παραγωγης που ανηκει στα παρασιτα τους Καπιταλιστες. Με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής χωρις δηλαδη καπιταλιστες ο Ανθρωπος θα μπορεί να ζήσει 1000 φορές καλύτερα. ΧΑΙΡΕΤΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Αδερφε... Σου ευχομαι να σε κρατησουν "ενεργο πολιτη" μεχρι τα 90 και στη συνεχεια να μη σου δωσουν ουτε τα 300 ευρω γιατι τοτε δε θα εχουν πιασει τη ρυτρα μηδενικου ελλειματος.
      ... μπεεεεεεεεε.

      Χ.Κ

      Διαγραφή
    3. North βρήκες το μονόκερω, αλλά δε σταμάτησες τα ναρκωτικά.
      "Καμμένο" κορμί.

      Διαγραφή
    4. ΣΟΥ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΜΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Υ.Γ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;

      Διαγραφή
    5. H Περικοπη του ΕΚΑΣ δεν ειναι σφαγη?? Και μαλιστα το ΕΚΑΣ το παιρνουν χαμηλοσυνταξιουχοι. Και τα ορια ηλικιας να το κανουμε και στα 90 καλα ειναι για να μην τεμπελιαζουν??? Μην λες εξυπναδες και οπορτουνιστικες βλακεις!!

      Διαγραφή
    6. Το όραμα του κομμουνιστή είναι μετά από 30 χρόνια δουλειάς, να ζεί μία αξιοπρεπή ζωή, όπως αυτή ορίζεται με τις προυποθέσεις και τον πλούτο που υπάρχει στον 21ο αιώνα, να χαίρεται και να έχει όλα αυτά που μπορεί να του προσφέρει μία κοινωνία που οι εργαζόμενοι παράγουν όλο τον πλούτο, να μπορεί να έχει δωρεάν και άφθονες και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, δωρεάν φάρμακα, να μπορεί να πηγαίνει θέατρο, κινηματογράφο, να πηγαίνει διακοπές, ταξίδια, εκδρομές, να κάνει όλα αυτά που του προσφέρει το επίπεδο των παραγωγικών δυνάμεων. Ομως για να τα έχει όλα αυτά θα πρέπει πρώτα να έχει ξεφορτωθεί κάτι κηφήνες παράσιτα, τους καπιταλιστές. Και τότε ναί, αυτό το όραμα έχουν οι κομμουνιστές και γι αυτό παλεύουν, για να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους όλον αυτόν τον πλούτο που παράγουν και τους τον κλέβουν. Τώρα εσύ σαν καλό τσιράκι των παράσιτων αυτών, μπορείς να δουλεύει και μέχρι τον θάνατο, εμείς δεν πρόκειται να σε εμποδίσουμε σε αυτό Μαν.

      Διαγραφή
    7. Επειδή οι απαράδεκτοι θαμώνες και διαχειριστές του μπλογκ δεν σέβονται τον κόπο σου και δεν απαντάνε, είπα να γράψω εγώ ένα σχόλιο μπας και και πέσει το μεροκάματο...

      Αλήθεια, με το κομμάτι/σχόλιο πληρώνεστε ή με τα κλικ/απαντήσεις? Που μπορώ να μπω να σου κάνω like μπας και βγει κάνα χαρτζιλίκι παραπάνω και μπορέσεις να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ?

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    8. Έχεις δίκιο θα αναθεωρήσουμε. Καμία σύνταξη και περίθαλψη. Να είμαστε στην τσίτα ως το τέλος. Να δεις νιάτα μετά... Αχθος

      Διαγραφή
    9. Προφανως North πιστευεις με αυτο το αθωο αστειο σου οτι οι διεκδικησεις για αυξηση στα μεροκαματα ειναι για να μπορουν να αγοραζουν ολοι οι εργατες Mercedes και να μην χρησιμοποιουν π.χ. το μετρο για να πηγαινουν στις δουλειες τους ή οι αγωνες για ενσημα βαρεα και ανθυγιεινα σε μια σειρα απο κλαδους ειναι κομμουνιστικη πατεντα για να κανουν μαθηματα χορου κατα προτιμηση latin π.χ. οι οικοδομοι και μεταλλεργατες μετα τα 55 τους εις βαρος των εργοδοτων που οι κακομοιρηδες θα ειναι υποχρεωμενοι να τα πληρωνουν απο την τσεπη τους ή οι αγωνες για δωρεαν και δημοσια περιθαλψη-υγεια και προνεια ειναι ντριμπλα για να ζουν ολοι μεχρι τα 200 χρονια τους και να πιασουν το θεικο ονειρο να ζησουν τη Δευτερα Παρουσια και τη τελικη σωτηρια...Ευλογισον!!!!!

      Τοσο ΠΑΣΟΚ πια....
      ΕΛΕΟΣ
      Εδω ο κοσμος καιγεται και εσεις λετε οτι το ταξικο κινημα καλει σε μαζικες αγωνιστικες κινησεις για το δικαιωμα στην τεμπελια....
      Ουγκανιες τελος λοιπον. Τα αστειακια αλλου

      Sep

      Διαγραφή
    10. Να χαρώ "οράματα". Μοντέρνα σκέψη, τι να λέμε...

      Διαγραφή
    11. @North19 Ιανουαρίου 2016 - 5:35 μ.μ.
      Μάλλον θα είσαι από τον ύπνο. Για άλλο site πήρες χαρτζιλίκι
      να γράψεις την παπαριά σου.

      Διαγραφή
    12. ε τοτε να δινουν στους ανω των 50 "δυναμωτικα" βρε αδερφε και οχι να τους κοβουν τις συνταξεις, ετσι και οι ανω των 67 θα ξοδευουν την συνταξη τους σε διασκεδαση στα μπουζουκια, σε υπερατλαντικα ταξιδια κλπ.Τι λες?

      Ταξικος

      Διαγραφή
    13. Σαν να μην έχεις άδικο σε αδικούν αυτοί που απάντησαν.
      Κανονικά το όραμα μας θα πρέπει να είναι δουλειά 16 ώρες την ημέρα να μην χαζεύουμε στα καφενεία και να μην πληρωνόμαστε καθόλου για να μην καρπωθούν την υπεραξία μας οι καπιταλιστές.
      Για τιμωρία θα τρώνε μόνο όσοι δεν δουλεύουν για να νοιώθουν τύψεις τα αφεντικά στον πασοκικό σου σοσιαλισμό.

      εργάτης

      Διαγραφή
  2. αν και εισαι ή προβοκατορας ή απλα ανεγκεφαλος ας προσπαθησουμε να σου απαντησουμε καπως στα σοβαρα.
    αυτη τη στιγμη λοιπον οι 60 ποιο πλουσιοι του πλανητη κατεχουν οσοι περιουσια κατεχει καπου το τριαντα κατι του πλυθησμου αυτου του πλανητη. δεν θυμαμαι ακριβως τα νουμερα αλλα καπου εκει ειναι.
    χοντρικα και απλα (γιατι στην πραγματικοτητα ειναι ακομα χειροτερα για τον εργατη) αν αυτο οι 60 μοιραζοντουσαν τον πλουτο που εχουν με το 30% θα εφτανε να ζουν ολοι χωρις να δουλευουν για μια ζωη.
    αυτος ο πλουτος που εχουν οι 60 εχει παραχτει με τον ιδρωτα και το αιμα των εργατων.
    αυτη την στιγμη η παραγωγικοτητα της εργασιας και η παραγωγη αγαθων φτανει και περισσευει ακομα και στον καπιταλισμο (πολυ απλοικα χωρις να βαζουμε ανταγωνισμους κτλ κτλ κτλ)να δουλευουμε 4ωρο (η ΕΣΣΔ ειχε εφταωρο απο το 60 και για τα βαρια εξαωρο) να παιρνουμε διπλασιους μισθους και για τα ταμεια.
    το υπολοιπο 4ωρο (για οσους δουλευουν 8ωρο) ειναι καθαρη υπεραξια που παει στα χερια του καπιταλιστη.

    στα πλαισια του καπιταλισμου αυτο παλευουν οι κομμουνιστες (πολυ απλοικα για να μην καει το μυαλουδακι σου), να μην πουμε για σοσσιαλισμο και σου ερθει καμια εμβολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσποιείσαι τον ανόητο; Κατ' αρχάς, και οι προτεινόμενες μεταβολές δε σχετίζονται μόνο με το ζήτημα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αλλά και το τελευταίο αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Ναι, οι κομμουνιστές θεωρούμε ως γενικό όριο για τον ανδρικό πληθυσμό τα εξήντα έτη, ύστερα από παροχή εργασίας 25, 30 ή και 35 ετών. Σε συνδυασμό με τον παράγοντα της αύξησης του βαθμού παραγωγικότητας της εργασίας.
    Λοιπόν, όπως κατάλαβες στο παρόν ιστολόγιο σχολιάζουμε κομμουνιστές. Για αυτό τις αντιδραστικές, δήθεν, "απορίες" αλλού.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H περικοπη του ΕΚΑΣ δεν ειναι μειωση δηλαδη?? Και το ΕΚΑΣ το παιρνουν και χαμηλοσυνταξιουχοι με συνταξη 450 Ευρω δεν το παιρνουν αυτοι που παιρνουν 3000 ευρω συνταξη σωστα?? Απο τους αναπηρους γιατι κοβετε της συνταξεις δηλαδη?? Και αυτο δεν ειναι μειωση δηλαδη?? Θα μας τρελανετε εκει στον ΣΥΡΙΖΑ ρε λαμογια?? Εγω λεω να παιρνουμε συνταξη στα 95 χρονια για να μην τεμπελιαζουν απο τα 50!!! Ακου εξυπναδες τωρα των Συριζαιων αφηστε τις οπορτουνιστικες βλακειες και πειτε στον κοσμο μια φορα την αληθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και που ακριβως να δουλευουν οι 65χρονοι, θα πλεκουν καλαθια; Εδω δεν παιρνουν τους νεους στις δουλειες...ενας 60αρης που θα απολυθει που θα ξαναβρει εργασια;
    Και πως θα μαζεψει ενας νεος σημερα 30 χρονια εργασιας; σαμπως ειναι ευκολο με τοση ανεργια;
    Θα μας τρελανουν μερικοι μερικοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι αδικος τωρα υπαρχει λυση. 70 χρονων ανετα μπορεις να κατεβεις στα Ορυχεια να μπεις σε Καραβι να μπαρκαρεις και επισης στα ναυπηγεία. Τη δεν καταλαβαινεις...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. Don' t feed the troll παίδες. Ούτε "άντε και γαμήσου" δεν αξίζει να του πούμε.

    Rossa Salonica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το διάβασα, να πω ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα . Σιγοκαιει η φωτιά αλλά σιγοκαιει

    Γιαννης από λιμανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά πολύ αναπάντεχη αντίδραση... Θα έλεγε κάποιος ότι το συγκεκριμένο όργανο είναι αρκετά επηρεασμένο από την γλώσσα του ταξικού κινήματος, ακόμα και ας μην τηρηθούν οι αναλογίες όπως λες!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.