15 Ιανουαρίου 2016

Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη και στο συλλαλητήριο στις 23 Γενάρη

«Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις Φλεβάρη - Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο στις 23 Γενάρη στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!». Με αυτό το σύνθημα το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργιακό ξεσηκωμό παντού, σε οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα. Στην ανακοίνωση κάλεσμα το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την ανασφάλιστη εργασία, έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση! Ό,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας την διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.


Θα επιτρέψουμε από φόβο να ριζώσει για εμάς και τα παιδιά μας η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα; Να γίνουν συνήθεια η μακροχρόνια ανεργία και οι άθλιοι μισθοί των 500 ευρώ, οι άθλιες συντάξεις, παροχές υγείας και πρόνοιας, η δουλειά ως τον τάφο;

Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας, στις πόλεις, στις γειτονιές! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο:

Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα!

Να μην φτάσει καν στη Βουλή!

Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!

Συνάδελφοι, συναγωνιστές

Η Κοινωνική Ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, να μην πεθαίνουν «σαν το σκυλί στο αμπέλι», να έχουν προστασία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες. Όλα αυτά τα δικαιώματα ήταν πάντα πολύ λιγότερα από όσα δικαιούμασταν με βάση τον πλούτο που παράγαμε, την ανάπτυξη της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Όμως είχαν υποχρεωθεί κράτος και εργοδοσία ένα μέρος από τον κλεμμένο ιδρώτα μας να τον επιστρέφουν μέσω όλων αυτών των παροχών. Πάντα μας έκλεβαν λεηλατώντας τα ταμεία, χρηματοδοτώντας από αυτά ποικιλότροπα τραπεζίτες βιομήχανους εφοπλιστές μεγαλέμπορους όπως κάνουν και σήμερα. Με το νόμο της κυβέρνησης ανοίγει ο δρόμος για να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από το να πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό φανερώνει ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλούν θα στηθεί πάνω στα δικά μας κορμιά, πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας!

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας!

Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Αρκετά πια με τα άθλια ψέματα της κυβέρνησης και των παπαγάλων τους! Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους!

Φέρνουν ένα νόμο - πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
Χαρίζουν όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
Δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία.
Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στο ελάχιστο και μόνο για ένα μέρος της σύνταξης και αυτή υπό προϋποθέσεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους» όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων.
Σφαγιάζουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.
Νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών. Η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασίμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 ευρώ.
Καταργούν το ΕΚΑΣ, το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι.
Πετσοκόβουν ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα συνεχίζοντας ένα ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.
Η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Χτυπά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων με μπλοκάκια, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων!
Την ίδια μέρα με το νόμο Κατρούγκαλου έφεραν στη Βουλή νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο! Όλοι στην απεργία και τα συλλαλητήρια! Όλοι οι κλάδοι, όλα τα σωματεία, όλες οι λαϊκές γειτονιές στο δρόμο του αγώνα! Κάθε μέρα, κάθε ώρα, να νιώθουν το σφυροκόπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος!

Κανένας εργάτης να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ψήφισαν τις μειώσεις και το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και τώρα προσπαθούν να αναβαπτιστούν. Κανένας να μην παρασυρθεί από τις όψιμες κορώνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν στηρίξει όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις. Κανένας να μην ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες τους, τους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους με τους οποίους συνδιαμόρφωναν την επίθεση στα δικαιώματά μας!

Δικαιοσύνη για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η αύξηση των κερδών τους!

Δικαιοσύνη για εμάς είναι η αξιοπρεπής ζωή, να ζούμε ανθρώπινα τον 21ο αιώνα και να μην φυτοζωούμε, να καρπωνόμαστε τον πλούτο που εμείς παράγουμε!

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες!

Ή θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν!

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

Όλοι και όλες στη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο 23 Γενάρη στην Ομόνοια στις 11 το πρωί». 

16 σχόλια:

  1. Η Αριστερη Κυβερνηση ψηφισε οδηγία της Ε.Ε που επι 20 χρονια ΠΑΣΟΚ ΝΔ δεν τολμουσαν να περασουνε. Φερνει το Λοκ αουτ την καταργηση μονεμερους προσφυγης του εργαζομενου στην διαιτησια. Καθε εργατικο δικαιωμα τελειωσε. Είναι αυτοι που θα σκιζανε το μνημονιο μεσα στον Καπιταλισμο.Τις ιδιες βαρυτατες ευθυνες εχουνε και οι κολαουζοι της Λαφαζανης Αλαβανος Χαγιος και οι Μανιαδάκηδες. Καλη δυναμη σε ολους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, είδα τους Λαφαζαναίους σήμερα στο γυαλί αγκαζέ με πολλούς άλλους να κορδώνονται επικεφαλής (πάντα...- στον "πρωτοπόρο" δεν ταιριάζει παραπίσω θέση!) της πορείας των εργατοπατέρων.
    Δεν πρόλαβα να κόψω φάτσες, ποιοί άλλοι τρέξανε να κάνουν αέρα.... στα πουλητάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Σεβη μου. Θα σου πω εγω χωρις να εχω δει. Πετρόπουλος Λιοσης Καλτσωνης Αραβανης Καλαματιανος. Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι πρεπει να ητανε εκει η Κουστωδια. Και βεβαια Αλαβανος Χαγιος. Και σιγουρα οπως λες φατσα στις καμερες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμη Ρόζα

    "Δικαιοσύνη για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η αύξηση των κερδών τους!

    Δικαιοσύνη για εμάς είναι η αξιοπρεπής ζωή, να ζούμε ανθρώπινα τον 21ο αιώνα και να μην φυτοζωούμε, να καρπωνόμαστε τον πλούτο που εμείς παράγουμε!

    Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

    Ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες!

    Ή θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν!

    Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!"

    Διάβασα την ανακοίνωση στο σημερινό Ριζοσπάστη και μου δημιουργήθηκαν ερωτήματα, μπορεί ίσως κάποιος να μου εξηγήσει τι θέλει να πει εκεί που λέει: “ Ή θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν”




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμη Ρόζα:
      -Τι ακριβώς δεν κατάλαβες;

      Διαγραφή
    2. H θα πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση του (και όχι οι εργαζόμενοι), ή θα το ανατρέψουμε.

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. Σημαινει οτι επειδη στον Καπιταλισμο δεν προκειται να πληρωσουνε ποτε θα πρεπει μεσα απο την Λαικη Συμμαχια να παλεψουμε για Εξοδο απο την Ε.Ε με ΚΟινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Μακριά απο οποιαδήποτε κυβερνηση οσο οι Καπιταλιστες ειναι στην εξουσια. Σε περιμενουμε στο ΠΑΜΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. η θα "πληρωοουν"-που δεν θα το κανουν επειδη αυτο δεν εξυπηρετει τα συμφεροντα της ταξης τους-η θα ανατραπουν ωστε ο λαος να κτισει το μελλον του διχως αυτα τα παρασιτα που του πινουν το αιμα, απλο ειναι, τι δεν καταλαβαινεις?

      Ταξικος

      Διαγραφή

  4. Ανώνυμη Ρόζα

    Ή θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν.
    Ποιοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν και με τι τίμημα. Ποιοι είναι αυτοί που θα ανατραπούν, είναι άλλοι από αυτούς που θα πληρώσουν; και συγνώμη δηλαδή άλλα θα ανατραπούν από μόνοι τους ή θα τους ανατρέψουμε;
    Η αστική τάξη, η πλουτοκρατία μπορεί να πληρώσει;
    Πολύ σωστά : “΄Η οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες”
    Αν συνεχίσουν αυτοί να υπάρχουν επειδή πλήρωσαν (;)δεν γίνεται να καρπωνόμαστε εμείς τον πλούτο που θα παράγουμε. Άσε που δεν μπορούν έτσι και αλλιώς να συνεχίσουν να υπάρχουν.
    Ιστορικά μας τέλειωσαν σάπισαν. Δεν μπορούν να αναπαράγουν τους όρους που απαιτούνται για συνεχίσουν την κυριαρχία τους.
    Ξέρω ο καπιταλισμός δεν θα πάει σε μια γωνιά να πεθάνει από μόνος του.
    Για αυτό ρωτάω πώς θα πληρώσουν με τι τίμημα γιατί όταν μπαίνει το “ή θα ανατραπούν” πάει να πεί υπάρχει και η άλλη εκδοχή:
    Θα πληρώσουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

    Ένας δρόμος υπάρχει, όλους τους άλλους δρόμους τους έχουν αναλάβει τα κόμματα αναχώματα, ή τα κόμματα υπηρέτες της αστικής τάξης.
    Δεν ξεχνώ την φράση του Καραθανασόπουλου στη Βουλή μερικά χρόνια πρίν καταμεσής της κρίσης.
    “Το σύστημά σας δεν έχει ούτε ένα ξεροκόμματο να πετάξει για να εξαγοράσει συνειδήσεις”
    Γιατί το ξεχνάμε;.
    είναι λάθος η φράση η θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν και δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγονται και γράφονται που αποπροσανατολίζουν και σπέρνουν αυταπάτες η τουλάχιστον δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμη Ρόζα:
      Άρα λοιπόν δεν υπάρχει κάτι "που δεν είχες καταλάβει", αλλά κάτι με το οποίο εξαρχής διαφωνούσες. Δεν υπήρχε λοιπόν κανένας λόγος να το πας μέσω Λαμίας.
      Για το εάν είναι επυτηχημένο σαν σύνθημα ή όχι, δεν ξέρω λοιπόν, ξέρω όμως αυτό που εκφράζει. Και αυτό που εκφράζει είναι πως η ανατροπή τους (αφού φυσικά να πληρώσουν οι ίδιοι την κρίση τους δεν έχουν καμμία πρόθεση) καθίσταται πλέον θέμα άμεσης επιβίωσης.
      Το σύνθημα λοιπόν συνδέει το μερικό (το ασφαλιστικό και το ποιός πρέπει να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση) με το γενικό (την ανατροπή της αστικής τάξης). Συνδέει την τρέχουσα τακτική (αγώνας για την υπαράσπιση των λαΪκών κατακτήσεων) με το την στρατηγική (αγώνας για την λαϊκή εξουσία).
      Κατά αυτή την έννοια λοιπόν είναι πολιτικά ορθότατο, άσχετα με το αν είναι πετυχημένο σαν ατάκα ή όχι.

      Διαγραφή
  5. Πανικος Απογνωση και Αντικομμουνιστικο παραληρημα στο Λαφαζαναίικο. Αναρτηση με θεμα γιατι το ΠΑΜΕ δεν πηγε σημερα στο τσιρκο τους ενω δηθεν το ειχε υποσχεθει παραμιλητο γιατι συναντησαμε τον τσιπρα ενω θα επρεπε να συνανταμε αυτους και οτι ταχα βοηθαμε το συστημα. Η Απογνωση τους ειναι η απολυτη δικαιωση για το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Συνεχιζουμε και αφηνουμε πισω τα Οπορτουνιστικά Σκυλιά να ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ. Οταν σταματήσουνε θα ψαχτουμε τη λαθος καναμε. Το 25 χρονο γλεντι συνεχιζεται ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμη Ρόζα
    Ξέρεις κάτι φίλε μου, κάποιος μπορεί να καταλαβαίνει ένα θέμα, αλλά όταν θεωρεί ότι αυτό δεν είναι εύστοχο και δεν ανταποκρίνεται σε κάποιες εκφρασμένες θέσεις, τότε αναρωτιέται και λέει βρε μπας και δεν κατάλαβα;
    Με αυτήν λοιπόν την έννοια είπα ότι θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τι εννοεί ο ποιητής.
    Ο “Ρ” είναι όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ έτσι λοιπόν χρέος του να είναι ξεκάθαρος, κατανοητός, ακριβής στις τοποθετήσεις του και οι φίλοι και τα κομματικά μέλη, οφείλουν να επισημαίνουν τις όποιες τυχόν ακόμη και φραστικές ασάφειες.
    Μάθε λοιπόν να μην αρπάζεσαι, μάθε να συνομιλείς, μάθε να προσεγγίζεις, ξέρεις οι κομμουνιστές είναι, πρέπει να είναι γοητευτικοί. Για να μην παρεξηγηθώ ( έτοιμος είσαι) θέλω να πω ότι οι κομμουνιστές μέσα από τη δύναμη της γνώσης, πρέπει με το λόγο και τις πρακτικές τους, να πείθουν, να γοητεύουν, να συσπειρώνουν να οργανώνουν .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμη Ρόζα:
      Έχω την εντύπωση πως αυτά που είπα τα διατύπωσα με ακρίβεια και χωρίς δυνατότητα παρερμηνείας.
      Βασικός μου στόχος (μια και με αναφέρεις και προσωπικά) δεν είναι να γίνω "γοητευτικός" αλλά κατανοητός, πράγμα που έχει αποδειχτεί πολλές φορές πολύ δυσκολότερο.

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς οι Κομμουνιστες συσπειρωνουνε και οργανώνουνε τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ στην Λαική Συμμαχια χωρις να χρειαζεται να ειναι ΚΟμμουνιστες. Μεσα απο εκει θα παλεψουμε για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγης. Μακρια απο οποιαδηποτε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην εξουσια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  7. Ο Παναγιώτης πάντως είναι γοητευτικότατος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθολου γοητευτικος δεν ειμαι και δεν ειναι εκει το θεμα. Το προβλημα ειναι να εχουμε στοχο τον πραγματικο αντιπαλο που ειναι αυτος που εχει τα μεσα παραγωγης και να μην ασχολουμαστε με το υπηρετικο του προσωπικο που ειναι τα Αστικα και Οπορτουνιστικα κομματα και οι Κυβερνησεις τους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.