25 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ
  • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ 6.00Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργοι, νέες και νέοι

Τις επόμενες μέρες και ώρες ο καθένας μας πρέπει να πάρει θέση μάχης απέναντι στο πόλεμο που έχει κηρύξει κυβέρνηση-κεφάλαιο-Ε.Ε. με αιχμή το ασφαλιστικό. Το νέο σχέδιο νόμου που έχει δώσει στην δημοσιότητα η κυβέρνηση δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που έχουν χαράξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ( νόμοι Λοβέρδου – Κουτρουμάνη – Βρούτση). Φέρνουν «γρήγορο θάνατο» για το ασφαλιστικό, χτυπούν συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζουν το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2019, εκμηδενίζουν τις επικουρικές συντάξεις, φέρνουν νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, τσακίζουν τα προνοιακά επιδόματα.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί κάθε εμποροϋπάλληλο να μην ανεχτεί το νέο έγκλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να βγει μπροστά, να δυναμώσει τον αγώνα για την υπεράσπιση του πάγιου και καθολικού δικαιώματος της εργατικής τάξης για πλήρη κοινωνική ασφάλιση.
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης!

Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη απεργία ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο!

Η κοινωνική ασφάλιση δεν αφορά μόνο το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συντάξεις. Αφορά το σύνολο της ζωής μας, συνδέεται με την προστασία της μητρότητας, τα επιδόματα, άδειες, τις επαγγελματικές ασθένειες, τα εργατικά ατυχήματα, αφορά το δικαίωμα μας σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για εμάς και τα παιδιά μας .

Στον κλάδο του εμπορίου οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά την όλο και πιο σκληρή επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας μέσα από την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας. Στον κλάδο του εμπορίου σε πλήρη εξέλιξη είναι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, οι ʺΛΕΥΚΕΣ & ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣʺ . Η απλήρωτη εργασία αυξάνεται συνεχώς, οι υπερωρίες είναι καθημερινό φαινόμενο, η δουλειά σε 2 και 3 πόστα είναι πραγματικότητα για την πλειοψηφία των εργαζομένων στα μεγάλα Σουπερ Μαρκετ, στις αποθήκες, τα πολυκαταστήματα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, την ορθοστασία, τα βάρη, τις αλλαγές θερμοκρασίας σε χώρους που υπάρχουν ψυγεία και καταψύξεις, τις επαγγελματικές ασθένειες και τα εργατικά ατυχήματα που θερίζουν.
 Έρχονται να προστεθούν τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό τα οποία καταργούν κάθε υποχρέωση του εργοδότη αλλά και του κράτους για προστασία και περίθαλψη στους εργασιακούς χώρους. Οι εργαζόμενοι θα σακατεύονται καθημερινά στον χώρο εργασίας για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων χωρίς κανείς να τους εξασφαλίζει την πρόσβαση σε φάρμακα, απαραίτητες εξετάσεις και θεραπεία.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τις χιλιάδες γυναίκες στον κλάδο που είναι και η πλειοψηφία. Κανείς δεν εξασφαλίζει την προστασία της μητρότητας μέσα από την παροχή επιδομάτων μητρότητας και λοχείας , τις απαραίτητες άδειες , τη δωρεάν πρόσβαση σε ειδικευμένες εξετάσεις σε περίοδο εγκυμοσύνης. Κανείς δεν εξασφαλίζει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα παιδιά μας. Με βάση την ανταποδοτικότητα του νέου αντιασφαλιστικού νόμου η ασφάλιση των παιδιών μας θα εξαρτάται από την πρόσθετη εισφορά μας στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ωρομίσθιες συμβάσεις , συμβάσεις ορισμένου χρόνου , μειωμένο ωράριο, voucher, που είναι η πάγια τακτική των μεγαλοεργοδοτών για την απασχόληση νέων εργαζομένων στην ουσία αποκλείουν την νέα βάρδια των εργαζόμενων από το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση.

Οι εργαζόμενοι στα Σουπερ Μάρκετ , στα μεγάλα πολυκαταστήματα, συνολικά στον κλάδο να μην συμβιβαστούμε με συντάξεις πείνας μετά από 30 και 40 χρόνια δουλειάς, με την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων . Οι νέοι εργαζόμενοι στον κλάδο να μην συμβιβαστούν με την ιδέα ότι δεν θα πάρουμε σύνταξη ποτέ, να μην συμβιβαστούν με τις πετσοκομμένες υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας.

Η πάλη σήμερα των εργαζομένων για αυξήσεις μισθών, για υπογραφή συλλογικής σύμβασης, μόνιμη και σταθερή δουλειά, Κυριακή υποχρεωτική Αργία είναι αγώνας άρρηκτα δεμένος για αυξήσεις στις συντάξεις.
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
Να φτάσει παντού το σύνθημα:
Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο
πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο

  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ 6.00μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

3 σχόλια:

  1. με αφορμη τον τελευταιο διορισμο http://www.donotlink.com/i1n4

    Προς συριζαιους,
    Καταγομαι απο το θρυλικο χωριο Στρίγγο. Εχω ενα πτυχιο λογιστη και η τελευταια δουλεια μου ηταν πριν δυο χρονια στο σουπερ μαρκετ Κρητικός. Επισης μακρινος θειος μου ηταν ο αγωνιστης και το ΕΑΜικο στελεχος Γιάννης Πετρόπουλος.

    Δεχομαι προτασεις για διορισμο σε οποιοδηποτε ποστο.

    Ζητω η Αριστερα!Θανατος στους δεξιους δωσιλογους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στους κανονες έχετε οτι επιτρεπονται σχόλια που είναι υπερ του ΚΚΕ μόνο γιατί δε το βρήκα πουθενα γραμμενο!
    πιροσκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @πιροσκι:
      ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

      Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

      Σχόλια :
      Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
      [...]
      ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

      Το σχόλιο σου στο άλλο ποστ είχε "εμφανώς ερειστική διάθεση", και αυτό εμπίπτει σαφώς στην κατηγορία Β (εκτός θέματος).

      Δημοσιεύθηκε κατ'εξαίρεση μόνο και μόνο για να μην μας ξαναενοχλήσεις τσάμπα και βερεσέ.
      και εσύ χάνεις έτσι τον χρόνο σου, και εμείς.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.