8 Ιανουαρίου 2016

Πρώτη απάντηση με μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ μέχρι την Ηρώδου του Αττικού

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 μ.μ. η μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 8 το πρωί, αλλά και με μια δυναμική συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου στις 12 το μεσημέρι και την πορεία που, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εμποδίσει, έφτασε μέχρι την Ηρώδου του Αττικού, χιλιάδεςεργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα ενάντια στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ολοκληρώνει το έγκλημα σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, τόνισε: «Η κυβέρνηση της "δεύτερης φορά αριστερά" χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των συγκυβερνήσεών τους, δηλαδή ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες ειδήσεις. Έχει ξαμολήσει τα παπαγαλάκια της και ιδιαίτερα στην περιβόητη "δημόσια ΕΡΤ" όπου παπαγαλίζουν εδώ και μια εβδομάδα τα "καλά" του νομοσχεδίου. Χρησιμοποιεί ακόμα χημικά, χειροβομβίδες κρότου, γκλομπς και καταστολή, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Δεν θα τους αφήσουμε, θα βάλουμε εμπόδια για να μην περάσει το σχέδιό τους. Σας προειδοποιούμε. Προετοιμάζουμε τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, στα καράβια, στα εργοστάσια, στις λαϊκές συνοικίες για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους να προετοιμάζονται από σήμερα κιόλας, κλάδο τον κλάδο, να μην υπάρξει χώρος δουλειάς που να μην οργανωθούν. Να νιώσει η κυβέρνηση την ανάσα όλων των κλάδων. Εμείς δεν θα στρώσουμε κόκκινο χαλί στους εργοδότες, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες. Ανατροπή, αυτό είναι το σχέδιό μας και θα το υλοποιήσουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αυτό είναι το χρέος μας προς την εργατική τάξη, τη φτωχολογιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά». 


Η συγκέντρωση

Έξω από το υπουργείο Εργασίας -και ενώ η κινητοποίηση μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχιζόταν- έγινε στις 12 το μεσημέρι, μεγάλη συγκέντρωση, όπου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: «Διαλύουν το Ασφαλιστικό και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο», «Τα χρέη διαγράφουν της πλουτοκρατίας, κόβουν συντάξεις κι αδειάζουν τα Ταμεία». Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν συμβολικά την πρόταση Κατρούγκαλου.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο  Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και η Θάλεια Περπερίδου, εργαζόμενη στα 5μηνα και μέλος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δημήτρη Γόντικα και Λουίζα Ράζου.

Η πορεία προς το Μαξίμου

Μετά τη συγκέντρωση, ξεκίνησε πορεία με κατεύθυνση το Σύνταγμα.  Όταν έφτασε στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Β. Σοφίας, στο ύψος των «λουλουδάδικων», βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τρεις κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει το δρόμο. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, κάλεσε την κυβέρνηση και την ηγεσία της Αστυνομίας να πάρουν υπόψη τους ότι «δεν θα κάνουμε πίσω, θα φτάσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, η αντίσταση θα δυναμώνει θέλουν, δεν θέλουν», ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».

Όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την Β. Σοφίας, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με γκλομπς, χειροβομβίδες κρότου και εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς όμως να καταφέρουν σταματήσουν τους διαδηλωτές που πέρασαν και κατευθύνθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, φτάνοντας στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού. Μιλώντας εκεί προς τους διαδηλωτές ο Αλ. Περράκης κατήγγειλε την κυβέρνηση για την καταστολή που επέδειξε και κάλεσε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και νεολαία να δώσουν ταξική απάντηση στην κυβέρνηση που είναι γνήσιος εκπρόσωπος των μονοπωλίων.

Λίγο πριν τις 2 μ.μ. οι συγκεντρωμένοι στο Μέγαρο Μαξίμου ενώθηκαν με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και εκεί έληξε η μεγάλη κινητοποίηση. 

Πηγή : 902.gr

52 σχόλια:

  1. Τα ευσημα μου στο ΠΑΜΕ,για την σημερινη δυναμικη κ εξυπνη κινητοποιηση.
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συντροφοι,που πηγε η περιφρουρηση σημερα? Φαγανε ξυλο γυναικες,ανοιξαν κεφαλια γεροντων,ψεκασαν κοσμο στο προσωπο,κηνυγουσαν κοριτσια..Τι απεγινε η οργανωμενη περιφρουρηση με παλουκια,κρανη,μασκες κλπ που εχουμε συνηθισει.? Το ΠΑΜΕ φημιζοταν για την αριστη προστασια του κοσμου του απο την κρατικη βια ..Ερχονται κι αλλες κινητοποιησεις κ σιγουρα θα εχουμε κι αλλα περιστατικα καταστολης και ωμης βιας..Ελπιζω να μην ξαναδουμε τετοιες εικονες.Καλον αγωνα!
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα πηγαινε κανε καμμια βολτα και ασχολεισου με κατι αλλο........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Νικόλα, αν δεν είσαι προβοκάτορας (που είσαι, γι' αυτό βλέπεις μάσκες δίπλα σου), είσαι τουλάχιστον γελοίος. Either way, δεν θα κάτσει κανείς να εξηγήσει τι μπορεί να συμβεί και πως/αν μπορεί να υπάρξει περιφρούρηση ενός κόσμου, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥ μέχρι κεραίας, που προσπαθεί να περάσει μέσα από ένα στενό 2 μέτρων και πάνω από τα ματ... Εγώ πάντως δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται, να φοβάται, ή να ψάχνει την περιφρούρηση. Εκεί δεν επιτρέπω στο εαυτό μου να σκεφτεί πως πρέπει να υπερασπιστώ τους 80 χρονους συντρόφους μου γιατί δεν μου δίνουν αυτοί το δικαίωμα, μπαίνουν πρώτοι στη μάχη. Αυτοί με υπερασπίζονται πρώτα από όλα με την αποφασιστικότητά τους να είναι εκεί ξέροντας τι έχουν να αντιμετωπίσουν, όχι μόνο σήμερα, μια ζωή τώρα.

      Το ΠΑΜΕ μια χαρά σχέδιο είχε. Κατάφερε να περάσει χιλιάδες κόσμο από την τρύπα της βελόνας, χωρίς να κινδυνέψει κανείς, έσπασε τον κλοιό με ηλικιομένους, γυναίκες και λίγους "μάχιμους" (χωρίς να υιοθετώ τον όρο, μόνο για να καταλαβαινόμαστε) και η πολιτική ηγεσία των ματ (ναι, η κυβερνώσα αριστεροδεξιά) ακόμα ψάχνεται. Βλέπω να καταργούν τα τουριστικά λεωφορεία και στην Ακρόπολη λίαν συντόμως...

      Υ.Γ. προς όλους: Μην τον ταίσετε
      Υ.Γ. 2 προς διαχειριστές: Θα μεταφέρω εδώ ένα σχόλιο που έκανα στο προηγούμενο άρθρο μιας και είναι πιο σχετικό

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    3. αρα φταιει παλι το ΠΑΜΕ!!!!ρε ουστ............


      Ταξικος

      Διαγραφή
    4. Ιακωβε,τοτε να μου συστησεις εναν καλο οφθαλμιατρο,γιατι βρηκα τρια βιντεο απτην ωρα που περναει η πορεια απτα Λουλουδαδικα (και μετα) και ειδα: τουλαχιστον 3 συντροφους με ανοιγμενα κεφαλια,εναν ηλικιωμενο πεσμενο με δυο ΜΑΤ να τον κλωτσανε και μια γυναικα με σημαια της ΟΓΕ να ψεκαζεται με χημικα στο προσωπο.Εσεις δεν τα ειδατε αυτα? Δεν κινδυνεψαν αυτοι? Δεν ειπα σε καμια περιπτωση οτι ο κοσμος φοβηθηκε ή λυγισε.Ουτε ειπα οτι υπηρξε ελλειψη σχεδιου,ωστοσο νομιζω οτι δεν υπηρχε η αριστη οργανωση που ξερουμε τοσα χρονια.Και επιτελους σταματηστε να βαφτιζετε προβοκατορα,πρακτορα,οπορτουνα κλπ οποιον εκφερει αποψεις που δεν σας αρεσουν προσωπικα!
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    5. Της καρεκλας το ποδαρι ξεκαρεκλοποδαριαστηκε....ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Νικος:
      1) το ύφος του σχολίου σου είναι ελεεινά εμπρηστικό: "που πήγε η περιφρούρηση..., τι ΑΠΕΓΙΝΕ η οργανωμένη ..., με παλούκια (παλούκια??? δεν έχω ακούσει κανένα σύντροφο να τα αποκαλεί έτσι), κράνη, ΜΑΣΚΕΣ(??? πότε είδες περιφρούρηση του ΠΑΜΕ με μάσκες? εδώ κολάει το προβοκάτορας).
      Οκ, ας υποθέσουμε ότι δεν είσαι προβοκάτορας. Μιας και το σχόλιό σου είναι τουλάχιστον προβοκατόρικο αυτό σε κάνει έναν γελοίο που δεν μπορεί να καταλάβει τι γράφει και τι βλέπει. Επίσης είσαι τόσο κουτός (αφού δεν είσαι προβοκάτορας) που ζητάς από κάποιους που αποφάσισαν να περάσουν από ένα πεζοδρόμιο πλάτους 2 μέτρων να περιφρουρήσουν τον κόσμο από ένα ψεκαστήρα χημικών που έχει κατασκευαστεί να στοχεύει στο πρόσωπο από απόσταση 8 μέτρων (και δεν υπάρχει δεν το ξέρω εδώ, κοινή λογική θέλει, τις εικόνες τις είδες...). Επίσης, όταν η πληροφόρησή μας είναι από τις εικόνες του σκάι και του αλφα κρατάμε και λίγο μια πισινή ότνα λέμε την αποψάρα μας...
      Με βάση αυτά λοιπόν, είσαι δεν είσαι προβοκάτορας, το σχόλιό σου ήταν προβοκατόρικο και οι απαντήσεις αναλογες.

      Τέλος από εμένα, η ουσία είναι ότι κάποιους τους πόνεσε πολύ το προχθεσινό...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
  3. Σκέφτηκα: "Δεν καταλαβαίνω, πως γίνεται?":

    1) Χωρίς να υπάρχει απεργία,
    2) Χωρίς να είναι αργία, ΣΚ, απόγευμα...,
    3) Χωρίς να έχει πάρει άλλος απόφαση, μόνο εσύ,
    4) Χωρίς να κάνεις Πανελλαδικό συλλαλητήριο, έστω Παναττικό, μόνο με κάποιες δυνάμεις από την Αθήνα.
    5) Χωρίς μολώτοφ, όπλα, κουκούλες, βαριοπούλες, πέτρες, κλπ, μόνο με τα γυμνά σου χέρια και το καθαρό σου πρόσωπο,
    6) Χωρίς φουσκωτούς και μπράβους, μόνο με τους ανθρώπους της δουλειάς (και οι περισσότεροι συνταξιούχοι και γυναίκες)

    "Πως γίνεται να είσαι πάντα εκεί όταν πρέπει, να είσαι ο μόνος που μπορείς να τα βάλεις με τις δυναμεις καταστολής (κανονικά, όχι σε φιλικό διπλό:-)), να καταφέρνεις να σπάς μπλόκα και αποκλεισμούς?"

    Και μετά μου ήρθε:

    Γίνεται όταν και μόνο όταν έχεις θέσει εαυτόν στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των συμφερόντων της, όταν είσαι αποφασισμένος για την ταξική σύγκρουση με τα αφεντικά και τους κάθε λογής υπαλλήλους τους (ρουφιάνους και διευθυντάδες στη δουλειά,ομάδες καταστολής, πολιτικό προσωπικό, κλπ), όταν έχεις μπροστάρη στον αγώνα σου τους κομμουνιστές, το ΚΚΕ με την πρωτοπόρα θεωρία και πρωτοπορα δράση του που ξέρτει και πότε και πως θα συγκρουστεί!

    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρρυ, στο 3 γράψτε λάθος, βάσει ΜΜΕ ήταν και η ΑΔΕΔΥ σήμερα...
      Ακόμα γελάω!!!

      Ιάκωβος

      Τέλος αντιγραφής :-)

      Διαγραφή
  4. Πραγματικά πολύ ευχάριστα νέα, και μπράβο στους συντρόφους που κάνανε τέτοιο χουνέρι στα ΜΑΤ και στην κυβέρνηση των αριστεροακροδεξιών...
    Άντε τώρα να μας κλαυτεί και κανένας ασφαλίτης για το πως γίνεται και δεν μας διαλύουν οι συνάδελφοι τους, ενώ σχεδόν πάντα αυτούς τους πάνε βόλτα μέχρι τα 6αρχεια...
    Άλλοι κανόνες στο παιχνιδάκι τους, άλλοι στην ταξική οργανωμένη πάλη, Γκέγκε;
    Πάμε γερά και δυνατά! Αυτό ήταν μια πολύ καλή αρχή!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σημερινο, ειναι σταθμος.
    Σημερα αν οχι χθες, πηγε στα σκουπιδια για παντα,
    η φασιστικη / σοσιαλφασιστικη χυδαιοτητα "το ΠΑΜΕ φυλαει τη Βουλη".
    Σημερα επεσε οδυνηρο αστροπελεκι(οδυνηρο, γιατι το απευχεται οπως ο διαολος το κερι) στα μικροαστικα κεφαλια, οτι μονο το ΠΑΜΕ ειναι το στηριγμα για να αποφιγει τον αφανισμο,ο ελληνας του μοχθου με τα μικροαστικα αντανακλαστικα.

    Σημερα ηταν η αρχη του τελους του ανδρικελου της πλουτοκρατιας, Τσιπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα αυτο το περι του "το παμε φυλαει τη βουλη" ηταν ανεκδοτο απο την αρχη.
      Και εχει φανει απο τοτε σε χιλιαδες περιπτωσεις αν ο στοχος των φασιστομπαχαλακηδων ειναι το αστικο κρατος(εστω και το συμβολο του το κοινοβουλιο) ή το ταξικο κινημα...

      Διαγραφή
    2. Παραμιλανε πλεον και τωρα φαινεται πεντακαθαρα σε ολους η σταση αρχων του ΚΚΕ να παει κοντρα στο ρευμα των Κοινοβουλευτικων αυταπατων το 2012. Και φαινεται και το μεγεθος της Προβοκατσιας του καθε Μανιαδάκη...να σπρωξει το κομμα προς τα εκει. Ας σκεφτει ο καθενας που θα ειμαστε σημερα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Μπορει να ηταν ανεκδοτο, αλλα για τα μικροαστικα αντανακλαστικα ηταν πολυ συμαντικο αλλοθι, για λυσεις μακρυα απο τους κομμουνιστες.

      Γι αυτο το λανσαρανε τοσο ολοπλευρα και επιμονα.
      Δες τι κλαμμα ριχνουν οι σοσιαλφασιστες στο ΒΚ σημερα.
      Μουγκα στη στρουγκα.
      Ψαχνουν για καινουργια αντικομμουνιστικη τακτικη.

      Διαγραφή
  6. σημερα αποδειχτηκε οτι το οργανωμενο ταξικο, εργατικο κινημα μπορει να συγκρουστει με το αστικο κρατος και να πετυχει νικες, αυτο τρομαζει τους αστους, με αποφασιστηκοτητα τωρα να δουλεψουμε για την ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ναι τετοια θα ειναι, το απαιτουν οι συνθηκες-και μετα κλιμακωση, ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, Η ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ Η ΕΜΕΙΣ....και αστε τους Νικους καθε ειδους να σκουζουν...το ιδιο τους κανει


    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Μας κλείνετε το δρόμο;;; ΠΑΜΕ απο το πεζοδρόμιο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που είναι αυτοί που ανησυχούσαν για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ με προκλητικές επιθέσεις και διαστρεβλώσεις της θέσης του ΚΚΕ?
    Τα αγανακτισμένα σαλιγκάρια της αριστεράς μάλλον περιμένουν την επόμενη βροχή για να εκφράσουν την προοδευτική αποψάρα τους.

    εργάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα αυτα τα ποντικια που ενδιαφεροντουσαν ταχα για τα δικαιωματα των ΛΟΑΤ κρυφτήκανε στις τρυπες τους. Αντικομμουνιστικη λασπη θελανε να ριξουνε μπροστα στα Εκληματα της Αριστερης Κυβερνησης που ερχονται. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ρε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ εχεις ενα κολλημα με τους ΛΟΑΤ ..σε καθε αναρτηση τους αναφερεις.Ασε τον καθε ανθρωπο να κανει οτι θελει,ακομη κ εαν δεχετε την στηριξη των τσυριζαιων.Τι φταινε οι ΛΟΑΤ,αμα τα συριζοτρολς τους αναφερουν συνεχεια σαν προφαση για να καλυψουν τα κοινωνιοκτονα μετρα? Το να τους αναφερεις συνεχως,ειναι δειγμα κομπλεξισμου!
      ΓΚ

      Διαγραφή
    3. @ΓΚ
      Μια χαρά τα λέει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, και δεν θίγει κανέναν ΛΟΑΤ!
      Όσοι μας την βγήκαν και καλά από τα αριστερά με το ΣΣ, και μας το παίζανε προοδευτικοί ενώ κράζανε το ΚΚΕ για συντηρητικό, τώρα κάνουνε μούγκα στην στρούγκα! ΟΛΟΙ!
      Μέχρι εκεί έφτανε η "αριστεροσίνη" τους και η ξεφτίλα τους!
      Αυτά παθαίνει όμως όποιος νομίζει ότι η ταξική πάλη είναι ριάλιτι σόου, και παιχνιδάκι εντυπώσεων για μικρά παιδιά...

      Κώστας

      Διαγραφή
    4. το να υποστηριξουν στα χαρτια τα συμφεροντα των λοατ δεν τους κοστιζει τιποτα
      σε κατι τετοια μονο μπορουν να το παιζουν προοδευτικοι και αριστεροι
      γιατι στα χαρτια το να αναγνωρισεις δικαιωματα στους λοατ δεν κοστιζει και τιποτα στο αστικο κρατος.
      Δεν προκειται βεβαια περι ευαισθησιας
      τη δουλεια τους κανουν
      εκει που τους παιρνει
      στα χασισοφεστιβαλ και στους λοατ
      (οχι οτι αυτα τα θεματα μοιαζουν μεταξυ τους, απλα το ενα δεν τους κοστιζει τιποτα(οι λοατ) και το αλλο τους εξυπηρετει(η μαστουροκουλτουρα ως "επανασταση"))

      Και τα δυο ζητηματα, και αυτο των ναρκωτικων και αυτο των δικαιωματων των λοατ ειναι σημαντικα, και συνδεονται και με ταξικα ζητηματα(οπως και καθε τι βεβαια)... το μεν ζητημα των ναρκωτικων, οσον αφορα στην καταπολεμιση του και στην απεξαρτιση και ενταξη των χρηστων στην κοινωνια... εκει δεν καιγεται και πολυ η κυβερνση της αριστεροδεξιας... το legalize τους μαρανε

      Τωρα για τα ζητηματα των λοατ υπαρχουν πολλα ζητηματα τα οποια πρεπει να τα παλαιψουν οι λοατ, περα απο το ΣΣ... και εκει πρεπει να ειναι σιγουροι οτι δεν θα τους στηριξει ο συριζα, σιγουρα οχι εμπρακτα

      απο την αλλη, οπως εγω πιστευω, οσο δεν "αναγνωριζονται" καποια απο τα ιδιαιτερα αιτηματα τους απο το ταξικο εργατικο κινημα, τους σπρωχνουμε προς τους αριστεριστες πασης φυσεως.
      Τεσπα επειδη ειναι και ασχετο το αρθρο, και απορω παλι γιατι ανοιξε το ζητημα δεν θα επεκταθω παιρετερω.

      Ειναι αλωστε ηλιου φαεινοτερο, οτι οι κυβερνητικοι ακολουθουν την πορεια τους-χερι χερι με διαφορα αλλα "λουλουδια" που τους κρατουσαν την βενταλια προεκλογικα, και εμεις τη δικη μας. Υποχρεωση δικη μας πρεπει να ειναι να γινουμε οσο το δυνατον πιο οργανωμενοι και πιο δυνατοι ... υποχρεωση δικη τους ειναι να μας σταθουν εμποδιο σε ολλα αυτα και με καθε τροπο... και αφου δεν το καταφεραν με επιθεσεις φιλιας, θα συνεχισουν με αλλου ειδους επιθεσεις...

      Διαγραφή
    5. Ασχολουμε με την Πολιτικη απο το 1974. Το γνωριζω το Καρκινωμα του οπορτουνισμου απο την εποχη του Εσωτερικου. Δεν τσιμπαω με τιποτα οταν αλλάζει προσωπα. Πες μας καλυτερα για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και τα εγκληματα της που την στηριξατε ολοι σας και τα υπολοιπα αφησε τα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Παντως δεν πρεπει να υποτιμαμε την ικανοτητα ξελογιασματος των εργατικων μαζων ειτε απο αριστερες ειτε απο δεξιες ιδεολογικες εκφανσεις του καπιταλισμου... το πως δρουν υπογεια, το πως λειτουργουν τα διαφορα συνδικαλιστικα στελεχη στον καθε κλαδο, στο πως με ψιχουλα εξαγοραζουν μαζικα συνειδησεις, και το τι μεγαλη σημασια εχει ακομα και σημερα ενα μικρο "ταξιμο" απο πλευρας της μιας κυβερνησης η της αλλης σε διαφορους κλαδους.
      Πολλοι ανθρωποι σημερα, μην ελπιζοντας σε τιποτα, πουλανε φτηνα το τομαρι τους, και αρκει και μια μικρη υποσχεση, και απο τετοιες ακομα δινονται σωρο, για να κατσουν στα αυγα τους η για να στηριξουν.
      Βεβαια το εργο της κυβερνησης γινεται ολο και πιο δυσκολο οσο εντεινεται η καπιταλιστικη βαρβαροτητα, αλλα μην νομιζουμε οτι δεν εχουν ακομα ασσους στο μανικι τους... τα βλεπω απο αντιδρασεις φιλων και γνωστων στα διαφορα ταξιματα, τα επισημα και τα "ραδιο αρβηλα" οτι ταχα μου αυτοι θα γλιτωσουν τις περικοπες, οτι ταχα μου θα ειναι πιο ηπιες κλπκλπ

      Δεν πρεπει να υποτιμουμε καθολου τον εχθρο, γιατι με συνδιασμο τρομοκρατιας και εξαγορας συνειδησεων καταφερνει ακομα να ελεγχει τις ψηφους και τις αντιδρασεις σε μεγαλο βαθμο.

      Διαγραφή
    7. Δεν τους υποτιμαω καθολου Συντροφε. Σε ολες τους τις εκφανσεις ειναι επικυνδινοι. Εγω παντως θα συνεχισω να θεωρω το Οπορτουνιστικο καρκινωμα σε ολες του τις μορφες τον χειροτερο εχθρο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Καθόλου δεν πρέπει να υποτιμηθούν τα σάπια οπορτούνια θα εξαντλήσουν κάθε άσο που έχουν σωστά το σημειώνει ο Παναγιώτης πως είναι οι χειρότεροι γιατί είναι πράκτορες της αστικής τάξης με προβιά προοδευτικού.
      Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα βρώμικα μέσα που έχουν στην διάθεση τους.
      Σήμερα έριξα μια γρήγορη ματιά στο ίντερνετ για αρχή έχουν ανασύρει το ψέμα που αναπαράγει η ΧΑ πως το ΠΑΜΕ προστάτευε την βουλή από τον αγανακτισμένο λαό.Μετά έριξαν και άλλη λάσπη στον ανεμιστήρα με ψέμα πως το ΠΑΜΕ έλειπε τόσο καιρό και εμφανίστηκε για να κοντράρει την αριστερή κυβέρνηση(!!!!!) Γνωστή ξαναζεσταμένη προστυχιά από την εποχή του κραταιού ΠΑΣΟΚ.
      Αύριο θα ρίξουν άλλη λάσπη του ΚΚΕ που υπερασπίζεται την ευρωζώνη και του ομοφοβικού ΚΚΕ.Το σχόλιο για τους ΛΟΑΤ το έκανα γιατί ήδη προετοιμάζονταν να ρίξουν λάσπη και να απαξιώσουν το ΚΚΕ.Τους θερμοπαρακάλεσα να γράψουν δυο γραμμές για την κυβέρνηση τίποτα.Σύντροφοι τους ζήτησαν να εκφράσουν την γνώμη τους για το ίδιο θέμα και πετούσαν την μπάλα στην εξέδρα στοχοποίησαν έναν σύντροφο για να ξεγλιστρήσουν.
      Ειδικά ο ένας που έγραψε για ξεβρακώματα έχει εξαφανιστεί.Ο φουκαράς το φυσάει και δεν κρυώνει από την δυναμική παρουσία του ΠΑΜΕ.Περιμένει κάποια μελλοντική ανάρτηση για να μας ξαναξεβρακώσει με τις προοδευτικές του ανησυχίες.

      εργάτης

      Διαγραφή
    9. Θελει αταλαντευτη σταση πανω στην πορεια που βαδιζουμε. Επαγρυπνηση μελετη και αφομιωση των συγχρονων επεξεργασιων που εχουμε και των καινουργιων που ερχονται. Ενημερωση του λαου οτι αποτελει καταστροφη για τον λαο εξοδος απο το Ευρω η και την Ε.Ε αποκομένη απο την Κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγης. Οτι αυτο το επιδιωκουνε τμηματα της Αστικης ταξης για Εθνικο καπιταλισμο και Ρωσια Κινα. ουτε βημα πισω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. Σύντροφε συμφωνώ δεν αποκλείω αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ξεζουμίσει τον λαό να συμμαχήσει μετανιωμένος με την ΛΑΕ και με όποιον ακολουθήσει από τα άλλα αστικά κόμματα για να σώσει την Ελλάδα με μια ηρωική έξοδο για την καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής.

      εργάτης

      Διαγραφή
    11. Η κυβερνηση σωτηριας ειναι μεγαλο αποκουμπι αλλα συχνα και βημα για αλλα χειροτερα

      Διαγραφή
    12. Σύντροφε ήδη την έχουν φορμουλάρει με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.Η ΧΑ παίζει τον ρόλο του μπαμπούλα ο Λεβέντης τον ρόλο του λαγού.

      εργάτης

      Διαγραφή
    13. Δες τη εγινε στην Πορτογαλια και ακριβως το ιδιο θα γινει και εδω. Η Μονη τους ατυχια ειναι οτι δεν εχουνε το Κομμα οπως στην Πορτογαλια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  9. Μη γίνεσαι...κακός εργάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντροφε σήμερα λούφαξαν τους έπεσε βαρύ το ΠΑΜΕ.
      Από αύριο θα απασχολήσουν με νέες προοδευτικές ανησυχιούλες σε κάποια άσχετη ανάρτηση.

      εργάτης

      Διαγραφή
  10. καλη κινηση η σημερινη του ΠΑΜΕ και πρεπει να ακολουθησουν και αλλες μαζικοτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Γιατι δεν ηταν μαζικη μονο 1 μερα εχει που την ανακοινωσαμε να δεις τι θα γινει στην απεργια που θα την μαθει ποιος πολυς κοσμος!!

      Διαγραφή
    3. Ζόρια μιλαμε για παραμιλητο.........ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Όπως περίπου το είχε πει την περίοδο των "αγανακτίστας", κάποιος σε ένα κόκκινο φόρουμ...
      Στο τέλος όλοι με το ΠΑΜΕ θα πάνε (ακόμα και τα οπορτούνια πιθανά), γιατί μόνο αυτό θα υπάρχει, και ανέλυε το γιατί.
      Και ακόμα είμαστε στην αρχή, όχι στο τέλος!!!

      Κώστας

      Διαγραφή
  11. Ο Κυριος Δραγασακης αντιπροεδρος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ με τα ΜΑΤ τα δακρυγονα και τα χημικα εναντιον εργατων υποψηφιος Γ.Γ του ΚΚΕ με το οπορτουνιστικο καρκινωμα το 1991 που θα μας εσωζε.......Ξεβρωμισε το κομμα απο αυτην την αθλιοτητα. ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντροφε προκαλεί ανατριχίλα η σκέψη το οπορτούνι ο Δραγασάκης να είχε πετύχει μαζί με τους Καρτερούς να βάλουν χέρι στο Κόμμα.

      εργάτης

      Διαγραφή
    2. Ανατριχιλα δεν θα πει τιποτα. Επειδη τα εχω ζησει σου λεω οτι αν δεν ητανε βιαστικοι απο την σιγουρια που ειχανε και περιμενανε λιγο θα ειχανε κερδισει. Απο την βιασυνη τους παθανε ζημια. Ευτυχως. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  12. Ως και ο συριζαίος Ευαγγελάτος, πριν λίγη ώρα, παραμιλούσε για το χουνέρι του ΠΑΜΕ στην κυβέρνηση ...

    Και, αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ είναι, που λέγαμε, Καλή Αγωνιστική Χρονιά !

    Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο ΠΑΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κομμουνιστές εναντίον κομμουνιστών !!!
    Τα ύστερα του κόσμου :o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που το ειδες. Κινηματογραφικη ταινια ειναι απο την πρεσβεια........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ελληνας να τουφεκαει ελληνα...

      Διαγραφή
    3. Έχετε πάθει δε ξέρω κι εγώ τι όλοι. Βλέπω και τους άλλους στο Σφυροδρέπανο. Παράκρουση.

      Διαγραφή
    4. Εχουνε χασει τον μπουσουλα. Οπως ο Ρουχουμουχου στο Σφυροδρεπανο που αραδιαζει ολες τις Μ...κιες στην σειρά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Χασαμε και τους Μανιαδακηδες να μας πουνε για καμμια κυβερνηση ΑΑΔΜ μεσα στον καπιταλισμο να γελασουμε λιγο χοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έστω το "κ" από το κομουνιστικός, για να αρχίσουν να γελάνε και τα κουνάβια; Για γέλια μόνο!

      Κώστας

      Διαγραφή
    7. Θελει να πει κομμουνιστες....σαν τους Μπενα παρτσαλιδη κυρκο μπανια δρακοπουλο και σια. Εθνικη ενοτητα με Μαρκεζινη και αλλα τετοια....ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  14. Σημερα το πρωι στο Μεγκα ο Μπαλαουρας της Αριστερης Κυβερνησης αυτος ο αγωνιστης....εναντια στην Χουντα αφου στριμωχτηκε για την αθλιοτητα στην Αθηνα με τα ΜΑΤ το γυρισε στο γνωστο αντικομμουνιστικο ζειμπεκικο για τα Σταλινικα καθεστωτα. Ειπαμε ηρθε η ωρα της Αριστερας για μια κυβερνηση ΑΑΔΜ...που εισαι πετροπουλε χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οχι ρε παιδια τετοια πραγματα......Η Αθηνα ειναι γεματη τουριστες θα καταστρεψουμε τον τουρισμο για ενα ψωροασφαλιστικο;Τα λεει το ΣΚΑΙ αλλα δεν το ακουτε......Αγυριστα κεφαλια αυτοι οι κομμουνιστες......ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.