9 Φεβρουαρίου 2015

Λιάνα Κανέλλη στο MEGA


5 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποσχέθηκε έξοδο απ'ο ΕΕ-ΝΑΤΟ,ούτε ο κόσμος που τον ψήφισε ήταν για αυτούς τους λόγους,.Πιστεύω ότι ήθελαν κάποια ελάφρυνση,ενφια-φορολογία εισοδήματος δηλ.το αφορολόγητο τον 12000,επαναπροσλήψης δημοσίων υπαλλήλων-αξιολόγηση,13η σύνταξη,πολύ σημαντικό επισης η επαναφορά του ΟΜΕΔ και τον ΣΣΕ-επεκτασιμότητα αυτόν,μια σειρά τέτοιον δικαιωμάτων που μπορεί να τα χαρακτηρίζεται ψίχουλαπου όμως για να κατακτηθούν είχαν δοθεί μάχες.Αν κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό στα ψίχουλα,περίπου 350 ενφια,300 κατά μέσω όρο φόρο,και 600 μια σύνταξη έχουμε 1250 δια 12 μήνες έχουμε 104 ευρώ το μήνα σε κάθε σπίτι περίπου,είναι σοσιαλισμός? όχι,σύγκρουση με τα μονοπώλια? ούτε,απλά κάποιες ανάσες,πρέπει όμως να πείτε και εσείς του ΚΚΕ ποιο είναι το πρόγραμμα,βήματα εξόδου από ΕΕ-ΝΑΤΟ συγκεκριμένα και όχι συνθηματολογικά.Πάντως θα έπρεπε να συμβάλλει το ΚΚΕ σε αυτές τις ελαφρύνσεις,δεν σιμένη αυτό ότι θα υποχωρούσε από τις θέσεις του,βλέπουμε της δυσκολίες,απειλές κ.λ.π που εκτοξεύουν από την ΕΕ έστω και σε αυτά τα φαντάσου τη μας περιμένει αν πάμε για αποδέσμευση,σίγουρα εύκολος δρόμος δεν υπάρχει,πρέπει όμως να πείτε στον κόσμο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ, ΒΗΜΑΤΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,ΟΧΙ ΜΌΝΟ ΚΡΙΤΙΚΉ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 338.000 που στηριξανε ΚΚΕ μας ειπανε καμμια συνεργασια με τον οπορτουνισμο και ποτε σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Πολυ συγκεκριμενα λοιπον ενισχυση της λαικης συμμαχιας για να φρεναρουμε τα χειροτερα που ερχονται και να δημιουργησουμε τις προυποθεσεις για την ανατροπη του καπιταλισμου που στο ιμπεριαλιστικο του σταδιο και με θετικο διεθνη συσχετισμο μετα το 1991 δεν θα παραχωρησει τιποτα αν δεν ανατραπει. Βαλτο καλα στο μυαλο σου ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ

      Διαγραφή
    2. ποιες ελαφρύνσεις φίλε μου? Ο Τσίπρας δεν είπε πότε θα εφαρμόσει αυτές τις ελαφρύνσεις παρά γενικόλογα. Το ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί για την μεγάλη περιουσία λέει. Δεν μας είπε τι θεωρεί μεγάλη. Τα ποσά που εχουν πέσει στο τραπέζι κατα καιρούς μόνο σε μεγάλη περιουσία δεν αντιστοιχούν. Το αφορολόγητο των 12000 ευρώ δεν είπε για ποιο φορολογικό έτος θα εφαρμοστεί. Αν το εφαρμόσει το 2016 πχ σημαίνει ότι για τα έτη 2014-2015 πάλι τα μαλλιά της κεφαλής μας θα πληρώσουμε. Ενώ είχε δεσμευθεί ότι θα το φέρει από φέτος. Το κατώτατο μισθό σταδιακά και έχει ο θεός.
      Αυτά λοιπόν δεν είναι καν ψίχουλα. Αλλά αν όντως τα φέρει στη βουλή, το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΚΚΕ θα τα ψηφίσει. Έχει πει εξάλλου ότι ότι είναι προς το συμφέρον του λαού θα το ψηφίσει.

      Αν κατεβάσει το ΚΚΕ κανα νομοσχέδιο όπως έκανε τα προηγούμενα δύο χρόνια (για τα υπερχεωμένα νοικοκυριά πχ) να δούμε αν θα το ψηφίσουν οι υπόλοιποι.

      ΠΣ

      Διαγραφή
  2. Μονομερης διαγραφη του χρεους εξοδος απο την Ε.Ε Κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης Κεντρικο Σχεδιασμο Εργατικο ελεγχο. Αυτα παλευει το ΚΚΕ και οποιος θελει στο ΠΑΜΕ ειναι καλοδεχουμενος χωρις να ειναι κομμουνιστης. η ταξικη ενοτητα ειναι πανω απο ολα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα βήματα που λέει το ΚΚΕ είναι απλά και κατανοητά. Όλοι στα σωματεία μας. Κάθε πρόβλημα που έχουμε το θέτουμε σε αυτούς τους χώρους και όλοι μαζί κινηματικά διεκδικούμε τη λύση του. Κατασχέσεις, απολύσεις, διακοπές ρεύματος για χρέη κλπ κλπ, όσο κάποιοι περίμεναν τις προγραματικές δηλώσεις για να ελπίζουν οτι κάποια στιγμή, μετά την έγκριση της ΕΕ, στο αδιόρατο μέλλον, ίσος και να αναχαιτιστούν, το λαϊκό κίνημα τις έχει αναχαιτίσει σε αρκετές περιπτώσεις δείχνοντας τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Αυτή η διαδικασία, μέσα απο τους αγώνες είναι μία διαδικασία εκπαίδευσις του λαού ώστε να απαιτήσει και να πάρει αυτός την εξουσία για πάρτη του. Αυτοί στην κυβέρνηση, του κράτους των αστών, ενώ εμείς στους ταξικούς αγώνες θα εκπαιδευόμαστε και θα κερδίζουμε ότι αυτοί υπόσχονται στο αδιόρατο μέλλον του 2016 και βλέπουμε, δηλαδή στη δευτέρα παρουσία.
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.