17 Φεβρουαρίου 2015

Το ΚΚΕ κατεβάζει πρόταση νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και όλων των εφαρμοστικών νόμων


Μια από τις πρώτες προτάσεις νόμου που θα καταθέσει το ΚΚΕ θα αφορά την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων που πάρθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε εργαζόμενους της χημικής βιομηχανίας «ΜΟΡΝΟΣ», στη Θήβα.

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του (ολόκληρη εδώ)

Ένας από τους πρώτους νόμους που εμείς θα καταθέσουμε να ψηφιστεί στη Βουλή είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων που αφορούν τους εργαζόμενους μέχρι σήμερα, που πάρθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια. Σε αυτό σας καλούμε να μας υποστηρίξετε, να πιέσετε, διότι ήδη έχουν κάνει αλλαγή στις θέσεις τους άλλα κόμματα που το υπόσχονταν αυτό ότι θα το κάνουν αμέσως. Εμείς δε λέμε αμέσως, ας γίνει μετά από μερικούς μήνες, αλλά το θέμα είναι ότι το έχουν βγάλει εντελώς από τον ορίζοντα. Γιατί μιλάνε για άλλα πράγματα.


Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για άμεση ανακούφιση λαϊκών νοικοκυριών, αυτή τη στιγμή, δηλαδή απαλλαγές από φόρους, από δάνεια, πιέσεις κλπ. Θα καταθέσουμε προτάσεις νόμου για άμεση προστασία ανέργων, να δοθούν μεγαλύτερα επιδόματα κλπ, όπως και θα καταθέσουμε προτάσεις για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, δηλαδή του δώρου των Χριστουγέννων, του δώρου του Πάσχα και των καλοκαιρινών διακοπών που έχουν καταργηθεί. Θα καταθέσουμε νόμο για τα 751 ευρώ, όχι όμως τμηματικά και να δούμε στο μέλλον, όπως λέει τώρα μετεκλογικά η κυβέρνηση, γιατί το γύρισε και σε αυτό, αλλά εδώ και τώρα. Το λιγότερο που πρέπει να παίρνει ένας εργαζόμενος να είναι αυτό και όχι να πάνε σε αυτό το μισθό και αυτοί που παίρνουν παραπάνω, αλλά αντίθετα να αυξηθούν. Αλλά το λιγότερο αυτός που παίρνει 600 ευρώ, αυτός που παίρνει 500 να φτάσει τα 751. Να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Και βεβαίως μια σειρά νόμων που αφορούν το συνταξιοδοτικό 13η, 14η σύνταξη, επαναφορά των κλεμμένων από τα αποθεματικά των ταμείων, κατάργηση των νόμων που αυξάνουν την ηλικία συνταξιοδότησης που αφορούν και συνταξιούχους αλλά αφορούν και νεότερες γενιές. Σε τελευταία ανάλυση, μας αφορά όλους μας γιατί έχει να κάνει και με την Υγεία και μια σειρά άλλους τομείς. Θα αξιοποιήσουμε την παραμικρή χαραμάδα που υπάρχει για να αποκαλύπτουμε πιο αποφασιστικά στο λαό τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο Κοινοβούλιο και βεβαίως να παλεύουμε, να διεκδικούμε και για άμεσα ζητήματα, κυρίως όμως αυτό που πρέπει να σκεφτούμε όλοι μαζί, είναι πώς θα ανοίξουμε το δρόμο για να υπάρξει πραγματικά άλλος δρόμος ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνία, για το λαό, που θα είναι για το συμφέρον του εργάτη, του μικροαγρότη, του μικροεπαγγελματία που υποφέρει, αυτό που λέμε λαϊκή οικογένεια».

6 σχόλια:

  1. Την ώρα που οι συριζαίοι πετάνε τα αντιμνημονιακά τους προσωπεία και υπογράφουν εξάμηνες παρατάσεις, εμείς θα κατεβάσουμε ως πρόταση νόμου την κατάργηση του μνημονίου.

    Ένα ανάχωμα ρε παιδιά, θα μας πάρουν τα σώβρακα οι κουκουέδες ! Μια κοκα κόλα στον ρίζο, μια φαντα στο πατρινό καρναβάλι, ένα κότερο τουλάχιστον του Φλωράκη ρεεε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεσα στο ευρω ή εξω απο το ευρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10.33 Γεια σου Πονηριδη Εξω απο την Ε.Ε με κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης. Συμωνεις πως το βλεπεις ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10:33 Δεν γνωρίζετε καν, τι είναι καπιταλιστική κρίση, δεν γνωρίζετε καν, την χρησιμότητα του νομίσματος στο σύστημα, δεν γνωρίζετε καν, την διαλεκτική σκέψη κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.......ΜΗΝ "κρεμάτε" την ανεπάρκεια σας, νομίζοντας ότι πουλάτε εξυπνακιούλες...
      Είναι η μόνη ευγενική απάντηση που έχω, στο ΗΛΙΘΙΟ ερώτημα σου!
      Lenia

      Διαγραφή
  4. Τι είναι οπορτουνισμός:

    όχι μόνο θα καταψηφίσουν την πρόταση, αλλά θα μας κατηγορίσουν κιόλας πως τους αντιγράφουμε γιατί και καλά ήταν δική τους θέση η κατάργηση του μνημονίου!!!.Όλα να τα περιμένεις από αυτούς...

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει να ακουσουμε και καμια κορωνα για ενσωματωση στις θεσεις του συριζοκ και να μας πεσουν οι τριχες και απο τις μασχαλες.

    Oxy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.