13 Φεβρουαρίου 2015

Η Ραχήλ, ο Ρίζος και οι εργάτες της coca-cola

Μεγάλος ντόρος στο διαδίκτυο για τον οχετό που εξαπέλυσε, η μέχρι πριν λίγους μήνες σκληρή δεξιά ελληνορθόξη βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν "αριστερή" Ρέιτσελ Μακρή, ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Λογικό εκ μέρους της συγκυβέρνησης να θέλουν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό, ειδικά μετά τις Μπαρουφάκιες αποκαλύψεις για το 70% του μνημόνιου που είναι λέει, σωστό.

 Οι δύο πρώτες απαιτήσεις της Ρέιτσελ είναι οι γνωστές. Το ΚΚΕ "οφείλει" να μην είναι στην ευρωβουλή, να μην είναι στην βουλή, και να μην παίρνει χρήματα από την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα. Με δεδομένο τον ηδη ψηφισμένο νόμο για την "χρηματοδότηση των κομμάτων" (που ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πως θα καταργήσει, αλλά ωστόσο τον ψήφισε!) εκείνο που ουσιαστικά ζητάει, η μέχρι πριν λίγους μήνες σκληρή δεξιά εθνικίστρια των ΑΝΕΛ και νυν "αριστερή" Ρέιτσελ Μακρή, είναι το ΚΚΕ να τεθεί εκτός νόμου! Με την "αριστερή έννοια" όμως, την καλή....  

Απλά να μην έχει λεφτά να λειτουργήσει και να βγάζει εφημερίδα για αρχή, και να μην εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά σε κανένα επίπεδο. Για τα Γιούρα, προφανώς θα δούμε στην πορεία...

Επίσης θεωρεί πως το ΚΚΕ ενώ δεν πρέπει ούτε χρήματα από κρατική χρηματοδότηση να έχει, ούτε φυσικά από κουπόνια να βρίσκει (ο νόμος που λέγαμε πριν), είναι όμως υποχρεωμένο (από που άραγε;) να έχει αρκετά χρήματα ώστε να διατηρεί κομματική ραδιοτηλεόραση.

Μέχρι εδώ γνωστά και χιλιοειπωμένα, από τον Άδωνη, τον Καρατζαφέρη και τους μέχρι πριν λίγους μήνες, ναζιστές κομματικούς συνδαιτήμονες της κυρίας Μακρή.

Βέβαια δεν σταμάτησε εδώ, η πλατινέ νυν βουλευτίνα της "αριστεράς" και πρώην(;) της εθνικιστικής δεξιάς. Θέλοντας να κλείσει και το τελευταίο παραθυράκι πως το ΚΚΕ θα σταματήσει την λειτουργία του λόγω έλλειψης ρευστού, θεώρησε πρέπον να κατακεραυνώσει και τον "Ριζοσπάστη" γιατί μπορεί να βάλει κανά-δύο φορές τον χρόνο και καμμία διαφήμιση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται ανάλογη προβοκάτσια, που προσπαθεί να απαξιώσει ως "ανήθικες" όλες τις πηγές χρηματοδότησης που μπορεί να βρεί ένα κόμμα που δεν χρηματοδοτείται από τα μεγάλα συμφέροντα για να κάνει την δουλειά τους. Η αμέσως προηγούμενη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτή την κατεύθηνση ναυάγησε πρόωρα όμως, με την αποκάλυψη πως η αρχική πηγή της προβοκάτσιας δεν ήταν άλλη από την Χρυσή Αυγή (φυσικά).
Έτσι λοιπόν η κυρία Μακρή είπε αυτή την φορά να πρωτοτυπήσει, και να χτυπήσει με έναν σπάρο δύο προβοκάτσιες, αναφερόμενη σε μια διαφήμηση της 3Ε στον Ριζοσπάστη της 27/5/2012 (φωτό) και εγκαλώντας το ΚΚΕ όχι μόνο για το γεγονός πως κατάφερε να βρει μια διαφήμηση τότε, αλλά προσπαθόντας μέσω αυτού να του φορτώσει και ...ασυνέπεια στην στήριξη των απεργών εργατών της 3Ε που καλούσαν και καλούν σε εμπάρκο στα προϊόντα της. Το γεγονός πως η απεργία αυτή άρχισε στην στην 1/10/2013, δηλαδή 17 ολόκληρους μήνες μετά το "συνταρακτικό ντοκουμέντο" δεν απασχόλησε ούτε την πρώην πασιονάρια του Καμμένου, ούτε τους γκαιμπελίσκους που παπαγαλίζουν την εν λόγω προβοκάτσια στο διαδύκτιο και τα κεφενεία της επικράτειας

Πέραν των υπολοίπων, εμείς θα θέλαμε να σταθούμε σε δύο σημεία. Πρώτα το λιγότερο σημαντικό,  που αφορά στο θράσος να πιάνουν στον στόμα τους τον "Ρ" άνθρωποι που ανήκουν σε έναν πολιτικό χώρο του οποίου το κομματικό έντυπο φιλοτεχνεί την αγιογραφία της Λάτσαινας δίπλα από ευμεγέθη διαφήμηση της ...eurobank! (-είπατε τίποτε για διαπλοκή; -πιπέρι! εγώ δεν τα πιστεύω αυτά, σύμπτωση ήταν...) και που όλως περιέργως παίρνει κρατική διαφήμηση από τον ΟΠΑΠ ως αντιπολίτευση.

Σαν να λέμε δηλαδή από τον Σαμαρά αυτοπροσώπως! Και όχι μόνο βέβαια. Γιατί ο ΟΠΑΠ δεν είναι μόνο κρατικός, αλλά συμμετέχει σε αυτόν και ο "εχθρός" του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος φέρεται πάραυτα να χρηματοδοτεί μέσω διαφήμησης την Αυγή.  -Μήπως για τα προηγούμενα θα χρειάζονταν κάποιες πειστικές εξηγήσεις, καθώς και για το εργασιακό κάτεργο του "κόκκινο" και της "Αυγής" και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλαπλές (για τις φανερές μιλάμε πάντα, υποθέτουμε πως δεν υπάρχουν άλλες) πηγές εσόδων από το ΚΚΕ;

-Θα μπει στον κόπο η κυρία Μακρή που "ξέρει" τι διαφήμηση είχε στην πίσω του σελίδα ο Ριζοσπάστης τρία χρόνια πριν, να μας εξηγήσει και το τι συμβαίνει με την Αυγή και το "κόκκινο";
-Ή μήπως ως βουλευτής του Καμένου διάβαζε καθημερινά τον "Ρίζο"και μόνο, και αυτά της διέφυγαν;
 Εάν της διέφυγαν, να βοηθήσουμε εμείς με δύο παλιότερα δημοσιέυματα του fadomduck2 με τις σχετικές τεκμηριώσεις για όλα τα παραπάνω:
Το τελευταίο και σημαντικότερο σημείο, είναι η σχέση του "Ρ" με τον αγώνα των εργατών της 3Ε. Ας μπει κάποιος να τσεκάρει ενδεικτικά με ένα search, στον Ριζοσπάστη και την Αυγή για να ανακαλύψει μόνος του ποιός έχει προβάλει και ποιός τους αγώνες των εργατών της κόκα-κόλα, διαχρονικά. Η σχετική αναζήτηση στον Ριζοσπάστη με τις λέξεις "κόκα κόλα" βγάζει "Παρουσιάζονται 300 (σ.σ. τα πρώτα 300) από τα δημοσιεύματα που βρέθηκαν." Η αντίστοιχη αναζήτηση στην Αυγή μας δίνει 29 αποτελέσματα (εκ των οποίων τα περισσότερα ...άσχετα!!).

Κλείνοντας να δώσουμε τον λόγο στους ίδιους τους απεργούς της κόκα-κόλα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.