19 Φεβρουαρίου 2015

Πίσω από την κυβέρνηση συντάσσεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Εντάξει, δεν θα χαλάσουμε τις "καρδιές" μας για μερικά μπουκέτα και γιαούρτια
Πίσω από την κυβέρνηση συντάσσεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Πηγή : 902.gr

Την στήριξή της και σε αυτή την κυβέρνηση εξέφρασε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη.

Ο υπουργός επανέλαβε τις «καλές προθέσεις» της κυβέρνησης γύρω από το μεγάλο πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις γνωστές επιμέρους ρυθμίσεις, ενώ άφησε ανέγγιχτο όλο το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα των τελευταίων χρόνων.

Παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Oι προτεραιότητες και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που ο υπουργός μας είπε ότι αναλαμβάνει, μας βρίσκουν ικανοποιημένους. Είναι στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων που είχε θέσει η ΓΣΕΕ όλη την προηγούμενη περίοδο, των μεγάλων εντάσεων». 

Σε ανακοίνωση του για τη συνάντηση το ΠΑΜΕ σημειώνει: 


«Η σημερινή συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν προσέφερε τίποτα καινούργιο σε σχέση με όσα γνωρίζαμε από τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις. Σύμφωνα με την κυβέρνηση “η αποκατάσταση των απωλειών θα γίνει σταδιακά και σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη”, δηλαδή ουσιαστικά με βάση την ανταγωνιστικότητα και τους δημοσιονομικούς στόχους που επιβάλλουν οι συμφωνίες και οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η συνεχής επίκληση της μη εφαρμογής του “mail Χαρδούβελη” αποτελεί άλλοθι ώστε να μείνει άθικτος ο πυρήνας των ανατροπών που τσάκισε τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, διέλυσε τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, οδήγησε σε τεράστιες απώλειες στις συντάξεις, καταλήστευσε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Αν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δεν αμφισβητήσουν τις κυβερνητικές πολιτικές των ψίχουλων και δε συγκρουστούν συνολικά με την πολιτική των αντεργατικών - αντασφαλιστικών κατευθύνσεων και νόμων, ελπίδα και προοπτική δε θα μπορεί να υπάρξει.

Το ΠΑΜΕ κόντρα στη συναινετική γραμμή της ΓΣΕΕ, που και σήμερα συντάχθηκε πίσω από την κυβέρνηση, παραμένει αταλάντευτα σταθερό στα αιτήματα άμεσης ανακούφισης των εργαζομένων, στην υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων και πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.