11 Φεβρουαρίου 2015

Εμποροϋπάλληλοι: Καταγγέλλουν απόλυση εγκύου.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου συναδέλφου από την MIGATO και ζητάμε την άμεση επιστροφή της εργαζόμενης στο χώρο εργασίας δηλ. ακύρωση της απόλυσης.

Οι εργαζόμενες σήμερα βιώνουν καθημερινά στον εργασιακό βίο την ταξική εκμετάλλευση, δουλειά με καθεστώς κάτεργου, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, ακόμα και το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα της εργαζόμενης γυναίκας να κάνει οικογένεια, πλέον όχι απλά αμφισβητείται, αλλά σε πολλές περιπτώσεις καθίσταται απαγορευτικό.

Η εργοδοτική τρομοκρατία που εκφράζεται είτε ανοικτά με την απαίτηση να υπογράφουν οι γυναίκες συμφωνητικά ότι δεν πρόκειται να μείνουν έγκυες, είτε με την απόλυση εγκύων (δυστυχώς πολλά τέτοια κρούσματα σε γυναίκες που δουλεύουν στο εμπόριο) είτε συγκαλυμμένα με την εντατικοποίηση της εργασίας, τις δυσμενείς μεταθέσεις και άλλα πολλά και από την άλλη η εργασιακή ανασφάλεια, η κατάργηση του επιδόματος τοκετού και άλλων κοινωνικών επιδομάτων, ουσιαστικά ασκούν πολλαπλή πίεση σε κάθε εργαζόμενη απαγορεύοντας το αυτονόητο δικαίωμα να κάνουμε οικογένεια.


Καλούμε τις γυναίκες της τάξης μας, τις γυναίκες της εργατικής τάξης, να μπουν μπροστά στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, να αναγνωρίσουν τη δύναμη της οργανωμένης πάλης, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου.

 

Ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφου, άμεσα επιστροφή της στη δουλειά της.

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛ/ΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤΑΣΤ/ΤΩΝ & ΙΔ. ΕΠΙΧ/ΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛ/ΩΝ ΑΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS 
Πηγή: Σύλλογος Εμποροϋπάλληλων Αθήνας

6 σχόλια:

  1. μονο που η απολυση εγινε πριν 15 μερες...τωρα το θυμηθηκατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος11 Φεβρουαρίου 2015 - 5:15 μ.μ.:
      -Ψευδώνυμο παρακαλώ, ο ανώνυμος σχολιασμός δεν είναι δεκτός από το μπλογκ.

      Και ένας χαζός πιστεύω πως καταλαβαίνει το να επικοινωνήσουν, να συμφωνήσουν και να υπογράψουν κοινή ανακοίνωση έξι σωματεία, απαιτεί κάποιο χρόνο.

      Διαγραφή
  2. Τι να κάνουμε ρε ανώνυμε; Δεν είναι τόσο ενημερωμένοι και ευαίσθητοι όσο είσαι εσύ! Πέριμέναμε τόσες μέρες να μας ενημερώσεις εσύ, ο πρωτοπόρος και ο αγωνιστής, αλλά του κάκου! Τσάμπα περιμέναμε!
    Αλήθεια, η Ομοσποδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση για τα 751 € και για την κυρικάτική αργία; Γιατί δεν είδα καμιά καινούρια ανακοίνωση! Μήπως δεν αφήνουν τη ΣΥΡΙΖΑικη πλειοψηφία της, τα αφεντικά της, μεγαλέμποροι και αλυσίδες Super Markets;
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και πριν τις 25 γεναρη καπιταλισμο ειχαμε οπως και σημερα. Αρα εσενα τη σε χαλαει σου θιξαμε την κυβερνηση Τσυριζα Καημμενου οπορτουνα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες μας κατι για το φθηνο ρευμα που θα δωσει στους βιομηχανους ο Τσυριζα και θα το πληρωσουμε εμεις. Πες μας κατι για την μια λαμπα που θα δωσει να αναβει σε οσους δεν εχουνε ρευμα και θα το πληρωσουμε παλι εμεις Πες κατι για τις 57 φοροαπαλλαγες στους Εφοπλιστες. Πες κατι για τον Μητσοτακη που του αρεσει ο τσιπρας. Μιλα ρε Οπορτουνα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Αυγή δεν ξέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και μπορεί να παρέμβει μέσω υπουργείου εργασίας. Καταγγέλλει και αυτή τον κακό εργοδότη:
    http://www.avgi.gr/article/5259652/sugkentrosi-sti-migato-gia-tin-apolusi-egkuou-arnithike-to-dialogo-i-ergodosia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.